1 Внесете го текстот што го сакате во полето.
2. Изберете го писма/ фонтови / фонтови што најмногу ви се допаѓаат.
3 Копирајте ги и залепете ги каде сакате. (Инстаграм, Фејсбук, Твитер, Биографии, коментари ...)

Овој генератор на Убави писма ви овозможува да конвертирате нормален текст во различни извори на текст што можете да ги копирате и залепите en Instagram, Facebook, Twitter, Twitch, YouTube, Tumblr, Reddit и повеќето други страници на Интернет. Различни извори на текст се дел од стандардот Уникод, што значи дека тие не се како нормални фонтови. Ако тие беа нормални фонтови, не можеше да ги копирате и залепите никаде.

Ако се прашувате зошто на Земјата е можно да ги копирате овие извори и да ги залепите во вашите публикации на социјалните мрежи, еве го брзото објаснување: Уникод е стандардно тело за целата меѓународна компјутерска индустрија што работи на создавање список на Сите можни текстови. Карактери кои треба да бидат достапни на сите уреди (телефони, таблети, компјутери, ...). Повеќето големи компании во компјутерската индустрија (Google, Apple, Microsoft, Samsung, Canonical, ...) се во согласност со Unicode стандардот или барем дел од него.

Уникод прецизира над 100,000 различни карактери на стотици јазици и групи на симболи. Така, наместо секоја компјутерска компанија да измисли свој сет на симболи, тие можат да го користат сетот „Уникод“. Ова во суштина значи дека симболите на Уникод работат скоро насекаде.

Но, тука се враќаме Убави писма: Меѓу илјадниците симболи во Уникод се и нормалните азбучни симболи (оние што ги читате во моментот), но и серија други азбуки кои се на некој начин различни. Исто така, постојат илјадници ликови кои тие изгледаат Букви од латинска азбука, но во реалноста тие се симболи на други групи на симболи и јазици. Во секој случај, можеме да ги избереме сите видови на стандардни симболи на Уникод и да ги искористиме за да ги изградиме сите видови на романски стилови на текстуален фонт што можеме да ги копираме и залепиме.

Еве неколку извори на текст што можете да ги генерирате со оваа страница:

 • 𝖆 𝖒𝖊𝖉𝖎𝖊𝖛𝖆𝖑 comes што доаѓа во два различни стила.
 • α ⓦⒾ𝕖rd 爪 ᶤЖ 𝕠ℱ SЎ𝐦вσⓁŞ што се создава од стотици различни множества на Уникод.
 • 𝒶 𝓈𝓊𝓅𝑒𝓇 𝒸𝓊𝓉𝑒 ♡ ♡ 𝓃𝓉 this - ова ги заменува сите или со срце или случајно цветно емотико
 • 𝓪 𝓬𝓾𝓻𝓼𝓲𝓿𝓮 comes што доаѓа во два различни стила (смело и нормално)
 • 𝕕𝕠𝕦𝕓𝕝𝕖-𝕤𝕥𝕣𝕦𝕔𝕜 𝕥𝕖𝕩𝕥
 • ʇuoɟ ʇxǝʇ spɹɐʍʞɔɐq puɐ uʍop ǝpısdn uɐ
 • 🅱🅻🅾🅲🅺🆈 🆃🅴🆇🆃

И многу повеќе.

Ако најдете други извори на текст што треба да ги вклучите во овој генератор, дозволете ми да знам! Јас ќе го додадам на овој генератор и на другите што се копии од него (како фенси генератор на текст). Причината зошто има некои копии е затоа што мојата анализа покажа дека луѓето барале генератор на типот „паметен текст“ со различни клучни зборови и дека Гугл не ги покажувал точните резултати.

Индекс на содржина

Копирајте и залепете убави писма

Брза забелешка за тоа како да копирате и залепите текст на Уникод: некои веб-страници всушност ги спречуваат да се прикажат специјални карактери Уникацирајте со „санирање“ на вашата публикација (отстранете ги сите странски знаци) пред да ја зачувате вашата публикација на серверот. Ова не е вообичаено, но вреди да се знае. Ако тоа се случи, не е проблем со овој преведувач, тоа значи дека веб-страницата не дозволува посебни знаци. Друга работа што може да ја пронајдете кога копирате и залепите текстуални фонтови од овој генератор е дека ликовите може да се појават како квадрати кога ќе ги залепите. Ова значи дека фонтот што ја користите веб-страницата каде што сте ја залепиле не поддржува специјални знаци на Уникод. Повторно, ова е неизбежно 🙁 Уникод станува сè почест, така што работите стануваат подобри.

И конечна белешка: ако копирате и залепите убави букви во програма за пораки или текст / СМС-порака, примателот можеби не ги гледа знаците додека ги гледа. Тие можат да видат блокови или можеби воопшто ништо. Иако ова е ретко, се случува некои уреди да не се толку компатибилни со симболот „Уникод“ поставен како ваш.

Благодарам за користење на мојот генератор за фонтови за текст! Јас, исто така, направив преведувач на емотикони, преведувачи на спојлери и генератор на текстуални пораки што можеби ќе сакате да го проверите!

Преведувач на убави писма за социјални мрежи

Можеби сте забележале дека некои корисници на социјална мрежа може да го променат фонтот. Како го прават тоа? Дали се волшебници? Како резултат, тие не се. Тие знаат само некои мали тајни Убави писма што им овозможува да го направат својот фонт да изгледа задебелен, итален или едноставно различен.

Тајната е прилично едноставна. Уникод одредува голем број карактери (повеќе од 100,000). Значи, знаците што се на тастатурата се навистина само еден многу мал дел од можните знаци што можат да ги обезбедат повеќето компјутери и уреди. Меѓу овие знаци 100k + има азбуки, како тастатура, но во смело o повеќе курзивни или 𝒸𝓊𝓇𝓈𝒾𝓋𝑒-er или со различни character spacing или. Има широк спектар на извори што можете да ги користите на социјалните мрежи; Ова се само почеток на она што ни го дава Уникод.

