Kush i ruan fotot e mia në Instagram?

Në Instagram ndajmë shumë foto dhe video, në përgjithësi na pëlqen të shohim që njerëzit e tjerë të reagojnë ndaj përmbajtjes që ne ngarkojmë, duke treguar që ata pëlqejnë ose komentojnë për të. por dijeni kush i ruan fotot e mia në Instagram Shtë një nga pyetjet që shumë prej nesh kanë ndërsa jemi në platformë.

Ndonjëherë mund të jetë për siguri ose të dini ndikimin që po gjeneron fotografia në audiencën tonë. Në secilën prej këtyre rasteve ne do t'ju ndihmojmë të gjeni alternativën më të mirë më poshtë.

Si ta dini kush i ruan fotot e mia në Instagram?

Para së gjithash, nuk ka asnjë mënyrë për të ditur se kush mund ta ruajë përmbajtjen që ngarkoni në Instagram nga një llogari personale. Por ndoshta keni dëgjuar për disa aplikacione që mund t'i shkarkoni në «App Store"ose në"Luajnë Store» Sido që të jetë rasti, më vjen keq t'ju them se asnjëri prej tyre nuk do të funksionojë për ju.

Ata gjithashtu mund t'ju sugjerojnë të kërkoni në internet për disa hile ose maroma, megjithatë, as nuk janë zgjidhja. Në fakt, deri më tani ka vetëm një mënyrë për të ditur kush i ruan fotot e mia në Instagram.

Ndryshoni personal në profilin e biznesit

Kjo është mënyra e vetme ose alternativa që ju jep Instagram, dhe është shumë e thjeshtë të kryeni në hapa të shkurtër.

  1. Vendosni profilin tuaj në Instagram dhe shtypni të tre linjat ose pikat që janë në të djathtën e sipërme.
  2. Pasi brenda, shtypni "Cilësimet" dhe do të shfaqet një menu drop-down.
  3. zgjedh "Llogaritë" dhe shtypni opsionin e fundit që thotë "Kaloni në llogarinë e biznesit" o "Kalo në llogarinë e biznesit."

Pasi procesi të jetë gati ju mundeni e di kush i ruan fotot e tua. Në fakt, që nga ai moment do të keni statistikat e profilit tuaj, pastaj sa herë që dikush ruan një nga fotot tuaja ajo do të shfaqet si një njoftim dhe për të ditur se sa njerëz e kanë bërë atë, thjesht duhet të shtypni "Statistikat" dhe një lista do të shfaqet me të gjithë përdoruesit.

Këto statistika janë shumë më tepër sesa paralajmërime kush ka ruajtur ndonjë nga fotot tona, janë përdorur gjerësisht për të ditur ndikimin që publikimi po gjen për publikun që ju shikon. Në fakt, shumë njerëz që janë me ndikim në këtë rrjet social Ata e shfrytëzojnë këtë funksion për të matur cilësinë e fotove dhe videove të tyre. Për këtë arsye ne do të shpjegojmë se nga cilat përbëhen këto statistika dhe si mund t'ju ndihmojnë.

Përdorni statistikat për të ditur se kush i ruan fotot e mia në Instagram.

Nëse doni të dini se sa mirë duken fotot që jeni duke ngarkuar për audiencën ose miqtë tuaj, statistikat ju ndihmojnë të njihni këto rezultate, pasi Ata janë shumë më tepër sesa njohja e të dhënave të ndjekësve dhe ndërveprimet.

Por duhet të theksohet se shumë njerëz i përdorin këto analitikë për të nxjerrë më shumë informacione nga ata që i ndjekin ata dhe njerëzit që reagojnë në llogaritë e tyre në Instagram. Dhe megjithëse shumë nga këta njerëz përdorin aplikacione të tjera alternative për të marrë të gjithë këtë informacion, pa dyshim, Instagram është ai që ofron të dhënat më të besueshme.

