Кој ги зачувува моите фотографии на Инстаграм?

На Инстаграм споделуваме многу фотографии и видеа, генерално сакаме да гледаме дека другите луѓе реагираат на содржината што ја испраќаме, што покажува дека им се допаѓа или коментираат за тоа. Но, знајте кој ги зачувува моите фотографии на Инстаграм Тоа е едно од прашањата што многумина од нас имаат додека сме на платформата.

Понекогаш може да биде за безбедност или да се знае влијанието што го создава фотографијата во нашата публика. Во кој било од овие случаи ќе ви помогнеме да ја пронајдете најдобрата алтернатива подолу.

Како да знаете кој ги зачувува моите фотографии на Инстаграм?

Како прво, не постои начин да се знае кој може да ја зачува содржината што ја прикачувате на Instagram од лична сметка. Но, можеби сте слушнале за некои апликации што можете да ги преземете во «App Store"или во"Игра Продавница» Како и да е, жал ми е што можам да ви кажам дека ниту еден од нив нема да работи за вас.

Можеби исто така ви препорачуваат да пребарувате на Интернет за некои трикови или мароми, сепак, ниту е решението. Всушност, досега има само еден начин да се знае кој ги зачувува моите фотографии на Инстаграм.

Променете го личниот во деловниот профил

Ова е единствениот начин или алтернатива што ви ја дава Инстаграм, и многу е едноставно да се изврши во кратки чекори.

  1. Внесете го вашиот профил на Инстаграм и притиснете ги трите реда или точки што се во горниот десен агол.
  2. Откако внатре, притиснете "Поставки" и ќе се појави паѓачкото мени.
  3. Изберете „Сметки“ и притиснете ја последната опција што се вели „Префрли се на деловна сметка“ o „Префрли на деловна сметка“.

Штом процесот е готов, можете знајте кои ги зачувуваат вашите фотографии. Всушност, од тој момент ќе имате статистика на вашиот профил, а потоа секогаш кога некој ќе зачува една од вашите фотографии ќе се појави како известување, а за да знаете колку луѓе го направиле тоа, само треба да притиснете „Статистика“ и списокот ќе се појави со сите корисници.

Овие статистики се многу повеќе од предупредувањата кој има зачувано некоја од нашите фотографии, нашироко се користи за да се знае влијанието што публикацијата им го дава на публиката што ве гледа. Всушност, многу луѓе кои се влијателни во оваа социјална мрежа Тие ја користат оваа функција за мерење на квалитетот на нивните фотографии и видеа. Поради оваа причина ќе објасниме што се состојат од овие статистики и како тие можат да ви помогнат.

Користете статистика за да знаете кој ги зачувува моите фотографии на Инстаграм.

Ако сакате да знаете колку изгледаат добро вашите фотографии што ги поставувате на вашата публика или пријатели, статистиката ви помага да ги знаете овие резултати, бидејќи Тие се многу повеќе од познавање на податоците на следбениците и интеракциите.

Може да ве интересира:  Избришете ја сметката на Инстаграм

Но, треба да се напомене дека многу луѓе ги користат овие анализи за да извлечат повеќе информации од оние што ги следат и од луѓето што реагираат на своите сметки на Инстаграм. И иако многу од овие луѓе користат други алтернативни апликации за да ги добијат сите овие информации, без сомнение, Инстаграм е таа што обезбедува најсигурни податоци.

Постојат три типа на „статистички податоци“ на Инстаграм: Општи деловни профили, објави на деловни профили и приказни на Инстаграм.

Инстаграм објавува статистика

За да знаете кој ги зачувува моите фотографии на Инстаграм, можете да бидете водени од оваа опција, што пак ви дава пристап до општата статистика на сметката. Исто така, можете да ја видите статистиката на секоја публикација на одреден начин.

Како да направите Windows да работи за вас: невообичаени трикови за оптимизирање на вашиот оперативен систем

Времето во кое ги добивате овие статистики е неделно, политиката на платформата ја воспостави на тој начин и до денес не се направени никакви промени во него. Со други зборови, кога правите извештај или месечен извештај на оваа социјална мрежа, мора да складирате „снимки на екранот" секоја недела.

Анализа на статистиката на Инстаграм

Метрите што ги зачувуваат овие статистички податоци можат да се видат на глобално ниво, но со посебноста Секој од нив исполнува и развива различна функција. Покрај фактот што тие го олеснуваат разбирањето на фактите, на пример: ако вашиот случај е случај на компанија која треба да генерира повеќе продажба и да стекнете повеќе клиенти, треба да знаете какво влијание предизвикува вашиот производ, приемчивоста на јавноста и силните страни на вашата кампања. На ист начин тоа се случува и со слабите фокуси што ги имате, за да знаете каде вашите напори и време треба да бидат насочени кон добивање на повеќе можности.

