Instagram është një nga aplikacionet më të famshme në të gjithë botën, i cili na lejon të botojmë përmbajtjen tonë, t'i quajmë vetes foto, video, histori shumë të njohura. Ndihmon gjithashtu të shprehemi në shumë mënyra dhe si një mjet komunikimi pasi na lejon të dërgojmë mesazhe dhe audios. Por kur të gjitha këto gjëra nuk janë të mundshme, është e përshtatshme Dijeni se çfarë ndodh nëse bllokoni dikë në Instagram.

Tani nuk ju ka ndodhur kurrë që të shihni një person tjetër që ngarkon përmbajtje që nuk ju pëlqen? Apo dëshironi të parandaloni që një person i caktuar të shohë përmbajtjen tuaj ose të ju shkruaj? o Whatfarë ndodh nëse merrni një mesazh nga vendi? Farë mund të bëj në këto raste? Si t’i ndaloj këto situata?

Epo e dinit që mund të, nga llogaria jote, bllokoni një përdorues tjetër në mënyrë që ai të mos ju shkruaj juve dhe as të shohë ndonjë nga botimet tuaja, do të ishte sikur ai të mos ju kishte ndjekur kurrë që nga fillimi.

Në këtë moment do të mendoni "ai person thjesht do të më kërkonte përsëri". Por në të vërtetë bllokimi i llogarisë tuaj për këtë person do të ishte si Nëse llogaria juaj ishte çaktivizuar. Kjo do të thotë, kur kërkoni për profilin tuaj ose me emrin tuaj ose përdoruesi juaj nuk do të shfaqej në motorin tuaj të kërkimit, unë nuk mund t'ju shkruaja.

Happensfarë ndodh nëse bllokoni dikë në Instagram?

Kur bllokoni dikë, ai person ndalon së ndjekuri ju dhe ju drejt tij, në mënyrë që personi nuk keni asnjë qasje në profilin tuaj dhe madje edhe nëse ai do të merrte profilin tuaj, përdoruesi i bllokuar nuk do të kishte mundësinë që t'ju ndjekë përsëri, duke marrë në konsideratë mesazhet direkte të njohura nga akronimi i tij në anglisht "DM" ky person mund të ketë midis mesazheve të tij të drejtpërdrejtë mundësinë për të hapur bisedën dhe shkruar. Por mesazhe të tilla nuk do të merreshin Edhe nëse më vonë vendosni të zhbllokoni përdoruesin, porositë tuaja të dërguara brenda kornizës kohore të bllokuar nuk do të merreshin.

Duke parë nga këndvështrimi i përdoruesit që bllokon një përdorues tjetër siç është përmendur, ndaloni të ndiqni përdoruesin tjetër kur e bllokoni, megjithatë, ai do të kishte qasje në profilin e përdoruesi i kyçur duke përdorur motorin e kërkimitmegjithatë, kjo do të kishte në dispozicion vetëm opsionin e zhbllokimit që do të vendoset në vendin ku do të ishte opsioni për të ndjekur. Ky, si përdoruesi i bllokuar, nuk ka mundur të shohë përmbajtjen e përdoruesit të bllokuar ose të komunikojë me të pa e zhbllokuar më parë atë.

Si të bllokoni një llogari? dhe çfarë ndodh nëse bllokoni dikë në Instagram

Për të ditur se çfarë ndodh nëse bllokoni dikë në Instagram, një nga pyetjet tuaja në këtë kohë mund të jetë Si mund të bllokoj dikë? Duhet të jetë shumë e vështirë të bllokosh dikë, mirëpo jo, bllokimi i dikujt mund të bëhet në hapa të thjeshtë 4.

 1. Ju duhet të shkoni në profilin e përdoruesit që keni ndërmend të bllokoni nga motori i kërkimit ose nga një foto duke klikuar në emrin e tij të përdoruesit ose nëse keni një bisedë të hapur me të mund të shkoni dhe të klikoni në foton e tij që do t'ju çojë në profilin e përdoruesit që dëshironi të bllokoni.
 2. Tashmë në profilin tuaj duhet të shkoni në të djathtën e lartë, në të njëjtin nivel të fotografisë së profilit tuaj, por në anën e kundërt, do të gjeni butonin e menusë, Shtypni për të shfaqur menunë.
 3. Pasi të shfaqet opsioni i menusë, thjesht duhet të zgjidhni opsionin për të bllokuar.
 4. Edhe pse kjo mundësi mund të kthehet, Instagram do të pyesë nëse jeni i sigurt që doni ta bllokoni atë përdorues, thjesht duhet të shtypni "Po unë jam [Email mbrojtur]" dhe në këtë kohë përdoruesi duhet të jetë i kyçur.

