A nuk ju ka ndodhur që ndonjëherë keni parë diçka interesante që dëshironi t'i tregoni dikujt tjetër? Një nga opsionet më të thjeshta për të ruajtur postimet dhe bisedat janë fotografitë e ekraneve. Sidoqoftë, nuk ishte aspak e këndshme që autorët e përmbajtjes që morët të zbulojnë se e kishe bërë një të tillë. Pyetja e madhe është atëherë,kur Instagram paralajmëron nëse merrni pamje nga ekrani? Ne do t’ua shpjegojmë më poshtë.

Sepse askush nuk është sekret që Instagram Azhurnohet vazhdimisht, duke sjellë mjete dhe veçori të reja në platformë. Shtë kështu, që ishte që nga viti 2018 kur Instagram paralajmëron nëse merrni pamje nga ekrani ose pamje të ekranit. Sidoqoftë, ai më vonë tërhoqi atë vendim dhe vendosi të ndalojë së njoftuari përdoruesit kur dikush bëri një pamje të ekranit. Pra, mos u shqetësoni, nuk është më aq e lehtë të dini kur keni bërë pamje nga disa përmbajtje.

Kur paralajmëron Instagram nëse bëni fotografi ?: Fotografitë e fotografive

Gjëja kryesore është të dini se çfarë është një pamje e ekranit ose pamja e ekranit. Pa dyshim, nuk është diçka kaq e vështirë për tu kuptuar sot. Një pamje fotografike është thjesht një foto ose imazh që mund të merret nga një smartphone ose kompjuter. Në këtë imazh, ju mund të shikoni elementët që kanë kapur interesin tuaj, si dhe gjithçka që përbën foton.

Normalisht, fotografitë e ekraneve përdoren për të ruajtur foto ose biseda që janë të rëndësishme për përdoruesit. Sidoqoftë, ajo ka një aspekt negativ, që është se cilësia e figurës do të jetë më e ulët se fotografia origjinale. Kur zbuluan përdoruesit e rrjetit social kur Instagram paralajmëron nëse merrni pamje nga ekrani, ishin përdorur pak. Megjithatë, ne tashmë e dimë se platforma e eliminoi këtë veçori.

operacion

Tani, që nga fillimi nuk u di asnjëherë saktësisht se si u trajtua ky funksion i ri në Instagram. Për shkak të kësaj, shumë përdorues u çuditën kur Instagram paralajmëron nëse merrni pamje nga ekrani. E vërteta është se kjo veçori e re nuk u mor nga të gjithë, por funksionoi vetëm për disa përdorues. Për dallim nga sa menduan të gjithë, kur Instagram paralajmëron nëse merrni pamje nga ekrani kjo vlen vetëm për Direktivën ekskluzivisht. Kjo do të thotë, kjo veçori funksionon vetëm për të paralajmëruar fotografitë e bëra në mesazhe private.

Siç kemi përmendur, shumë përdorues shfaqën pakënaqësi për funksionimin e rrjetit social; megjithatë, kjo ndodhi vetëm kur Instagram paralajmëron nëse merrni pamje nga ekrani. Tani, siç dihet, për shkak të ankesave të shumta të paraqitura, Instagram vendosi të eliminojë këtë funksion.

Ju mund të jeni të interesuar të dini: Ku është Instagram Direct?

Si të bëni fotografi në Instagram?

Gjëja e parë që duhet të mbani në mend kur bëni një pamje të ekranit ose një pamje fotografike, është të dini se çfarë lloji të celularit keni; Do të varet nga komandat që ju lejojnë ta kryeni atë. Prandaj, përmes këtij artikulli ne synojmë t'ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me pamjet në pajisjet e ndryshme.

Për shkak të trazimit të shkaktuar në lidhje me kur Instagram paralajmëron nëse merrni pamje nga ekrani, shumë përdorues kanë kërkuar mënyra të ndryshme për t'i realizuar ato pa u identifikuar. Tani, megjithëse kjo veçori ishte hequr tashmë nga Instagram; Ne do t'ju tregojmë se si t'i bëni fotot e fotove vetë nga pajisje të ndryshme.

Fotografitë e fotografive në pajisjet Android

Për të bërë pamjet fotografike nga pajisjet Android, duhet të merrni parasysh modelin e smartphone që zotëroni. Bazuar në këtë, mund të kuptoni se me çfarë mjetesh mund të bëni pamje në celularin tuaj. Tjetra, ne do të shpjegojmë se si të përdorim telefonat inteligjentë më të njohur që përdorin këtë sistem operativ:

  • Motorola

Në rastin kur keni këtë lloj smartphone, do t'ju duhet të shkoni te butonat e rrymës dhe vëllimit; shtypni ato përafërsisht 3 sekonda dhe voila! Do të keni pamjen tuaj të ekranit.

  • HTC

Në këtë rast të veçantë, me pajisjet HTC do të duhet të lokalizoni opsionet për të ulur vëllimin dhe të ndizni ekranin në të njëjtën mënyrë. Shtypni këto butona në të njëjtën kohë për të marrë pamjen e ekranit ose pamjen e ekranit.

  • Samsung

Nëse përkundrazi, keni një smartphone nga diapazoni i Samsung; duhet të lokalizoni butonin e fillimit dhe butonin e energjisë. Si me shumicën e telefonave, do t'ju duhet të shtypni ato në të njëjtën kohë për të marrë pamjen e ekranit. Në rast se ekziston një konfigurim i aktivizuar i gjesteve, mund të marrësh pamjen e ekranit thjesht duke rrëshqitur pjesën e pasme të dorës në ekran. Në pajisjet e tjera më të përparuara, thjesht shtypni butonin e energjisë dhe ulni vëllimin në të njëjtën kohë.