Едноставно напишете го вашиот нормален текст во првото поле и генераторот ќе го претвори во еден куп различни извори што можете да ги копирате и залепите во вашите социјални мрежи, или во вашата биографија и скоро каде било на Интернет.


Постојат десетици различни извори на твитер што можете да ги генерирате со оваа страница. Еве неколку примери:

 • 𝔣𝔬𝔫𝔱𝔰
 • 𝖋𝖔𝖓𝖙𝖘
 • Тᗯ𝒾𝕋𝔱𝒆ᖇ
 • 𝓯𝓸𝓷𝓽𝓼
 • 𝒻𝑜𝓃𝓉𝓈
 • 𝕗𝕠𝕟𝕥𝕤
 • fonts
 • ꜰᴏɴᴛꜱ
 • sʇuoɟ ɹǝʇʇıʍʇ

Генерирање на оригинален текст

Можеби сте создале текст со Убави писма, а вие сте среќни што сега можете да го копирате и залепите вашиот елегантен текст во делот за коментари на смешни видеа со мачки, но можеби се прашувате како е можно да го промените фонтот на вашиот текст? Дали е тоа некој вид хакер? Дали копирате и залепите a фуенте вистински?

Па, одговорот е навистина не: наместо да се генерира фонтани Софистициран, создава овој конвертор софистицирани симболи . Објаснувањето започнува со еднокод; индустриски стандард што создава спецификација за илјадници различни симболи и карактери. Сите знаци што ги гледате на вашите електронски уреди, и испечатени во книги, веројатно се наведени според стандардот Уникод.

Текст со еден код

Меѓу стотиците илјади симболи кои се наоѓаат во спецификациите за текст на Уникод, постојат одредени карактери што изгледаат слично, или се варијации на азбуката и другите симболи за клучни зборови. На пример, ако можеме да го земеме зборот „здраво“ и да ги претвориме неговите знаци во фенси букви „𝖍𝖊𝖑𝖑𝖔“, кои се збир на симболи на Уникод. Овие различни фенси множества писма се расфрлани низ целата спецификација на Уникод, и затоа, за да создадете фенси преведувач на текстови, прашање е само да ги пронајдете овие букви и симболи, и поврзете ги со нивните нормални азбучни еквиваленти.

Уникод има многу симболи, така можеме да создадеме и други работи како преведувач на спојлери. Исто така, ако барате неуреден текст или погрешен текст, проверете го овој гаден генератор на текст од залго.

Копирајте и залепете Тоа е толку лесно!

Откако ќе ги генерирате вашите софистицирани симболи за текст, можете да ги копирате и залепите "фонтовите" на повеќето веб-страници и процесори за текстови. Можете да го користите за да генерирате фенси име на Агарио (да, чудниот текст во Агарио е веројатно генериран со употреба на фантазиран конвертор на текст, сличен на овој), за да генерирате креативен изглед на Инстаграм, Фејсбук, Тумблр или објавување на Твитер, за да прикажете n00bs на Steam, или само за да испраќате пораки до вашите пријатели.

Единствениот исклучок е ако вашата дестинација за паста има фонт што не поддржува некои знаци на Уникод. На пример, некои веб-страници може да не користат фонт „Уникод“ или ако го сторат тоа, фонтот ги нема сите потребни знаци. Во тој случај, ќе видите генеричка "кутија", каде што е креирана кога прелистувачот се обидува да создаде писмо Елегантно Ова не значи дека има грешка кај овој преведувач, тоа само значи дека фонтот на веб-страницата не го поддржува тој лик.

Малку исклучена тема, но можеби исто така ве интересира emojis Фејсбук, кој е масовен список за пребарување на сите емоции што можете да ги користите во своите објавувања на Фејсбук и разговор. И, всушност, направив „Преведувач на емоџи“ што можеби ти се допаѓа.

Ако има нешто што можам да направам за да го подобрам овој генератор на фантазија преку Интернет, кажете ми во полето за предлози! Ти благодарам

Издвоите со убави букви можат да бидат кул и оригинални

Здраво! Ова е генератор за извори на текст на „кул“ сортата. Сфатив дека луѓето се обидуваат да најдат генератор како фантазични букви, но завршија на места фонтани вистински наместо да копирате и залепите генератори на текст како ова. Затоа, ова во основа е дупликат од горенаведеното, но мислам дека ќе се обидам да составам уште некои „одлични“ извори на текст, како што е стариот англиски, и малку специјализирам.

Ако се прашувате колку се создаваат одлични фонтови со убави букви, како оние што ги гледате погоре, тоа е прилично едноставно (но можеби тоа не е она што го очекувате). Во суштина, текстот што се генерира не е всушност фонт, тој е збир на симболи што се во стандардот Уникод. Вие ги читате симболите што се во стандардот Уникод во овој момент; Азбуката е дел од неа, исто како и сите нормални симболи на вашата тастатура :! @ # $% ^ & * () Итн.

Значи, разликата е во тоа што овие „извори“ радија што се случуваат, едноставно не се појавуваат на тастатурата, нема доволно простор. Стандардот Уникод има повеќе од 100,000 симболи дефинирани на него. Тие се многу симболи. И меѓу тие симболи има многу различни „азбуки“, од кои некои може да ги произведе овој преведувач.

Патем, фактот дека тие всушност не се извори значи дека можете да ги копирате на места како Instagram, Facebook, Twitter, tumblr, итн. Да беа само извори, не можев да го копирам и залепите текстот. Штотуку се појави обичен текст кога ќе го залепите.

