Istnieje wiele sposobów korzystania z mediów społecznościowych. Czasami są czasochłonne i mogą być nieco przytłaczające. Co ważniejsze, kiedy Pozwalają innym bez problemu zobaczyć wszystko, co inni dodali do swojego profilu.

Jednak istnieje kilka sposobów uniknięcia nasycenia sieciami społecznościowymina przykład pojawiają się offline na Facebooku, co może pozwolić nawet podczas korzystania z platformy na ignorowanie wiadomości od ludzi lub uniemożliwić kontaktom zobaczenie, że platforma internetowa jest używana, aby to osiągnąć, proces zostanie przedstawiony w następnym artykule.

Uniemożliw znajomym łączenie się ze mną na Facebooku Jak to zrobić?

Przede wszystkim należy to powiedzieć jest to inna konfiguracja, przepis odpowiedni dla sieci społecznościowych, więc nie jest skomplikowany i można go uruchomić z komputera lub urządzenia mobilnego, w zależności od przypadku. Proces odbywa się za pomocą opcji Messenger i można go wykonać na dowolnym urządzeniu, w tym celu musisz utrzymywać stabilne połączenie internetowe i oczywiście masz dostęp do Facebooka.

W tym przypadku należy powiedzieć, że skoro Facebook jest jedną z najczęściej używanych sieci społecznościowych na świecie, ma jedną z najskuteczniejszych usług przesyłania wiadomości na świecie, który jest w rzeczywistości automatyczny i pozwala każdemu używać go w dowolnym celu.

Wiele osób korzysta z niej, aby utrzymywać ze sobą kontakt i wiedzieć, kiedy inne osoby korzystają z aplikacji. Jeśli jednak chcesz, aby inni nie wiedzieli, kiedy korzystać z aplikacji, wszystko, co należy zrobić, zostanie pozostawione w następnej sekcji.

Kroki, które należy wykonać, aby nie pojawiały się połączone na Facebooku

  1. Na początek musi osoba wejść na platformę z urządzenia mobilnego lub komputera, zależnie od potrzeb.
  2. Następnie musi przejść do Messengera lub otwórz okno, które jest często używane do czatowania lub wyszukiwania wiadomości, zarówno na komputerze, jak i na telefonie komórkowym.
  3. W wyświetlonej ikonie koła zębatego opcja jest wyświetlana jako "Ustawienia czatu". Musi być wciśnięty.
  4. Pojawi się seria opcji, wśród których musisz nacisnąć „Wyłącz tryb aktywności”.

W ten sposób dana osoba nie będzie już wyglądać na aktywną z innymi, podczas gdy opcja umożliwia jej normalne korzystanie z Facebooka. Podobnie, jeśli chcesz to zmodyfikować, musisz wykonać te same kroki, różnica polega na tym wybrana opcja to „pokaż na Facebooku”.

Rozważania funkcjonalne

Należy zauważyć, że spośród wielu funkcji, które ma Facebook, możesz również wyłączyć czat dla jednej lub większej liczby określonych osób. Proces jest w zasadzie taki sam, z wyjątkiem sytuacji, gdy czat jest wyłączony, w opcjach należy poszukać „personalizacji”.

Kiedy się włącza i spełnia swoją funkcję, wystarczy wpisać imię i nazwisko osoby, która chce wyłączyć czat, aby nie wiedzieć, kiedy ta osoba jest online lub offline. Aby ta metoda była skuteczna, zaleca się korzystanie z ustawień prywatności aby te osoby również nie widziały treści publikowanych w Twoim profilu.



Możesz być także zainteresowany:
Kup obserwujących
Listy na Instagram do wycinania i wklejania