Што се случува кога блокирате некого на Инстаграм?

Во денешниот пост ви кажуваме Што се случува кога блокирате некого на Инстаграм. Последниве години, Инстаграм ака Инста го зафати светот од невреме, а сега повеќето го сакаат тоа. Од заживување на старите пријателства до толерирање некого со испраќање спам до вашата временска рамка, сè се случува секојдневно. Но, кога премногу правите, Инстаграм ќе ви овозможи да ги преземете најтешките чекори.

Што се случува кога ќе ја блокирате Инстаграм Фи

Па, можете да земете помош од опцијата за заклучување. Може да биде curубопитен за што што се случува кога блокирате некого на Инстаграм. Со едноставни зборови, заклучениот профил нема да може да ги гледа вашите објави и приказни. Но, дали е тоа? Што се случува со сè друго, како коментари, допаѓања, пораки, биографија и други работи?

Не грижете се Ние ќе одговориме на сите прашања од овој вид во овој пост, каде ќе ви помогнеме да разберете што се случува кога блокирате некого на Инстаграм.

Ајде да скокнеме

Индекс

Е ВАШИОТ ПРОИЗВОД ДОГОВОРЕН ПРЕБАРУВАЕТО?

Не навистина. Во одреден момент поради проблем со кеш меморија, блокираното лице или вие може да го видите профилот на едни со други преку пребарување, но тоа ќе престане по неколку дена.

Што се случува кога ќе го блокирате Инстаграм 10

Блокираната личност МОЕ ДА ГИ ГИ ГО ВАШИОТ ПРОИЗВОД НА ИНСТАГРАМ И СИТЕ СЛЕДНИЦИ

Да. Блокираното лице може да го види вашиот профил, но не и сите ваши објави, приказни или нагласи на вашиот профил. Можеби се прашувате како. Па понекогаш преку резултати од пребарување и претежно од претходни коментари, ознаки или групни објави.

Може да ве интересира:  Како да заработите пари со Instagram? Needed Потребни се следбеници

Бидејќи Инстаграм не ги отстранува претходните коментари, допирањето на нив ќе ја однесе блокираната личност до вашиот профил. Тие ќе можат да ја видат сликата на вашиот профил, биографијата, бројот на фотографии и бројот на следбеници / следбеници. Да повторам, тие нема да ги видат вашите објави или приказни. Областа ќе се појави празна како што е прикажано подолу.

Што се случува кога ќе го блокирате Инстаграм 1

Истото важи и за вашата страна. Можете исто така да го посетите профилот на блокираната личност, но нема да можете да видите интересни информации, како што се објави или приказни.

МОANЕ ДА БОЛИКИТЕ ЛИЧНО ПОГЛЕДАТЕТЕ ПРОМЕНИ ВО ПРОФИЛОТ ФОТО И ВО БИОГРАФИЈА?

Да. Ако можат да пристапат до вашиот профил од претходни коментари или пораки или дури и преку корисничко име, тие ќе можат да го видат, без разлика дали имате јавен или приватен профил. Тоа е затоа што и сликата на профилот и биото се видливи за секого, дури и ако имате приватен профил. Говорејќи за био, проверете неколку кул совети и трикови.

ШТО СЕ СЛУЧУВА КОГА СЕ БЛИКИТЕ НЕКОЈ ВО ИНСТАГРАМ СО ЛИКОВИ И КОМЕНТАРИ

Блокирањето не ги отстранува старите коментари или „лајкови“ на профилот на другиот, како што спомена и Инстаграм. Тоа е, блокираното лице ќе може да ги види вашите претходни коментари на вашиот профил и слично, тие ќе можат да ги видат вашите коментари на вашиот профил. Сепак, „лајковите“ исчезнуваат едни од други, сè додека не ги отклучите.

Бидејќи не можете да видите друг профил, не можете да коментирате / сакате стари или нови слики за време на блокираниот период.

Што се случува кога ќе го блокирате Инстаграм 11

Кога станува збор за лајкови и коментари направени на други профили, не можев да ги видам ниту за лицето кое ме блокираше, ниту за кого јас го блокирав. Но, Инстаграм вели поинаку и цитирам: „Луѓето што ги блокирате можат да ги видат вашите лајкови и коментари на објавите споделени со јавни сметки или оние што ги следите“.

МОANЕ ЛИЦЕ БИЛКИ МЕНЦИЈА И ЛАБЕЛ

Изненадувачки, блокираната личност може да ве спомне или означи со вашето корисничко име каде било на Инстаграм. Сепак, Инстаграм нема да ве извести. Но, ако го промените вашето корисничко име, нема да можете да го споменете, бидејќи го немате вашето ново корисничко име. Слично на тоа, можете исто така да означите блокирано лице (од која било причина), но споменувањето нема да се појави во вашата активност.

