Кога Instagram ќе ви плати

Ивееме во ера каде што дигиталните алатки, влијателите и деловните активности преку Интернет секој ден имаат поголемо значење. Затоа многумина се прашуваат кога Инстаграм ви плаќа; и тоа е дека, како една од најголемите социјални мрежи во светот, логично е дека голем број луѓе се посветуваат да работат на тоа.

Во моментов, Instagram Таа стана најдобриот сојузник за онлајн бизнисите и деловните активности. Сепак, тоа треба да го знаете кога Инстаграм ви плаќа Не го прави тоа директно. Како е тогаш исплатата? Едноставно е, треба да го привлечете вниманието на компаниите кои се заинтересирани за рекламирање на вашите производи. Ова ќе биде можно ако имате сметка на Инстаграм доволно позната и влијателна.

Кога Ви плаќа Инстаграм?: Дознајте овде!

Дали сте заинтересирани за учење кога Инстаграм ви плаќа? Вие сте во наведената статија, ние ќе ви покажеме овде! Иако Инстаграм е социјална мрежа чисто за управување со фотографии и видеа; Во моментов, се користи и за ракување со голема количина рекламирање, како и во дигиталниот маркетинг. Сепак, кога Инстаграм ви плаќа Не го прави тоа заради вашето големо влијание, многу помалку заради содржината што ја испраќате, но другите карактеристики се земени во предвид.

Многу е вообичаено да се слушне тоа кога Инстаграм ви плаќа Тој го прави тоа заради бројот на следбеници, но нема ништо лошо од тоа. Додека количината на следбеници што ви помагаат, не е доволно да се платите на Инстаграм. Првото нешто што треба да знаете е дека Instagram не ви плаќа, добивате пари од социјалната мрежа. Како е ова Преку вашето влијание, како и со квалитетна содржина што ја создавате, привлекувајќи го интересот на брендовите или компаниите.

Така, кога некој бренд е заинтересиран да ги промовира своите производи, можете да добиете пари. Тоа е причината зошто кога Инстаграм ви плаќа Тоа не го прави директно, туку индиректно преку разновидноста на компаниите и брендовите што го прават животот на платформата.

Заработете пари со Инстаграм!

Сакате да научите како да ја заработувате вашата сметка на Instagram? Обрнете внимание! Секој ден има повеќе луѓе кои одлучуваат да се обложуваат дека се посветуваат на дигиталниот свет; Инстаграм стана еден од најдобрите методи за да се постигне тоа. Затоа многу луѓе го насочуваат своето внимание кога Инстаграм ви плаќа.

Сепак, вашиот фокус треба да биде главно на наоѓање на најдобри стратегии за заработка на вашата сметка на Instagram. На овој начин, можете да добиете разновидност на придобивки, меѓу кои ќе видите кога Инстаграм ви плаќа, следбеници, поголема популарност, влијание во социјалната мрежа, меѓу другите.

Оваа активност денес е меѓу најиновативните, бидејќи се биде Инстаграм фотографска социјална мрежа, никој не замисли дека ќе стане потенцијална алатка за заработка, па дури и повеќе, да започне нови потфати. Како и да е, веќе гледаме дека во моментов платформата се развива, предизвикувајќи ги таканаречените инфлуенсери или инстаграмери, кои добиваат значителни економски придобивки благодарение на оваа социјална мрежа.

И, секој ден има се повеќе луѓе кои одлучуваат да се обложуваат на заработка на приход преку Инстаграм, усвојувајќи ги овие нови трендови; Иако, не е сè едноставно како што се вели. Затоа, мора да работите напорно, така што вашето влијание врз Инстаграм постојано се зголемува, користејќи различни стратегии што ќе ги обезбедиме подоцна.

Која е добивката на влијателен?

Претходно, голема иницијатива да се добие влијание на пазарот, како и најдобрата стратегија за стекнување популарност беше преку телевизиската индустрија; Сепак, веќе не е така. Во моментов, важни брендови и компании, како и вложувањата се обложуваат да привлечат јавни преку социјалните мрежи, со што Инстаграм е една од најпопуларните.

Затоа се појави нов тренд или движење, кое се нарекуваат инфлуенсери. Луѓето кои ја користат својата популарност во социјалната мрежа за да заработат пари, што се првиот фокус на вниманието на брендовите и деловните субјекти кои сакаат да ги промовираат своите производи. Иако нема точен број на следбеници кои ве квалификуваат, се препорачува да имате голем број.

Плата на влијателен

Во дигиталниот свет може да најдете инфлуенсери од сите сектори. Сега, оние кои се специјализирани за патување, убавина, мода, меѓу другите, секогаш се истакнуваат. Стапките на овие услуги не се јавно знаење. Како и да е, ги наоѓате компаниите задолжени за плаќање, меѓу кои има и онлајн агенции или деловни активности.

Сега, бизнисите и вложувањата моментално се одлучуваат за поконкретни или постојани договори. Освен агенциите, многу компании избираат договори што вклучуваат само едно објавување или слика. Од друга страна, појавата на понуди што се поврзани со кампањи или во други случаи договори за ексклузивност станува се константна.

