Ndonjëherë ne e ndiejmë atë kalojmë shumë orë duke kontrolluar postën dhe duke marrë pjesë në kutinë hyrëse kjo ndodh me platforma të tjera dhe ndoshta me Gmail. Sidoqoftë, Google ka bërë që përdoruesit të përfitojnë sa më shumë nga Gmail-i i tyre me mjete për të eleminuar detyrat e përsëritura.

Ne do t'ju tregojmë,

Cilat janë funksionet e fshehura të Gmail.

 1. Dërgoni postat tuaja elektronike te "Gjumi": Ky funksion ju lejon të zgjidhni postat elektronike dhe më pas të hiqni kutinë hyrëse për ta vendosur me një datë të re, domethënë kutia hyrëse do të shfaqet në kohën e treguar. Për ta bërë këtë duhet të përdorni mjetin "Snooze" ose "Snooze".
 2. Vetë-kujtesa: Gmail vendos pozicionin e postave elektronike në krye të kutisë hyrëse automatikisht në rast se nuk keni ndjekje për disa ditë.
 3. Organizoni një ngjarje me Calendar nga Gmail: Calendar është një aplikacion i Google, i cili ndodhet në anën e djathtë të Gmail dhe ju lejon të caktoni një ngjarje ose të zgjidhni një kujtesë.
 4. Organizimi i detajuar: Përdorni etiketat dhe filtrat që do t'ju lejojnë të organizoni email-et që vijnë nga një marrës i caktuar ose që përmenden me një fjalë të veçantë, kjo do të bëhet automatikisht.
 5. Gmail parashikon se çfarë do të shtypni: Gmail ka dy veçori inteligjente që ju lejojnë të plotësoni fjali dhe të ofroni përgjigje për mesazhet hyrëse. Për ta bërë këtë duhet të përdorni "Smart Reply" ose "Smart Compose", funksione që ju kursejnë mijëra dhe miliarda karaktere të pashkruara.
 6. Adresa të shumëfishta emaili: Në rast se dëshironi të keni ndonjë numër versionesh në adresën tuaj, shtoni një periudhë përfundimtare në adresën tuaj të postës elektronike. Për shembull: [email mbrojtur] se [email mbrojtur]. [email mbrojtur] ose ndonjë ndryshim, që Google dërgoi të njëjtat email.
 7. Shkurtoret e tastierës: Kjo ju lejon të kurseni kohë dhe qasje direkt, për të marrë një kuti pop-up që duhet të shtypni? dhe lista e mëposhtme do të shfaqet:
 • Ctrl + Enter do të thotë të dërgosh mesazh.
 • Ctrl + Shift b do të thotë të shtosh marrësit e KB-ve.
 • Ctrl + Shift + c do të thotë të shtoni marrës të cc.
 • Ctrl +. do të thotë përparim në dritaren tjetër.
 1. Shkurtoret e përparuara: Ka funksionin e shkurtoreve të personalizuara dhe ato ndryshojnë kur hapni një dritare të re për të hartuar derisa ta zhvendosni bisedën në koshin e plehrave.

Për të bërë këto cilësime të përparuara duhet të shkoni:

 • Tabela e cilësimeve në këndin e sipërm të djathtë.
 • Konfigurimi.
 • Hyrja direktetastiera s.
 • Ruaj ndryshimet

Lista e cilësimeve të përparuara:

 • /: vendosni kursorin në kutinë e kërkimit
 • c: të hartojë një mesazh të ri
 • d: hartoni një mesazh në një skedë të re
 • r: përgjigje
 1. Rezervoni mesazhet tuaja: Nëse doni të bëni një kopje rezervë të mesazheve tuaja, duhet të bëni një pajtim në një llogari emaili që bën një kopje rezervë dhe ta konfiguroni atë në llogarinë tuaj Gmail, kjo në mënyrë që unë të dërgoj email në kutinë kryesore.

Bëni sa vijon:

 • Shko te cilësimet.
 • Forwarded y,
 • POP / IMAP.
 • Pastaj ribër një kopje të postës në hyrje.
 • Plotësoni adresën të postës.

FilesJu gjithashtu mund të jenë të interesuar:
Bleni ndjekës
Letra për Instagram për të prerë dhe ngjitur