Може да ве интересира:  Стратегии за да се здобијат со повеќе следбеници на Инстаграм

ШТО СЕ СЛУЧУВА КОГО БЛОКОВИТЕ НЕКОИ ВО ИНСТАГРАМСКИТЕ ПОРАБОТКИ (Д.М.)

Можеби сте забележале дека опцијата за блокирање е достапна и во Direct Messages. Сепак, за разлика од Facebook, каде што блокирањето во Messenger е различно од Facebook, тука е истата функција за блокирање што би го блокирала целиот профил, а не само пораките.

МОЕТЕ ДА ГИ Гледате старите пораки

Не. Блокирањето на лице ги крие нивните лични секвенци на разговор едни од други во ДМ. Тоа е, конецот ќе исчезне и нема да можете да ги гледате пораките (сè додека не ги отклучите).

МОЕТЕ ДА СМЕТЕТЕ ПОРАБОТКА ОД БЛОКИРАНА ЛИЦА?

Да и не Додека старата нишка за разговор исчезнува од профилот на другиот, како што споменавме погоре, можете да ја користите опцијата Испрати порака што е достапна во профилот за да ги видите минатите пораки, па дури и да испратите нови пораки.

За да го направите тоа, отворете го профилот на лицето кое ве блокирало користејќи претходни ознаки или коментари, а потоа допрете ја иконата со три точки на горниот дел. Од менито, изберете Испрати порака.

ЗАБЕЛЕШКА: Методот може да го користи и лицето кое блокирало некого за да ги видите претходните пораки.
Што се случува кога ќе го блокирате Инстаграм 2
Што се случува кога ќе го блокирате Инстаграм 3

Сепак, бескорисно е да се прави тоа. Тоа е затоа што Инстаграм нема да ја извести другата личност за дојдовните пораки. Но, кога ќе ја деблокирате личноста, пораките ќе се појават во темата за разговор.

Блокираната личност МОЕ ДА ГИ ГИ ГИ ГОДИРА ДРATEАВАТА ONLINE

Минатата година, Инстаграм ја лансираше најновата функција Смртоносен активен статус во Директни пораки. Кога блокирате некого, тој ќе биде лишен од тоа, а исто така и вие ако е овозможено.

Оневозможете ја последната активна состојба Instagram Android 0

ШТО СЕ СЛУЧУВА СО ПРИЧНИТЕ ПРАШАА

Ако вие и блокираното лице сте членови на иста група за разговор, блокот нема да ве отстрани или да ве отстрани од групата. Сè уште ќе можете да испраќате и примате пораки.

Сепак, нема да гледате нови пораки од сите во групата, за разлика од блокот во WhatsApp каде што групните пораки не се засегнати. Претходните пораки меѓу нив сè уште може да се гледаат и тоа ви дава друг начин за пристап до профилот. Скриените пораки повторно ќе се појават кога ќе го одблокирате лицето.

Што се случува кога ќе го блокирате Инстаграм 12

Дали БЛОКОТ ВО ИСТОРИЈАТА НА ИНСТАГРАМ РАЗЛИЧНО?

Па, не можете да блокирате некого на приказната на Инстаграм. Може да исклучувате или исклучувате приказни само. Исклучувањето приказна ќе ја скрие приказната на другата личност од вашиот профил и со опцијата скриј, може да ја ограничите приказната од вашиот поглед.

БЛОКИ ИНСТАГРАМ ИСТО БЛОКСКИ ЛИЦА НА ЛИЦЕ?

Не. Ако вашата сметка на Instagram е поврзана со Facebook (FB), блокирање на лице на Instagram нема да има никакво влијание врз вашиот однос со нив на Фејсбук .

Може да ве интересира:  Каде ги зачувува фотографиите во Инстаграм?

КОГА СЕ БЛИКИТЕ НЕКОЈ ДА НЕ КОМЕНТАР, МОANЕТЕ ДА ГИ ГИ ГЛЕДАТТЕ СИТЕ ОБЈАВИ

Да. Спречувањето некого да ги коментира вашите објави нема да ги спречи да пристапат до вашите нови или стари објави, приказни и пораки. Oldе останат и вашите стари коментари.

Во случај да не знаете како да спречите некого да ги коментира вашите објави, одете во Поставки на Инстаграм> Приватност и безбедност> Контроли на коментари. Под Блокирај коментари од, додајте ги луѓето за кои не сакате да коментирате на вашите објави.