Ако има голем „извор“ во кодот на Уникода што го знаете, а кој моментно не е вклучен во овој конвертор, дозволете ми да знам! Многу е лесно да се додаде нова азбука, затоа едноставно копирајте го ликот и залепете го.

Создавање мал текст или различни големини

Уникод е спецификација на меѓународни карактер на текст што е усвоена од огромното мнозинство на глобалната компјутерска индустрија. Уникод прецизира повеќе од симболи 120,000, но во моментов повеќето прелистувачи и фонтови поддржуваат само подмножество на ова (иако компатибилноста секогаш расте).

Треба да се напомене дека малиот текст што го гледате погоре бр Тоа е извор. Сè е со ист фонт, но се користат различни множества карактери. Уникод прецизира многу чудни азбуки кои можат да се копираат и залепат на Facebook / Tumblr / Twitter / итн. Публикации и профили. Овие мали азбуки со текст се само некои од множествата на азбучни симболи содржани во Уникод.

Како што можеби забележавте, некои букви не се конвертираат правилно. Ова е едноставно затоа што азбуките за претплати и записи навистина не постојат како соодветна азбука во Уникод. Тие се еден вид „псевдо-азбука“ во смисла дека ликовите биле собрани од разни блокови на „Уникод“. Големата буква азбука (големи букви Мал) е прилично комплетна азбука со Уникод, така што има еквивалентен мал карактер со големи букви за секој редовен лик во азбуката (иако карактерот „f“ е малку чуден).

Додека го градев овој мал генератор на текст, јас би можел да работам само со симболите за текст што ги дава „Уникод“, па сè додека Уникод навистина не вклучи целосен пакет мали претплати и симболи за текстуални натписи, не можам да го решам овој проблем. Ако најдете симбол кој изгледа како еден од нетранспарентните карактери, известете ми и ќе го ставам во генераторот за да може секој да има корист од тоа. Не сме далеку од тоа да имаме комплетен сет и да можеме правилно да го претвориме текстот во неговите минијатурни еквиваленти! : РЕ

Убави мали букви азбуки за текст

Комплетните азбуки за секоја од трите комплети мини-текст на Уникод се наоѓаат подолу:

ᴛᴜᴠᴡsᴛᴜᴠᴡxʏᴢ

ᵃᵇᶜᵈᵉᶠᵍʰᶦʲᵏˡᵐⁿᵒᵖᑫʳˢᵗᵘᵛʷˣʸᶻ

Cbcdₑfgₕᵢⱼₖₗₘₙₒₚqᵣₛₜᵤᵥwₓyz

Како што можете да видите, азбуката со претпис е малку поретка во овој момент! Повторно, ова е затоа што овие не се „мали текстуални фонтови“, тие се само множества симболи на Уникод.

На Фејсбук, Твитер, Тумблр, ЈуТјуб, итн.

Сите главни социјални мрежи остануваат компатибилни со огромното мнозинство на специјални карактери на Уникод. Постојат некои исклучоци кога не е дозволена прекумерна употреба на специјални карактери. На пример, пребарувачот Google не прикажува zalgo текст или кружен текст во наслови на страници. Но, ако се обидувате да ставите мал текст во објавите на Тумбл или надградби и коментари за статусот на Фејсбук, тогаш не треба да имате никакви проблеми. Овој мини текст е одличен за вашите коментари да се разликуваат (и затоа се истакнуваат) од останатите.

(Забелешка: луѓето понекогаш ги нарекуваат овие мали фонтови на текст "уххх мал текст" или "Можам да добијам уххх текст" или "фонт увју".)

Ако овој креатор на текст е корисен за вас, се надевам дека ќе го споделите со вашите пријатели и следбеници така можам да ти помогнам и ти. Ако има нешто што можам да направам или која било друга мала текстуална азбука што знаете треба да ме вклучи во мал конвертор на текстот како овој, ве молам, дозволете ми да ме известите! Можете да ми ги испратите вашите коментари користејќи го полето за предлози или да оставите коментар (или и двете!).

Убава генератор на писма

Ова е генераторот што може да ви помогне. Ви овозможува да конвертирате нормален текст во оригинален текст што потоа можете да го копирате и залепите. Моторот на конверторот работи зад овој преведувач и ви овозможува да го контролирате конечниот резултат на неговите извори за да залепите насекаде.

Проверете го овој генератор на Убави писма за многу повеќе имиња!

Како што се очекуваше, можете да го ставите вашето име (или кој било збор) во првото поле и овој генератор ќе го претвори во идеи за име на Instagram.

Го направив ова затоа што се чини дека на Интернет и недостасува генератор на име на Инстаграм. Постојат неколку корисни генератори таму, но тие се главно објавувања на блогови кои наведуваат многу страшни кориснички имиња што се случиле на авторот. Не знам зошто мислеа дека статички список ќе биде корисен, па дури и ако тоа беа имиња, сите ќе бидат земени во еден момент. Значи, да, овој генератор може да создаде милиони различни кориснички имиња, така што веројатно никогаш не ги гледате истите двапати.

Мислев дека не секој го сака своето вистинско име во своето корисничко име, така што првото поле може да биде збор што ви се допаѓа. Приближно една петтина од генерираните кориснички имиња ќе го користат својот збор семе. Размислував да додадам опција што ќе ви овозможи да генерирате повеќе идеи користејќи го зборот семе, наместо да ви дадам сосема случаен. Ако сакате ваква опција, дозволете ми да кажам во делот за коментари 🙂

Ова е прв вид „генератор на имиња“ што го создадов, па дозволете ми да знам дали е корисно или не, и како можам да го подобрам. Кога се обидувам да пронајдам идеи за корисничко име, имам тенденција да читам случајни комбинации на зборови за да се инспирирам, па затоа кога создадов генератор на име на Instagram, сфатив дека ќе го моделирам на начинот на кој би сакал. Именувајте идеи, но ова можеби не е совршено за секого. Па да, дозволете ми да знам како оди.