Од друга страна, ако некако си го поставувате прашањето „кој ги зачувува моите фотографии на Инстаграм“, тоа е затоа што сакате да знаете колку е добра содржината што ја објавувате, тогаш на некој начин сакате да се задоволите себе си и оние што ги следат. ти. И во секој случај, статистиката на Инстаграм ви помага да го знаете квалитетот на што трошите време и пари. 

Може да ве интересира:  Што има на Инстаграм?

За да можете да разберете уште повеќе за што се користат овие метрика, ние ќе ги објасниме особено за вас во следните редови.

Интеракција

Иако во продавниците за апликации има многу „алатки“ кои тврдат дека ви ги даваат сите информации за интеракциите, жал ми е да ви кажам дека тоа е лажно, најмногу што можат да ви помогнат е со одраз на лајкови и коментари. Така, само во апликацијата Инстаграм и со статистиката можете да ги знаете зачуваните, репродукциите и кликнете на врската на био.

Сите овие интеракции се прикажани со статистиката на Инстаграм, и се главен водич за оние кои бараат да ја знаат реакцијата на нивните фотографии и видеа.

Зголемување на следбениците по објава

Во рамките на овие статистики на Инстаграм има дел што вели „Дејства“ таму можете да ги видите следните активности. И токму со овие информации можеме знајте дали нашите публикации работат како магнет за да добиете нови следбеници откако ќе испратите еден од нив.

Опсег на публикации

Ова е вкупниот број на корисници кои ја виделе вашата публикација, секоја публикација одделно одразува опсег. Но, ова се мери и месечно, со посебност дека би биле вклучена во збирот на неколку следбеници кои реагираат на вашите публикации, односно дека би повториле некои луѓе, така што овој обем секогаш ќе биде поголем од реалниот и тоа е она што треба да го земете предвид.

Пресметајте го ангажманот

Зборот „ангажман“ се однесува на процентот на одговори на интеракцијата што корисникот може да ја генерира со стимулите што се испровоцирани, во овој случај, од фотографија, слика, видео.

Посети на профили

Статистиката ќе ви ги обезбеди податоците од минатата недела, а кога сакате да направите месечен извештај на Инстаграм, треба да имате статистика од секоја недела.

Стапка на конверзија на следбениците

Посетите на профилот даваат порелевантни информации отколку што можете да замислите, бидејќи сите нови следбеници треба да влезат во нашиот профил за да ја притиснат опцијата што треба да ја следи. Тоа значи да се каже дека кога некој ќе влезе во вашиот профил и ќе ве следи, е предизвикана пренамена на следбеници.

По технички, постои начин да се знае овој процент на конверзија опишан како: бројот на нови следбеници меѓу бројот на посети на профилот за 100%.

Може да ве интересира:  Како да го оневозможите последното време за поврзување на Инстаграм

Посети на профили од нашите публикации

Статистиката исто така ни овозможува да знаеме кои го гледаат нашиот профил од содржината што ја поставивме. Со други зборови, оваа информација ни овозможува да знаеме колку се магнетни нашите фотографии и видеа. Најдобрата реакција што човек може да ја очекува е дека откако ќе се види една од нејзините содржини, корисникот одлучи да ја следи. Всушност Ова е интеракцијата што ја бараме да ја генерираме како главна цел.

Инка за конверзија

Со сите информации што статистиката на Инстаграм ги нуди досега, може да се создаде познатата „инка за конверзија“. каде се прикажани вкупно впечатоци од публикации, проценетиот обем, добиените интеракции, посети на профили и кликнете на врската Био.

Во редот што е напишан во ставот погоре е ставен во шемата за инка што помага за подобрување на активноста што ја имате на Instagram.

Впечатоци за користење на локација

Сега можете да измерите колку пати се прегледани вашите фотографии од опцијата за локација, што мора да ги додадете кога уредувате фотографија. Исто така локацијата игра фундаментална улога во визуелизацијата и позиционирањето на вашата публикација и уште повеќе кога станува збор за Instagram Stories.

Некои луѓе испробуваат различни локации за да откријат кој работи најдобро за нив.

Впечатоци од hashtags

Сигурно наидовте на публикации кои имаат многу хаштагови и сте помислиле дека тие се бесмислени. Но, тоа навистина не е, има многу од овие утврдени со цел да се создадат повеќе интеракции во јавноста. Ова е затоа што секој од нив е поврзан со друг, така што понекогаш гледаме на фотографија и притискаме една од нив нè насочува кон друга содржина која можеби и припаѓа на друг корисник.

Начинот на кој хаштагите влијаат на публикациите, па дури и на зголемувањето на новите следбеници Тие се мерат и според статистиката на Инстаграм.

 

 

 

 

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина:

Оставете коментар