Политика на приватност

Политика на приватност

Ова не е само политика за приватност, таа е моја изјава за принципи.

Како одговорна за оваа веб-страница, сакам да ви понудам најголеми правни гаранции во врска со вашата приватност и да ви објаснам што е можно појасно и транспарентно, сè што се однесува на обработката на личните информации на оваа веб-страница.

Оваа политика за приватност ќе биде валидна само за лични податоци добиени на веб-страницата, што не се применливи за тие информации собрани од трети страни на други веб-страници, дури и ако се поврзани со веб-страницата.

Следниве услови се обврзувачки за корисникот и за одговорното лице на оваа веб-страница, па затоа е важно да одвоите неколку минути за да ја прочитате и доколку не се согласувате со ова, не испраќајте ги личните податоци на оваа веб-страница.

Оваа политика е ажурирана на 25 година

За целите на одредбите од гореспоменатиот Закон за заштита на личните податоци, личните податоци што ни ги испраќате ќе бидат вметнати во Датотека со „КОРИСНИЦИ НА ВЕБ-СТРАНИЦАТА и ПРЕТСТАВНИЦИТЕ“, сопственост на Онлајн СЛ Ова досие ги спроведе сите технички и организациски безбедносни мерки утврдени во Кралскиот декрет 1720/2007, за развојот на ЛОПД.

Испраќање и снимање на општи податоци

Испраќањето лични податоци на оваа веб-страница е задолжително да контактирате, коментирате, да се претплатите на блогот followers.online, да ги договорите услугите прикажани на оваа веб-страница и да ги купите книгите во дигитален формат.

Исто така, не давањето на бараните лични податоци или не прифаќање на оваа политика за заштита на податоците подразбира невозможност за претплата на содржина и обработка на барањата направени на оваа веб-страница.

Не е неопходно да дадете лични податоци за прелистување на оваа веб-страница.

Какви податоци бара оваа веб-страница и за која цел

следбениците.online ќе ги соберат личните податоци на корисниците, преку онлајн формулари, преку Интернет. Собраните лични податоци, во зависност од секој случај, може да бидат, меѓу другото: име, презиме, е-пошта и пристапна врска. Исто така, во случај на договорни услуги, купување книги и рекламирање, ќе го замолам Корисникот за одредени банкарски или информации за плаќање.

Оваа веб-страница ќе бара податоци строго соодветни за целите на собирањето и се залага за:

 • Минимизирајте ја обработката на личните податоци.
 • Псевдонимизирајте ги личните податоци колку што е можно повеќе.
 • Дајте транспарентност на функциите и обработката на личните податоци што се извршуваат на оваа веб-страница.
 • Дозволете им на сите корисници да ја следат обработката на нивните податоци што се прават на оваа веб-страница.
 • Создадете и подобрете ги безбедносните елементи за да ви ги понудите најдобрите услови за безбедно пребарување.

Целите на собраните податоци во овој портал се следниве:

 1. Да одговориме на барањата на корисникот: На пример, ако корисникот ги остави своите лични информации во која било од формуларите за контакт, можеме да ги искористиме овие информации за да одговориме на вашето барање и да одговориме на какви било сомнежи, поплаки, коментари или проблеми што може да се појават. се поврзани со информациите вклучени во веб-страницата, услугите обезбедени преку веб-страницата, обработката на вашите лични податоци, прашања во врска со правните текстови вклучени на веб-страницата, како и сите други прашања што може да ги имате.
 2. За да управувате со списокот на претплати, испратете билтени, промоции и специјални понуди, во овој случај, ние ќе ја користиме само адресата за е-пошта и името, обезбедено од корисникот при претплата.
 3. Да се ​​модерираат и да се одговори на коментарите дадени од корисниците на блогот.
 4. Да се ​​гарантира усогласеност со условите за употреба и важечкиот закон. Ова може да вклучува развој на алатки и алгоритми кои и помагаат на оваа веб-страница да гарантира доверливост на личните податоци што ги собира.
 5. Да ги поддржува и подобри услугите што ги нуди оваа веб-страница.
 6. Да се ​​пласираат производи и услуги понудени на оваа веб-страница.