Llogaria juaj tani do të duket sikur të mos kishte përmbajtje me mesazhin "Ende nuk ka postime".

Si të di kur më bllokojnë

Ndërsa është e vërtetë, kjo sot falënderim në përparimet teknologjike që manipulojmë, ka rrjete sociale si Twitter Ata mund t'ju informojnë në kohë reale kur një përdorues nuk i pëlqen përmbajtja juaj dhe ju bllokoi për disa arsye. Por ky nuk është rasti i Instagramit pasi është pothuajse e pamundur të përcaktohet nëse një përdorues i caktuar i rrjetit ka vendosur të ndalojë marrjen e informacionit ose të komunikojë me ne.

Me sa duket duke e lexuar këtë ju pyesni veten Si mund ta di kur më bllokojnë? E mirë për përdoruesin e bllokuar është e vështirë të dihet, por ka disa detaje që mund t'ju japin sigurinë që një përdorues i caktuar ju bllokoi nga llogaria juaj.

Detaje për të përcaktuar kur ato ju bllokojnë

 • Pasi të jeni në rrjetin social, mund të shkoni te motori i kërkimit të kësaj dhe të vazhdoni të shkruani emrin ose përdoruesin tuaj me të cilin më parë mund të keni hyrë në profilin tuaj elektronik. Pasi të keni shkruar emrin tuaj dhe më pas shtypni ikonën e kërkimit, ky përdorues nuk duhet të paraqitet në listën e kërkimit pasi do të kyçet.
 • Nëse ende doni të dini nëse një përdorues tjetër në Instagram ju ka bllokuar, një nga mënyrat për ta zbuluar është duke kontrolluar tuajin Ndjekësit pasi kur një person bllokon një person tjetër, ai automatikisht ndalet duke e ndjekur atë kështu do të keni një ndjekës më pak.
 • Nëse ende keni dyshime nëse jeni bllokuar nga një person i caktuar, ekziston një mënyrë tjetër për t'u siguruar nëse jeni bllokuar dhe nëse keni një bisedë të drejtpërdrejtë me këtë person, mund të futni listën tuaj të bisedave. Në këtë kuptim, futni këtë bisedë dhe klikoni në foton e profilit këtë duhet t'ju çojë në llogarinë e përdoruesit dhe nëse jeni bllokuar nuk do të keni mundësi t'i shihni botimet dhe do të shfaqet mesazhi "Akoma nuk ka botime". Për të konfirmuar edhe më shumë mund të përpiqeni ta ndiqni atë nëse është i bllokuar, nuk do të keni mundësi të përdorni këtë opsion.

Pasojat e një bllokimi

Pavarësisht se është normale për disa njerëz, ka përdorues të caktuar që pyesin veten nëse ka ndonjë pasojë apo besojnë se kjo është e dëmshme për llogarinë e tyre. Por pasoja e vetme e bllokimit dëshmohet në numrin e ndjekësve Siç e përmendëm, para se të bllokoni një person, ju automatikisht ndaloni të ndiqni këtë person.

Sidoqoftë, në kundërshtim me atë që njerëzit do të mendojnë të gjithë lbashkëveprimet para se të bllokohen do të mbeten të njëjta siç janë: preferencë, komentet, historia e mesazheve direkte me atë person, gjithçka do të mbetej e njëjtë, vetëm tani e tutje nuk do të ketë ndërveprim nga llogaria e bllokuar në llogarinë që e bllokoi atë, përveç nëse përdoruesi tha që ishte i zhbllokuar.

A ka mënyra të ndryshme për të bllokuar një person?

