फेसबुकसँग विकल्पहरू छन् जुन अनुकूलित गर्न सकिन्छ ताकि सेवा बीचमा अनुभव उत्तम हो। यस अर्थमा, अहिलेसम्म सबैभन्दा धेरै प्रयोग गरिएको सामाजिक प्लेटफर्मले धेरै गोपनीयता कार्यहरू आफ्ना प्रयोगकर्ताहरूको लागि कन्फिगर गर्न अनुमति दिन्छ। त्यसकारण, प्रत्येक प्रयोगकर्ताले अपरेशन छनौट गर्न सक्दछ र तिनीहरूमा अपरेसन अन्डु गर्न सक्दछ, तर विकल्पहरू प्रदान गरिएकोमा, यो पत्ता लगाउन सम्भव छैन कि कोहीले उसलाई सम्पर्कबाट टाढा राखेका छन भने।

विशेष रूपमा, फेसबुक सूचनाहरूमा, यदि कोही ब्लक गरिएको छ वा ब्लक गरिएको छ भने, कोहीले यसलाई सूचित गर्दैन। जहाँसम्म, यदि यो देखा पर्‍यो भने, सामाजिक नेटवर्कमा केहि सुरागाहरू जो यस व्यवहारलाई प्रकट गर्न सक्दछ यस निष्कर्ष कोर्नुहोस् कि एक व्यक्तिले तपाइँलाई तिनीहरूको जडानबाट टाढा राख्ने निर्णय गरेको छ, वा यदि तपाईं कसैलाई फेसबुकबाट ब्लक गर्न चाहानुहुन्छ, यी सबै यो लेखमा देखाइनेछ।

फेसबुकमा रोक्नुहोस् यो कसरी गर्ने?

पहिलो उदाहरणमा, यो भनाइ बिना नै जान्छ कि कसैलाई भर्चुअल जीवनबाट हटाउने कारण अनगिनत हुन सक्छ। तर प्राय: यो अन्तर्देशीय समस्याका कारण देखा पर्दछ, प्रयोगकर्ताहरू जो दु: खी छन् वा अन्य व्यक्तिलाई उनीहरूको प्रोफाइलसँग कुनै सीधा सम्पर्क हुन नचाहेको साधारण कारणको लागि। प्रक्रियामा केहि जटिल कुरा समावेश छैन र यसको लागि केही मिनेट लगानी पर्याप्त हुन्छ।

यदि यो निर्णय कुनै पनि कारणको लागि गरिएको छ भने, यो बुझ्न आवश्यक छ कि त्यो क्षणदेखि तपाईं अब व्यक्ति द्वारा बनाइएको पोष्टहरू हेर्न सक्नुहुने छैन, वा टिप्पणीहरू गर्न, वा एक अर्कालाई सन्देश पठाउन र यसको विपरित। त्यसोभए यो निर्णय गर्नु अघि यो याद गर्नुहोस् कि यससँग धेरै सीमितता र प्रतिक्रियाहरू छन्।

फेसबुक खाता ब्लक गर्न प्रक्रियाहरू

फेसबुकबाट कसैलाई रोक्न वास्तवमा कुनै पनि जटिल कुरा छैन, एक साधारण र सब भन्दा साधारण प्रक्रियाहरू मध्ये एक व्यक्तिको प्रोफाइल प्रविष्ट गर्दैछ जसको साथ तपाईं कुनै पनि प्रकारको भर्चुअल सम्पर्क राख्न चाहनुहुन्न। त्यस पछि तपाईले तीनवटा दीर्घवृत्तमा क्लिक गर्नुपर्नेछ जुन आवरण छवि मुनि देखा पर्दछ। त्यहाँ तपाईंले "ब्लक" विकल्प थिच्नु पर्छ।

त्यस पछि तपाईले "कन्फर्मेसन" दिनुपर्दछ, कारण तपाईले किन मेटाउन र सम्पर्क रोक्न चाहानुहुन्छ बताउनुहोस्, यो चरण वैकल्पिक हो। र भोईला, यसको साथ व्यक्ति पूर्ण रूपमा उनीहरूको फेसबुक नेटवर्कबाट ब्लक हुनेछ। मोबाइल फोन र उपकरणहरूको लागि आवेदन समान छ।

विचार गर्नुहोस्

यो विचार गर्न आवश्यक छ कि व्यक्तिले जान्न सक्दछ जब कसैले तिनीहरूलाई ब्लक गरे, सामाजिक नेटवर्कमा हुने सुराग वा स्थितिका माध्यमबाट। उदाहरण को लागी; जब संयुक्त कुराकानीहरू हुन्छन्, कुराकानीमा प्रवेश गर्ने बित्तिकै, तपाईं देख्न सक्नुहुन्छ कि तपाईं सन्देशहरू पठाउन सक्नुहुन्न किनकि सम्पर्कले यसलाई ब्लक गरेको छ, त्यस्तै, यदि यो तपाईंको प्रोफाइल प्रविष्ट गर्न कोशिस गर्दछ, यो खोज इन्जिनहरूमा फेला पर्दैन।

एक धेरै शक्तिशाली विकल्प, यदि तपाईं व्यक्ति तपाईंको मुख्य समाचारको बीचमा ब्लक वा मेटाए बिना देखा पर्न चाहानु हुन्न भने, तपाईंले गर्नुपर्ने सबै सामाजिक नेटवर्कमा तिनीहरूलाई पछ्याउन रोक्नु पर्छ। यो गर्ने तरिका तपाईंको प्रोफाइल प्रविष्ट गरेर र विकल्प थिच्नु हो "अनुसरण गर्न रोक्नुहोस्", यस तरिकाले यो अपडेटमा देखा पर्दैन।



तपाईं पनि इच्छुक हुन सक्छ:
अनुयायीहरू खरीद गर्नुहोस्
काटने र टाँस्न इंस्टाग्रामका लागि पत्रहरू