Во некои случаи, информациите за посетителите на оваа страница се споделуваат анонимно или се собираат со трети страни, како што се рекламни, спонзори или филијали, со единствена цел за подобрување на моите услуги и монетирање на веб-страницата. Сите овие задачи за обработка ќе бидат регулирани според законските норми и сите ваши права во врска со заштитата на податоците ќе бидат почитувани во согласност со тековните регулативи.

Во секој случај, корисникот има целосни права над нивните лични податоци и нивната употреба и може да ги искористи во секое време.

Во никој случај оваа веб-страница нема да ги пренесува личните податоци на своите корисници на трети страни без претходно да ги информира и да побара нивна согласност.

Услуги што ги нудат трети страни на оваа веб-страница

За да обезбеди услуги строго неопходни за развој на својата активност, Online SL споделува податоци со следниве даватели под нивните соодветни услови за приватност.

 • Хостинг: кубеноде.com
 • Веб-платформаWordPress.org
 • Курирски услуги и испраќање билтени: MailChimp 675 Пон де Леон Авеј НЕ, пакет 5000 Атланта, ГА 30308.
 • Складирање и резервна копија на облак: Dropbox -Drive, Wetransfer, веб-услуги на Амазон (Amazon S3)

Системи за фаќање лични податоци што ги собира оваа веб-страница

Оваа веб-страница користи различни системи за снимање лични информации. Оваа веб-страница секогаш бара претходна согласност од корисниците да ги обработуваат своите лични податоци за наведените цели.

Корисникот има право да ја отповика својата претходна согласност во секое време.

Системи за снимање лични информации што ги користат следбениците.online :

 • Формулари за претплата на содржини: Во рамките на мрежата, има неколку форми за активирање на претплатата. Побарајте во сандачето за е-пошта. Корисникот мора да ја потврди својата претплата за да ја потврди адресата на е-пошта. Дадените податоци ќе се користат исклучиво за испраќање на Билтенот и за да ве информираат за новостите и специфичните понуди, ексклузивни за претплатниците на е-поштата. Со Билтенот управува MailChimp

Кога ги користите услугите на платформата MailChimp за спроведување маркетинг кампањи преку е-пошта, управување со претплата и испраќање билтени, треба да знаете дека MailChimp Ги има своите сервери хостирани во САД и затоа вашите лични податоци тие ќе бидат префрлени на меѓународно ниво во земја што се смета за небезбедна по распадот на Себе пристаништето. Со претплата, вие прифаќате и се согласувате вашите податоци да бидат зачувани од платформата MailChimp, со седиште во Соединетите Држави, со цел да управуваат со испраќање на соодветните билтени. Mailchimp се прилагодува кон стандардните клаузули на ЕУ за заштита на податоците.

 • Повратна информација: Веб-страницата вклучува формулар за објавување коментари. Корисникот може да објавува коментари на објавите што се објавуваат. Личните податоци внесени во форма за да ги вметнат овие коментари ќе се користат исклучиво за умерено и објавување на истите.
 • Формулар за контакт: Исто така, постои контакт формулар за прашања, предлози или професионален контакт. Во овој случај, адресата за е-пошта ќе се користи за да одговори на нив и да ги испрати информациите што корисникот ги бара преку веб.
 • Колачиња: Кога корисникот се регистрира или навигација на оваа веб-страница, се чуваат «колачиња», Корисникот може да се консултира во кое било време колачињата за приватност да се прошират информации за употреба на колачиња и како да ги деактивирате.
 • Системи за преземање: На оваа веб-страница можете да преземате различни содржини кои периодично се вклучуваат во формат на текст, видео и аудио. Во овој случај, потребна е е-пошта за активирање на формуларот за претплата. Вашите информации се користат за целите наведени за претплатници.
 • Продажба на публикации: Преку порталот можете да купите публикации и инфо-производи од Online SL, во овој случај, потребни се податоци за купувачот (име, презиме и телефон, поштенска адреса и е-пошта) преку платформата Paypal како форма на плаќање .

Корисниците можат откажете се во секое време на услугите што ги обезбедуваат следбениците.он-лајн истиот билтен.

Корисникот ќе најде на оваа страница, страници, промоции, спонзори, приклучат програми кои пристапуваат до навиките на прелистување на корисникот за да воспостават кориснички профили и да му покажат на рекламирање на корисници врз основа на нивните интереси и навики на прелистување. Овие информации се секогаш анонимни и корисникот не е идентификуван.

