Што значи срцето на Инстаграм

Од почетоците на Инстаграм како апликација во 2010 година, до денес. Коментарите, лајковите, следбениците и објавите се дел од платформата. За разлика од другите платформи, иконата што претставува лајкови е малку поинаква. Додека на други платформи, како на пр Facebook можеме да најдеме икона на рака со палецот нагоре. Во социјалната мрежа на моментот можеме да најдеме срце. До моментот кога Инстаграм почна да се здобива со слава (2013-2014), луѓето веќе ја користеа платформата во тоа време, Facebook, повеќе од три години. И дека фактот што наместо иконата со рака се појавило срце, предизвика некои сомнежи кај новите корисници. И иако она што значи срцето на инстаграм е „лајкови“, на платформата можеме да најдеме и други срца, кои иако се поврзани со лајкови, не го значат истото. Следно ќе ви покажеме што значи срцето на Инстаграм.

Што значи срцето на Инстаграм?

Како што споменавме и претходно, што што значи срцето на Инстаграм што можеме да најдеме во публикациите е како. Но, има и други срца во instagram. Лајковите или лајковите ја придружуваа платформата на Инстаграм уште пред да се лансира за iOS уреди. Од крајот на 2009, Кевин Систром дизајнираше прототип на Инстаграм. Што не го остави задоволен и замина. Следната година, на 2010, му се придружи Мајк Киригер и заедно дизајнираа Инстаграм. Преземање на некои функции што ги имаше неговиот прототип наречен Бурн. Една од овие функции што останаа беа лајкови, коментари и публикации.

Па што што значи срцето на Инстаграм Ми се допаѓа во публикациите. Но, може да најдеме и срце во долниот мени на Инстаграм. Ова ги покажува активностите на луѓето што ги следите, нивните коментари, лајкови и сметки што следат. Исто така, ја покажува и активноста на вашата сметка, оние што ги коментираат вашите фотографии, како неа и оние што ве следат. Можеме да најдеме и срца во приказни во Инстаграм и директно во Инстаграм. Но, како и во публикациите, што дека значи срцето на Инстаграм на приказните и ДМ е како.

Може да ве интересира:  Кога Инстаграм отстранува лајкови

Видови допаѓања

Верувале или не, постојат различни видови лајкови или лајкови. И иако што што значи срцето на Инстаграм Ми се допаѓа во публикациите. Видовите на мене се допаѓаат во зависност од причината што ја давате. Следно ќе ви ги покажеме различните видови лајкови:

Ми се допаѓа искрен

Ова е оној што ми се допаѓа што навистина давате публикација затоа што ви се допаѓа нејзината содржина. Ние го поддржуваме или едноставно се согласуваме со сликата или насловот.

Како за посветеност

Така е како што им го давате на пријателите или семејството, не мора затоа што ви се допадна публикацијата. Во ова, исто така, внесете лајкови кои се наоѓаат во публикациите за натпревари, каде што корисникот ми се допаѓа само за желбата да сака да победи.

Како сталкер

Во рамките на социјалните мрежи, stalkear е честа појава. Но, уште повеќе во рамките на Инстаграм. Онаму каде што добиваме личност, ние сме заинтересирани за неговиот живот, без разлика дали е позната или не, затоа што можеби ја сакаме неговата содржина. Потоа започнувате да пребарувате низ нивните публикации и достигнувате содржина од пред повеќе од три години. И може да ви се допадне по грешка.

Како вентилатор

Ова се лајкови што им ги давате на оние славни личности што ги следите.

Ми се допаѓа погрешно

Во ова може да влезе слично од страна на Сталкер. Иако се вклучени и оние публикации од почеток кои несакајќи ви се допаѓаат.

Затоа што на другите им се допаѓа

Во рамките на Инстаграм, менталитетот на стадо е многу чест. Кое е тоа ако на некој му се допадна пост, исто така ти се допаѓа. Или кога објавена фотографија или видео има многу лајкови, вие исто така и давате. Не мора затоа што ви се допаѓа содржината, чувствувате идентификувана или ја поддржувате. Јасен пример за тоа е познатата сметка за јајца на Инстаграм кон средината на минатата година. Каде профил со единствена фотографија од јајце стана фотографијата со најмногу лајкови на платформата.

Може да ве интересира:  Како да прегледувате стории на Instagram без да имате сметка?

 

Каде се сликите што сте ги дале?

Инстаграм води историја со сите оние постови што ви се допаднале. И можете да пристапите до апликацијата Инстаграм. За да го направите ова, треба да ги следите следниве чекори:

чекор 1

Внесете Инстаграм и одете на вашиот профил.

чекор 2

Во горниот десен агол на профилот ќе ја најдете иконата со три редови што значи поставувања. Внесете го

чекор 3

Во рамките на поставките има различни опции. Одете до последниот, конфигурацијата.

