Кога имате сметка на Инстаграм, обично се обидувате да дадете се од себе започнете бизнис, најдете следбеници, имате голем број придружни сметки за меѓусебна поддршка помеѓу претприемачи и многу други стратегии.

Но, што е добро ставете ја приватната сметка на Инстаграм за компанија? Па, нормално кога создаваме нова сметка оваа стандардна социјална мрежа се објавува, тоа значи дека секој корисник кој може да го добие вашиот профил може да ја види секоја од публикациите што ги правите.

Што можете да изгубите ако ја ставите сметката на вашата компанија во приватен режим?

Навистина Не можете да поставите деловна сметка приватно, ова е дел од политиките на Instagram. За жал, кога ќе го претворите вашиот профил во приватна сметка, неколку функции се изгубени, еве неколку:

 • Ако ја поврзете вашата сметка
 •  Со Фејсбук, можете да споделувате објавувања само преку истата страница. Овие може да не се делат преку други алтернативни сметки.
 • Вашата содржина нема да се појави на компјутерот.
 • Кога корисникот кој може да ја види вашата содржина сака или коментира за кој било од вашите објавувања, ова нема да се појави во табулаторот "следено".
 • Ограничете го опсегот за да можат другите корисници да ве видат.
 • Ознаките што ги користите не можат да ги видат другите корисници кои не ве следат.
 • Никој кој нема ваше овластување не може да види која било од вашите публикации.

Што можете да направите за да го поставите вашиот профил во приватна?

Иако не можете да ја поставите вашата компанија во приватен режим, ние ќе ги преземеме чекорите што треба да ги следиме, така што секој личен профил што го имате може да биде поставен во приватна сопственост.

 1. Отворете ја апликацијата Instagram со сметката што ја сакате.
 2. Пристапете до вашата сметка и одете на вашиот профил.
 3. Кликнете на опцијата што вели „опции / поставки“.
 4. Изберете "приватна сметка", откако ќе ја изберете, ќе побара да потврдите дали се согласувате со оваа акција.
 5. Со избирање на да, сметката ќе се смени и ќе имате приватна сметка.

Единствено што треба да имате предвид е дека недостатоците што ги покажавме погоре, исто така, ќе се појават со овој вид на сметка. Сепак да се има приватна сметка не е лошо, бидејќи ова може да генерира некои придобивки за вашиот профил.

Многу приватни сметки Instagram тоа се алтернативни сметки за приватна употреба за да го привлечат вниманието на нивните приватни профили, со што корисниците ќе го испратат барањето и потоа ќе бидат прифатени.

Иако ова не гарантира дека имате голема популарност во однос на корисниците, можно е ако користите одлична стратегија за рекламирање, ќе можете да добиете голем број на следбеници.

Совети за водење бизнис на Инстаграм

Иако веќе знаеме дека не можете да го поставите профилот на компанијата како приватна, може да добиете многу придобивки со тоа што ќе имате јавно.

Бидете сигурни во вашата компанија

Иако е вистина тоа Инстаграм работи за неколку компании ниту една компанија не може да има профил. Затоа, долго пред да започнете со проектот, треба многу добро да размислите дали вашата компанија може да има добро прифаќање со овој вид на проект.

Создадете стратегија

Мора да имате стратегија за социјални медиуми, главната цел е да можете да стигнете до многу клиенти и дека на овој начин можете да ја зајакнете вашата марка. Само тогаш можете да имате можност да го направите вашиот бизнис најдобро што може.

Име на сметката

Ако има нешто што не треба да го игнорирате е името на компанијата во социјалната мрежа, најдоброто нешто што можете да направите е да го направите името што е можно поедноставно и едноставно. Ова им овозможува на сите корисници лесно да ве најдат.

Опис на вашата компанија

Описот треба да биде многу едноставен, не треба да трае повеќе од околу три реда. Разговарајте за тоа што прави вашата компанија и дајте им го тој допир на iosубопитност за да сакаат да знаат многу повеќе за вашите производи.

Не заборавај додадете урл Директно на веб-страницата на вашата компанија, ова ќе им помогне не само да имаат пристап до вашата социјална мрежа, туку и на главната страница како таква, каде што ќе можат да видат многу повеќе од она што го нудите.

Профил слика

Колку е поедноставно, толку подобро, најдобро што можете да го направите е да користите лого на компанијата или основна слика што корисниците можат лесно да ја препознаат без оглед дали тоа го гледаат од профилот или од друга страница.

Фејсбук + Инстаграм

Нешто што се спроведува во последно време е дека и двете социјални мрежи одат рака под рака, за да можете поврзете ги двете сметки и да има добар сообраќај на вентилатори и на една сметка и во друга. Ова не значи дека мора да ја поставите истата содржина и во двете сметки, само треба да ја промените содржината без да ја изгубите монотонијата.

Добри слики

Сликите што ги поставувате заедно со квалитетот на истите треба да бидат најдобри, на секоја од сликите мора да го покажете производот на најдобар можен начин, каде што ќе можете да ги цените секој од деталите за производите што ги нудите на јавноста.

Многу хаштаг

Хаштагот е навистина важен Да се ​​позиционира компанија, преку нив компанијата може лесно да се најде и им овозможува на оние што се заинтересирани за производите да ги најдат полесно.