Ndodh për shumë njerëz shumë herë që nuk duam që një person i caktuar të shohë një postim të cilin e ngarkojmë. Në këtë kuptim, ne nuk duam të jemi aq të drejtpërdrejtë sa ta bllokojmë por vetëm ne duam t'ju pengojmë të shihni një botim specifik Kjo është kur lind pyetja, a mund ta bllokoj një postim që personi të mos e shohë?

Epo, mund të përgjigjemi se me një "Jo" që këndon, pasi një postim nuk mund të bllokohet për një person specifik. Në fakt, gjëja më e afërt me këtë do të ishte në tregimet në Instagram ku mundet përdoruesi zgjidhni cilët njerëz t'i dërgojnë ata dhe për ata që duan që kjo histori të shfaqet në historinë e tyre.

Edhe pse ju keni gjithashtu mundësinë për të fshehur tregimet tuaja nga një përdorues tjetër, pasi kjo do të ishte:

 1. Së pari ju duhet të përdorni profilin e përdoruesit që nuk doni të shihni tregimet tuaja, për këto ju mund të përdorni motorin e kërkimit.
 2. Pastaj duhet të shtypni butonin e menusë që ndodhet në pjesën e sipërme të djathtë të ekranit (Kjo përfaqësohet nga pikat vertikale 3).
 3. Pasi të shfaqet menuja, zgjidhni opsionin e fshehjes "Fshih historinë tuaj".
 4. Pas kësaj Instagram do t'ju tregojë një kuti ku do të sqaroheni se personi nuk do të jetë në gjendje të shohë fotot tuaja, videot dhe ngarkimet direkte në tregimet tuaja, kjo do të jetë në kohë të pacaktuar deri sa të zhbllokoni këtë mundësi për përdoruesin e thënë.

Si mund t'i shoh njerëzit që kam bllokuar? Dhe çfarë ndodh nëse bllokoni dikë në Instagram?

Për të ditur se çfarë ndodh nëse bllokoni dikë në Instagram, njerëzve u ndodh shpesh atyre që bllokojnë dikë gabimisht dhe nuk dinë si të konfirmojnë nëse ky person ishte bllokuar apo jo, për këtë rrjeti social ju jep mundësinë për të parë një listë të personave të bllokuar dhe hyrja në këtë është shumë e thjeshtë.

 1. Së pari duhet të hyni në profilin tuaj duke shtypur butonin "YO".
 2. Pasi në profil shtypni butonin e menusë të vendosur në pjesën e sipërme të djathtë të ekranit.
 3. Pastaj shkojmë në fund të menusë dhe klikojmë në cilësimet.
 4. Pasi të shfaqet menyja e konfigurimit, ne zgjedhim opsionin "intimitet".
 5. Pasi në menunë e këtij opsioni, ne zgjedhim "llogari të bllokuara".
 6. Kjo do të shfaq një listë të llogarive që janë bllokuar nga profili juaj.

Si të zhbllokoni një përdorues?

Sapo ta dini se çfarë ndodh nëse bllokoni dikë në Instagram, nëse e keni arritur këtë pikë në artikull, një herë tashmë të informuar në lidhje me bllokimin e përdoruesit Do të keni në mendje pyetjet e mëposhtme: Nëse bllokoj një të njohur dhe vendos të bashkëveproj me të përsëri përmes këtij rrjeti social, a është e mundur ta zhbllokoni? A mund të kem kontakte përsëri me të në mënyrë normale? Si mund ta zhbllokoj?

Për ta zhbllokuar atë, duhet të ndiqni hapat e mëposhtëm:

 1. Ju duhet të shkoni në profilin e përdoruesit të bllokuar, mund ta bëni përmes motorit të kërkimit duke vendosur emrin tuaj ose përdoruesin tuaj në Instagram.
 2. Pastaj shtypni butonin e menusë (tre pikat vertikale në këndin e sipërm të djathtë të ekranit).
 3. Kur menuja shfaqet, ne zgjedhim opsionin "zhbllokues i përdoruesit".
 4. Instagram do të hapë një dritare ku do të pyeteni nëse jeni të sigurt për ta zhbllokuar këtë përdorues, thjesht duhet të klikoni në "po, unë jam [Email mbrojtur]".
 5. Dhe i gatshëm përdoruesi është zhbllokuar me sukses dhe mund të konfirmohet nga një mesazh në fund në ekran që thotë "përdoruesi i zhbllokuar".