Me siguri ju ka ndodhur që pas një kohe të gjatë të përpiqeni të gjeni një person brenda Instagram Por nuk ju duket. Kjo është normale, dhe ju mund të jeni duke menduar pse ndodh. Shtë e thjeshtë kur Instagram ju bllokon Kjo ju kufizon nga funksione të caktuara që mund të kryeni në lidhje me disa profil të rrjetit social. Sidoqoftë, nuk ndodh vetëm sepse vendos platforma, kur Instagram ju bllokon E bën këtë me kërkesën e një llogarie të përdoruesit.

Tani, kur Instagram ju bllokon Ai gjithashtu e bën atë për arsye të tjera që nuk kanë asnjë lidhje me kërkesën e një personi. Ekzistojnë disa shkelje që ju mund të bëni duke bërë që Instagram-i të ketë për të sanksionuar, qoftë përkohësisht ose përgjithmonë. Kjo është arsyeja pse ne ju rekomandojmë që të lexoni me kujdes termat dhe kushtet që kërkon platforma në kohën e regjistrimit.

A është i përhershëm?

Kjo varet nga serioziteti i çështjes. Kur Instagram ju bllokon Me kërkesë të një personi, masa është zakonisht e modifikueshme, si kështu? Epo, personi mund të vendosë nëse do t'ju bllokojë për një periudhë kohe, ose, patjetër. Lajmi i mirë është se Instagram lejon përdoruesit e tij të zhbëjnë masën bllokuese që ata kanë aplikuar për një person tjetër.

Tani, kur Instagram ju bllokon Për shkak se ju keni shkelur termat dhe kushtet e saj në platformë, situata ndryshon. Në këtë rast, Instagram do të vendosë se çfarë shkalle sanksioni do të keni; Në disa raste, ato janë bllokime të përkohshme, por në më seriozët mund të përballeni deri në mbylljen përfundimtare të llogarisë tuaj në rrjetin social.

Kur Instagram ju bllokon?: Zbuloni arsyet më të zakonshme!

Shtë e rëndësishme të theksohet se, kjo masë nuk zbatohet vetëm në llogaritë standarde, por atë kur Instagram ju bllokon Ju gjithashtu mund ta bëni atë në llogarinë tuaj të biznesit. Një nga arsyet më të zakonshme është që ju keni shkelur disa nga politikat ose politikat e tyre të intimitetit pa e kuptuar atë.

Tani mënyra e vetme për të ditur kur Instagram ju bllokon Sapo të keni zbatuar masën; Instagram nuk paralajmëron kur do të bllokojë një përdorues. Kjo është arsyeja pse, përmes këtij artikulli ne do t'ju mësojmë për arsyet më të shpeshta pse Instagram bllokon një llogari. Kushtojini vëmendje dhe shmangni bllokimet!

Ndoshta ju jeni të interesuar: Si të dini nëse jeni bllokuar në Instagram?

  • Abuzimi në pëlqimet vijuese dhe të njëkohshme

Arsyeja më e zakonshme kur Instagram ju bllokon Shtë në rastin që ju dëshironi të merrni Ndjekësit dhe i pëlqen në të njëjtën kohë. Ndërsa kjo nuk është plotësisht e gabuar, abuzimi me këtë strategji mund të çojë në bllokimin në Instagram. Mund të shkaktohet gjithashtu nga përdorimi i mjeteve të jashtme për të shpejtuar këtë alternative.

Nëse doni të parandaloni që Instagrami të ju bllokojë për shkak të kësaj, thjesht duhet të kontrolloni llogarinë tuaj dhe të shihni të gjithë spammers që ju kanë ndjekur kohët e fundit. Pas një kohe, ka shumë të ngjarë që të gjitha këto llogari të bllokohen, sepse ato tejkalojnë kufirin e tyre të ndjekësve dhe ndërveprimeve. Si një shënim i rëndësishëm, ne do t'ju ofrojmë kufijtë që përcakton Instagram në lidhje me numrin e ndjekësve dhe "pëlqimet" në orë.

Kufijtë dhe kufizimet

Për shkak të përdorimit të vazhdueshëm të programeve të jashtme për të fituar ndjekës, Instagram zbatoi një seri kufizimesh në lidhje me sasinë e pëlqimeve, komenteve, ndjekësve dhe më pëlqen që një person mund të trajtojë në orë. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që ju të dini se një përdorues standard mund të marrë vetëm në orë rreth ndërveprimeve 60 përkatësisht.

Tani, në rast se llogaria juaj nuk është standarde, por së fundmi keni krijuar një përdorues të ri, kufizimet do të jenë të ndryshme. Në rast se keni një llogari të re, shuma maksimale që mund të trajtoni në komente, pëlqime, pëlqime dhe ndjekës do të jetë afërsisht ndërveprime 30 në orë.

Në të njëjtën mënyrë, do të duhet të merrni parasysh që Instagram lejon vetëm një numër total të aksioneve 1440 çdo ditë. Duke marrë parasysh të gjitha ndërveprimet, nga vijimet dhe ato që nuk shndërrohen si bllokime dhe ndërveprime në përgjithësi. Prandaj, nëse doni të parandaloni që Instagram të bllokojë, sigurohuni që të mos i tejkaloni këto kufij.

  • Videot që shkelin rregullat e Instagramit

Shpresohet që Instagram mund të bllokojë një përdorues duke shkelur politikat dhe politikat e intimitetit të përdoruesit. Kjo është arsyeja pse, përdoruesit që publikojnë përmbajtje që lidhen me trupa të zhveshur, tema seksuale ose në çdo rast dhuna konsiderohen të papërshtatshme dhe kanë rrezik të bllokohen.

