Aktualisht, markat dhe kompanitë në përgjithësi po bëjnë bast për të rritur komunitetin e tyre të klientëve falënderim te platformat online. të qenë Instagram një nga më të njohurit, është logjike që sipërmarrës të ndryshëm po bëjnë bast për të; duke ngritur më pas pyetjen e kur Instagram fillon të paguajë.

E verteta eshte, kur Instagram fillon të paguajë Nuk e bën atë direkt. Kjo do të thotë, më shumë sesa përfitime nga reklamimi dhe përdorimi i platformës për të gjeneruar përmbajtje; Ju nuk merrni më shumë se kaq. Ok tani kur Instagram fillon të paguajë Throughshtë përmes lidhjeve që ju lejon të vendosni në platformën tuaj. Si është kjo Shtë e thjeshtë, nëse punoni në një mënyrë të përkushtuar për rritjen e llogarisë tuaj, markat do të fillojnë të interesohen për ju; duke ju ofruar kontrata respektivisht.

Likeshtë si kjo, bota në përgjithësi çuditë kur Instagram fillon të paguajë, kur ata vërtet duhet të pyesin veten se çfarë të bëjnë për të përmirësuar strategjinë e tyre të marketingut. Duhet të theksohet se, komuniteti më aktiv i platformës Instagram është gjenerata mijëvjeçare dhe njëqindvjeçare, pra duke qenë audienca më e re, janë markat që ata duan të tërheqin drejt produkteve të tyre.

Si lindi kjo platformë reklamuese?

Edhe pse, Instagram lindi si një platformë e dedikuar ekskluzivisht për fotografinë; Sot, në sajë të azhurnimeve të saj të vazhdueshme ajo ka evoluar. Në të njëjtën mënyrë, kur komuniteti zbuloi kur Instagram fillon të paguajë, njerëz të ndryshëm të botës ishin të interesuar për këtë rrjet shoqëror; dhe jo vetëm për shkak të kësaj, por sepse platforma u dha atyre mundësi të shkëlqyera kur ekspozonin produktet e tyre, duke shërbyer si vitrinë në shumë raste.

Suksesi i saj ishte gjithashtu për shkak të dizajnit të tij ndërveprues dhe intuitiv që u lejonte përdoruesve të saj një ndërveprim më të rrjedhshëm dhe në kohë reale. Thjesht shikoni numrin e madh të përdoruesve aktivë çdo muaj për të kuptuar se suksesi i tyre ishte i afërt dhe i tmerrshëm; gjithashtu në krye të listës së rrjeteve më të famshme sociale në botë, duke tejkaluar Twitter, Snapchat, Pinterest, Tumblr, ndër të tjera.

Kështu, Instagram ndaloi së përdoruri nga moda për tu bërë një platformë plotësisht e konsoliduar. Përdoret për trajtimin dhe redaktimin e përmbajtjes fotografike, si dhe për reklamim, sipërmarrje dhe marketing dixhital. Në të njëjtën mënyrë, gjithashtu ju lejon të njihni informacione rreth botës në përgjithësi, si dhe të lidheni me njerëzit që njihni dhe të vizualizoni informacionin rreth temave tuaja të preferuara.

Kur fillon pagesa në Instagram?: Këtu ju tregojmë!

Siç e përmendëm edhe më parë, kur Instagram fillon të paguajë Ai e bën atë në një mënyrë të veçantë; Shërben si ndërmjetës midis një larmi ndikuesish dhe sipërmarrësish të interesuar për promovimin e produkteve të tyre. Pra, nëse qëllimi juaj është të përfitoni kur Instagram fillon të paguajë Ju duhet të punoni shumë për të fituar para si duhet llogarinë tuaj Instagram.