Информациите дадени на овие спонзорирани страници или придружни врски подлежат на политиките за приватност што се користат на овие страници и нема да бидат предмет на оваа политика за приватност. Затоа, ние силно им препорачуваме на корисниците детално да ги разгледаат политиките за приватност на здружените врски.

Политика за приватност на рекламирањето обезбедено во AdsenseGoogle AdSense.

Политика на приватност на изворите за следење што се користат на оваа страница:Google (аналитика)

Во followers.online, ние исто така ги проучуваме преференциите на нејзините корисници, нивните демографски карактеристики, нивните сообраќајни обрасци и други информации заедно за подобро да разбереме која е нашата публика и што им треба. Следењето на преференциите на нашите корисници исто така ни помага да ви ги прикажуваме најрелевантните реклами.

Корисникот и, генерално, секое физичко или правно лице, може да воспостави хиперврска или уред за техничка врска (на пример, врски или копчиња) од нивната веб-страница до followers.online ("Хиперврска"). Воспоставувањето на хиперврска не подразбира во никој случај постоење на односи меѓу следбениците.онлајн и сопственикот на страницата или веб-страницата на која е воспоставена хиперврската, ниту прифаќање или одобрување од следбениците. услуги. Во секој случај, followers.online го задржува правото да забрани или оневозможи каква било хиперврска до веб-страницата во кое било време.

Корисниците можат откажете се во секое време на услугите што ги даваат следбениците.на линија истиот Билтен.

Точност и точноста на податоците

Корисникот гарантира дека личните податоци дадени преку различни форми се вистинити, должен е да комуницира за секоја нивна промена. Исто така, Корисникот гарантира дека сите обезбедени информации одговараат на нивната реална состојба, дека се ажурирани и точни. Покрај тоа, Корисникот се обврзува да ги ажурира своите податоци во секое време, единствено одговорен за неточноста или лажноста на дадените податоци и за штетите што можат да бидат предизвикани од ова на Online SL како сопственик на веб-страницата followers.online.

Вежба на правата на пристап, исправка, откажување или спротивставување

Правата на корисниците се следниве:

 • Право да прашаме какви лични податоци ги чуваме за Корисникот во кое било време.
 • Право да побара од нас да ги ажурираме или исправиме бесплатно неточни или застарени податоци што ги чуваме за Корисникот.
 • Право на откажување од рекламирање од која било комуникација што може да ја испратиме до Корисникот.

Можете да ги насочите вашите комуникации и да ги остварувате правата на пристап, исправка, откажување и спротивставување преку поштенска пошта на. или на е-пошта: info (at) followers.online заедно со доказ валиден во закон, како што е фотокопија од DNI или еквивалентно, назначено во предметот „ЗАШТИТА НА ПОДАТОЦИ“.

Прифаќање и согласност

Корисникот изјавува дека бил информиран за условите за заштита на личните податоци, прифаќајќи и согласувајќи се на нивниот третман од страна на Online SL на начин и за целите наведени во правното известување.

Промени во оваа политика за приватност

Online SL го задржува правото да ја измени оваа политика за да ја прилагоди на новото законодавство или јуриспруденција, како и на индустриските практики. Во такви случаи, Давателот ќе ги објави на оваа страница промените воведени со разумно очекување за нивно спроведување.

Комерцијална пошта

Во согласност со LSSICE, Online SL не спроведува SPAM практики, затоа не испраќа комерцијални е-пошта што претходно не ги побарал или овластил корисникот, во некои прилики, може да испраќа свои промоции и понуди и трети страни, само во случаи кога имате овластување од примателите. Следствено, во секоја од формуларите дадени на веб-страницата, Корисникот има можност да даде изразена согласност за прием на мојот „Билтен“, без оглед на специфично побараната комерцијална информација. Можете исто така да ја откажете вашата претплата автоматски во истите билтени.Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат
Криејтив стоп
IK4
Откријте на Интернет
Онлајн следбеници
обработете го лесно
мини прирачник
како да се направи
Форум компјутер
TypeRelax
Магазин Лава
непредвидлив
библиотека за трикови
ZoneHeroes