  • Xperia

Në rastin e pajisjeve Xperia, procesi ndryshon pak. Në këto pajisje, do t'ju duhet të lokalizoni dhe mbani opsionin e energjisë për disa sekonda. Më pas, një dritare pop-up do të hapet me disa opsione, zgjidhni atë për të marrë një pamje nga ekrani dhe kjo është ajo!

  • Huawei

Për këto pajisje, duhet të gjesh gjithashtu butonat e fuqisë dhe vëllimit, duke i shtypur ato në të njëjtën kohë. Tani, nëse keni një pajisje më të përparuar, do të keni mundësinë të konfiguroni vetë komandat, duke marrë pamje nga ekrani në momentin kur shtypni ekranin dy herë me kthetrat tuaja.

Fotografitë e fotografive në pajisjet iOS

Në të njëjtën mënyrë, ashtu si ekzistojnë mënyra për të bërë fotografi përmes sistemit operativ Android, ato ekzistojnë edhe për gamën iOS dhe iPhone. Tani, për të marrë fotografi përmes kësaj pajisje, do të duhet të merrni parasysh modelin e smartphone që zotëroni.

Në modelet më të reja, thjesht mbajtja e butonave të energjisë dhe vëllimit për disa sekonda do të jetë e mjaftueshme. Tani, në rastin e modeleve që ende përdorin "Ballina Butoni ”do t'ju duhet të shtypni këtë komandë, së bashku me butonin e energjisë për disa sekonda.

Si të zbuloni se kush i bën fotografitë në Instagram?

Kur Instagram paralajmëron nëse merrni pamje nga ekrani, është me anë të një njoftimi përmes mesazheve private. Tani, siç e përmendëm më herët, Instagram pushoi duke ju njoftuar nëse merrni një pamje nga përmbajtja e një përdoruesi tjetër, ose një bisedë. Kjo për shkak të ankesave të panumërta të paraqitura kur doli ky funksionalitet i ri.

Shtë e rëndësishme të theksohet se kur kjo mundësi u zbatua nga platforma Instagram me qëllim të mbrojtjes së intimitetit të përdoruesve të saj; U ngritën shumë polemika. Tani, më i zgjuari, bazuar në këtë masë të re, zgjodhi të merrte pamje nga kompjuterët e tyre.

Kjo është arsyeja pse Instagram vendosi të dështojë këtë azhurnim të ri dhe më në fund ta heqë atë nga platforma. Në këtë mënyrë, përdoruesit e tyre gjithashtu do të ishin më të kënaqur dhe të kënaqur me privatësinë e përmbajtjes së tyre. Tani, duke qenë Instagram një platformë që vazhdimisht po azhurnohet, nuk duhet të na befasojë që rrjeti social implementon veçori të reja që lidhen me mbrojtjen e intimitetit të përdoruesve të tij.

Fotografitë nga kompjuteri: Mos u lini pas!

Ndërsa e lexoni, një nga opsionet alternative për fotografitë tradicionale të ekranit, është marrja e fotove nga kompjuteri. Ky është një opsion i shpejtë dhe i thjeshtë, i cili do t'ju lejojë të ruani një imazh ose çdo përmbajtje që shihni në Instagram. Disavantazhi i vetëm i kësaj është se imazhet do të kenë një cilësi më të ulët.

Në të njëjtën mënyrë, mund të theksohet se Windows është një nga sistemet operativë më të hapur dhe të përdorur aktualisht; Ka përfitime të shumta. Shtë kështu, që do të gjeni shumë mjete që do t'ju lejojnë të personalizoni kompjuterin tuaj, si dhe programin kompjuterik që mund të përdorni.

Fotografitë në një mënyrë të thjeshtë!

Edhe nëse nuk e keni vërejtur, shumica e kompjuterëve kanë një buton specifik për të marrë pamje nga ekrani. Vendndodhja e çelësit ose butonit në fjalë do të varet nga prodhuesit e markës. Sidoqoftë, vendndodhja e tij është zakonisht në këndin e sipërm të djathtë të kompjuterëve.

Për të përdorur këtë mundësi, thjesht duhet të shtypni tastin përkatës; Zakonisht ka emrin e "ImpPnt Pet Sis". Pasi ta shtypni atë, një pamje nga ekrani do të gjenerohet automatikisht. Tani, për ta gjetur atë, thjesht duhet të shkoni në menunë "Pajisjet", shkruani "Imazhet" dhe klikoni përkatësisht "Screenshot".

Në të njëjtën mënyrë, ekziston edhe një pikë tjetër në favor të këtij opsioni; Dhe, nëse klikoni dyfish në pjesën e sipërme, mund të shihni një mundësi që do t'ju lejojë të redaktoni pamjen tuaj të ekranit. Ndër opsionet e ofruara janë: Pritini imazhin, krijoni një video bazuar në të, vizatoni mbi të, ndër të tjera.

Tani, mund të përdorni edhe mundësi të tjera për të marrë fotografi nga kompjuteri juaj. Ju mund ta arrini këtë përmes zgjerimeve të Google Chrome, si dhe me përdorimin e kombinimeve kryesore në kompjuterin tuaj.

Midis këtyre kombinimeve ne e gjejmë çelësin Windows në lidhje me atë të Impr Pant, përmes tij ju mund të bëni pamjen e ekranit dhe ta ruani atë si skedar. Në të njëjtën mënyrë, do të gjeni kombinimin e tastit Alt në lidhje me Impr Pant dhe kjo do t'ju ofrojë mundësinë për të kryer pamjen e ekranit vetëm të dritares aktive.