Paratë e fitimit të profilit tuaj në Instagram nuk është një detyrë e lehtë, megjithatë, do t'ju ofrojë përfitime shumë të mëdha nëse e menaxhoni procesin si duhet. Kjo është arsyeja pse, më poshtë do të shpjegojmë një seri strategjish që do t'ju ndihmojnë në procesin e fitimit të parave dhe rritjes së komunitetit tuaj Ndjekësit.

Mund t'ju interesojë: Si të shitet në Instagram?

Mësoni të arrini një rritje më të madhe në komunitetin tuaj!

Një nga pyetjet më të zakonshme midis përdoruesve të rrjetit social është njohja kur Instagram fillon të paguajë. Siç e përmendëm, platforma nuk i paguan përdoruesit e saj në asnjë rrethanë. Sidoqoftë, markat dhe kompanitë që bëjnë jetë në komunitet mund të ofrojnë kontrata dhe fushata që ju sjellin ndonjë përfitim ekonomik.

Kjo është arsyeja pse shumë influencues ose instagramers kërkojnë të dinë se cili është numri i ndjekësve që ata duhet të paguhen përmes Instagramit. Gjë pozitive në lidhje me fitimin e llogarisë tuaj është se edhe pse ata nuk ju paguajnë për një numër specifik të ndjekësve, ata e bëjnë atë për ndikimin që profili juaj ka në platformë.

Aktualisht, ka shumë mënyra për të fituar para nga një llogari në Instagram, disa më efektive se të tjerët. Mos harroni, lloji i temës që trajtoni do të jetë thelbësore kur tërheqni audiencën në profilin tuaj. Kjo është arsyeja pse ju rekomandojmë, zgjidhni një temë specifike dhe të punoni në krijimin e përmbajtjes nga ajo.

Strategjitë për ta bërë llogarinë tuaj të suksesshme në Instagram

Shtë e rëndësishme të theksohet se megjithëse Instagram është një rrjet social i dedikuar përmbajtjes fotografike, një fotografi e mirë nuk do të jetë e mjaftueshme për të fituar ndikim. Nëse ajo që dëshironi të arrini është fitimi i parave nga llogaria juaj dhe të merrni të ardhura ekonomike prej saj, duhet të merrni ndjekës në rrjetin social, së bashku me një përmbajtje të mirë fotografike dhe sipas temës që dëshironi të menaxhoni.

Duhet ta dini se, aktualisht ekzistojnë mjete të shumta që do t'ju lejojnë të kryeni më lehtë procesin e fitimit të parave nga llogaria juaj. Përmes kësaj përmbajtjeje, ne do t'ju ofrojmë strategji të ndryshme që do t'ju ndihmojnë të rritni ndikimin tuaj në Instagram, si dhe numrin tuaj të ndjekësve.

Mësoni strategjitë më të mira!

Në mënyrë tipike, markat fillojnë të punësojnë shërbimet e një llogarie në Instagram nga ndjekësit e 5.000. Kjo është arsyeja pse shumë përdorues përdorin strategji dhe mjete të ndryshme për të arritur një shkallë më të madhe ndikimi dhe ndjekësish në të njëjtën kohë.

Një nga truket më të përdorura dhe akoma më efektive është të ndiqni profile që e dini se mund të ktheni më poshtë. Mund të provoni gjithashtu të përfitoni nga sugjerimet në Instagram që shfaqen në profile interesante ose që trajtojnë të njëjtën temë. Në të njëjtën mënyrë, mund t'ju ndihmojë gjithashtu të bashkëveproni me profile që kanë shumë ndjekës; Dhe natyrisht, ju duhet të postoni përmbajtje cilësore në llogarinë tuaj në Instagram. Tjetra, ne sjellim më shumë strategji për ju:

  • Specializoni në një temë të famshme në treg

Edhe pse të kesh një llogari në Instagram që merret me shumë tema mund të jetë argëtuese, nuk rekomandohet kur të keni ndikim në rrjetin social. Për të qenë në gjendje të përdorni Instagram në një mënyrë profesionale, në mënyrë që të gjeneroni të ardhura, do të duhet të specializoheni në ndonjë temë të famshme në treg; marrja e më shumë ndjekësve dhe gjenerimi i përmbajtjes cilësore nga tema që ju zgjidhni.

