Што се случува ако блокирате некого на Инстаграм?

Инстаграм е една од најпознатите апликации ширум светот, која ни овозможува да објавуваме свои содржини, да се нарекуваме себеси фотографии, видеа, многу добро познати приказни. Исто така, помага да се изразиме на многу начини и како средство за комуникација, бидејќи ни овозможува да испраќаме пораки и аудио. Но, кога сите овие работи не се можни, тоа е правилно Знајте што се случува ако блокирате некого на Инстаграм.

Сега никогаш не ви се случило да видите дека друго лице што поставува содржина што не ви се допаѓа? Или сакате да спречите одредена личност да ја види вашата содржина или да ви пишува? o Што ќе се случи ако добиете порака од место? Што можам да направам во овие случаи? Како можам да ги запрам овие ситуации?

Па, знаевте дека можете, од ваша сметка, блокирај друг корисник за да не може да ви пишува, ниту да види какви било ваши публикации, би било како тој никогаш да не ве следел од почеток.

Во овој момент ќе размислите „таа личност може да ме бара повторно повторно“. Но, всушност блокирањето на вашата сметка за оваа личност би било како Ако вашата сметка била деактивирана. Односно, кога пребарувате за вашиот профил или по ваше име или вашиот корисник не би се појавил во вашиот пребарувач, не би можел да ви пишам.

Што се случува ако блокирате некого на Инстаграм?

Кога блокирате некого, таа личност престанува да ве следи и вас кон него, така што таа личност немате пристап до вашиот профил па дури и да го добие вашиот профил, блокираниот корисник не би имал можност повторно да ве следи, со оглед на директните пораки што се најпознати по неговиот акроним на англиски „DM“, ова лице би можело меѓу неговите директни пораки да има опција да го отвори разговорот и да напише. Но, ваквите пораки нема да бидат примени Дури и ако подоцна решите да го отклучите корисникот, вашите пораки испратени во блокираната временска рамка нема да бидат примени.

Гледајќи од гледна точка на корисникот што блокира друг корисник како што е споменато, престанете да го следите другиот корисник кога го блокирате, сепак, тој ќе има пристап до профилот на корисникот. корисник заклучен со користење на моторот за пребарувањемеѓутоа, ова само ќе ја има достапната опција за отклучување што ќе се наоѓа на местото каде што би била опцијата за следење. Ова, како и блокираниот корисник, не можеше да ја види содржината на блокираниот корисник или да комуницира со него без претходно да ја отклучи.

Како да блокирате сметка? и што се случува ако блокирате некого на Инстаграм

Да знаете што се случува ако блокирате некого на Инстаграм, едно од вашите прашања во овој момент би можело да биде Како можам да блокирам некого? Мора да биде многу тешко да се блокира некого, добро не, блокирањето на некого може да се направи во 4 едноставни чекори.

 1. Мора да отидете на профилот на корисникот што сакате да го блокирате од пребарувачот или од фотографија со кликнување на неговото корисничко име или ако имате отворен разговор со него можете да одите и да кликнете на неговата фотографија што ќе ве однесе до профилот на корисникот што сакате да го блокирате.
 2. Веќе во вашиот профил треба да одите на горното десно, на исто ниво на вашата слика на профилот, но од спротивната страна, ќе го најдете копчето од менито, Притиснете за да се прикаже менито.
 3. Откако ќе се прикаже опцијата од менито, само треба да ја изберете опцијата за блокирање.
 4. Иако оваа опција може да се врати, Инстаграм ќе праша дали сте сигурни дека сакате да го блокирате тој корисник, само треба да извршите притисок „Да, јас сум [Email заштитени]" и во ова време корисникот мора да биде заклучен.

Вашата сметка сега ќе се појави како да нема содржина со пораката „Сè уште нема објавувања“.

Како да знам кога ме блокираат

Иако е вистина, дека денес благодарение на технолошките достигнувања што ги манипулираме, постојат социјални мрежи како што се Twitter Тие можат да ве информираат во реално време кога корисникот не ви се допаѓа вашата содржина и ве блокирал од одредени причини. Но, ова не е случај на Инстаграм бидејќи е речиси невозможно да се утврди дали одреден корисник на мрежата решил да престане да прима информации или да комуницира со нас.

Веројатно читајќи го ова се прашувате Како да знам кога ме блокираат? Добро за блокираниот корисник е тешко да се знае, но има неколку детали што можат да ви дадат сигурност дека одреден корисник ве блокирал од вашата сметка.

Детали за да одредите кога ќе ве блокираат

 • Откако сте во социјалната мрежа, можете да отидете кај пребарувачот на ова и да продолжите да го напишувате вашето име или корисник со кој претходно би можеле да пристапите до вашиот електронски профил. Откако ќе го напишете вашето име и потоа ќе ја притиснете иконата за пребарување, овој корисник не треба да се појави во списокот со пребарување бидејќи ќе биде заклучен.
 • Ако сè уште сакате да знаете дали друг корисник на Инстаграм блокирал еден од начините да го знаете, го проверува вашиот број на следбеници, бидејќи кога некое лице блокира друг, автоматски престанува да следи така ќе имате уште еден помалку следбеник.
 • Ако сè уште се сомневате дали сте блокирани од одредено лице, постои уште еден начин да бидете сигурни дали сте блокирани и ако имате директен разговор со оваа личност, можете да го внесете списокот со разговори. Во оваа смисла, внесете го овој разговор и кликнете на сликата на профилот ова треба да ве однесе на сметката на корисникот и ако сте блокирани нема да можете да ги видите публикациите и ќе се појави пораката „Сè уште нема публикации“. За да потврдите уште повеќе, можете да се обидете да го следите ако е блокиран, нема да можете да пристапите до оваа опција.

