Понекогаш го чувствуваме тоа поминуваме многу часови во проверка на поштата и присуствуваме на сандачето, ова се случува со други платформи и можеби со Gmail. Сепак, Гугл ги натера корисниците да извлечат максимум од своите Gmail со алатки за елиминирање на повторувачките задачи.

Ние ќе ви покажеме,

Кои се скриените функции на Gmail.

 1. Испратете ги вашите е-пошта до „Спиј“: Оваа функција ви овозможува да ги изберете е-поштата и потоа да ги отстраните сандачето за да го поставите со нов датум, односно сандачето ќе се појави во посоченото време. За да го направите ова, мора да ја користите алатката "Snooze" или "Snooze".
 2. Само-потсетници: Gmail автоматски ги позиционира е-поштата на горниот дел од сандачето во случај да нема следење неколку дена.
 3. Организирајте настан со Календар од Gmail: Calendar е апликација на Google, која се наоѓа на десната страна на Gmail и ви овозможува да закажете настан или да изберете потсетник.
 4. Детална организација: Користете етикети и филтри што ќе ви овозможат да ги организирате е-поштата што доаѓаат од одреден примател или што се споменуваат со одреден збор, ова ќе се направи автоматски.
 5. Gmail предвидува што ќе напишете: Gmail има две паметни одлики што ви овозможуваат да завршите реченици и да дадете одговори за дојдовните пораки. За да го направите ова, мора да користите „Паметен одговор“ или „Паметно компонирање“, функции што ви заштедуваат илјадници и милијарди непишани карактери.
 6. Повеќе адреси за е-пошта: Во случај да сакате да имате било кој број на верзии на вашата адреса, додадете последен период на вашата адреса за е-пошта. На пример: [заштитена по е-пошта] тоа [заштитена по е-пошта]. [заштитена по е-пошта] или каква било варијација, дека Google ги испратил истите е-пораки.
 7. Кратенки за тастатура: Ви овозможува да заштедите време и пристап директно, за да добиете скокачко поле што мора да го притиснете? и ќе се појави следнава листа:
 • Ctrl + Enter значи испрати порака.
 • Ctrl + Shift + б значи додавање на приматели на Bcc.
 • Ctrl + Shift + c значи додавање на приматели на cc.
 • Ctrl +. значи унапредување на следниот прозорец.
 1. Напредни кратенки: Има функција на персонализирани кратенки и тие варираат кога ќе отворите нов прозорец за составување додека не го преместите разговорот во корпа за отпадоци.

За да ги направите овие напредни поставки, треба да одите:

 • Табела за поставки во горниот десен агол.
 • Конфигурација
 • Директен пристаптастатура s.
 • Зачувајте ги промените

Список на напредни поставки:

 • /: ставете го курсорот во полето за пребарување
 • c: состави нова порака
 • d: состави порака во нов таб
 • r: одговори
 1. Резервна копија на вашите пораки: Ако сакате да направите резервна копија од вашите пораки, мора да направите претплата на сметка за е-пошта што прави резервна копија и да ја конфигурирате на вашата сметка на Gmail, така што ќе ги испраќам е-поштата до главното сандаче.

Направете го следново:

 • Одете во поставките.
 • Препратен y,
 • POP / IMAP.
 • Потоа повторно испратете копија од дојдовната пошта.
 • Пополнете ја адресата на поштата.

Додадени фајлови:Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат