Ndiqni dhe ndiqni ju është një nga tërheqjet më të mëdha që ka Instagram. Në fakt, kur dikush fillon t'ju ndjekë ju, e njëjta kërkesë ju dërgon një njoftim në mënyrë që ta dini dhe të vendosni nëse do ta ndiqni personin apo jo. Por kur bëhet fjalë për njohjen çfarë ndodh kur ju bllokojnë në Instagram, çështja është shumë e ndryshme dhe nuk ka asnjë mashtrim që është shumë i besueshëm për të ditur kur dikush ju ka ndaluar nga miqtë tuaj.

Sidoqoftë, ka shumë indikacione që mund të reflektojnë se dikush me të vërtetë dëshiron të vërë veton nga grupi i miqve të tyre.

Si të dini se çfarë ndodh kur bllokoheni në Instagram

Për dallim nga aplikacionet e tjera dhe rrjetet sociale, ajo që ndodh kur bllokoheni në Instagram nuk tregon kur dikush ju betonon nga miqtë tuaj. Në këtë kuptim, ky opsion Ajo bëhet një sekret midis përdoruesit dhe aplikacionin kur doni të ndaloni të shikoni përmbajtjen e dikujt tjetër, por nuk dëshironi të ndaloni të ndiqni.

Për ata që kërkojnë të dinë se kush i ka bllokuar, duhet të thuhet se nuk ka asnjë mënyrë të sigurt për ta ditur. Por duke ndjekur këto hapa, ju mund të keni një ide konkrete.

Kërkoni direkt përdoruesin

Vendosni emrin e motorit të kërkimit të aplikacionit të përdoruesit që supozoni se ju ka bllokuar. Në këtë kuptim, nëse personi ka llogarinë private në Instagram nga mënyra se si ju ka bllokuar, nuk do të shfaqet as si rezultat i kërkimeve. Por nëse llogaria është në publik, do të tregohet sikur nuk ka foto të profileve ose publikime.

Kontrolloni në mesazhet tuaja direkte

Kur mesazhet direkte që keni pasur në një kohë me këtë përdorues nuk janë të disponueshme, është një sinjal që ju bllokoi. Dhe nuk do të mund të dërgoni më shumë mesazhe as për atë person.

Mundohuni të ndiqni personin

Në rast se keni arritur të gjeni profilin e atij personi që ju bllokoi, është shumë e mundur që butoni vijues të mos shfaqet. Mund të ndodhë që ajo të shihet por që aplikacioni nuk ju lejon të ndiqni personin.

Shikoni listën tuaj të ndjekësve për të ditur se çfarë ndodh kur ju bllokojnë në Instagram

Ai ndalon së ndjekuri menjëherë kur një përdorues bllokon një tjetër në Instagram. Për këto raste ka aplikime të palëve të treta Ata ju njoftojnë kur dikush ndalet duke ndjekur ju.

Në rast se ju jeni viktimë e një bllokade, rekomandohet që të filloni ta harroni atë person dhe të lini gjithçka të rrjedhë. Prandaj, shmangni marrjen e një qëndrimi të keq duke dashur të përmendni ose etiketoni përdoruesit që nuk janë të panjohur në postimet tuaja sepse kjo është mjaft e bezdisshme. Nëse në të kundërtën jeni ju që bllokoni, jeni në të drejtën tuaj, por mbani në mend se personi mund të bëjë këto hapa të njëjtë të dijë se çfarë ndodhi.

Bllokoni histori për të ditur se çfarë ndodh kur ju bllokojnë në Instagram

Për të ditur se çfarë ndodh kur bllokoheni në Instagram, ekziston edhe një mënyrë në të cilën personi mund të ndaloni të shikoni histori në Instagram nga profile të tjera që tashmë ka në ndjekësit e tij, pa këtë kërkon të ndalosh të jesh miq. Por, të dish se kush të ka bllokuar të shikosh tregimet është diçka më e vështirë të dihet se blloku i mëparshëm.

Në fakt, mund të mendosh vetëm që dikush të ka bllokuar ose ndalur të ndjekë ty, kur kontrollon mes njerëzve që shohin historitë e tua dhe mos e gjeni atë përdorues. Dhe nëse i njëjti model përsëritet në periudha të ndryshme dhe ditë të ndryshme, është shumë e mundur që personi të ju bllokoi nga tregimet. Por gjithashtu mund të kontrolloni nëse blloku është diçka e plotë me hapat e përmendur më lart. Mund të ketë gjithashtu shumë arsye pse një person vendos të bllokojë një tjetër, siç janë ato të përmendura më poshtë.

Arsyet pse rrëzohet në Instagram Gjeni tani!

Brenda këtij rrjeti social që ju po kërkoni argëtuese dhe informacione për atë që ndodh në botë. Takoni gjithashtu më shumë njerëz dhe madje bëni që biznesi juaj të rritet. Por, jo gjithçka është rozë, sepse në këtë botë mund të gjejmë njerëz që e bëjnë të vështirë për ne të qëndrojmë në kërkesë.

Pjesa pozitive është se në botën virtuale mund të bllokojmë përdoruesit e tjerë që na shqetësojnë, veçanërisht nëse ata ndjekin modele të ngjashme me këto:

 • Stalkers në komente, foto dhe mesazhe direkte.
 • Kur ata ju etiketojnë në postimet e tyre ose ato të të tjerëve, njerëz që nuk i njihni.
 • Rasti që ju shihni reklama të padëshiruara.
 • Nëse gjeni disi botime groteske nga përdoruesit e tjerë.
 • Kur ato janë një mashtrim i tërë ose nuk ngarkoni përmbajtje cilësore.
 • Për çfarëdo arsye që ju nuk doni të dini asgjë në lidhje me atë person.
 • Ata shpërthejnë intimitetin brenda rrjetit social.