Последици од блокада

И покрај тоа што е нормално за некои луѓе, постојат одредени корисници кои се прашуваат дали тоа има какви било последици или веруваат дека тоа е штетно за нивната сметка. Но, единствената последица од блокирањето е докажано по бројот на следбеници Како што споменавме, пред да блокирате личност, автоматски престанувате да го следите ова лице.

Сепак, спротивно на она што луѓето би помислиле, сите линтеракциите пред да бидат блокирани ќе останат исти како што се: Допаѓања, коментарите, историјата на директните пораки со таа личност, сè ќе остане исто, само од сега нема да има интеракција од блокираната сметка до сметката што ја блокира, освен ако рече дека корисникот не бил отклучен.

Дали има различни начини да блокирате личност?

На многу луѓе им се случува многу пати дека не сакаме одредена личност да види објава што ја испраќаме. Во оваа смисла, не сакаме да бидеме толку директни што ќе го блокираме, туку само ние сакаме да ве спречиме да видите одредена публикација Тогаш се поставува прашањето, можам ли да блокирам објава за таа личност да не го види тоа?

Па, можеме да одговориме дека со звук „Не“, бидејќи објавата не може да се блокира за одредена личност. Всушност, најблиското нешто до ова би било во приказните на Инстаграм каде што може корисникот изберете кои луѓе да ги испратат и на оние кои сакаат оваа приказна да се појави во својата историја.

Иако имате можност да ги скриете своите приказни од друг корисник, бидејќи ова би било:

 1. Прво, мора да пристапите до профилот на корисникот што сакате да не ги гледате вашите приказни, за нив можете да го користите моторот за пребарување.
 2. Потоа, мора да го притиснете копчето од менито што се наоѓа во горниот десен дел од екранот (Ова е претставено со вертикални точки 3).
 3. Откако ќе се прикаже менито, изберете ја опцијата „Скриј ја приказната“ за скривање.
 4. После ова Инстаграм ќе ви покаже кутија каде ќе ви објасните дека лицето нема да може да ги гледа вашите фотографии, видеа и директно поставување во вашите приказни, ова ќе биде на неодредено време додека не ја отклучите оваа опција за споменатиот корисник.

Како можам да ги видам луѓето што ги блокирав? И што се случува ако блокирате некого на Инстаграм?

Да знаат што се случува ако блокирате некого на Инстаграм, на луѓето честопати им се случува да блокираат некого по грешка и не знаат како да потврдат дали е блокирано ова лице или не, за ова социјалната мрежа ви дава опција да видите список на блокирани лица и пристап до ова е многу едноставно.

 1. Прво, мора да пристапите до вашиот профил со притискање на копчето "YO".
 2. Откако во профилот ќе го притиснете копчето од менито што се наоѓа во горниот десен дел од екранот.
 3. Потоа одиме на дното на менито и кликнуваме на поставките.
 4. Откако ќе се прикаже менито за конфигурација, ја избираме опцијата "приватност".
 5. Откако во менито на оваа опција, избираме „блокирани сметки“.
 6. Ова ќе прикаже список на сметки што се блокирани од вашиот профил.

Како да го отклучите корисникот?

Откако ќе знаете што се случува ако блокирате некого на Инстаграм, ако сте ја достигнале оваа точка во статијата, веќе еднаш информирани за блокирање на корисници Mindе ги имате на ум следниве прашања: Ако блокирам познаник и одлучам повторно да комуницирате со него преку оваа социјална мрежа, дали е можно да го отклучите? Може ли повторно да имам контакт со него на нормален начин? Како да го отклучам?

За да го отклучите, мора да ги следите следниве чекори:

 1. Мора да отидете на профилот на блокираниот корисник, можете да го направите преку пребарувачот со ставање на вашето име или корисник на Instagram.
 2. Потоа притиснете на копчето од менито (трите вертикални точки во горниот десен агол на екранот).
 3. Кога ќе се прикаже менито, ние ја избираме опцијата "корисник за отклучување".
 4. Инстаграм ќе отвори прозорец каде ќе ве праша дали сте сигурни дека ќе го отклучите овој корисник, само треба да кликнете на „да, јас сум [Email заштитени]".
 5. И подготвениот корисник е успешно отклучен и може да се потврди со порака на дното на екранот што вели „корисник е отклучен“.
Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Групи WhatsApp
Купете следбеници на Инстаграм
Стихови на Инстаграм

Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. повеќе информации

Поставките за колачињата на оваа веб-страница се конфигурирани да ги „овозможуваат колачињата“ и со тоа да ви го понудат најдоброто можно искуство за прелистување. Ако продолжите да ја користите оваа веб-страница без да ги промените поставките за колачиња или да кликнете на „Прифати“, ќе дадете согласност за ова.

Затвори