Што се случува кога ве блокираат на Инстаграм?

Следете и следете ги е една од најголемите атракции што ги има Инстаграм. Всушност, кога некој ќе започне да ве следи, истата апликација ви испраќа известување за да знаете и да одлучите дали да ја следите личноста или не. Но, кога станува збор за знаење што се случува кога ве блокираат на Инстаграм, случајот е многу различен и не постои трик што е премногу сигурен за да знаете кога некој ве забранил од вашите пријатели.

Сепак, постојат многу индикации што може да рефлектираат дека некој навистина сака да ве стави вето од својата група пријатели.

Индекс на содржина

Како да знаете што се случува кога сте блокирани на Инстаграм

За разлика од другите апликации и социјалните мрежи, она што се случува кога сте блокирани на Инстаграм, не означува кога некој ве заштитува од вашите пријатели. Во оваа смисла, оваа опција Станува тајна кај корисникот и апликацијата кога сакате да престанете да гледате туѓа содржина, но не сакате да престанете да ја следите.

За оние кои бараат да знаат кој ги блокирал, мора да се каже дека не постои сигурен начин да се знае. Но, следејќи ги овие чекори, можете да имате конкретна идеја.

Пребарувајте го корисникот директно

Внесете го името на моторот за пребарување апликации на корисникот за кој претпоставувате, ве блокирал. Во оваа смисла, доколку лицето има приватна сметка на Инстаграм од начинот на кој ве блокира, дури нема да се појави како резултат на пребарувања. Но, ако сметката е во јавност, ќе се прикаже како да нема слика на профил или публикации.

Проверете ги вашите директни пораки

Кога директните пораки што сте ги имале во некое време со овој корисник не се достапни, тоа е сигнал што ве блокира. И нема да можете да испраќате повеќе пораки на тоа лице.

Обидете се да ја следите личноста

Во случај да успеете да го пронајдете профилот на таа личност што ве блокира, многу е можно следното копче да не се појави. Исто така, може да се случи да се види, но апликацијата не дозволува да ја следите личноста.

Гледајте го вашиот список на следбеници за да знаете што се случува кога ве блокираат на Инстаграм

Престанува да следи веднаш кога еден корисник блокира друг на Инстаграм. За овие случаи има апликации од трети страни Тие ве известуваат кога некој ќе престане да ве следи.

Во случај да сте жртва на блокада, се препорачува да започнете да ја заборавате таа личност и да оставите сè да тече. Затоа избегнувајте да имате лош став од тоа да сакаат да ги споменуваат или означуваат корисниците кои се непознати во вашите мислења затоа што ова е доста вознемирувачко. Ако напротив, вие сте блокирани, вие сте во право, но имајте на ум дека лицето може да ги направи истите овие чекори да знаете што се случило

Блокирајте во приказни за да знаете што се случува кога ве блокираат на Инстаграм

Да знаете што се случува кога сте блокирани на Инстаграм, постои и начин на кој може лицето престанете да гледате приказни на Инстаграм од други профили што веќе има кај неговите следбеници, без тоа повлекува од тоа да бидете пријатели. Но, да знаете кој ве блокира да ги гледате приказните е нешто потешко од претходниот блок.

Всушност, вие само може да интуирате дека некој блокирал или престанал да ве следи, кога ќе проверите кај луѓето што ги гледаат вашите приказни и не го пронаоѓај тој корисник. И ако истата шема се повторува во различни периоди и во различни денови, многу е можно лицето да ве блокира од приказните. Но, исто така можете да проверите дали блокот е нешто завршен со чекорите споменати погоре. Исто така, може да има многу причини зошто едно лице одлучи да блокира друго, како што се оние споменати подолу.

Причини зошто се сруши на Инстаграм Дознајте сега!

Во рамките на оваа социјална мрежа што ја барате забава и информации за тоа што се случува во светот. Исто така, запознајте повеќе луѓе, па дури и направете го вашиот бизнис да расте. Но, не е сè розово, затоа што на овој свет можеме да најдеме луѓе кои ни го отежнуваат останувањето во апликацијата.

Позитивниот дел е дека во виртуелниот свет можеме да блокираме други корисници што нè вознемируваат, особено ако следат модели слични на овие:

 • Измамници во коментари, фотографии и директни пораки.
 • Кога ве означуваат во своите постови или на другите, луѓе што не ги знаете.
 • Случај што гледате несакано рекламирање.
 • Ако на некој начин најдете гротескни публикации од други корисници.
 • Кога тие се цела измама или не испраќаат квалитетна содржина.
 • Од која било причина не сакате да знаете ништо за таа личност.
 • Тие пропаѓаат во приватноста во рамките на социјалната мрежа.

Овие може да бидат една од главните причини, меѓутоа може да има и други што живеете, во тој случај, доколку сметате дека е неопходно блокирајте ја таа личност што можете едноставно да ја направите. И иако веќе знаеме колку причини можеме да блокираме некого, исто така е погодно да се знае што се случува откако ќе ја извршите оваа акција.