Што се случува кога ќе го блокирате Инстаграм 8
Што се случува кога ќе го блокирате Инстаграм 9

ДАЛИ NOTЕ НЕПОСТАВУВАТЕ ЛУENЕ КОГА БЛОКОВИ?

Ниту еден Инстаграм не испраќа известување од каков било вид до блокираната личност.

ДАЛИ БЛИКИРАТЕ НЕКОИ НА ИНСТАГРАМ, СЕ СТАЕТЕ СЛЕДЕТЕ СО ЛИЦАТА?

Да. Блокирање на личност автоматски ќе ве спречи да ги следите. Исто така, ќе ги отстрани од вашите следбеници . Во случај да ги отклучите подоцна, двајцата ќе мора повторно да се следат едни со други.

ДАЛИ ЗНАЕТЕ ВАШИТЕ СЛОБОДНИЦИ, КОИ ИМАТ БОЛКУ ЕДНА?

Не само вие и блокираната личност ќе ја чувате оваа тајна длабока и темна, освен ако не кажат некому.

ШТО СЕ СЛУЧУВА КАКО ВАШОТ профил на Инстаграм е ЈАВНО

Сите горенаведени работи сè уште се точни. Единствената разлика е во тоа што блокираното лице може да создаде нова сметка на Инстаграм или да користи туѓ профил за да ги види вашите објави и приказни како јавни.

КАКО ДА ЗНАЕТЕ ДАКО НЕКОЈ БЛОКИРАЛЕТЕ ВО ИНСТАГРАМ?

Постојат многу начини да се идентификува тоа. Прво, отворете го вашиот профил преку ознаки или коментари и проверете дали профилот го покажува бројот на објавувања без објавите. Второ, во случај вашите претходни пораки да исчезнат од вашето сандаче, но вашиот профил сепак се појавува во групните пораки, тоа исто така може да покаже дека сте блокирани. На крај, најлесниот начин да знаете е да проверите од друг профил (или ваш или на пријателите).

Што се случува кога ќе го блокирате Инстаграм 13

ШТО СЕ СЛУЧУВА КОГА ОТКОЛИТЕТЕ НЕКОЈ ВО ИНСТАГРАМ

Како што споменавме погоре, блокирањето на некого ги отстранува и едните и другите од списокот на следбеници. Значи, кога ќе ги отклучите, ќе мора повторно да ги следите. Сега, ако е јавен профил, ќе можете да ги видите нивните објави и стории. За приватен профил, тие прво ќе треба да го прифатат вашето барање. Потоа можете повторно да започнете да ги лајкувате и коментирате профилите на другите.

Во случај на пораки, конецот со пораката со таа личност повторно ќе се појави и можете да започнете да ги испраќате повторно. Pastе се појават и минати и нови пораки примени за време на заклучувањето (ако тие испратиле).

Едноставно кажано, двата профила ќе дејствуваат како два нормални профили кои не следат едни со други.

КАКО ДА БЛОКНЕТЕ ИЛИ ДИКОЛИТЕ НЕКОЈ

За да блокирате профил, следете ги овие чекори:

Чекор 1: Отворете го профилот што сакате да го блокирате.

Чекор 2: притиснете ја иконата со три точки на врвот. Од паѓачкото мени, изберете Блокирај.

Што се случува кога ќе го блокирате Инстаграм 4
Што се случува кога ќе го блокирате Инстаграм 5

За да одблокирате лице, повторете ги чекорите споменати погоре и кликнете на опцијата Деблокирај. Алтернативно, ако не можете да пристапите до вашиот профил, одете во Поставки на Инстаграм> Приватност и безбедност> Блокирани сметки. Допрете на профилот што сакате да го отклучите. Willе ве одведат на нивниот профил. Притиснете Отклучи.

Што се случува кога ќе го блокирате Инстаграм 7
Што се случува кога ќе го блокирате Инстаграм 6

РАЗМЕНАТ ПРЕД UMУМПИНГ

Сега знаете што што се случува кога блокирате некого на Инстаграм. Затоа, размислете двапати пред да го направите тој значаен чекор. Треба да пробате други методи за да избегнете контакт со нив, како што се замолчување на нивните натписи или пораки, скривање на нивните приказни, ограничување на нивните приказни на блиски пријатели или отстранување на нив од нивните следбеници.

 Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Купете следбеници
Писма за Instagram да се исечат и залепат
Криејтив стоп
IK4
Откријте на Интернет
Онлајн следбеници
обработете го лесно
мини прирачник
како да се направи
Форум компјутер
TypeRelax
Магазин Лава
непредвидлив
библиотека за трикови
ZoneHeroes