Претворете ги текстовите на неверојатен начин со убави писма

Смешни текстови за да ги копирате и залепите! Овој генератор може да биде корисен за оние кои сакаат специјални симболи за профилите на Инстаграм и Фејсбук. Едноставно напишете ги вашите симболи во полето од лево и буквите со фантазиите ќе бидат генерирани во излезното поле.

Овие букви од фантазијата се симболи кои постојат во стандардот Уникод, но не можете да ги креирате само со тастатурата. Овде се надевам дека ова е корисно.

Комплетните азбуки и броевите на секоја од „фонтовите“ на претходните симболи на фантазиите се премногу големи за да ги копирате овде, но ќе залепите неколку тука за да им ги покажам:

Еве ја азбуката за двогласни букви: 𝕒𝕓𝕔𝕕𝕖𝕗𝕘𝕙𝕚𝕛𝕜𝕝𝕞𝕟𝕠𝕡𝕢𝕣𝕤𝕥𝕦𝕧𝕨𝕩𝕪𝕫𝔸𝔹 ℂ𝔻𝔼𝔽𝔾ℍ𝕀𝕁𝕂𝕃𝕄ℕ𝕆ℙℚℝ𝕊𝕋𝕌𝕍𝕎𝕏𝕐ℤ

Еве ја азбуката за буквите „Стар англиски“: 𝖆𝖇𝖈𝖉𝖊𝖋𝖌𝖍𝖎𝖏𝖐𝖑𝖒𝖓𝖔𝖕𝖖𝖗𝖘𝖙𝖚𝖛𝖜𝖝𝖞𝖟

Еве ја азбуката за курзивните букви: 𝒶𝒷𝒸𝒹𝑒𝒻𝑔𝒽𝒾𝒿𝓀𝓁𝓂𝓃𝑜𝓅𝓆𝓇𝓈𝓉𝓊𝓋𝓌𝓍𝓎𝓏 𝒜𝐵𝒞𝒟𝐸𝐹𝒢𝐻𝐼𝒥𝒦𝐿𝑀𝒩𝒪𝒫𝒬𝑅𝒮𝒯𝒰𝒱𝒲𝒳𝒴𝒵

И азбуката на блок-буквата: 🅰🅱🅲🅳🅴🅵🅶🅷🅸🅹🅺🅻🅼🅽🅾🅿🆀🆁🆂🆃🆄🆅🆆🆇🆈🆉

Се разбира, сите претходни букви можат да се копираат и залепат на местото што го сакате. Забележете дека тоа е фонт што не ви е прикажан (ако гледате само квадратни кутии или прашалници), тогаш тоа е затоа што вашиот прелистувач сè уште не ги поддржува сите овие извори. Поддршката за сите овие букви од Уникод расте секој ден, така што за неколку месеци тие може да бидат видливи. Меѓутоа, ако користите стар прелистувач, мора да се надоградите на Firefox или слично.

Кузиви за убави писма

Ова е едноставна алатка преку Интернет, која го претвора редовниот текст во курзивни симболи за букви. Конверзијата се врши во реално време и во прелистувачот со употреба на JavaScript. Јас, исто така, направив друг преведувач кој го претвора вашиот текст во сите видови стилови на фантазијата: „генератор на фантазија на текст“. И уште еден што генерира итализиран текст.

Wouldе ви биде простено што мислите дека овој преведувач го претвора текстот во друг извор, тоа не е она што се случува овде. Па, како работи? Уникод

Симболи на еднокод

Овој преведувач во основа генерира курзивни симболи / скрипти на Уникод кои личат на буквите од латинската азбука (а, б, ц, ...). Уникод е меѓународен стандард за симболи во индустријата поврзана со компјутер. Го заменува „ASCII“ и всушност ги содржи сите симболи ASCII во рамките на својата спецификација. Буквално има десетици илјади различни симболи дефинирани со Unicode во споредба со знаците 256 дефинирани со продолжениот сет ASCII. Покрај ова, Уникод ни овозможува да додадеме дијакритички ознаки кои ги влошуваат нашите карактери и ни овозможуваат да произведуваме чудни работи како ова:

Здраво

Патем, претходниот текст се нарекува „Залго текст“, а јас исто така направив преведувач „Залго“ што можете да го користите за да генерирате тој вид текст.

Значи, да, стандардот на Уникод е импресивен и ни овозможува да се забавуваме со текстот.

Контро Ц + Контро V

Претходно реков дека овој преведувач не е едноставен генерирање на ист текст со различен фонт, тој всушност генерира различни симболи за текст од спецификацијата на Уникод. Ова има неверојатна корист што можеме да ги копираме и залепиме симболите каде и да сакаме (не би можел да го сторам ова, ако тоа беше само извор). Можеби сте го нашле овој генератор откако забележавте дека профилот на социјална мрежа или објавувањето на некој содржи итализиран или итализиран текст. Бидете сигурни дека не сте пронашле никакви необични карактеристики, едноставно сте ја искористиле моќта на Уникод!

Симболите на курзивни букви се одлични за истакнување на вашата порака на социјалните мрежи. Само погледнете ја разликата помеѓу:

> Погледнете го мојот пост!

y:

> 𝓛𝓸𝓸𝓴 𝓪𝓽 𝓶𝔂 𝓹𝓸𝓼𝓽!

Бидејќи страниците за социјално вмрежување генерално не дозволуваат извори, му дава големо изненадување на корисникот кога ќе видат нешто ново како такво. Значи, ако сакате да залепите текст во италии на вашите блогови на Тумблр, статуси на Фејсбук, профили на Твитер или твитови, описи на Инстаграм или каде било, овој преведувач треба да биде корисен за тоа.