Кога блокирам некого на Инстаграм

Ако сте решиле да блокирате лице во Instagram затоа што тој не престанува да се мачи и не ги толкува сигналите што му ги испраќате да ве остави сам, можеби се прашувате што ќе се случи следно.

Кога ќе го блокирате тој корисник, нема да можете да го најдете вашиот профил, вашите публикации, па дури и вашите приказни, ќе исчезнат од дофатот.

Ми се допаѓаат тебе и коментари

Реакциите што ги имал корисникот дека веќе сте блокирале, како што се „допаѓања“ и коментари, нема да исчезнат од вашите фотографии и видеа. Но, можете да ги избришете коментарите.

Секој од лицата што сте ги блокирале може да ги видите вашите реакции во други постови, но без да можете да пристапите до вашиот профил.

Директни пораки

Откако ќе блокирате некого, разговорите што може да имате со таа личност ќе останат во разговор. Но, Вие нема да можете да испратите порака Не тој корисник за вас. Покрај тоа, во случај да сте во групен разговор со лицето, ќе се појави дијалог прозорец, кој ќе ве праша дали сакате да останете или да ја напуштите групата.

Менти да знаете кога ве блокираат на Инстаграм

Лицето или лицата што сте ги блокирале може да го споменат вашето корисничко име во апликацијата. Сепак Ова споменување нема да се појави во активност.

Ако сакате да го спречите тоа да се случи, променете го вашето корисничко име за да не можам да ве споменам.

На ист начин како и фактот што се случува кога ќе се блокирате на Инстаграм, може да го стори и самата социјална мрежа.

Причини зошто Инстаграм ве блокира и што се случува кога ве блокираат на Инстаграм

Постојат неколку услови што ги има платформата Инстаграм и доколку некој од нив е нарушен, корисникот ќе биде автоматски блокиран.

Премногу „лајкови“ и следбеници во исто време

Ова е една од најочигледните причини да се блокира на Инстаграм, односно кога бројот на „лајкови“ и следбеници ќе достигне е многу значаен. Во оваа смисла тоа може да се случи. ако користите некои алатки за промоција на трети страни или кога се вршат рачни активности без претходно испитување на корисничките профили.

Граници според официјалното упатство за Инстаграм:

 • Максималниот број на „лајкови“ на час е 60.
 • Максималниот број на коментари на час е 60.
 • Максималниот број на следбеници на час е 60.
 • Максималниот број приватни пораки на час е 60.

Покрај тоа, на Инстаграм се додава и бројот на следбеници и не-следбеници, како и блокирање на несаканите корисници. Затоа не можете да извршите повеќе од 1440 активности на ден на вашата сметка.

Прекумерните објави и што се случува кога ве блокираат е Инстаграм

Се препорачува да не објавувате премногу често, бидејќи само Instagram го контролира точниот број на објавувања Тие можат да се прават секој ден. На ист начин се советува да не објавувате иста фотографија во различни сметки во исто време, бидејќи со тоа правилно се осветлува еден од алармите на социјалната мрежа.

Повреда на авторските права

Фотографиите и видеата што ги имате на вашиот профил мора да бидат навистина ваши, ако не, вие мора барем да имате право на авторот да ги објави. Исто така кога сакате да споделите слика со друг корисник, мора да означите фотографија во случај да имате сметка на Инстаграм и да го наведете неговото име во описот.

Прекршување на правилата за социјални медиуми

Кога корисникот поставува фотографија или видео со голи тела, сексуална содржина и насилство на нивниот профил, се смета за несоодветна содржина. Покрај тоа, ова нема да зависи од постигнатите цели, туку претставува и заклучување на сметка.

Userалби за корисници

Копчето за извештаи се користи кога се размислува за опасна сметка поради некоја причина. Блок, исто така, се појавува кога другите корисници пријавуваат сметка или се жалат на плагијат, навреди, несоодветна содржина, Меѓу другите.

Различни IP адреси

Кога се најавувате од неколку уреди и ги потврдувате преку текстуални пораки, веројатноста дека платформата на Инстаграм ќе ве блокира е скоро нула. Но, ако тргнете од различни уреди и IP адреси, социјалната мрежа може да го помисли тоа Оваа акција е производ на вашата сметка што е пробиенаВсушност, реакцијата на апликацијата е скоро непосредна.

Вие исто така може да бидат заинтересирани:
Групи WhatsApp
Купете следбеници на Инстаграм
Стихови на Инстаграм

Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. повеќе информации

Поставките за колачињата на оваа веб-страница се конфигурирани да ги „овозможуваат колачињата“ и со тоа да ви го понудат најдоброто можно искуство за прелистување. Ако продолжите да ја користите оваа веб-страница без да ги промените поставките за колачиња или да кликнете на „Прифати“, ќе дадете согласност за ова.

Затвори