Со текот на времето Gmail направи многу новини и од тие причини ќе ви покажеме,

Кои се функциите на Gmail?

 • Преглед на разговор: Gmail ви овозможува да ги видите сите дојдовни и излезни е-пошта, што можете да ги потврдите со повторно проверување на претходните е-пошта за информации. Во случај да не можете да го визуелизирате овој приказ, мора да внесете:
 • Општа конфигурација.
 • Преглед на разговор.
 • Ја активирате или оневозможувате опцијата.
 • Врати испрати: Испративте е-пошта што повеќе не сакате да ја правите, за да можете да го вратите испраќањето, треба да дејствувате брзо, и одите на левиот екран и кликнете на Врати.
 • Важни маркери: Gmail ви овозможува да изберете кои е-пошта сакате да ги обележите важни, а кои не. За да ја направите оваа функција, мора да активирате и да внесете:
 • Конфигурација
 • Важни маркери.
 • Тагови: Тие го олеснуваат управувањето со големи количини пошта. Можете да го направите тоа на следниот начин:
  • Одете во општите поставки.
  • Одете во опцијата Ознаки.
  • Изберете ја опцијата што ја сакате.
 • категории: Е-поштата се организира автоматски и може да се додаде со известувања, форуми, социјални содржини или промоции. Начинот на пристап треба да ги внесете „Ознаки“ на дното.
 • Snooze: Оваа опција прави е-пошта да се скрие до посакуваното време, односно да исчезне во сандачето и можеме повторно да се појавиме во посакуваното време.
 • Распоред на испорака: Ако треба да ја испратите поштата што пристигнува кога ви треба, можете да ја програмирате со едноставно притискање на стрелката до копчето за испраќање.
 • Доверливост: Gmail ви ја дава оваа опција што ги прави вашите е-пошта приватни, со само:
 • Проверете ја опцијата за датум на истекување.
 • Бирајте код за пристап.
 • Проверете ја опцијата што не може да се проследи, копира или друга.
 • Повеќе влезни ленти: Gmail со оваа функција можете да додадете најмногу пет панели за сандаче насочени кон главната. Можете да ги направите на овој начин:
 • Одете во напредните поставки
 • Прозорецот со повеќе влезни сандачиња ќе се огледува.
 • Ги конфигурирате оние што ќе ги додадете.
 • Преддефинирани одговори: Можете да креирате долги е-пошта и можете да означите одговор ако секогаш треба да го пишувате истиот одговор. Можете да го направите на овој начин:
 • Одете во напредните поставки.
 • Кликнете на претходно поставените одговори.
 • Непрочитани е-пошта: внесете ја етикетата за текст: непрочитана во прозорецот за пребарување.
 • Залепи слики: Со оваа опција можете да влечете слики и други датотеки во е-пошта на Gmail користејќи Chrome.
 • Интегрирајте ги Google Maps: со ова можете да вклучите мапа во телото на пораката.
 • Преведувач на Google: Одлична можност што Gmail ви нуди да преведувате е-пораки.
 • Користете Google Docs: Ви овозможува да креирате документи со која било е-пошта. Приложените документи исто така можат да се претворат во компатибилни документи.
 • Користете Google Календар: Можете да испраќате „СМС“ пораки чија функција е аларм за потсетување.
 • Приоритетна пошта: Beе можете да ги нарачате вашето сандаче и историјата на вашите е-пошта, да ги класифицирате и да ги преместите во различните лежишта, според потребата што ја имате. Може да измените и преку поставките за е-пошта на Gmail.


Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат