Кога Инстаграм вели дека е непозната грешка во мрежата

Денес, постои голема побарувачка заради постојаната интеракција и употреба на социјалните мрежи во светот. Овие се користат за комуникација со пријателите, изразување чувства и споделување со заедницата на која припаѓате виртуелно. Затоа, кога Инстаграм вели непозната грешка во мрежата Тоа не е добар знак.

Со оглед на оваа побарувачка за употреба на социјалната мрежа, апсолутно е потребно тоа кога Инстаграм вели непозната грешка во мрежата брзо се бара решение, така што работата на платформата е ефективна. И е тоа, Instagram Станува една од најпознатите социјални мрежи, оставајќи го зад себе Facebook y Twitter, благодарение на одличните одлики и функции што го прават искуството на своите корисници се повеќе и повеќе пријатно.

Што е Инстаграм?

Инстаграм е една од најголемите и најпознатите платформи во светот, издвојувајќи се главно за својата мобилна апликација. Благодарение на тоа, корисниците можат да споделат слики и видеа во реално време, применувајќи бројни иновативни и забавни фотографски ефекти. Потоа, овие слики можат да се споделат на платформата или на другите социјални мрежи.

Наменет да се користи главно од паметен телефон; Инстаграм ви нуди разни алатки применливи за фотографии и видеа со кратко траење. Во моментов, постои и апликација за верзијата со десктопот, сепак, ова е многу ограничено во споредба со мобилната апликација.

Може да ве интересира: Што е Инстаграм и како работи Инстаграм?

карактеристики

Меѓу најистакнатите карактеристики што ги наоѓате на платформата на Инстаграм се:

  • Опција да ги следат корисниците од пребарувањето.
  • Визуелизација на слики во реално време.
  • Истражете состави на фотографии и видеа.
  • Создадете ваши персонализирани налепници.
  • Подобрувања на алатки и постојани ажурирања.
  • Погледнете ги предлозите на корисниците.

Сега, не е сè совршено. Во многу наврати, платформата презентираше проблеми и ги забележавме кога Инстаграм вели непозната грешка во мрежата. Оваа грешка обично се јавува во многу прилики, ова се должи на неуспеси во компонентите на системот или колапс на самата платформа. Сепак, постојат неколку решенија и еве ги објаснуваме.

Може да ве интересира:  Пријавете се на Instagram без код за верификација

Кога Инстаграм вели дека е непозната грешка во мрежата?: Откријте овде!

Ок сегакога Инстаграм вели непозната грешка во мрежата? Во повеќето случаи, оваа грешка обично се појавува кога се најавувате на Instagram или кога ја вчитувате страницата, соодветно. Обично се поврзува со проблеми со поврзувањето, или во некои случаи и внатрешни проблеми на платформата Instagram.

Сепак, оваа социјална мрежа е една од најпознатите и користени платформи во светот; кога Инстаграм вели непозната грешка во мрежата се појавува паника. Од друга страна, ние никогаш не сме потполно сигурни дали грешката се должи на фактот дека платформата е спуштена или ако, напротив, нашиот мобилен претстави неуспеси. Затоа, во моментов постојат механизми кои ви овозможуваат да проверите дали Инстаграм не успева.

Причини

Како што споменавме порано, кога Инстаграм вели непозната грешка во мрежата Тоа се должи на проблеми предизвикани од лошата интернет-врска. Сепак, еве неколку причини за овој неуспех:

  • Лоша интернет-врска.
  • Присуство на вируси во системот.
  • Проблеми со IP адреса, предизвикувајќи грешки во комуникацијата.

Кога Инстаграм вели непозната грешка во мрежата?: Решенија!

Откако ќе се разјаснат можните причини кога Инстаграм вели непозната грешка во мрежата, ние ќе разговараме за решенијата што можете да ги изберете да ја исправите оваа грешка на Инстаграм. Треба да се напомене дека многу од процесите во голема мерка ќе зависат од паметниот телефон што го поседувате, сепак, повеќето следат по истата шема.

Значи, подолу ќе ги опишеме најефикасните решенија при враќање на правилната работа на Instagram. Обрнете внимание!

· Рестартирајте го паметниот телефон поради грешка во Instagram

Едно од најосновните решенија и она што ќе им текне на многу видови на корисници е да го рестартирате вашиот паметен телефон. Иако на прв поглед се чини едноставна и бесмислена; Кога уредот ќе ги вклучи своите процеси и услуги - вклучително и Инстаграм - тие се ажурираат или повторно ќе се стартуваат. Тоа е прва опција во моментот кога Инстаграм претставува неуспеси, што е една од најпрактичните.

Може да ве интересира:  Што значи следно на Инстаграм?

За да го извршите овој процес, мора да го активирате вашиот уред во случај да биде блокиран. Потоа, мора да го притиснете и задржите копчето за вклучување две секунди; Ова се наоѓа на страната на опремата. Откако ќе се појави симболот за рестартирање, ќе мора да го притиснете за да го извршите процесот. Откако ќе го рестартирате компјутерот, внесете ја лозинката за пристап и потврдете дека Инстаграм работи правилно.

Проверете ја мрежната поврзаност

Кога Инстаграм вели дека е непозната грешка во мрежата Ова обично се должи на неуспеси во поврзувањето или грешки во комуникациските протоколи на мрежата. Затоа ви препорачуваме да ја проверите или потврдите вашата интернет-врска.

Во повеќето случаи, апликацијата Instagram се користи на паметни телефони преку Wi-Fi врска. Затоа, станува цел подложен на грешки како што се јачина на сигнал, моќност, покриеност и други внатрешни и надворешни услови. Бидејќи сакате да го решите ова, ќе мора да ја исклучите Wi-Fi конекцијата од вашиот паметен телефон и да ги вклучите мобилните податоци за да проверите дали причината е резултат на грешки во врската.

Сега, ако продолжите со користење на мобилни податоци и грешката опстојува, препорачуваме да ја потврдите конекцијата за модемот или да ја исклучите за момент. По значителен временски период, повторно поврзете го и повторно извршете ги тестовите за врска на Instagram.

Поставки за датум и време за мобилни телефони

Таа е една од карактеристиките што помалку ја земаат предвид корисниците, бидејќи сметаат дека таа нема негативно влијание врз работењето на апликацијата. Меѓутоа, ако направите грешка да поставите неправилно време и датум на вашиот паметен телефон, ќе влијаете на процесите за синхронизација на вашиот мобилен телефон, предизвикувајќи да не успеат и да генерираат вакви грешки.

Затоа ви препорачуваме да го проверите датумот и времето на вашиот паметен телефон. Како да се направи тоа? За да ги проверите овие податоци или, доколку е потребно, конфигурирајте ги на уред Андроид, мора да пристапите до поставките и во прозорецот што се појавува ќе треба да ја лоцирате „Напредна конфигурација“.

Во моментот кога ќе ја лоцирате оваа секција, мора да ја изберете, да ја побарате опцијата „Датум и време“ и да пристапите до нејзините поставки. Откако ќе бидете таму, ќе треба да ја активирате или изберете опцијата „Автоматски датум и време“. Ова ќе овозможи датумот и времето на вашиот мобилен да се синхронизираат со Google.

Може да ве интересира:  Пријавете се на Инстаграм без сметка

Во случај да се појави непозната мрежна грешка на Инстаграм, ќе мора да ја одберете опцијата „Автоматски датум и време“, изберете ја опцијата „Постави датум“ со внесување датум поголем од 4 или 5 години и зачувување на промените. Ако ова Instagram не се отвори без проблеми, можете да се вратите на конфигурацијата и повторно да ја поставите опцијата „Автоматски датум и време“.

Исчистете ја кешот и податоците на Инстаграм

Нормално е дека со постојана употреба на апликацијата на вашиот паметен телефон, разни информации се акумулираат во кешот, место каде што се сместени елементи што ја подобруваат брзината на пристап и перформансите на апликацијата. Сепак, акумулацијата на овие податоци може да предизвика грешки во апликацијата, како што е непозната грешка во мрежата.

За да се избегне ова и за апликацијата да работи непречено, препорачуваме да ја избришете и бришете оваа меморија, како и податоците. За да го направите ова, само треба да отидете на поставките на вашиот мобилен, да пребарувате за „Складирање“, а потоа одете во „Data cached“ изберете ја оваа опција и кликнете на „Accept“. Откако ќе завршите, проверете дали Инстаграм работи правилно.

Не можете да пристапите до платформата кога Instagram вели дека е непозната грешка во мрежата?: Ажурирајте ја апликацијата!

Од безбедносни причини, како и за подобро функционирање на апликациите, неопходно е да се ажурираат ажурирањата. За да го направите ова, мора да проверите дали во тек се ажурирања на Инстаграм, во случај да не се преземат автоматски.

За да ги видите овие ажурирања, мора да отидете во апликацијата Google Play Store, да пребарувате во менито „Мои апликации и игри“ и ќе бидат прикажани очекуваните ажурирања. Потоа, ќе треба да ја изберете апликацијата каде сакате да го извршите ажурирањето - во случајов Инстаграм - и да го притиснете копчето „Ажурирање“ соодветно.

Инстаграм: Како да знаете дали е долу?

Можеме да видиме дека во моментов има неколку алтернативи за решавање на овој проблем. Меѓутоа, во случај вината да не е од вашиот мобилен телефон и грешката да продолжи да опстојува, најверојатно е дека платформата на Инстаграм не работи како што треба. За да се потврди оваа теорија, постојат страници што се одговорни за потврдување на статусот на услугата на социјалната мрежа.

Овие страници имаат едноставна операција и ќе ве известат дали е Инстаграм што е долу. Ова се постигнува благодарение на анализата на бројот и дистрибуцијата на луѓе погодени од некоја грешка во платформата. Меѓу најистакнатите опција ќе ја најдеме Downdetector. Исто така, поплаките за падот на услугата може да се видат и на платформи како што се Facebook и Твитер.Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат
Криејтив стоп
IK4
Откријте на Интернет
Онлајн следбеници
обработете го лесно
мини прирачник
како да се направи
Форум компјутер
TypeRelax
Магазин Лава
непредвидлив
библиотека за трикови
ZoneHeroes