Маркетинг на инфлуенсери на Инстаграм

Рекламите на Facebook, е-книги, маркетинг ЈуТјуб, Твитер и блоговите се еден од оние нови методи за маркетинг што се појавуваат секој ден или секоја недела и, всушност, им помагаат на компаниите да ја зголемат својата самодоверба и Маркетинг на инфлуенсери на Инстаграм.

Но, може да биде возбудливо да се открие кои модни стратегии за маркетинг се реални. Знаеме дека има едно нешто што владее во сите овие методи: Маркетинг на влијателни, нели! Но, каква е поврзаноста на Influencer маркетингот со маркетингот Instagram?

Ако не сте запознаени со што е тоа Influencer маркетинг, е форма на маркетинг што се фокусира на користење на клучни амбасадори за ширење на концептот и пораката на вашиот бренд до вашата публика, вашиот целен пазар и, евентуално, на поширок пазар.

Instagram има повеќе од 300 милиони месечни корисници, а 70% од корисниците на Instagram веќе барале брендови на истата платформа што сакале да ја всадат нивната содржина. Затоа Маркетингот на Инстаграм е ефикасен за вашиот бизнис Е-трговија ако се користи правилно.

Наместо директно да промовирате група потрошувачи, можеби ќе сакате да ангажирате и да ги инспирирате луѓето што влијаат да го шират зборот за вас.

Инстаграм влијае врз маркетингот

Па, Инстаграм стана место за инфлуенсери, многу од нив ја зголемија својата публика од мали на милиони во краток временски период. Овие славни Интернет имаат огромен авторитет над растечката публика на недопрени потрошувачи.

Тие имаат големо влијание врз вашата публика и можат да влијаат на најновите достапни трендови. Ако работите со нив? Можете да го забрзате развојот на вашиот производ во краток временски период.

став las компании, мора да започнете да го идентификувате вистинскиот народ за влијанието врз кои работат. Ова е, на некој начин, нефлексибилен дел од целиот процес. Вие не сакате да ги расипувате работите во оваа фаза, бидејќи тоа влијае на сите ваши маркетинг стратегија. Забележете, ако влијателите не сакаат да соработуваат со вашиот бренд, тогаш престанете да ги радувате, не мора да притиснете врска за да влијаете на влијателите.

Ако продолжите да се изјаснувате со нив, тие веројатно лажно ќе го фалат вашиот производ. , завршувајќи во многу коментари кои велат „спам“ од публиката. Откако ќе ја пронајдете совршената личност за вашиот проект, понудете се да извршите тест кампања пред да навлезете во врската.

Употреба на алатки Instagram Analytics Важно е да водите сметка за важни метрика како што се коментари, обврски и повик за акција што има големо влијание врз вашата деловна активност.

Треба да имате предвид дека треба да се вклучите во вашиот тим во врска со стратегијата за кампања, со цел да ги ажурирате вашите кампањи. Ако го постигнете ова ефикасно, изненадете се со резултатот и бенефиции дека маркетингот може да има во вашата деловна активност.

На Маркетинг на инфлуенсери на Инстаграм Тие се корисници со важна публика што може да биде еден од вашите клиенти.

Ние ви кажуваме повеќе за Инстаграм ТВ.