чекор 4

Откако ќе се појави во конфигурацијата, ќе се појави друго мени. Во ова ќе видите опции како што се: известувања, приватност, реклами, безбедност. Она што е важно за нас е опцијата за сметка. Мора да кликнете на неа.

чекор 5

За возврат, во рамките на опцијата за сметка, ќе најдете друга серија на опции. Лизгајте го менито сè додека не ја пронајдете опцијата: „Публикации што ви се допаднаа“. Кликнете на оваа опција.

чекор 6

Во публикациите што ви се допаднаа, ќе видите список со сите публикации што ви се допаднаа.

 

Кои објави ги сакаат вашите следбеници?

Во долното мени на апликацијата инстаграм има неколку опции. На едната има икона за срце. Овој дел од инстаграм има информации за лајкови, коментари и следени што другите ги даваат на вашиот профил. Но, исто така можете да најдете информации во врска со сметките на луѓето што ги следите. За пристап до овие информации, мора да кликнете на опцијата за срце во долното мени. За возврат, во него ќе најдете го горното мени со зборовите "вие" од десната страна и "следено" од лево. Информациите за сметките пронајдени во овој дел се движат од најновата до најстарата во реално време. Овде ќе ги видите луѓето што ги следат, сметките што им се допаѓаат или ги коментираат.

 

Дали Инстаграм ќе ги елиминира лајковите?

Пред некое време почнаа да се шират гласини за можното како отстранување Инстаграм Но, зошто? Според студиите, коментарите, следбениците и пред сè, ми се допаѓа што негативно влијаат врз населението. Луѓето почнаа да раскажуваат лајкови, следбеници и коментари со прифаќање. Колку повеќе ве сакам, толку повеќе прифаќате да се чувствувате. Покрај ова, тој се наоѓа во желба луѓето да бидат познати. Бидејќи колку повеќе те сакам, толку повеќе имаш, толку повеќе луѓе те познаваат, толку повеќе се чувствуваш прифатено. Што има негативно влијание врз оние што не го добиваат она што го сакаат.

Може да ве интересира:  Убави фрази што можете да ги користите на Инстаграм!

Потоа, Инстаграм зборуваше за можно отстранување на лајкови. Нешто со кои многу корисници не се согласуваат, Но, платформата нема да се ослободи и од лајковите. Подигната е само идејата за елиминирање на бројачот на лајкови. Ова го стави на тест во различни делови на светот. Каде корисниците можат да продолжат да ги сакаат мислењата. Но, каде не се појавува бројот на лајкови што ги има публикацијата. Оваа информација ќе ја земе само корисникот што ја поседува сметката. Начинот на кој ќе работи Инстаграм ако се отстрани бројачот за допаѓања е следниот: Ако сакате пост, а друг друг од корисниците што ги следите исто така го даде, тоа ќе се појави, но, никогаш, вкупниот Те сакам

 

Причини зошто Инстаграм сака да го отстрани бројачот

Платформата во Инстаграм има многу причини зошто сакате да го елиминирате бројачот на допаѓања. Колку повеќе време минува, корисниците на Инстаграм имаат тенденција да развиваат повеќе ментален менталитет. Дека ако најмногу ви се допаѓа нешто, исто така ви се допаѓа. Сега луѓето се повеќе фокусирани на тоа да имаат голем број на интеракции наместо да создаваат добра содржина. Причините зошто инстаграм сака да го отстрани бројачот на допаѓања се следниве:

Развој на квалитетна содржина

Една од главните причини зошто instagram сака да го отстрани бројачот за лајкови. Корисниците треба да се фокусираат повеќе на изработка на квалитетна содржина отколку на објавување за да заработат лајкови.

Оставете го менталитетот на стадото

На Инстаграм исто така сака луѓето да не се занесат од другите, дека им се допаѓаат само оние натписи што навистина ги сакаат.

Променете како што мислат корисниците

Ова е навистина поврзано со првата причина именувана. Корисниците мислат дека колку повеќе сакам и коментари имаш, толку подобро. Така, тие забораваат малку за квалитетот на нивната содржина и мислат дека колку повеќе ги сакам, толку повеќе се прифаќаат, што е далеку од реалноста.

Елиминирајте ја конкуренцијата

Во внатрешноста на Инстаграм има многу личности кои станаа познати на социјалните мрежи. Сега многу од нив ја преземале својата содржина за да имаат повеќе интеракции. Она што го бара Инстаграм е да се елиминира конкуренцијата на лајкови, предизвикувајќи сè да испраќа квалитетни содржини.Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат
Криејтив стоп
IK4
Откријте на Интернет
Онлајн следбеници
обработете го лесно
мини прирачник
како да се направи
Форум компјутер
TypeRelax
Магазин Лава
непредвидлив
библиотека за трикови
ZoneHeroes