  • Përdorimi i pajisjeve të ndryshme dhe adresave IP

Një nga arsyet më të zakonshme pse Instagram ju bllokon dhe prej të cilave pothuajse asnjë përdorues nuk dyshon është për shkak të përdorimit të pajisjeve të shumta dhe adresave IP kur hyni në llogarinë tuaj në Instagram. Tani, për të mos lejuar që kjo të ndodhë, duhet të konfirmoni përmes një mesazhi me tekst që po hyni nga një pajisje tjetër; Në këtë mënyrë do të ketë më pak mundësi bllokimi.

Blloku në Instagram: Kohëzgjatja

A e keni vënë re që Instagram ju ka bllokuar? Një nga mënyrat kryesore për ta realizuar këtë është që platforma kufizon përdorimin e funksioneve të ndryshme. Gjithashtu, nuk mund të ndiqni një person tjetër ose anasjelltas. Por mos u shqetësoni, ju nuk jeni i vetmi që e ka kaluar atë. Normalisht, përdoruesit nuk e kuptojnë arsyen pse rrjeti social e ka bllokuar atë; rasti më i zakonshëm është shkelja e rregullave dhe politikave në Instagram.

Tha veprim ose masë e zbatuar kur Instagram ju bllokon Zakonisht është e përkohshme. Në disa raste ata paralajmërojnë, por në shumicën jo. Tani shtrohet pyetja, për sa kohë është ky bllokim? Në disa raste, kohëzgjatja është më e shkurtër nga sa imagjinoni. Në mënyrë ideale, Instagram do t'ju informojë për kohëzgjatjen. Sidoqoftë, nëse jo, duhet të dini që koha e përafërt është orë 6, deri në ditë 7.

A mund të zgjasë bllokimi më shumë se një javë?

Në rast se Instagram ka bllokuar funksione të caktuara specifike, është e rëndësishme të theksohet se platforma zakonisht nuk e zgjat bllokun për më shumë se një javë. Normalisht, në këtë lloj rrethanash bllokimi zgjat vetëm disa orë ose më së shumti ditë 1, në varësi të shkeljes që keni kryer.

Instagram: Kyç opsionin "follow"

Nëse e keni vërejtur që Instagram ka bllokuar këtë funksion, është më e mundshme që ju keni shkelur rregullat e saj dhe nuk e keni vënë re. Siç e përmendëm edhe më parë, këto situata janë shumë të zakonshme në rrjetin social. Kjo është arsyeja pse, përmes këtij artikulli ne do të shpjegojmë shkaqet më të shpeshta për të cilat Instagram ka bllokuar mundësinë e ndjekjes në llogarinë tuaj.

Tani, duke qenë Instagram një nga platformat më të mëdha dhe më të njohura sot; Shtë normale që shumë shkelje të kalojnë pa u vënë re. Sidoqoftë, për të shmangur rrëzimet e bezdisshme në llogarinë tuaj në Instagram, ju rekomandojmë që të shmangni plotësisht ato që do të shpjegojmë më poshtë.

Shkaqet për bllokimin e opsionit vijues

Gjëja kryesore për të shmangur bllokimin në Instagram është njohja e rregullave dhe politikave të privatësisë së platformës. Ndërsa kjo është jashtëzakonisht e qartë, jo të gjithë njerëzit ndalen së lexuari termat dhe kushtet që kërkon platforma në kohën e regjistrimit. Kështu, kjo rezulton në bllokimin e një numri të madh të përdoruesve, të cilët nuk e kanë idenë se çfarë kanë bërë gabim. Kushtojini vëmendje shkaqeve më të zakonshme dhe harroni për bllokimet!

  • Ju kërkoni të ndiqni përdoruesit tepër

Nëse Instagram ju bllokon mundësinë për të vazhduar, atëherë kjo është arsyeja më e qartë. Kështu që shmangni rënien në teprime dhe ndiqni njerëzit brenda kufirit që lejon platforma. Në momentin kur përpiqeni të tejkaloni 100 në një rresht në më pak se orë 24, platforma automatikisht do të zbulojë se diçka nuk është në rregull; Ky nuk është një veprim i zakonshëm për përdoruesit e Instagramit.

  • Ankesa nga përdoruesit

Kjo ndodh kur ju kërkoni të ndiqni një person, dhe ai sheh diçka të pakëndshme në përmbajtjen e profilit tuaj; prandaj, përdoruesi mund të raportojë llogarinë tuaj. Megjithatë, kur Instagram ju bllokon Për një ankesë, duhet të ketë një arsye të justifikuar, ose një shkelje të qartë në lidhje me normat e komunitetit. Kështu, përmes një procesi verifikimi përpara se të ndërmerrni ndonjë veprim.

  • Sjellja e robotit

Ka të bëjë me sjellje të dyshimta në Instagram. What'kuptojmë me këtë? Shtë shumë e thjeshtë, nëse në bashkëveprimet tuaja në Instagram bie shumë të komentoni shumë, të jepni pëlqime në një mënyrë masive dhe të ndani postime përtej asaj që lejohet; Instagram do t'ju shoqërojë automatikisht me një program robot. Kini kujdes me të, sepse mund të përballeni me një mbyllje të përhershme të llogarisë tuaj dhe jo me bllokim të përkohshëm.

  • Merrni shumë ndjekës në një kohë të shkurtër

Besoni apo jo, Instagram gjithashtu mund të bllokojë opsionin tuaj për të ndjekur, për të marrë shumë ndjekës në një mënyrë të pajustifikuar. Si e zbulon platforma? mirë falënderim te algoritmi efikas që ka rrjeti social. Prandaj, është jashtëzakonisht e lehtë të identifikohet përdorimi i programeve të jashtme te përdoruesit për të marrë ndjekës në një kohë të shkurtër.