Кога Инстаграм ви предлага пријатели

Предлозите во Instagram Тие се еден од елементите кои се највизуализирани во социјалната мрежа. И, постојано гледате кога Инстаграм ви предлага пријатели. Како и да е, иако има свои позитивни точки, има и поплаки од корисници, бидејќи овие препораки се појавуваат наметливо во изворот на социјална мрежа.

Кога Инстаграм ви предлага пријатели, тоа го прави колективно, кога препорака не се појавува, но неколку во исто време; Може да го видите со наслов „Препорачана за вас“. Зошто се случува ова? Тоа е едноставно кога Инстаграм ви предлага пријатели Тоа го прави во однос на сметките со кои сте комуницирате во последно време. Исто така, земени се во предвид и темите со кои се справувате во вашите интеракции. Затоа, кога Инстаграм ви предлага пријатели Секогаш ќе се заснова на вашите теми од интерес.

Кога Инстаграм ви предлага пријатели?: Дознајте овде!

Оваа одлика што ја спроведува Инстаграм не е типична за социјалната мрежа, но се ракува на различни платформи. На ист начин, има смисла дека тие постојат, бидејќи се Инстаграм една од социјалните мрежи со поголема интеракција ширум светот; Неопходно е да се појават начини да се лоцираат сметките од вашиот најголем интерес.

Значи, кога Инстаграм ви предлага пријатели тоа се заснова на вашата интеракција. За да можете да се поврзете со следбениците кои ве интересираат најмногу и кои се занимаваат со истите теми со кои сте комуницирале. Во случај да ви пречи оваа одлика на Инстаграм, само треба да ја лоцирате опцијата за „скривање“ или „скривање“ и да ја изберете соодветно.

Дали оваа одлика е ефикасна?

Како што споменавме порано, кога Инстаграм ви предлага пријатели Тоа е во врска со вашите теми од интерес. Иако, тие не секогаш успеваат во овие препораки, за многу корисници тие се навистина корисни при лоцирање на луѓе поврзани со нив. На ист начин, тие ќе се појавуваат постојано во вашата храна, така што потрагата по вашите теми од интерес ќе биде многу поедноставна.

Може да ве интересира:  Директен компјутер на Инстаграм, не пропуштајте!

Од друга страна, ова не е целосно пријатно за многу корисници; за ова постои можност да ги деактивирате предлозите или препораките. Во принцип, тоа е алатка што ќе биде корисна ако сакате да комуницирате постојано во социјалната мрежа. Преку него, можете брзо да ги лоцирате вашите теми на интерес, како и луѓето што ги познавате.

Кое е потеклото на предлозите на Инстаграм?

Во моментов, Инстаграм се смета за една од најголемите и најпопуларните социјални мрежи во светот со повеќе од 1.000 милиони активни корисници. Затоа стана неопходно да се имплементира функција што ќе им овозможи на корисниците полесно да ги лоцираат сметките за интереси. Сето ова преку интеракција во социјалната мрежа, што е еден од моторите со кој се управува платформата на Инстаграм.

Како се постигнува ова? Благодарение на работата на алгоритмот на Инстаграм. Неговата ефикасност се заснова на фактот дека тој е дизајниран така што сите корисници на Инстаграм можат да останат во контакт и да одржуваат постојана интеракција. Овие предлози исто така може да се најдат кога некое лице го посетува вашиот профил, во врска со нив со корисници кои ја следат вашата сметка или вашите теми со интерес. Исто така, овие препораки се засноваат на следново:

  • Интеракција во социјалната мрежа, преку лајкови и коментари.
  • Брендови и реклами од ваш интерес.
  • Пребарувањата што сте ги направиле, исто така, земајќи ги предвид колачињата на вашите пребарувања на Google.
  • Тематски профили со кои комуницирате на Инстаграм.
  • Хаштаги од содржината што ја гледате.
  • Допаѓања на корисниците што ги следите.

Какви профили предлага Инстаграм?

Како што сте прочитале, кога Инстаграм ви предлага пријатели Имајте предвид различни карактеристики што ќе ви овозможат да ги лоцирате луѓето од ваш интерес. Исто така, можете исто така да уживате во оваа одлика постојано како резултат на нејзиното непосредно прикажување во доводот за Instagram. Од друга страна, платформата обично сугерира специфични корисници и сметки; Тука ќе ги видиме сите!

Сега, во моментов видовме дека Инстаграм постојано ги ажурира своите алатки и функции. Овие ажурирања се засноваат главно на дизајнот на Instagram, кој е фокусиран на трошење колку што е можно повеќе време за гледање теми од интерес. Затоа предлозите што ви се појавуваат се тесно поврзани со темите и луѓето со кои постојано комуницирате.

Може да ве интересира:  Преземете видеа на Instagram: 7 начини да го направите тоа

И, повеќето корисници честопати бараат да ја зголемат својата популарност на социјалната мрежа и да добијат бројни следбеници. Врз основа на ова, сугестиите на Инстаграм имаат како главна цел, да ги објавуваат сметките што споделуваат заеднички интереси, со што ќе се зголеми интеракцијата на платформата.

