Terdapat banyak cara untuk menggunakan media sosial. Kadang-kadang mereka memakan masa dan boleh menjadi sedikit berlebihan. Lebih penting lagi, bila Mereka membenarkan orang lain melihat semua yang telah ditambahkan orang lain ke profil mereka tanpa masalah.

Walau bagaimanapun, ada beberapa cara untuk mengelakkan jenuh dengan rangkaian sosial, sebagai contoh, muncul di luar talian di Facebook, yang boleh membenarkan walaupun menggunakan platform untuk mengabaikan mesej dari orang atau mencegah kenalan melihat bahawa platform dalam talian sedang digunakan, untuk mencapai ini prosesnya akan dilihat dalam artikel berikut.

Cegah rakan saya menghubungkan saya di Facebook Bagaimana caranya?

Pertama sekali mesti dikatakan bahawa ia adalah konfigurasi lain, penyediaan yang sesuai untuk rangkaian sosial, jadi ia tidak rumit dan boleh dijalankan dari komputer atau peranti mudah alih mengikut kesesuaiannya. Prosesnya dilakukan melalui pilihan Messenger dan boleh dilakukan di mana-mana peranti, kerana ini anda mesti mengekalkan sambungan Internet yang stabil dan jelas anda dapat mengakses Facebook.

Dalam kes ini, mesti dikatakan bahawa kerana Facebook adalah salah satu rangkaian sosial yang paling banyak digunakan di dunia, mempunyai salah satu perkhidmatan pesanan yang paling berkesan di dunia, yang sebenarnya automatik dan membolehkan sesiapa sahaja menggunakannya untuk tujuan apa pun.

Banyak orang menggunakannya untuk berhubung antara satu sama lain dan untuk mengetahui kapan orang lain menggunakan aplikasi tersebut. Walau bagaimanapun, jika anda ingin mengelakkan orang lain mengetahui kapan harus menggunakan aplikasinya, semua yang perlu dilakukan akan dibiarkan di bahagian seterusnya.

Langkah-langkah yang perlu diikuti untuk tidak kelihatan berhubung di Facebook

  1. Untuk memulakan, mesti orangnya masuk ke platform dari peranti mudah alih atau komputer mengikut keperluan.
  2. Kemudian mesti pergi ke Messenger atau buka tetingkap yang biasa digunakan untuk berbual atau mencari mesej, ini di komputer dan di telefon bimbit.
  3. Pada ikon gear yang muncul, pilihan dilihat sebagai "Tetapan sembang". Ia mesti ditekan.
  4. Serangkaian pilihan akan muncul, di antaranya anda mesti menekan "Lumpuhkan Mod Aktiviti".

Dengan cara ini, orang tersebut tidak lagi kelihatan aktif dengan orang lain, sementara pilihan tersebut membolehkan mereka menggunakan Facebook seperti biasa. Begitu juga, jika anda mahu mengubahnya, anda mesti melakukan langkah yang sama, perbezaannya adalah pilihan yang ditekan adalah "tunjukkan di Facebook".

Pertimbangan fungsional

Perlu diingatkan bahawa di antara banyak ciri yang dimiliki oleh Facebook, anda juga boleh memilih untuk melumpuhkan sembang untuk satu atau lebih orang tertentu. Prosesnya pada dasarnya sama, Kecuali apabila sembang dilumpuhkan, anda harus mencari "penyesuaian" dalam pilihannya.

Apabila menghidupkan dan menjalankan fungsinya, anda hanya perlu memasukkan nama orang yang ingin mematikan sembang, sehingga anda tidak tahu bila orang itu dalam talian atau luar talian. Agar kaedah ini berkesan, disarankan untuk menggunakan tetapan privasi sehingga orang-orang ini juga tidak dapat melihat kandungan yang disiarkan di profil anda.



También te puede interesar:
Beli Pengikut
Surat untuk Instagram untuk memotong dan menampal