Kur Instagram tani thotë aktiv tani

Me azhurnimet e reja që Instagram ka zbatuar, ne kemi parë disa veçori që kanë përmirësuar komunikimin dhe zhvillimin në platformë. Kur Instagram tani thotë aktiv tani Isshtë për të treguar statusin e lidhjes së një personi ose përdoruesi në rrjetin social. Falë kësaj, komunikimi dhe ndërveprimi lehtësohet, veçanërisht kur përdorni Instagram Direct.

Kur Instagram tani thotë aktiv tani Isshtë për të njoftuar se përdoruesi është regjistruar. Sidoqoftë, mund të zbuloni nëse përdoruesi ka hyrë brenda ditës në Instagram, si dhe lidhjen e tyre të fundit.

Kur thotë Instagram tani aktive ?: Gjeni këtu!

Në një azhurnim të fundit në blogun zyrtar të platformës, Instagram ka njoftuar se do t'u lejojë përdoruesve të shohin statusin e lidhjes së përdoruesve. Pra, nëse doni të dini kur Instagram thotë tani aktiv, Ju keni arritur artikullin e treguar!

Këtë azhurnim për ta ditur kur Instagram thotë tani aktiv Më së shumti do të shërbejë për seksionin e mesazheve direkte, ose siç njihet më mirë si Instagram Direct. Nëpërmjet Instagram Direct do të keni mundësi të lokalizoni përdoruesit që janë aktivë ose, do të keni mundësi të njihni lidhjen e fundit të tyre.

Tani, një nga mënyrat më të lehta për t'u njohur kur Instagram thotë tani aktiv është të shkosh në Instagram Direct dhe të rishikosh bisedën, ose në çdo rast të shkosh te profili i përdoruesit. Përmes rrethit të gjelbër që do të shfaqet pranë fotos së profilit, mund të gjesh se cilët përdorues janë aktivë dhe cilët jo. Shtë e rëndësishme të theksohet se ky informacion do të jetë i dukshëm vetëm në kontaktet që ndiqni ose që keni kontaktuar më parë.

objektiv

Qëllimi kryesor i platformës kur zbaton këtë veçori të re është t'u japë përdoruesve të saj mundësinë për të zhvilluar biseda në kohë reale. Sidoqoftë, jo shumë përdorues të Instagram janë të kënaqur me këtë azhurnim të ri.

Kjo pakënaqësi lind sepse për shkak të kësaj veçorie të re ka përdorues që mendojnë se kanë humbur privatësinë e tyre. Nga ana tjetër, nuk është asgjë për tu alarmuar sepse ekziston një mundësi që do t'ju lejojë të çaktivizoni këtë veçori. Nëse doni të dini më shumë, vazhdoni të lexoni këtë artikull.

Si funksionon azhurnimi i ri?

Siç u përmend më parë, kur Instagram thotë tani aktiv Do të thotë që ju jeni në dispozicion në platformë. Funksioni i këtij azhurnimi të ri është mjaft i thjeshtë, ai vetëm konsiston në mundësinë e shikimit të statusit të lidhjes që keni përmes Instagram Direct ose nga një profil.

Kështu, për disa muaj platforma në Instagram ka zbatuar këtë funksion të ri, të dobishëm për shumë, intruzivë sipas mendimit të të tjerëve. Ky tregues është shumë i ngjashëm me atë të përdorur në Facebook Messenger dhe në platformën Facebook në përgjithësi. Shtë shumë e thjeshtë, thjesht duhet të vendosni rrethin e gjelbër në foton e profilit, për të ditur që një përdorues është i lidhur në Instagram.

Statusi i lidhjes

Më parë, në Instagram mund të shihni se cili përdorues ishte i lidhur përmes një "Aktivi tani" të thjeshtë. Sidoqoftë, me azhurnimin e ri, mund ta shikoni përmes një pike jeshile ose rrethi në profilin tuaj. Falë kësaj, bashkëveprimi si dhe bisedat në Instagram janë më të rrjedhshme dhe në kohë reale.

