Кога Инстаграм ќе ве блокира

Сигурно ви се случило дека после долго време се обидувате да пронајдете личност во Instagram Но, тоа не ви се чини. Ова е нормално, и можеби размислувате зошто се случува. Тоа е едноставно кога Инстаграм ќе ве блокира Ве ограничува од одредени функции што би можеле да ги извршите во однос на некој профил на социјалната мрежа. Сепак, тоа не се случува само затоа што платформата одлучува, кога Инстаграм ќе ве блокира Тоа го прави на барање на корисничка сметка.

Ок сега кога Инстаграм ќе ве блокира Тоа го прави и од други причини кои немаат никаква врска со барањето на една личност. Постојат неколку прекршувања што може да ги направите поради тоа што Instagram мора да ве санкционира, привремено или трајно. Затоа ви препорачуваме внимателно да ги прочитате термините и условите што ги бара платформата за време на регистрација.

Дали е постојан?

Тоа зависи од сериозноста на материјата. Кога Инстаграм ќе ве блокира На барање на некоја личност, мерката обично се менува, како да? Па, лицето може да одлучи дали да ве блокира за одреден временски период, или, дефинитивно. Добрата вест е дека Инстаграм им дозволува на своите корисници да ја одвратат мерката за блокирање што ја примениле на друго лице.

Ок сега кога Инстаграм ќе ве блокира Бидејќи сте ги прекршиле неговите услови и услови на платформата, ситуацијата се менува. Во овој случај, Инстаграм ќе одлучи колкав степен на санкција ќе имате; Во некои случаи, тие се привремени блокади, но во најсериозно може да се соочите до конечното затворање на вашата сметка во социјалната мрежа.

Кога Инстаграм ве блокира ?: Откријте ги најчестите причини!

Важно е да се напомене дека, оваа мерка не се применува само на стандардните сметки, туку и тоа кога Инстаграм ќе ве блокира Можете исто така да го сторите на вашата деловна сметка. Една од најчестите причини е тоа што сте прекршиле некои од нивните политики или полиси за приватност без да ги реализирате.

Сега единствениот начин да се знае кога Инстаграм ќе ве блокира Еднаш кога ќе ја примените мерката; На Инстаграм не предупредува кога ќе блокира корисник. Затоа, преку овој напис ќе ве научиме за најчестите причини зошто Инстаграм блокира сметка. Обрнете внимание и избегнувајте блокади!

Можеби ве интересира: Како да знаете дали сте блокирани на Инстаграм?

  • Злоупотреба во следниве и истовремени допаѓања

Најчеста причина кога Инстаграм ќе ве блокира Во случај да сакате да добиете следбеници и лајкови во исто време. Иако ова не е сè лошо, злоупотребата на оваа стратегија може да ве натера да бидете блокирани на Инстаграм. Може да биде предизвикана и од употреба на надворешни алатки за рационализирање на оваа алтернатива.

Доколку сакате да спречите Инстаграм да ве блокира заради ова, само треба да ја проверите вашата сметка и да ги видите сите спамери што ве следеле неодамна. По некое време, најверојатно, сите овие сметки се блокирани бидејќи ги надминуваат нивните ограничувања на следбеници и интеракции. Како важна нота, ќе ви овозможиме ограничувања што ги поставува Instagram за бројот на следбеници и „лајкови“ на час.

Ограничувања и ограничувања

Поради постојаната употреба на надворешни програми за да се здобијат со следбеници, Инстаграм спроведе серија ограничувања во однос на количината на лајкови, коментари, следбеници и ми се допаѓа дека едно лице може да се справи со час. Затоа е важно да знаете дека стандарден корисник може да прима само на час околу интеракциите 60, соодветно.

Сега, доколку вашата сметка не е стандардна, но неодамна сте создале нов корисник, ограничувањата ќе бидат различни. Во случај да имате нова сметка, максималната сума што можете да ја користите во коментари, допаѓања, допаѓања и следбеници ќе биде приближно 30 интеракции на час.

На ист начин, ќе мора да земете во предвид дека Инстаграм дозволува само вкупен број на акции на 1440 дневно. Земајќи ги предвид сите интеракции, од следниве и отварања како блокади и интеракции воопшто. Значи, ако сакате да спречите Instagram да ве блокира, проверете дали не ги надминувате овие граници.

  • Видеа што ги кршат регулативите на Инстаграм

Се надеваме дека Инстаграм може да блокира корисник со кршење на политиките и политиките за приватност на корисникот. Затоа, корисниците кои објавуваат содржини поврзани со голи тела, сексуални теми или во секој случај насилство, се сметаат за несоодветни и имаат ризик да бидат блокирани.