Предложени профили

Нормално, кога сте нов корисник на Инстаграм и не сте направиле публикации, тоа е кога Инстаграм ви предлага пријатели поконзистентно. Исто така, луѓето кои го посетуваат вашиот профил, исто така, ќе можат да гледаат разни предлози од луѓе за кои би можеле да ги знаат или сакаат да ги следат.

Од друга страна, наоѓаме и други профили што ги сугерира Инстаграм и тоа се оние на корисници на сметки што ги следиш. Можете да го лоцирате ова, на дното на името на профилот, таму ќе ги видите вообичаените контакти што можеби ве интересираат.

Исто така, и како што се очекуваше, Инстаграм секогаш ќе ви препорачува да ги следите корисниците кои ве следат, а вие не сте ги следеле. На ист начин, луѓето што го пребаруваат вашиот профил на Инстаграм, исто така, ќе влезат меѓу предлозите што ги прави социјалната мрежа.

Од друга страна, ќе најдете и други типови на профили кои Инстаграм ќе ги предложи. Тоа се оние контакти или групи во кои комуницирате на други платформи како на пр Facebook или Твитер. Ќе најдете дури и предлози од следбениците на луѓето што ги следите. Исто така, ќе видите предлози во вашиот довод на сметките за контакт што сте ги додале на вашиот паметен телефон.

Конечно, ќе најдете популарни профили, оние што ги сугерира Инстаграм затоа што, како што споменавме, тие се профили кои имаат многу следбеници и затоа Инстаграм толкува дека вие исто така би сакале да ги следите.

Кога Инстаграм ви предлага пријатели?: Приказни!

Инстаграм се карактеризира со постојано ажурирање, објавување нови функции и сè поиновативни алатки секој ден; Една од нив е Instagram Stories. Сега, на инстаграм предлози Тие не се прикажуваат кога ги гледате приказните. Сепак, алгоритмот на платформата сè уште се применува овде, давајќи им приоритет на приказните на корисниците што најмногу ги посетувате или со кои имате постојана интеракција.

Може да ве интересира:  Стратегии за да се здобијат со повеќе следбеници на Инстаграм

Смешно е, но реалноста е. Алгоритмот на Инстаграм се применува на бројни функции и алатки на платформата, а Приказните се едни од нив. Затоа, кога ќе се појавите меѓу првите луѓе во приказните на еден корисник што не го честите, ќе можете да знаете дека тоа комуницира и визуелизира содржина што ја објавувате.

Од друга страна, предлозите на Инстаграм не ги сакаат сите корисници. Ако ова е ваш случај и се појавуваат предлози од луѓе што не по ваша желба, можете да го решите! Треба да извршите само одредени упатства што ќе ги објасниме наскоро.

Можеби ве интересира: Кој може да ги види моите приказни на Инстаграм?

Елиминирајте ги несаканите предлози!

Како што споменавме порано, кога Инстаграм ви предлага пријатели Тоа го прави врз основа на луѓе со кои сте комуницирале и земајќи ги предвид вашите теми од интерес. Ако и да е така, предлозите на Инстаграм остануваат на ваше несакање, постојат начини да ги елиминирате целосно.

За почеток, првото нешто што треба да го извршите е да ги лоцирате предлозите што ве мачат. Потоа, ќе мора да пристапите до вашите неодамнешни пребарувања и да проверите дали тие луѓе се појавуваат на списокот. Ако е така, препорачуваме да ги избришете. Следно, ние ќе објасниме чекор по чекор, за да го олесниме процесот:

  • Пристапете до сметката на Инстаграм, откако таму мора да ја пронајдете иконата за зголемување во вашата лента со алатки.
  • Потоа, ќе се појави список што ги покажува вашите најнови интеракции и пребарувања.
  • Ако она што го сакате е дека предлогот за сметка не ви се појавува, само треба да го притиснете X, што се наоѓа десно од профилот. На овој начин, предлогот ќе биде целосно елиминиран.

Како да ја отстранам видливоста на мојата сметка?

Сега, ако она што го сакате е дека другите луѓе не можат да го видат вашиот профил, ќе треба само да пристапите до нивната корисничка сметка и да го лоцирате симболот на трите точки; Се наоѓа во горниот десен агол на профилот. Ова ќе прикаже мени што ќе ви овозможи да ја блокирате сметката на тој корисник, одземајќи пристап до вашите приказни и публикации.

На ист начин, постои уште една помалку драстична опција што можете да ја примените во случај да не сакате профил да ги визуелизира вашите приказни. Ова е "Скриј историја" и можете да ја лоцирате во поставките на профилот. На овој начин, корисникот може да продолжи да гледа што објавувате во вашата храна, но не и она што го споделувате во вашите приказни.Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат
Криејтив стоп
IK4
Откријте на Интернет
Онлајн следбеници
обработете го лесно
мини прирачник
како да се направи
Форум компјутер
TypeRelax
Магазин Лава
непредвидлив
библиотека за трикови
ZoneHeroes