Ju gjithashtu mund të shihni nëse një përdorues është i lidhur për aq kohë sa ata të dy kanë funksionin aktiv, dhe nëse ai person ju ndjek në Instagram. Prandaj, edhe njerëzit që ndiqni në platformë do të jenë në gjendje të vizualizojnë kur jeni i lidhur. Megjithëse, ekziston një përjashtim nga rregulli; Edhe nëse dy persona nuk e ndjekin njëri-tjetrin, për sa kohë që ata kanë shkëmbyer mesazhe përmes Instagram Direct, ata mund të shikojnë statusin e tyre të lidhjes.

Kush mund ta shohë statusin e lidhjes suaj?

  • Llogaritë që ndiqni.
  • Llogaritë me të cilat keni bashkëvepruar nga Instagram Direct.

Tani, në rast se keni çaktivizuar funksionin, askush nga ndjekësit tuaj nuk do të mund të shohë kur Instagram thotë tani aktiv. Në të njëjtën mënyrë, ata njerëz që e kanë çaktivizuar këtë azhurnim të ri gjithashtu nuk do të jenë në gjendje të shohin statusin e lidhjes së përdoruesve të tjerë.

A është e dobishme kur Instagram thotë tani aktiv?

Mendimet janë të shumëllojshme. Sidoqoftë, shumë përdorues pajtohen që është një funksion i mirë kur kontaktoni një përdorues tjetër dhe ne duam të dimë nëse ata janë të lidhur. Ai gjithashtu ka përmirësuar rrjedhshmërinë dhe ndërveprimin në bisedat në Instagram.

Nga ana tjetër, ata që vlerësojnë privatësinë nuk janë shumë të kënaqur me këtë veçori të re. Kjo për shkak se azhurnimi i ri zvogëlon intimitetin e platformës Instagram dhe aktivitetet e përdoruesve të tij. Prandaj, një përqindje e përdoruesve të Instagramit kanë zgjedhur ta çaktivizojnë këtë funksion.

Për fat të mirë, nëse nuk jeni shumë të kënaqur me këtë veçori të re, Instagram ofron mundësinë që ta çaktivizoni atë lehtësisht. Në këtë mënyrë, ju mund të lidheni dhe ndërveproni në platformë siç keni bërë gjithmonë.

Kur thotë Instagram tani aktive ?: Deaktivizimi

Shpatë kur Instagram thotë tani aktiv Ka qenë shumë e dobishme për shumë përdorues kur bën biseda me njerëz të tjerë. Sidoqoftë, ky azhurnim i ri nuk ka qenë i preferuari për shumë. Kjo është për shkak të çështjeve të intimitetit, pasi të gjithë ata që ju ndjekin do të jenë në gjendje të shohin nëse jeni aktiv apo lidhjen tuaj të fundit.

Kjo është arsyeja pse, për të shmangur pakënaqësinë në përdoruesit e saj dhe presionin e detyrimit për t'iu përgjigjur një mesazhi sepse jeni në dispozicion, Instagram gjithashtu mendoi për një mënyrë për të çaktivizuar këtë funksion. Po, ndërsa po lexoni, ekziston mundësia e çaktivizimit të këtij azhurnimi të ri. Shtë e rëndësishme të konsideroni që pasi të çaktivizoni atë, nuk do të mund të shihni statusin e lidhjes së kontakteve tuaja.

Për të çaktivizuar plotësisht statusin tuaj të lidhjes ose rrethin e gjelbër në profilin tuaj, duhet të shkoni në opsionet. Pasi të jeni në menunë "Cilësimet", do të duhet të futni seksionin "Intimitet dhe Siguri". Në të, ju do të shihni një opsion të quajtur "Statusi i Aktivitetit", këtu mund të çaktivizoni opsionin "Trego statusin e aktivitetit" ose mund të shfaqet gjithashtu si "Trego aktivitetin në chat".

Pasi të jenë përfunduar të gjitha këto udhëzime, mund t'i kërkoni një shoku të kontrollojë ose verifikojë për ju nëse statusi aktiv nuk shfaqet më në profilin tuaj. Nëse po, kështu është! Tani mund të shijoni Instagramin ashtu siç keni bërë.

Njoftimi "Shkrimi": Për çfarë bëhet fjalë?

