Instagram është një rrjet social, funksioni kryesor i të cilit është të shkëmbejë foto dhe video me të Ndjekësit. Gjithashtu ju lejon të aplikoni efekte fotografike si filtra, korniza, ngjashmëri termike, ngjyra retro. Në këtë kuptim, aplikimi i lançuar në Tetor 2010 nga Kevin Systrom y Mike Krieger ka qenë shumë azhurnime që nga atëherë, një prej tyre është DM në Instagram.

Kjo kërkesë kishte fillimet e saj për sistemet operative iOS, të cilat tregtohen nga zinxhiri inc i Apple. Por dy vjet pas fillimit të tij, del 3 Prill i 2012 versioni për pajisjet me sistemin Android. Pasi u botova dhe në më pak se orë 24, kisha arritur më shumë se një milion shkarkime.

Nga blerja, në vitin e ardhshëm do të jeni përfshin funksionin e mesazheve në platformë i ngjashëm me atë që ka ndërfaqen në Facebook. 12 i Dhjetorit të vitit 2013 aplikacioni përfshin në mesin e funksioneve të tij mesazhin e drejtpërdrejtë, Mesazhin Direkt (DM).

Whatfarë është dm në Instagram?

Rrjeti social Instagran, përveç publikimit të fotografive, përfshin funksionin e mesazheve direkte ose mesazhe private. Në këtë kuptim, dm janë mesazhe që dërgohen në profilin e përdoruesit, të cilat lehtësojnë rrjedhën e një bisede, qoftë ndërmjet një ose disa personave.

Mesazhet me tekst, zëri, fotot, videot mund të dërgohen përmes funksionit të mesazheve direkte. gjithashtu, vendndodhjet në kohë reale, profile të përdoruesve të tjerë, hashtags dhe gjithashtu postime të seksioneve të lajmeve.

Ju gjithashtu mund të ndani histori dhe botime të palëve të treta, pa përdoruesin që publikoi duke zbuluar. Kjo do të thotë, kjo bëhet për aq kohë sa përdoruesi që boton foton e dërguar me mesazh të drejtpërdrejtë, ka profilin e tij publik ose individi me të cilin është publikuar publikimi është pjesë e ndjekësve të tij.

Në rast se personi ka një profil privat, atyre do t'u tregohet një mesazh që thotë se "një postim @XXXX është dërguar, por profili i tyre është privat, prandaj ata nuk mund ta shikojnë postimin".

Si të dërgoni Dm në Instagram?

Para së gjithash është e nevojshme të keni aplikacionin në telefonin tuaj celular, që të mund të futni profilin, me emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin që keni vendosur. Gjithashtu në një seksion të vendosur në këndin e sipërm të djathtë, ju mund të shihni ikonën e mesazheve direkte, e cila është e shënuar me një aeroplan letre.

Duke shtypur këtë ikonë, do të shfaqen të gjitha mesazhet e shkëmbyera deri më sot. Atëherë mund të shikoni për opsionin "Mesazh i ri", e cila është e vendosur në fund të ekranit. Më vonë, do t'ju lejonte të zgjidhni emrin ose përdoruesin e personit me të cilin dëshironi të bëni një bisedë. Për më tepër, ajo ka avantazhin për të bërë një bisedë të shumëfishtë. Kjo do të thotë, ju mund të dërgoni të njëjtën mesazh direkt tek përdoruesit e ndryshëm në Instagram, dhe përdorues të shumtë të zgjedhur mund të bashkëveprojnë me njëri-tjetrin. Në këtë kuptim, pasi të zgjidhet marrësi (et), në fund të ekranit është fusha për të shkruar mesazhin, në fund të shkrimit të mesazhit shtypni opsionin "dërgoni".

Audios

Përveç dërgimit të mesazheve me tekst që mund të dërgoni audios, thjesht duhet të shtypni simbolin e mikrofonit që ndodhet në fund të djathtë të ekranit. edhe mund të ndani imazhe ose foto duke zgjedhur opsionin e figurës që gjendet në të njëjtën mënyrë në të djathtën e poshtme të ekranit, menjëherë pranë opsionit të mesazhit zanor. Nga ana tjetër, imazhet që do të dërgohen mund të redaktohen me filtra të ndryshëm që ka aplikacioni.

Dërgoni mesazhe direkte nga profili i përdoruesit të synuar

Kryesisht, hapni aplikacionin Instagram në kompjuterin tuaj të zgjuar, me emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin, për të hyrë në faqen kryesore. Pastaj zgjidhni motorin e kërkimit të vendosur në fund të ekranit, e cila identifikohet me një gotë zmadhuese. Pas kësaj ju do të shihni shiritin e kërkimit, në të cilin duhet të shkruani emrin ose përdoruesin e personit me të cilin dëshironi të komunikoni.

Prandaj, kur futni emrin e personit, aplikacioni do t'i kthejë rezultatet e kërkimit, dhe ju duhet të zgjidhni profilin e përdoruesit. Pasi të jetë zgjedhur, aplikacioni do t'ju çojë në profilin e individit, ku do të shihni fotografitë, videot, tregimet që ai ka botuar. Në këtë kuptim, për të dërguar një mesazh të drejtpërdrejtë duhet të zgjidhni tre pikat (...) të cilat ndodhen në këndin e sipërm të djathtë, në mënyrë që platforma të ju tregojë opsionet e mëposhtme:

  • Kopjoni URL-në e profilit
  • Shpërndaj profilin
  • Dërgoni mesazh
  • Aktivizo njoftimin e publikimit

Zgjidhni opsionin "Dërgoni mesazh", duke shtypur atë do të hapë bisedën e drejtpërdrejtë që keni me atë person, ku mund të shikoni mesazhet direkte që ata kanë shkëmbyer. Dhe në fund ka fushën për të "shkruar mesazh" të shoqëruar nga opsionet e mesazhit zanor ose figurë.