Италијански за убави писма

Генерира текст на италијански јазик што можете да го копирате и залепите во публикациите и статусите на Фејсбук, Твитер, Инстаграм и други социјални мрежи.

Се прашувате како функционира ова? Сосема е едноставно да се добие италијански за убави букви има многу карактери што постојат, но тие не се вклучени во вашата тастатура. Всушност, има повеќе од 100,000 од нив! Емозите се примери на карактери што не се на стандардна тастатура. Значи, овие италични карактери се само знаци во стандардот „Уникод“ кои не изгледаат толку вообичаени како „нормалните“ азбучни знаци (како оние што ги читате во моментов). Затоа можете да го копирате и залепите овој текст во италики во вашата биографија на Instagram, постовите на Facebook, итн.

Всушност, Убави писма, има доста „псевдо-азбуки“ што постојат во стандардот „Уникод“, и ќе забележите дека имам вклучено и други, како што се „италик“ и „скрипта“ азбуки. Сите овие беа додадени во раните денови на Уникод, пред се за да се исполнат целите на неколку големи компании / индустрии што требаше да се следат за да го користат стандардот Уникод. На пример, хемичарите и полињата поврзани со математиката имаат тенденција да користат итални карактери за да означуваат специфични работи, па затоа им требаше збир на италични карактери што би можеле да ги користат во ситуации кога не можеа да применат стил на пост-факт. Честопати е многу полесно да се користи сам карактери во италичен наместо вообичаени знаци со многу вградена логика да се справи со стилот на тие карактери (специјални уредници на текст, итн.). Вака ги добиваме овие „извори“ во италиката (иако тие всушност не се извори).

Вклучив многу други „фонтови“ на фенси текст, покрај италката и италката. Се надевам дека ќе ги најдете интересно / корисно!

Болт убави писма

Ова е едноставна генерација за храбар онлајн текст. Задебелениот текст што се генерира е всушност збир на симболи од множеството симболи Unicode. Многу од овие симболи се компатибилни со современите прелистувачи, затоа треба да можете да копирате и залепите форматиран текст на Фејсбук (на пример, за вашето корисничко име), Twitter, Instagram, tumblr и други публикации и состојби на социјалните медиуми .

Можеби првично сте помислиле дека овој конвертор генерира а извор во Задебелување, но тоа не е случај. Фондовите не можат да се копираат или залепат, додека специјалните знаци создадени од овој преведувач можат да бидат копирани во вашето корисничко име или прекар, или во постовите на блогови или на кое било друго место, за да бидат позабележителни од другите.

Задебелени азбуки

Со мали букви и со задебелени букви се:

𝐚𝐛𝐜𝐝𝐞𝐟𝐠𝐡𝐢𝐣𝐤𝐥𝐦𝐧𝐨𝐩𝐪𝐫𝐬𝐭𝐮𝐯𝐰𝐱𝐲𝐳

𝐀𝐁𝐂𝐃𝐄𝐅𝐆𝐇𝐈𝐉𝐊𝐋𝐌𝐍𝐎𝐏𝐐𝐑𝐒𝐓𝐔𝐕𝐖𝐗𝐘𝐙

И броевите се:

𝟎𝟏𝟐𝟑𝟒𝟓𝟔𝟕𝟖𝟗

Имајте на ум дека, во најголем дел, нема смели еквиваленти на другите симболи на вашата тастатура. Постојат сите видови на забава што можете да ги имате со еднокод што не е смел. На пример, направив италичен генератор на текст, гаден генератор на текст, елегантен генератор на текст, симпатична генератор на текстови и многу други.

Играјте со овие конвертори на текст, видете што можете да создадете и не заборавајте да ги споделите тие креации во делот за коментари! Јас би сакал да видам што завршивте користејќи го за 🙂

Огледало за формат на текст

Овој преведувач работи со тоа што прво ја менува насоката на нејзините карактери и потоа се обидува индивидуално да пронајде лик од Уникод кој е најдобрата превртена верзија на секој од ликовите што ги пишува. За жал, нема дупликат знаци за секоја буква и број, но има некои многу слични оние што се користат за пополнување на празнините.

Ако најдете карактер на Уникод кој најдобро претставува буква или број, тогаш ставете го во полето за предлози! Благодарам 🙂

Ако не сакате буквите да се вртат, само сакате текстот да ја смени својата адреса, тогаш има уште еден преведувач под името „Инвертер на текст“ што може да ви помогне во тоа.

Опис на огледалото на Леонардо да Винчи

Пишувањето на Леонардо да Винчи се рефлектираше во многу негови тетратки како лесна форма на криптографија што ги спречуваше луѓето да ги читаат своите идеи при одење, или само со брз поглед.

Друг случај на интересна употреба на текст со превртена адреса е во случај на некои возила за итни случаи, како што се амбулантни возила:

Ова е направено така што кога текстот ќе се разгледува низ огледало, тој се појавува

Генератор за мали букви за убави писма

Ова е генератор на интернет кој конвертира нормални текстуални букви во мали букви „Убави писма“ што можете да ги копирате и залепите на Фејсбук, Твитер, Инстаграм и други објавувања на социјалните медиуми и ажурирања на статусот. Во суштина тоа ви овозможува да направите помал текст. Текстот изгледа толку мал затоа што се користат три специјални азбуки на Уникод. Затоа можете да го копирате и залепите! Не можеше да го сториш тоа ако беше фуенте мал

Трите азбуки создадени во овој мини генератор на текст не се баш „официјални“ азбуки во Уникод, па затоа некои ликови недостасуваат, а некои изгледаат чудни. Азбуката со големи букви е „најцелосната“ азбука на мали букви што се достапни. Ова е веројатно причината зошто малите големи букви се гледаат на Тумблр, на Твитер, на Фејсбук и на кој било друг дел од Интернет. Единствената буква што е малку чудна е „ѓ“ карактерот. што станува „ғ“.

