Farë do të thotë zemra në instagram

Nga fillimi i instagram si një aplikacion në 2010, deri më sot. Komentet, pëlqimet, ndjekësit dhe publikimet kanë qenë pjesë e platformës. Ndryshe nga platformat e tjera, ikona që përfaqëson pëlqimet është pak më ndryshe. Ndërsa në platforma të tjera, të tilla si Facebook, ne mund të gjejmë një ikonë të një dore me gishtin e dorës lart. Në rrjetin social të momentit mund të gjejmë një zemër. Në kohën kur instagrami filloi të marrë famë (2013-2014), njerëzit kishin përdorur tashmë platformën në atë kohë, Facebook, për më shumë se tre vjet. Dhe se shfaqja e një zemre në vend të ikonës së dorës, shkaktoi disa dyshime tek përdoruesit e rinj. Dhe megjithëse çfarë do të thotë zemra e instagramit "Shtë "Më pëlqen", mund të gjejmë edhe zemra të tjera në platformë, të cilat edhe pse kanë një lidhje me pëlqimet, nuk do të thotë e njëjta gjë. Tjetra do t'ju tregojmë çfarë do të thotë zemra e instagramit.

Farë do të thotë zemra e instagramit?

Siç e përmendëm edhe më parë, çfarë çfarë do të thotë zemra e instagramit që mund të gjejmë në botime është si. Por, ka edhe zemra të tjera brenda instagram. Pëlqimet, ose pëlqimet, kanë shoqëruar platformën në instagram edhe para se të fillohej për pajisjet iOS. Që nga fundi i 2009, Kevin Systrom kishte hartuar një prototip në instagram. E cila nuk e la të kënaqur dhe u largua. Një vit më pas, në 2010, Mike Krieger u bashkua me të dhe së bashku ata hartuan instagram. Marrja e disa funksioneve që prototipi i tij i quajtur Burbn kishte. Një nga këto funksione që kishin mbetur ishin pëlqimet, komentet dhe botimet.

Po cfare çfarë do të thotë zemra e instagramit Më pëlqen në botime. Por mund të gjejmë edhe një zemër në menunë e poshtme të instagramit. Kjo tregon veprimtaritë e personave që ndiqni, komentet e tyre, pëlqimet dhe llogaritë që ata ndjekin. Ai tregon gjithashtu veprimtarinë e llogarisë tuaj, ata që komentojnë fotot tuaja, si ajo dhe ata që ju ndjekin. Ne gjithashtu mund të gjejmë zemrat në histori në instagram dhe në instagram drejtpërdrejt. Por, si në botime, çfarë nënkupton zemrën e instagramit e tregimeve dhe DM është si.

Llojet e pëlqimeve

Besoni apo jo, ka lloje të ndryshme të pëlqimeve ose pëlqimeve. Dhe megjithëse çfarë çfarë do të thotë zemra e instagramit Më pëlqen në botime. Llojet e mua si ndryshojnë në varësi të arsyes që ju i jepni asaj. Tjetra do t'ju tregojmë llojet e ndryshme të pëlqimeve:

Me pelqen i sinqerte

Ky është ai që më pëlqen që ju i jepni një botim vërtet sepse ju pëlqen përmbajtja e tij. Ne e mbështesim atë ose thjesht pajtohemi me imazhin ose titullin.

Si për angazhimin

Isshtë si ajo që ju u jepni miqve ose familjes tuaj, jo domosdoshmërisht sepse ju pëlqeu botimi. Në këtë shkruani gjithashtu pëlqimet që gjenden në botimet e konkursit, ku përdoruesi më pëlqen vetëm për dëshirën për të dëshiruar të fitoj.

Si stalker

Brenda rrjeteve sociale stalkeari është shumë i zakonshëm. Por, edhe më shumë brenda instagram. Aty ku marrim një person, ne jemi të interesuar për jetën e tij, pavarësisht nëse është e famshme, pasi mund të na pëlqejë përmbajtja e tij. Pastaj filloni të kërkoni përmes botimeve të tyre dhe të arrini përmbajtje nga më shumë se tre vjet më parë. Dhe mund ta pëlqeni gabimisht.

Si tifoz

Këto janë pëlqimet që ju u jepni atyre personave të famshëm që ndiqni.

Më pëlqen gabimisht

Në këtë mund të hyjë si nga stalker. Megjithëse përfshihen edhe ato botime në fillim që ju pëlqejnë pa dashur.

Sepse të tjerëve u pëlqen

Brenda instagram mentaliteti i tufës është shumë i zakonshëm. Cila është që nëse dikujt ju pëlqen një postim, ju gjithashtu ju pëlqen. Ose kur një foto ose video e postuar ka shumë pëlqime, ju gjithashtu i jepni asaj. Jo domosdoshmërisht sepse ju pëlqen përmbajtja, ndjeheni të identifikuar ose e mbështesin atë. Një shembull i qartë i kësaj është llogaria e famshme e vezëve në Instagram në mes të vitit të kaluar. Ku një llogari me një foto të vetme të një veze u bë fotografia me më shumë pëlqimet e platformës.

 

Ku janë postimet që u keni dhënë si?

Instagram mban një histori me të gjitha ato postime që ju pëlqyen. Dhe mund ta përdorni atë përmes aplikacionit instagram. Për ta bërë këtë ju duhet të ndiqni hapat e mëposhtëm:

hap 1

Hyni në instagram dhe shkoni te profili juaj.

hap 2

Në këndin e sipërm të djathtë të profilit do të gjeni ikonën me tre rreshta që do të thotë cilësime. Hyni në

hap 3

Brenda cilësimeve ka mundësi të ndryshme. Shkoni në një të fundit, atë të konfigurimit.

hap 4

Pasi brenda konfigurimit do të shfaqet një menu tjetër. Në këtë do të shihni opsione të tilla si: njoftimet, privatësinë, reklamat, sigurinë. Ajo që ka rëndësi për ne është opsioni i llogarisë. Ju duhet të klikoni mbi të.

hap 5

Nga ana tjetër, brenda opsionit të llogarisë, do të gjeni një seri tjetër opsionesh. Rrëshqitni menunë derisa të gjeni opsionin: "Publikimet që ju pëlqyen". Klikoni në këtë opsion.

hap 6

Brenda botimeve që ju pëlqyen do të shihni një listë me të gjitha botimet që ju pëlqyen.