Harrojeni për trajtimin e llogarisë tuaj si një profil personal dhe filloni ta shihni atë si një biznes dhe investim i mundshëm. Kjo do t'ju japë një përqendrim më të madh kur aplikoni ndonjë mjet ose strategji reklamuese në profilin tuaj. Gjithashtu, mos harroni të ndryshoni llogarinë tuaj në një llogari biznesi; Kjo do të japë një prekje më profesionale, duke bërë të mundur që ju të përdorni mjete të caktuara që në një profil personal nuk mundeshit.

  • Gjeneroni foto dhe video me cilësi

Nëse ajo që dëshironi është të fitoni para nga llogaria juaj në Instagram, një foto e thjeshtë e marrë nga celulari juaj nuk do të jetë më e mjaftueshme. Duke qenë një platformë e dizajnuar dhe e dedikuar ekskluzivisht për menaxhimin fotografik, konkursi që paraqitet në mesin e përdoruesve është i fortë. Kjo është arsyeja pse, nëse doni të dalloheni në këtë rrjet social, duhet të bëni kujdes të veçantë për cilësinë dhe origjinalitetin e fotove tuaja.

Ne ju rekomandojmë të merrni parasysh megapixelët që ka telefoni juaj ose kamera, kjo do të varet nga cilësia e fotove tuaja. Në të njëjtën mënyrë, do të duhet të merrni parasysh sensorin e dritës, cilësinë e lenteve që përdorni, hapjen maksimale të lejuar nga kamera (e cila do të tregojë sasinë e dritës që do të hyjë në sensor), dhe në fund, Përpunimi i duhur i figurës që kapni.

Si të fitoni para në Instagram me reklama dhe shitje imazhesh?

Everydo ditë nxjerrja në pah në Instagram bëhet më e ndërlikuar, për shkak të pafundësisë së përmbajtjes dhe përdoruesve që ka platforma. Kjo është arsyeja pse, nëse angazhoheni të rritni llogarinë tuaj në Instagram - qoftë personale apo biznes - dhe fitoj para Prej saj, do të duhet të bëni investime të vogla, pavarësisht kohës ose parasë.

Prandaj, një nga mënyrat më të mira për të investuar është përmes një fushate reklamimi në Instagram. Nga kjo, ju mund të tërheqni ndjekës dhe klientë të mundshëm në llogarinë tuaj në Instagram; duke fituar më shumë ndikim në rrjetin social. Mos u frikësoni nga ideja e reklamimit në platformë, pasi mund ta arrini atë me një buxhet minimal; Gjithçka do të varet nga ajo që ju duhet dhe dëshironi.

Tani, nëse gjëja juaj është që t’i kushtoheni ekskluzivisht fotografimit, ekziston mundësia për të shitur një pjesë të përmbajtjes tuaj në një bankë imazhi. Këto banka u ngritën për shkak të rritjes së vazhdueshme të epokës dixhitale, si dhe kompanive dixhitale. Kjo është arsyeja pse, oferta për imazhe cilësore dhe krijuese është rritur në mënyrë eksponenciale.

Aktualisht, portali për shitjen e imazheve më të famshme dhe të njohura është Shutterstock, përgjegjës për shitjen e fotografive që i ngarkoni palëve të treta. Shtë një koncept shumë i thjeshtë për tu kuptuar, ju bëni fotografinë dhe ata i shesin ato për ju, duke marrë një përfitim ekonomik në të njëjtën kohë. Ju duhet të keni vetëm prova kur ngarkoni përmbajtje në platformë. Ne ju rekomandojmë të krijoni imazhe bazuar në ato që kërkojnë sot kompanitë ose agjensitë.