Втората азбука е збир на ситни натписи. Овие се користат многу често во математички прибелешки, па Unicode сметаше дека би било добро да има официјални симболи за текст за овие знаци за разговор. За жал, не постои натпис за „q“ и „i“, така што мораше да се користат приближни замени. Дури и да е така, натписната азбука на Уникод е веројатно најдобрата и најмалата азбука на писма што е на располагање, така што е одличен начин да го направите вашиот текст да се истакне во објавите на вашите социјални медиуми.

Третата азбука е азбука со претплати, и како што можеби сте забележале, недостасуваат некои букви за кои нема разумна замена. Можеби во одреден момент во иднина, „Уникод“ ќе ги вклучи преостанатите претплатнички букви во својата спецификација, но до тоа време, генерација на комплет заврши со записи со претпис на Уникод е надвор од табелата.

Па да, ако барате генератор на букви мал, тогаш се надевам дека една од овие мали азбуки ќе работи за вас.

Може да најдете илјадници дополнителни формати за фонтови / букви. Ако пропуштите нешто, прашајте нè.

Симпатични фонтови за Instagram

Здраво! Овој генератор едноставно меша еден куп слатки зборови заедно со збор по ваш избор. Некои од корисничките имиња не го содржат зборот семе затоа што мислев дека на луѓето можеби им се допаѓаат некои сосема случајни кориснички имиња за да се инспирираат.

I'mал ми е ако можете да размислите за некои многу ретки, само затоа што е сосема случајно! Не ме обвинувај, обвинувај го случајно (слободно сподели се забавно во коментарите подолу: П).

Можеби исто така сакате да го видите овој генератор на фонтови на Инстаграм кој ви овозможува да користите неколку симпатични фонтови на Инстаграм за вашата биографија. Исто така, слободно споделете го вашето ново име на Инстаграм и линк до вашиот профил во коментарите, така што другите луѓе можат да го посетат и да го следат.

Начинот на кој го сторив ова беше само да пронајдам неколку убави писма на Интернет, засновани на „слатки“ теми и да ги комбинирам сите. Потоа, тој добива два случајни зборови и ги комбинира за да произведе симпатично име на Инстаграм (се надевам).

Ова го сторив откако го направив генераторот на име на Instagram затоа што се забавував така (тоа беше првиот генератор на име што го направив). Сакав да ги видам различните идеи што ми се појавија, па затоа размислував да се обидам да направам „поубава“ верзија. Дефинитивно се надевам дека ќе ги подобрам и двете врз основа на коментарите во коментарите, затоа ве молам дозволете ми да знам дали имате идеи.

Конвертор на специјални писма

Здраво! Оваа страница ви овозможува да генерирате специјални симболи за текст и сите видови софистицирани карактери со текст со едноставно внесување на вашиот нормален текст во првото поле, а потоа сите специјални фонтови за текст ќе бидат прикажани во второто поле.

Може да копирате и залепите Убави писма во неговата биографија на Инстаграм и на други места кои поддржуваат знаци на Уникод. Забележав дека многу луѓе ги користат овие ликови за да создадат елегантно име за нивниот профил на Твитер и некои други социјални мрежи. Тоа ви помага да се истакнете.

Ако се прашувате како функционира ова, еве ја приказната: има повеќе од 120,000 симболи во Unicode стандардот. Нормалната азбука е 26 знаци, а броевите зафаќаат дополнителни 10, плус интерпункција и сето тоа, а вкупно, вашата тастатура веројатно има максимум приближно сто симболи. Овие се најчестите употребени симболи, така што има смисла да ги ставите сите на тастатурата, има ограничено количество простор. Но, има повеќе од сто илјади повеќе! Па, како да ги "напишете" овие други симболи ако не се на вашата тастатура? Па, не можете, но можете да ги добиете на веб-страниците како оваа!

Значи, меѓу оние карактери 100k, има многу такви тие изгледаат на нашите алфанумерички карактери нормално на тастатурата. Всушност, некои од овие знаци се само смели, итални или итални верзии на латинската азбука или други верзии, дизајнирани на некој посебен начин. Многу од овие специјални писма беа воведени за да им помогнат на математичките истражувачи да ги изразат појасно различните апстрактни математички предмети во нивните равенки.

Па сега знаете малку за тоа како се појави овој специјален текст. Можеме ли едноставно да ги наречеме овие специјални карактери „специјални фонтови“? Па, технички, не. Фонт е нешто што е дизајнирано да го промени визуелниот изглед на секој карактер на Уникод. Затоа, ако ги копирате и залепите знаците, фонтот не се појавува за патувањето. Датотеките за фонтови се специфични за одредена веб-страница, додека самите знаци / глифи / симболи можат да се копираат и залепат. меѓу Веб-страници

Некои од овие софистицирани симболи за текст може да не функционираат правилно на други веб-страници, а тоа е затоа што тие користат фонт што не ги поддржува сите знаци на Уникод. Ако симболите за текст дури и не работат на оваа веб-страница, тоа значи дека вашиот прелистувач сè уште не ги поддржува опсезите на Unicode потребни за негово работење. Обидете се да го ажурирате прелистувачот во Firefox и во тој случај треба да ги видите сите специјални симболи за текст.

Алфанумерички Што е криптирање?

Екрипцијата е серија операции што трансформираат нешто што лесно може да се разбере во нешто што е многу тешко да се разбере. Екрипцијата се користи за да се „шифрира“ пораката за да не може да се разбере ако достигне погрешни раце. Екрипцијата се користи и за „декриптирање“ на пораката за да може повторно да се прочита. Постојат многу познати шифри, како што се шифрирање на железничката ограда, шифри со 11B-X-1371 и Beale. Подолу е дел од познатиот шик шик пронајден во каменот Кенсингтон.