Këto mund të jenë një nga arsyet kryesore, megjithatë mund të ketë edhe të tjerë që po jetoni, në këtë rast, nëse mendoni se është e nevojshme bllokoni atë person që thjesht mund ta bëni. Dhe megjithëse ne tashmë e dimë se sa arsye mund të kemi për të bllokuar dikë, është gjithashtu e përshtatshme të dimë se çfarë ndodh pasi të kryeni këtë veprim.

Kur bllokoj dikë në Instagram

Nëse keni vendosur të bllokoni një person në Instagram sepse ai nuk ndalet së mërzituri dhe nuk i interpreton sinjalet që i dërgon për të të lënë vetëm, mund të pyesësh veten se çfarë do të ndodhë më pas.

Kur bllokoni atë përdorues, nuk do të keni mundësi të gjeni profilin tuaj, botimet tuaja apo edhe tregimet tuaja, do të zhdukeni nga mundësia e tyre.

Me pelqen dhe komentet

Reagimet që përdoruesi ka pasur që ju keni bllokuar tashmë, të tilla si "pëlqime" dhe komente, nuk do të zhduken nga fotot dhe videot tuaja. Por ju mund të fshini komentet.

Secili nga njerëzit që keni bllokuar mund të shihni reagimet tuaja në postime të tjera, por pa qenë në gjendje të hyni në profilin tuaj.

Mesazhe direkte

Pasi të bllokoni dikë, bisedat që mund të keni me atë person do të mbeten në bisedë. por Ju nuk do të jeni në gjendje të dërgoni një mesazh Jo ai përdorues për ju. Përveç kësaj, në rast se jeni në një bisedë në grup me personin, do të shfaqet një kuti dialogu, e cila do të pyesë nëse dëshironi të qëndroni ose të largoheni nga grupi.

Mjetet për të ditur kur ju bllokojnë në Instagram

Personi ose njerëzit që keni bllokuar mund të përmendin emrin tuaj të përdoruesit në aplikim. megjithatë Kjo përmendje nuk do të shfaqet në veprimtari.

Nëse dëshironi gjithashtu të parandaloni që kjo të ndodhë, ndryshoni emrin e përdoruesit që të mos ju përmend.

Në të njëjtën mënyrë si fakti që ndodh kur bllokoheni në Instagram mund të bëhet edhe nga vetë rrjeti social.

Arsyet pse Instagram ju bllokon dhe çfarë ndodh kur ata ju bllokojnë në Instagram

Ekzistojnë disa kushte që ka platforma Instagram dhe nëse ndonjë prej tyre është shkelur, përdoruesi do të bllokohet automatikisht.

Shumë "pëlqime" dhe ndjekës në të njëjtën kohë

Kjo është një nga arsyet më të dukshme për t’u bllokuar në Instagram, domethënë kur numri i “pëlqimeve” dhe ndjekësve arrin është shumë domethënës. Në këtë kuptim kjo mund të ndodhë. nëse përdorni disa mjete të promovimit të palëve të treta ose kur veprimet manuale kryhen pa ekzaminuar më parë profilet e përdoruesit.

Kufijtë sipas udhëzimit zyrtar në Instagram:

 • Numri maksimal i "pëlqimeve" në orë është 60.
 • Numri maksimal i komenteve në orë është 60.
 • Numri maksimal i ndjekësve në orë është 60.
 • Numri maksimal i mesazheve private në orë është 60.

Për më tepër, Instagram shton numrin e ndjekësve dhe jo-ndjekësve, si dhe bllokon përdoruesit e padëshiruar. Prandaj nuk mund të kryeni më shumë se veprime 1440 në ditë në llogarinë tuaj.

Postimet e tepërta dhe ajo që ndodh kur ju bllokojnë është Instagram

Rekomandohet të mos publikoni shumë shpesh, pasi vetëm Instagram kontrollon numrin e saktë të postimeve Ato mund të bëhen çdo ditë. Në të njëjtën mënyrë këshillohet të mos publikoni të njëjtën fotografi në llogari të ndryshme në të njëjtën kohë, pasi kjo ndizet siç duhet një nga alarmet e rrjetit social.

Shkelje e të drejtave të autorit

Fotografitë dhe videot që keni në profilin tuaj duhet të jenë vërtet tuajat, nëse jo, së paku duhet të keni të drejtën e autorit për t'i botuar ato. Gjithashtu kur doni të ndani një imazh me një përdorues tjetër, duhet të shënoni në foto në rast se keni një llogari në Instagram dhe të përmendni emrin e tij në përshkrim.

Shkelja e rregullave të mediave sociale

Kur një përdorues ngarkon një fotografi ose video me trupa të zhveshur, përmbajtje seksuale dhe dhunë në profilin e tyre, konsiderohet përmbajtje e papërshtatshme. Për më tepër, kjo nuk do të varet nga objektivat e ndjekura, ai gjithashtu paraqet një bllokim llogarie.

Ankesat e përdoruesve

Butoni i raportit përdoret kur konsiderohet një llogari e rrezikshme për ndonjë arsye. Një bllok ndodh gjithashtu kur përdoruesit e tjerë raportojnë një llogari ose ankohen për plagjiaturë, fyerje, përmbajtje të papërshtatshme, ndër të tjera.

Adresa të ndryshme IP

Kur hyni nga disa pajisje dhe i konfirmoni ato përmes mesazheve me tekst, probabiliteti që platforma në Instagram të ju bllokojë është pothuajse zero. Por nëse filloni nga pajisje të ndryshme dhe adresa IP, rrjeti social mund ta mendojë këtë Ky veprim është një produkt i llogarisë tuaj duke u këputurNë fakt, reagimi i aplikacionit është pothuajse i menjëhershëm.