Како што споменавме, платата на некој влијателен систем не е во јавниот домен. Сепак, постојат бројни извори кои ни даваат приближување. Откривајќи ги тогаш, платите кои се движат од 80-100 евра по публикација, за да достигнат бројки од 2.500 евра, сите во зависност од бројот на следбеници што ги имате.

Важно е да се разјасни дека, кога Инстаграм ви плаќа Преку овие договори што се наоѓаат во вашата заедница, платите не секогаш ќе бидат парични. Во многу случаи, брендовите избираат да испраќаат производи до инфлуенсери, за да можат да ги пробаат и да ги препорачуваат во своите публикации.

Како да заработите пари со Instagram?

За разлика од другите дигитални платформи како YouTube, кога Инстаграм ви плаќа Не го прави тоа заради содржината или количината на посети што ги возите. Напротив, плаќањето во оваа социјална мрежа се добива преку договори со компании кои ви нудат договори за промовирање и рекламирање на нивните производи и услуги.

Затоа е важно да се потенцира дека не е Инстаграм кој ве плаќа, туку брендовите и компаниите што постојат во социјалната мрежа. Клучот за успехот да се пробие како влијателен на Инстаграм е да имате добра заедница на следбеници. Врз основа на ова, многу брендови ќе ве бараат, така што ќе можете да ги промовирате и рекламирате своите производи.

Можеби ве интересира: Сметки со повеќе следбеници на Инстаграм

Proceso

Процесот варира во зависност од тоа кој го остварува контактот. Во многу наврати, влијателниот е контактира со компанијата за спонзорирање, или спротивно е случајот кога огласувачот е тој што ангажира услуги на влијателниот. Во секој случај, препорачуваме да се свртите кон пазарот на влијателите за да можете да изберете најдобри понуди.

На ист начин, постојат и мрежни маркетинг мрежи кои ви испраќаат информации за понудите што се на пазарот. Барајќи ништо повеќе одредени податоци и записник, како и поврзување на вашите социјални мрежи.

Сега, додека управувате со целиот овој процес и ги барате најдобрите зделки; Препорачуваме да продолжите да работите на растот на вашата социјална мрежа, исто така да го подобрите квалитетот на содржината што ја објавувате. На овој начин, вашиот профил ќе биде многу попривлечен за компаниите кои бараат промотори.

Избегнувајте по секоја цена, купување на следбеници и употреба на надворешни програми за да ја развивате вашата заедница. Она што можете да го постигнете со користење на овие методи е дека Инстаграм ве блокираше. Расте малку по малку за вашата заедница и ќе видите како вашиот раст ќе привлече различни брендови и рекламни кампањи кои сакаат да ве вработат за да ги промовирате нивните производи.

Стратегии за да заработите пари со Instagram

Првото нешто што ќе треба да направите е да дефинирате какви теми сакате да се справите. Ова ќе зависи од содржината со која управувате, како и од видот на рекламни реклами што ги привлекувате кон вашата заедница. Откако ќе се дефинира таа точка, треба да работите на генерирање на најдобар можен квалитет во содржината што ја објавувате.

Појасни ги најважните точки, ние ќе објасниме неколку стратегии кои ќе бидат многу корисни за да заработат пари на Инстаграм. Препорачуваме да ги применувате и да работите постојано на нив, и на тој начин да забележите ефективен раст на вашата заедница.

  • Понудете и продајте ги вашите фотографии

Иако, повеќето понуди генерирани на Инстаграм зависат од бројот на следбеници и од големото влијание што го имате; Постојат и други методи од кои можете да ги искористите. Ако сте фотограф или фотографирате интересни и квалитетни фотографии; Денес има неколку банки на слики повеќе од подготвени да ви плаќаат за вашата содржина. Најистакнат од нив е Шутстрок, кој плаќа за слики, како и за вектори и видеа.

  • Контактирајте ги брендовите и огласувачите

Во зависност од темата што ја возите, можете да ги лоцирате и да контактирате со огласувачите што ви одговараат. Така, во зависност од нивото на опсегот на вашата сметка, брендовите би можеле да ви понудат многу добри зделки. Иако, нема одредена сума за да знаете дека вашата сметка е влијателна, секогаш ќе ви се препорачува да достигнете барем 1000 следбеници на вашата сметка на Instagram.

  • Продадете ја вашата сметка на Инстаграм

Една од најатрактивните работи за луѓето кои инвестираат во Instagram се сметките што имаат илјадници и илјадници следбеници. Ако ова е ваш случај и повеќе не сакате да ја користите вашата сметка на Инстаграм, препорачуваме да го барате највисокиот понудувач и да го продадете на вас. Така, новиот сопственик ќе ви даде нова алатка искористувајќи ги следбениците и влијанието што сте го постигнале.

Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Групи WhatsApp
Купете следбеници на Инстаграм
Стихови на Инстаграм

Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. повеќе информации

Поставките за колачињата на оваа веб-страница се конфигурирани да ги „овозможуваат колачињата“ и со тоа да ви го понудат најдоброто можно искуство за прелистување. Ако продолжите да ја користите оваа веб-страница без да ги промените поставките за колачиња или да кликнете на „Прифати“, ќе дадете согласност за ова.

Затвори