Генератор на обратен текст

Ова е едноставен преведувач што го направив што само ги превртува вашите зборови или фрази. Забележете дека можеби барате преведувач што рефлектира твојот текст (oƨ ɘʞil). Ако е така, кликнете на таа врска.

Начинот на кој тој го прави тоа е прилично едноставен. Бидејќи го гледате ова на Интернет во вашиот прелистувач, JavaScript се користи на следниов начин:

> "Мој текстуален примерок" .split (""). обратна (). придружи се ("");

Буквите од низата најпрво се поделени на одделни компоненти на матрицата, потоа се користи методот „String.reverse ()“, потоа резервните елементи се споени во низа, што резултира со исти карактери, но во смисла Инверзна или инверзна.

Вие исто така може да барате преведувач за да го сврти вашиот текст наопаку.

Обратни зборови убави писма

Пишувањето на убави писма наназад е одличен начин да додадете многу лесен крипто-слој на работите што ги пишувате; обратен редослед на зборовите и ликовите, и направете го малку неуреден, и никој не може да го разбере! Може да направите и други правила како прескокнување на последната самогласка или нешто што ќе го отежни.

Неколку брзи примери за тоа што го создава овој преведувач:

 • жолт = волк
 • куче = бог
 • овци = кора
 • парк = крап
 • тркачки автомобил = тркачки автомобил
 • supercallifragilisticexpiallidocious = suoicodillaipxecitsiligarfillacrepus

Конвертор на убави букви од SuperScript

Овој преведувач генерира натпис () што можете да го копирате и залепите. Всушност, тој го претвора вашиот текст во подмножество на стандардот Уникод. Ова е причината зошто можете да ја копирате и залепите насекаде (на пример, фејсбук, тумбл, твитер, редит, инстаграм, итн.). Исто така е корисно за генерирање експоненти, на пример, ако се обидувате да испратите равенка некаде во LaTeX и друг формат не е поддржан.

Спецификацијата Unicode содржи натписи за сите броеви и буквите, освен „i“ и „q“. Значи, во овој конвертор морав да ги најдам најблиските карактери што личат на верзии на надредениот систем.

Забележете дека ако објавувате reddit, вие всушност можете да направите експоненти / прилози со внесување „x ^ 2“ што би произвело x². И ако имате пристап до HTML, тогаш можете да ја користите ознаката sup .

Јас, исто така, направив генератор на претплати ако барате еден.

Производител на убави писма од Емоџи

Ова е emoji преведувач . Претворете го текстот во текст полн со малку релевантни емоции. Тоа е работа во тек, затоа бидете трпеливи додека ја подобрувам. Пред сè, треба да филтрирам неточни преводи на системот и да додадам множина клучни зборови и синоними.

Притиснете SHIFT Откако ќе напишете / залепите, повторно да ја преведете и рандомизирате конверзијата на емотикони.

Едикод Емоџис

Постојат многу различни типови емоции или емотикони. Оригиналните емотикони беа составени од ASCII знаци како што се: ( _ ) и („) (; ..;) („) и (^. ^). Овие емоции продолжуваат да постојат и денес благодарение на нивниот огромен опсег на можни поставки, дозволувајќи им на луѓето да изразат скоро секое емоција што сакаат. Овој вид емоции е познат како „каомоџи“ или едноставно „емотикони ASCII “.

ASCII дефинира само мал број на знаци во однос на стандардот Уникод. Уникод ги содржи сите карактери ASCII и милји повеќе Симболите "🎲" и "🐌" се примери на знаци на Unicode што можат да се користат како емоции за преведувач на емоции како овој.

Копирајте и залепете

Повеќето прелистувачи и телефони сега поддржуваат неодамнешна верзија на Unicode, така што треба да можете да ги копирате и залепите симболите на emoji каде и да сакате (профил на Фејсбук, коментари на YouTube, reddit, статус на Twitter или профил, итн.) ) Ако видите карактер на рамка како овој: "◽️" или кој било друг чуден карактер наместо конвертирано емотиконо, тогаш прелистувачот не го поддржува тој карактер на Уникод.

Ако, кога вметнувате емоции на друга веб-страница, се појавува како чуден карактер, тоа значи дека веб-страницата користи фонт што го нема тој лик на Уникод.

Барај со емози

Исто така, можете да го користите овој преведувач на емотикони за да пронајдете различни емоции што го претставуваат вашиот збор. Едноставно напишете го вашиот збор во полето како и обично, и ако се пронајде емотико, тој ќе се појави во другата кутија. Бидејќи може да има неколку емоции што го претставуваат тој збор, можете да притиснете „Shift“ или кој било друг клуч додека курсорот е во полето и тој ќе смени ново случаен емотико со тоа значење.

Генерирање на емоџиите

Ако некој е curубопитен, начинот на кој го сторив ова беше да го дофатам списокот со сите знаци на Уникод кои се како емотикони. Не можам да се сетам од каде го добив, но јас сум прилично сигурен дека тоа беше од официјалната веб-страница на Уникод. За среќа, оваа листа е преточена со клучни зборови. Списокот е огромен , така што нема да има шанса мене сам да го сторам тоа.

Затоа, ги изгребав емоциите и клучните зборови и ги ставив на мапа со вредност за клучеви JavaScript, каде што клучот е клучниот збор и вредноста е список со емоции што го претставуваат. Оттука, едноставно е како скенирање на текстот колку што пишувате и пребарувате зборови што одговараат на кој било од копчињата. Кога ќе се најде, зборот го заменувам со случаен емотикон на соодветната матрица. Вака функционира конверзијата.

Морав да користам JavaScript наместо списоци со зборови што ги дава LingoJam заради причини.

