Facebook oferuje wiele opcji, które można dostosować, aby korzystanie z usługi było jak najlepsze. W tym sensie najczęściej używane platformy społecznościowe do tej pory umożliwiają skonfigurowanie wielu funkcji prywatności dla swoich użytkowników. Dlatego każdy użytkownik może wybrać operację i cofnąć operację na nim, ale w udostępnionych opcjach nie jest możliwe stwierdzenie, czy ktoś odizolował go od kontaktu.

W szczególności w powiadomieniach na Facebooku, jeśli ktoś jest zablokowany lub jest zablokowany, nikt tego nie powiadomi. Jeśli jednak się pojawi, pewne wskazówki w sieci społecznościowej, które mogą ujawnić to zachowanie wyciągnąć wniosek, że osoba zdecydowała się odizolować Cię od swojego związku, lub jeśli chcesz zablokować kogoś na Facebooku, z których wszystkie zostaną pokazane w tym artykule.

Zablokuj na Facebooku Jak to zrobić?

Po pierwsze, nie trzeba dodawać, że powodów usunięcia kogoś z wirtualnego życia mogą być niezliczone. Ale prawie zawsze Dzieje się tak z powodu problemów interpersonalnych, użytkowników, którzy są irytujący lub z prostego powodu, aby nie chcieć, aby druga osoba miała jakikolwiek bezpośredni kontakt z jej profilem. Proces nie wymaga nic skomplikowanego i wystarczy na to kilka zainwestowanych minut.

Jeśli taka decyzja została podjęta z jakiegokolwiek powodu, konieczne jest zrozumienie, że od tego momentu nie będziecie już mogli przeglądać postów tej osoby, komentarzy ani wysyłać do siebie wiadomości i odwrotnie. Dlatego przed podjęciem tej decyzji pamiętaj, że ma ona wiele ograniczeń i reperkusji.

Procedury blokowania konta na Facebooku

Naprawdę nie ma nic skomplikowanego w blokowaniu kogoś z Facebooka, jedną z najprostszych i najczęstszych procedur jest wejście na profil osoby, z którą nie chcesz mieć żadnego wirtualnego kontaktu. Następnie musisz kliknąć trzy elipsy, które pojawiają się pod zdjęciem okładki. Tam należy nacisnąć opcję „blokuj”.

Następnie należy podać „potwierdź”, wyjaśnić powód, dla którego chcesz usunąć i zablokować kontakt, ten krok jest opcjonalny. I voila, dzięki temu osoba zostanie całkowicie zablokowana w swojej sieci na Facebooku. W aplikacji na telefony komórkowe i urządzenia postępuje się tak samo.

Pamiętaj

Należy wziąć pod uwagę, że ludzie mogą wiedzieć, kiedy ktoś ich zablokował, dzięki wskazówkom lub sytuacjom, które występują w sieci społecznościowej. Na przykład; gdy są wspólne rozmowy, osoba wchodząca na czat, widzisz, że nie możesz wysyłać wiadomości, ponieważ kontakt to zablokował, Podobnie, jeśli spróbuje wejść do Twojego profilu, nie zostanie znaleziony w wyszukiwarkach.

Bardzo groźna opcja, jeśli nie chcesz, aby dana osoba pojawiała się w Twoich głównych wiadomościach bez konieczności jej blokowania lub usuwania, wystarczy, że przestaniesz śledzić ją w sieci społecznościowej. Sposób na to polega na wejściu do swojego profilu i naciśnięciu opcji „Przestań obserwować”, w ten sposób nie pojawi się w aktualizacjach.



Możesz być także zainteresowany:
Kup obserwujących
Listy na Instagram do wycinania i wklejania