Ekzistojnë tre lloje të "Statistikave" në Instagram: Profilet e Përgjithshme të Biznesit, Postimet në Profilet e Biznesit dhe Tregimet në Instagram.

Instagram poston statistikat

Për të ditur se kush i ruan fotot e mia në Instagram mund të udhëzoheni nga ky opsion, i cili nga ana juaj ju lejon të keni qasje në statistikat e përgjithshme të llogarisë. Ju gjithashtu mund të shihni statistikat të çdo botimi në një mënyrë të veçantë.

Koha në të cilën i merrni këto statistika është javore, politika e platformës e ka vendosur në këtë mënyrë dhe deri më sot nuk është bërë asnjë ndryshim në të. Kjo do të thotë, kur bëni një raport ose raport mujor në këtë rrjet social, duhet të ruani "screenshots" çdo javë.

Analiza e statistikave në Instagram

Matjet që ruajnë këto statistika mund të shihen globalisht por me veçantinë që Secili përmbush dhe zhvillon një funksion të ndryshëm. Përveç tyre duke lehtësuar kompresimin e fakteve, për shembull: nëse çështja juaj është ajo e një kompanie që duhet të gjenerojë më shumë shitje dhe të fitojë më shumë klientë, duhet të dini se çfarë ndikimi shkakton produkti juaj, pritshmëria dhe pikat e forta të publikut të fushatës suaj Në të njëjtën mënyrë ndodh me fokuset e dobëta që keni, në mënyrë që të dini ku përpjekja dhe koha juaj duhet të përqendrohen në fitimin e më shumë mundësi.

Nga ana tjetër, nëse në njëfarë mënyre i bëni vetes pyetjen "kush i ruan fotot e mia në Instagram", kjo ndodh sepse doni të dini se sa e mirë është përmbajtja që publikoni, atëherë në një farë mënyre po kërkoni të kënaqni veten dhe ata që ndjekin. ju. Dhe në çdo rast, statistikat e Instagram ju ndihmojnë të dini cilësinë e asaj që shpenzoni kohë dhe para. 

Kështu që ju të mund të kuptoni edhe më shumë se çfarë janë këto metrikë, ne do t'i shpjegojmë ato në mënyrë të veçantë në rreshtat e mëposhtëm.

bashkëveprim

Edhe pse në dyqanet e aplikacioneve ka shumë "mjete" që pretendojnë se ju ofrojnë të gjithë informacionin rreth ndërveprimeve, më vjen keq t'ju them se është e rreme, maksimumi që mund t'ju ndihmojnë është duke reflektuar pëlqimet dhe komentet. Pra, është vetëm në aplikacionin Instagram dhe me statistikat që ju mund të njihni të kursyerit, riprodhimet dhe klikimin në lidhjen e bio.

Të gjitha këto ndërveprime tregohen nga statistikat në Instagram, dhe janë udhëzuesi kryesor për ata që kërkojnë të dinë reagimin ndaj fotove dhe videove të tyre.

Rritja e ndjekësve për postim

Brenda këtyre statistikave të Instagramit ka një seksion që thotë "Veprimet" ku mund të shihni vazhdimet. Dhe është me këtë informacion që ne mundemi di nëse botimet tona janë duke punuar si një magnet për të marrë ndjekës të rinj pasi të keni ngarkuar njërën prej tyre.

Shtrirja e botimeve

Ky është numri i përgjithshëm i përdoruesve që kanë parë botimin tuaj, çdo botim pasqyron veçmas një fushëveprim. Por edhe kjo matet çdo muaj, me veçantinë që do të përfshinit shumën e disa ndjekësve që reagojnë ndaj botimeve tuaja, domethënë që do të përsërisnit disa njerëz, kështu që ky fushëveprim gjithmonë do të jetë më i madh se ai real dhe kjo është ajo që duhet të merrni parasysh.