Емоџипаста

Всушност, овој конвертор за емоции најдобро би се опишал како преведувач на емотикаста. Претворете го текстот во текст исполнет со емотикони на случаен начин, повеќе или помалку на врвот. Ако сакате да откриете што е емотифаста, можете да проверите емоџипаста субредит, но бидете внимателни, може да биде експлицитно и малку чудно воопшто.

Ако ви се допаѓа овој генератор на емози, тогаш можеби ќе ви се допадне и овој генератор на фантастичен текст што го направив. Користете еднокод и емотикони за да создадете чудни и прекрасни реченици што може да ги копирате и залепите.

Ажурирање: Само што ги сменив, така што не ги заменува зборовите, туку додава емоции околу зборовите. Редидирајте ја дискусијата овде. Уште еден ажурирање: Јас завршив со додавање на плурали и глаголски конјугации (трчање, трчање, трчање и сл.)! Следно: синоними. Ако имате какви било предлози, оставете го во коментарите! 💝

Генератор на симболи

Текстот на симболите Само текст е изработен од симболи: ᶤsş ᶤs sY 爪 𝔰l𝔰 тє𝓧𝐭.

Забележете дека ако не можете да видите кој било од горенаведените симболи, или тие се појавуваат како кутии, прашалници или други „стандардни“ знаци, тоа е затоа што вашиот уред или прелистувач во моментов не ги поддржува сите знаци на Уникод. Не грижи се мисли! Мобилните прелистувачи имплементираат сè повеќе карактери секој месец, така што не треба да трае долго за вашиот уред да ги поддржува сите карактери на современите веб прелистувачи како Firefox и Chrome. Ако не користите Firefox, го препорачувам, тие се едни од најголемите поддржувачи на мрежата како отворена платформа.

Прекрасни писма освен тоа ... ова е едноставна алатка преку Интернет која ви овозможува да генерирате текст на симболи со ставање на редовни азбучни симболи (карактери) во првото поле, а многу видови на симболична претстава ќе се појават во полето од лево. Бидете сигурни да дојдете надолу во излезното поле за да ги видите сите различни варијации.

Текстот на симболите е одличен ако сакате да ја подобрите биографијата на вашиот Инстаграм или да додадете впечатлив текст на вашите наслови, и се надевам дека оваа алатка ви го прави навистина лесен. Сите симболи се дел од стандардот Уникод, кој конечно ќе се имплементира во сите модерни прелистувачи, така што речиси и да нема ограничување на употребата на овој текст на Интернет. Тоа главно зависи од корисниците кои ја гледаат вашата биографија / наслов / коментар / статус / итн. - ако користат модерен прелистувач и уред, треба да можат да ги видат повеќето симболи (особено ако тоа е десктоп прелистувач). Ако го гледате на стар телефон, можно е вашата добра симбологија на текстот да не ги достигне до нив (таа ќе биде прикажана како едноставни правоаголници, прашалници или нешто слично).

Постои уште еден мал потенцијален извор на проблеми (иако поретки): изворот што се користи на веб-страницата каде што се копираат и залепуваат симболите. Ако имате навистина чуден фонт, можеби нема да ги прикажете правилно вашите симболи.

Откако го кажавте сето ова, треба да можете да ги објавите во вашите објавувања во тумбл, ажурирања за статусот на Фејсбук, твитови на Твитер, кориснички имиња на агарио: во основа, каде и да можете да испратите текст, можете да испратите текст за симболи на Уникод.

Во случај некој да се збуни во врска со ова: горенаведените симболи не се ASCII симболи. Во сетот ASCII има многу смешни симболи, но тој е многу мал. Стандардот ASCII има неколку стотици симболи, додека множеството Уникод има десетици илјади на симболи, и всушност, целиот комплет ASCII е вклучен во Unicode стандардот.

Ако се обидувате да користите симболи за текст на вашиот iPhone или Android уред, не треба да имате премногу проблеми, освен тоа што некои од симболите сè уште нема да функционираат. Затоа, имајте на ум дека симболите на вашите текстуални пораки може да не работат за примателот, бидејќи може да имаат постар уред или што и да е, и нема стандарди за мајчин уреди како што се оние за веб.

Убави писма на Интернет

Како што веројатно веќе сте забележале, овој преведувач на Beautiful Letters ви овозможува да го промените вашиот фонт користејќи ги симболите на Unicode. Можете да го користите за да ги промените изворите во вашата биографија на Инстаграм, да ги промените изворите во биографијата на Твитер или Твитер: можете дури и да го промените изворот во вашите објавувања на Фејсбук за да ги натерате да се истакнат повеќе! Тоа е иднината, луѓе.

Ова е дупликат на мојот преведувач Фенси текст Генератор затоа што луѓето користат милион различни термини за пребарување за да се обидат да најдат работи што им помагаат да генерираат чудни симболи на „Уникод“ за да го претстават својот текст. Затоа, се надевам дека ова опфаќа добар број на машини за пребарување што ми недостасува другиот преведувач. Како и да е, ќе ве ажурирам во синхронизација за да можете да користите се што сакате

И, ако не знаете што е „Уникод“, тоа е меѓународен совет на старешини кои одлучуваат за иднината на емотиконите, чудни симболи, специјалните азбуки за скрипти и скоро секој друг текстуален симбол што го нема на вашата тастатура. Секој ги слуша овие волшебници затоа што тие знаат што е најдобро за сите нас, што вклучува Apple, Google и многу други масивни компании. Направив „Преведувач на емоџи“ за кој мислам дека е многу добар, затоа треба да проверите дали ви се допаѓа емотика. Значи, да, Уникод е едноставен, и може да изгледа дека сте промена на изворите но навистина си промена на симболите кои постојат во стандардот Уникод.