 

Postsfarë postimesh pëlqejnë ndjekësit tuaj?

Në menunë e poshtme të aplikacionit instagram ka disa mundësi. Njëri prej tyre ka ikonën e zemrës. Kjo pjesë e instagramit ka informacionin e pëlqimeve, komenteve dhe ndjekjeve që të tjerët i japin profilit tuaj. Por, ju gjithashtu mund të gjeni informacione në lidhje me llogaritë e njerëzve që ndiqni. Për të hyrë në këtë informacion duhet të klikoni në opsionin e zemrës në menunë e poshtme. Nga ana tjetër, brenda tij do të gjeni një menu të sipërme me fjalët "ju" në të djathtë dhe "të ndjekur" në të majtë. Informacioni i llogarive të gjetura në këtë seksion varion nga më i fundit te më i vjetri në kohë reale. Këtu do të shihni njerëzit që ata ndjekin, llogaritë që ata pëlqejnë ose komentojnë.

 

A do të eliminojë Instagram pëlqimet?

Disa kohë më parë thashethemet filluan të përhapen për të mundshme si heqja Instagram. Po pse? Sipas studimeve, komenteve, ndjekësve dhe mbi të gjitha, më pëlqejnë që ndikojnë negativisht në popullatë. Njerëzit kanë filluar të tregojnë pëlqime, ndjekës dhe komente me pranim. Sa më shumë të pëlqej ty, aq më i pranuar ndihesh. Përveç kësaj ai e gjen veten në dëshirë që njerëzit të jenë të famshëm. Sepse sa më shumë të dua ty aq më shumë ke aq më shumë njerëz të njohin, aq më shumë ndjehesh i pranuar. Whatfarë ka një ndikim negativ tek ata që nuk marrin atë që duan.

Instagram pastaj foli për heqjen e mundshme të pëlqimeve. Gjë që shumë përdorues nuk pajtohen, Por, platforma nuk do të heqë qafe edhe pëlqimet. Onlyshtë ngritur vetëm ideja për të eleminuar banakun e pëlqimeve. Kjo e ka vënë atë në provë në pjesë të ndryshme të botës. Aty ku përdoruesit mund të vazhdojnë të pëlqejnë postimet. Por, ku nuk figuron numri i pëlqimeve që ka botimi. Ky informacion do të merret vetëm nga përdoruesi që zotëron llogarinë. Mënyra në të cilën instagrami do të funksionojë nëse kundërvihet me pëlqimet është hequr është e mëposhtme: Nëse ju pëlqen një postim, dhe një tjetër prej përdoruesve që ndiqni gjithashtu e dha atë, kjo do të shfaqet, por, kurrë totale Me pelqen

 

Arsyet pse instagrami dëshiron të heqë banakun

Platforma e instagramit ka shumë arsye për të dashur të eliminojë banakun e pëlqimeve. Sa më shumë kohë kalon, përdoruesit e instagramit kanë tendencë të zhvillojnë më shumë mentalitet tufë. Se nëse më pëlqen diçka, ju gjithashtu ju pëlqen. Tani njerëzit janë më të përqendruar në një numër të madh ndërveprimesh në vend që të bëjnë përmbajtje të mirë. Arsyet pse instagrami dëshiron të heqë banakun e pëlqimeve janë këto:

Zhvillimi i përmbajtjes cilësore

Një nga arsyet kryesore pse instagram dëshiron të heq numrin e pëlqimeve. Forshtë që përdoruesit të përqendrohen më shumë në krijimin e përmbajtjes me cilësi sesa në postimin për të fituar pëlqime.

Lini mentalitetin e tufës

Instagram gjithashtu dëshiron që njerëzit të mos mashtrohen nga të tjerët, se u pëlqejnë vetëm ato postime që i pëlqejnë vërtet.

Ndryshoni siç mendojnë përdoruesit

Kjo lidhet vërtet me arsyen e parë të quajtur. Përdoruesit mendojnë se sa më shumë më pëlqejnë dhe komentet që keni, aq më mirë. Kështu që ata harrojnë pak për cilësinë e përmbajtjes së tyre, dhe ata mendojnë se sa më shumë më pëlqejnë ata, aq më shumë pranohen, gjë që është larg nga realiteti.

Zhduk konkurrencën

Brenda instagramit ka shumë personalitete që u bënë të famshëm në rrjetet sociale. Tani shumë prej tyre kanë shkarkuar përmbajtjen e tyre për të pasur më shumë ndërveprime. Ajo që kërkon instagrami është të eliminojë konkurrencën e pëlqimeve, duke bërë që gjithçka të ngarkojë përmbajtje cilësore.Ju gjithashtu mund të jenë të interesuar:
Bleni ndjekës
Letra për Instagram për të prerë dhe ngjitur

CreativeStop*
Zbulo në internet*
IK4*
MyBBMeMima*
Përpunoje *
mini manual*
Një Si të Gjithçka Rreth Teknologjisë
Tarabou*
Shembuj NXt*
GamingZeta*
Lava Magazine*
LlojiRelax*
biblioteka e mashtrimeve*
ZoneHeroes*
Nosbi* Lajme
LlojiRelax*