  • Употреба на разни уреди и IP адреси

Една од најчестите причини зошто Инстаграм ве блокира и од кои скоро ниту еден корисник не се сомнева дека е поради употреба на повеќе уреди и IP адреси при најавување на вашата сметка на Instagram. Сега, за да се спречи тоа да се случи, мора да потврдите преку текстуална порака дека влегувате од друг уред; На овој начин ќе има помалку можности за блокирање.

Блок на Инстаграм: Времетраење

Дали забележавте дека Инстаграм ве блокира? Еден од главните начини да се реализира ова е дека платформата ја ограничува употребата на разни функции. Исто така, не можете да следите друго лице или обратно. Но, не грижи се, вие не сте единствениот кој го поминал тоа. Нормално, корисниците не ја сфаќаат причината зошто социјалната мрежа ја блокирала; најчест случај е кршење на правилата и политиките на Инстаграм.

Рече примената акција или мерка кога Инстаграм ќе ве блокира Обично е привремено. Во некои случаи тие предупредуваат, но во повеќето не. Сега се поставува прашањето, колку долго трае оваа блокада? Во некои случаи, времетраењето е пократко отколку што замислувате. Идеално, Инстаграм ќе ве информира за времетраењето. Меѓутоа, ако не, треба да знаете дека приближното време е 6 часа, до 7 дена.

Дали блокадата може да трае повеќе од една недела?

Во случај Инстаграм да блокира одредени специфични функции, важно е да се напомене дека платформата обично не го продолжува блокот повеќе од една недела. Нормално, во ваков вид околности блокадата трае само неколку часа или најмногу 1 ден, во зависност од прекршокот што сте го сториле.

Инстаграм: Заклучете ја опцијата „следете“

Доколку забележавте дека Инстаграм ја блокирал оваа функција, најверојатно е дека сте ги прекршиле неговите правила и не сте забележале. Како што споменавме порано, овие ситуации се многу чести во социјалната мрежа. Затоа, преку овој напис ќе ги објасниме најчестите причини за кои Инстаграм ја блокираше опцијата за следење во вашата сметка.

Сега, да се биде Инстаграм една од најголемите и најпопуларните платформи денес; Нормално е многу инфекции да поминат незабележани. Сепак, за да ги избегнете досадните падови на вашата сметка на Инстаграм, препорачуваме целосно да го избегнете она што ќе го објасниме подолу.

Причини за блокирање на опцијата што следи

Главната работа што треба да се избегне блокирање на Instagram е да ги знаете правилата и политиките за приватност на платформата. Иако ова е исклучително очигледно, сите луѓе не престануваат да ги читаат правилата и условите што ги бара платформата за време на регистрацијата. Така, ова резултира во блокирање на голем број корисници, кои немаат идеја што направиле погрешно. Обрнете внимание на најчестите причини и заборавете на блокадите!

  • Вие барате прекумерно да ги следите корисниците

Ако Instagram ви блокира опција да продолжите, тогаш ова е најочигледната причина. Затоа избегнете да паднете во ексцеси и следете ги луѓето во рамките на дозволената платформа. Во моментот кога ќе се обидете да го надминете 100 по ред за помалку од 24 часа, платформата автоматски ќе открие дека нешто не е во ред; Ова не е вообичаена акција за корисниците на Инстаграм.

  • Complалбата од корисниците

Ова се случува кога ќе побарате да следите некоја личност и тој гледа нешто непријатно во содржината на вашиот профил; затоа, корисникот може да ја пријави вашата сметка. Сепак, кога Инстаграм ќе ве блокира За жалба, мора да има оправдана причина или јасна повреда во однос на нормите на заедницата. Така, преку процес на верификација пред да преземете какви било активности.

  • Однесување на роботот

Таа е поврзана со сомнителното однесување на Инстаграм. Што мислиме со ова? Многу е едноставно, ако во вашите интеракции на Инстаграм паѓате премногу да коментирате, да давате лајкови на масовен начин и да споделувате натписи надвор од дозволеното; Инстаграм автоматски ќе ве поврзе со роботски софтвер. Бидете внимателни со тоа, затоа што може да се соочите со трајно затворање на вашата сметка, а не со привремено блокирање.

  • Примајте премногу следбеници за кратко време

Верувале или не, Инстаграм исто така може да ве блокира опцијата за следново, затоа што неразумно примате премногу следбеници. Како ја открива платформата? Па, благодарение на ефикасниот алгоритам што го има социјалната мрежа. Затоа, многу е лесно да се идентификува употребата на надворешни програми кај корисниците за да се добие следбеници за кратко време.

Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Групи WhatsApp
Купете следбеници на Инстаграм
Стихови на Инстаграм

Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. повеќе информации

Поставките за колачињата на оваа веб-страница се конфигурирани да ги „овозможуваат колачињата“ и со тоа да ви го понудат најдоброто можно искуство за прелистување. Ако продолжите да ја користите оваа веб-страница без да ги промените поставките за колачиња или да кликнете на „Прифати“, ќе дадете согласност за ова.

Затвори