Me kë mund të këmbej dm me Instagram?

Njerëzit që ndjekin njëri-tjetrin mund të shkëmbejnë mesazhe të drejtpërdrejta pa ndonjë shqetësim. Përveç kësaj, ndjekësit tuaj të rrjetit social mund t'ju dërgojnë mesazhe direkte dhe aplikacioni do t'ju njoftojë me një pikë të kuqe Rreth ikonës së mesazheve.

Gjithashtu ndjekësit tuaj dhe njerëzit e tjerë që nuk ju ndjekin, mund t'ju dërgojnë mesazhe, vetëm në këtë rast nuk do të shfaqet drejtpërdrejt si mesazh në inbox por, do të tregohet një njoftim i kërkesës për mesazh, opsioni i gjetur në dm. Duke aprovuar kërkesën e mesazhit, ju mund të rishikoni mesazhin që iu dërgua dhe t'i përgjigjeni.

Grupet e drejtpërdrejta në Instagram

Nga DM Instagram mund të vendosni biseda me njerëz të shumtë në kohë reale, në të cilën të gjithë personat e përfshirë në bisedë mund të marrin dhe dërgojnë mesazhe. Në këtë kuptim, për të vendosur biseda të shumëfishta, opsioni i mesazhit të drejtpërdrejtë duhet të hapet duke shtypur aeroplanin e letrës të vendosur në këndin e sipërm të djathtë.

Pastaj, zgjidhni opsionin "Mesazh i ri", e cila është e vendosur në fund të ekranit. Dhe pasi të keni zgjedhur, do t'ju lejojë të zgjidhni emrin ose përdoruesin e pjesëmarrësve. pastaj, përdoruesit që doni të përfshini në bisedë do të jenë hije. Pastaj në mënyrë që njerëzit të mund të zgjidhen, duhet të shtypni ose shtypni llojin e mesazhit që do të dërgohet, imazhin, audio, video dhe më pas shtypni opsionin e dërgimit. Përveç këtyre grupeve të bisedave mund të modifikoni dhe vendosni emra karakteristikë, me anë të të cilave ata do të jenë në dispozicion për të dërguar mesazhe.

Zhvillimi i bisedave në grupe ju lejon të bisedoni dhe të bashkëveproni me miqtë pa pasur nevojë për të dalë nga aplikacioni në Instagram. Ose ndryshimi i vazhdueshëm i aplikacionit i cili ndërpret dhe e bën sistemin e komunikimit dhe përgjigjes të parregullt dhe ndërprerës.

Avantazhet dhe disavantazhet e dm në Instagram

Në fillimin e funksionit të mesazheve në aplikacionin Instagram u kritikua nga përdoruesit, pasi ata pretenduan se ajo u bë një version i rrjetit tani motër, Facebook, Facebook. Meqenëse, fillimisht e kishte sistemin e të dërguarit "Messenger".

Por, me kalimin e kohës funksioni ka fituar një pranim më të mirë në mesin e audiencës së tij, pasi mund të ndajnë mendime private të botimeve specifike. Dërgoni gjithashtu fotografi dhe video private dhe drejtpërdrejtë për një ose më shumë njerëz pa pasur nevojë të publikohen dhe shikohen nga pjesa tjetër e ndjekësve.

Me përdorimin e mesazheve direkte mund të dërgoni mesazhe të gabuara. Por aplikacioni ka Avantazhi i fshirjes së mesazhit, duke anuluar ose anuluar mundësinë që mesazhi t’i ishte dërguar marrësit.

Një avantazh tjetër i mesazheve direkte është vrulli i kompanive virtuale, pasi lejon shkëmbimin, ndërveprimin dhe komunikimin midis sipërmarrësve, përdoruesit dhe klientët e mundshëm. Ai gjithashtu lejon krijimin e një ambienti më të mirë të besimit për klientët dhe në këtë mënyrë ata mund të njohin, dinë dhe sqarojnë karakteristikat dhe detajet e produktit ose shërbimit që dëshironi të blini.

disavantazhet

Ndër disavantazhet e sistemit të mesazheve direkte të rrjetit social, mund të theksojmë karakteristikën e të qenurit si çdo sistem i mesazheve, i cili përdoret për të dërguar mesazhe spam ose mesazhe junk. Në të njëjtën mënyrë, ai i jep vetes mesazhe jo-produktive dhe pa asnjë lloj funksioni që nuk mund të filtrohet.

Disavantazhi kryesor kryesor i tiparit të mesazheve direkte të Instagram është ai në dispozicion vetëm në aplikacionin celular, kështu që versioni në internet i vizituar nga një kompjuter nuk ka funksionin e dërgimit të mesazheve direkte, pasi nuk lejon rishikimin e inbox-it. Përveç kësaj, kjo është e mundur vetëm siç u përmend më lart. duke shkarkuar aplikacione të palëve të treta ose emuluesit që do të simulojnë një sistem operativ dhe do t'ju lejojnë të hapni aplikacionin.

Për shembull: Ig: dm Desktop i cili është një nga aplikacionet e zhvilluara me qëllim dërgimin e mesazheve direkte nga një kompjuter. Në këtë kuptim, mund të thuhet se është një softuer me burim të hapur, të cilin duhet ta shkarkoni dhe instaloni në kompjuterin tuaj. Pastaj kur hyni në sistemin e mesazheve mund ta përdorni pasi zakonisht e përdorni me aplikacionin e telefonit celular.