Llogaritni angazhimin

Fjala "angazhim" i referohet përqindjes së përgjigjes së ndërveprimit që një përdorues mund të gjenerojë ndaj stimujve që provokohen, në këtë rast, nga një foto, imazh, video.

Vizitat e profileve

Statistikat do t'ju japin të dhënat e javës së kaluar, dhe kur doni të bëni një raport mujor në Instagram, duhet të keni statistikat e çdo jave.

Shkalla e konvertimit te ndjekësit

Vizitat në profil ofrojnë informacion më të rëndësishëm sesa e imagjinoni, pasi të gjithë ndjekësit e rinj duhet të hyjnë në profilin tonë për të shtypur opsionin për t'u ndjekur. Kjo do të thotë se kur dikush hyn në profilin tuaj dhe ju ndjek, shndërrimi i ndjekësve është shkaktuar.

Më teknikisht, ekziston një mënyrë për të njohur këtë përqindje të konvertimit të përshkruar si: numri i ndjekësve të rinj midis numrit të vizitave në profil nga 100%.

Vizitat e profileve nga botimet tona

Statistikat gjithashtu na lejojnë të dimë se kush e shikon profilin tonë nga përmbajtja që kemi ngarkuar. Me fjalë të tjera, ky informacion na lejon të dimë se sa magnetik janë fotot dhe videot tona. Reagimi më i mirë që një person mund të presë është që pasi të shihet një prej përmbajtjeve të tij, përdoruesi vendos që ta ndjekë atë. Në fakt Ky është ndërveprimi që ne po kërkojmë të gjenerojmë si objektiv kryesor.

Gyp konvertimi

Me të gjitha informacionet që ofrojnë statistikat e Instagramit deri më tani, mund të krijohet "gypi i konvertimit" i famshëm. ku shfaqen përshtypjet totale të botimeve, fushëveprimi i vlerësuar, ndërveprimet e marra, vizitat në profil dhe klikoni në lidhjen Bio.

Në rendin që shkruhet në paragrafin e mësipërm është vendosur në skemën e gypave që ndihmojnë në përmirësimin e aktivitetit që keni në Instagram.

Përshtypjet për përdorimin e vendndodhjes

Tani mund të matni sa herë janë shikuar fotot tuaja të opsionit të vendndodhjes, të cilat duhet t'i shtoni kur jeni duke redaktuar foton. edhe vendndodhja luan një rol thelbësor në vizualizimin dhe pozicionimin e botimit tuaj dhe akoma më shumë kur bëhet fjalë për Stories në Instagram.

Disa njerëz provojnë vende të ndryshme për të zbuluar se cili funksionon më mirë për ta.

Përshtypjet nga hashtags

Me siguri keni hasur në botime që kanë shumë hashtags dhe keni menduar që ato janë të pakuptimta. Por me të vërtetë nuk është, në fakt, ka shumë nga këto që janë krijuar në mënyrë që të gjenerojnë më shumë ndërveprime në publik. Kjo për shkak se secila prej tyre është e lidhur me një tjetër, kështu që ndonjëherë ne shikojmë një foto dhe duke shtypur njërën prej tyre na drejton tek përmbajtja tjetër që ndoshta edhe i përket një përdoruesi tjetër.

Mënyra në të cilën hashtags ndikojnë në botime dhe madje edhe në rritjen e ndjekësve të rinj Ato maten gjithashtu nga statistikat në Instagram.

 

 

 

 Ju gjithashtu mund të jenë të interesuar:
Bleni ndjekës
Letra për Instagram për të prerë dhe ngjitur

CreativeStop*
Zbulo në internet*
IK4*
MyBBMeMima*
Përpunoje *
mini manual*
Një Si të Gjithçka Rreth Teknologjisë
Tarabou*
Shembuj NXt*
GamingZeta*
Lava Magazine*
LlojiRelax*
biblioteka e mashtrimeve*
ZoneHeroes*
Nosbi* Lajme
LlojiRelax*