Një tjetër risi që erdhi në lidhje me azhurnimet e reja, është se Instagram tregon në biseda private kur jeni duke shkruar. Ky funksion është shumë i ngjashëm me ato të krijuara në platformat e mesazheve si Facebook Messenger ose WhatsApp. Duhet përmendur që para azhurnimeve më të fundit, Instagram tregoi vetëm kur të kishit lexuar një mesazh.

Operacioni është mjaft i thjeshtë. Në momentin kur hyni në një bisedë përmes Instagram Direct, dhe po i përgjigjeni një mesazhi; Personi do të jetë në gjendje të vizualizojë ato që ju shkruani. Kjo do të shfaqet pranë fotografisë së profilit tuaj. Funksioni i shfaqjes së "Shkrimit" gjithashtu mund të çaktivizohet, si dhe "Statusi aktiv" i një profili.

Si të çaktivizoni funksionin?

Në rast se nuk doni që dikush të vizualizojë kur shkruani dhe keni nevojë për më shumë intimitet, mund të çaktivizoni funksionin pas udhëzimeve që do t'ju japim më poshtë: Do të duhet të shkoni në cilësimet në Instagram, atëherë do të duhet të lokalizoni seksionin "Statusi i aktivitetit" . Pasi të jeni atje, duhet të shikoni për opsionin "Shfaq aktivitetin e bisedës" dhe ta çaktivizosh atë.

Indikacionet janë shumë të ngjashme me ato të përshkruara në rast se dëshironi të çaktivizoni "Statusin aktiv" të profilit tuaj. Sidoqoftë, në këtë rast edhe nëse e çaktivizoni funksionin në mënyrë që njerëzit e tjerë të mos shohin kur jeni duke shkruar; Ju mund të vazhdoni të vizualizoni kur një person ose përdorues tjetër po shkruan, përveç nëse e çaktivizojnë atë.

Njoftime kur merrni fotografi ?: Gjeni këtu!

Përveç të gjitha azhurnimeve që kemi përshkruar më lart, Instagram gjithashtu ka testuar një sistem paralajmërimi për fotografitë e ekraneve. Nëse ato të mëparshme shkaktuan pakënaqësi në shumë prej përdoruesve të Instagramit, imagjinoni këtë! Dhe, Instagram po merr gjithnjë e më shumë intimitet nga përdoruesit e tij.

Tani, ka një lajm të mirë dhe kjo ende nuk është implementuar. Sidoqoftë, nëse bëhet realitet, mund të zgjidhni mundësi të tjera. Në varësi të sistemit operativ të pajisjes tuaj celular, ekzistojnë disa mjete që mund t'ju ndihmojnë të shkarkoni histori të përdoruesve të tjerë, qoftë fotografi apo video.

Falë aplikacioneve të ndryshme në celular, shkarkimi i tregimeve në Instagram është i mundur. Në rastin e telefonave Android që mund të përdorni aplikacionin e famshëm Story Saver për Instagram, ai është plotësisht i lirë dhe 100% i sigurt. Pasi të keni shkarkuar, thjesht duhet të përdorni ato me të dhënat tuaja në Instagram dhe të kërkoni për historinë që dëshironi të shkarkoni.

Tani, në rastin e sistemit operativ iOS, ose në iPhone, procedura ndryshon pak. Gjëja e parë që duhet të bëni është të shkoni në shfletuesin tuaj dhe të kërkoni një dyqan kinez aplikimesh të quajtur Tutuapp. Pasi ta gjeni, duhet të shkarkoni versionin falas. Gjithashtu, kur të shkarkohet, do të duhet të jepni lejet e nevojshme në pajisjen tuaj dhe më pas do të duhet të shkoni në dyqan dhe të shkarkoni "Instagram ++".

Me aplikacionin e shkarkuar, do t'ju duhet të përdorni vetëm atë duke përdorur letrat kredenciale në Instagram. Pasi ta keni bërë atë, thjesht do të duhet të shkoni te tregimi që dëshironi të shkarkoni dhe, voila! Në një mënyrë të thjeshtë dhe të shpejtë.Ju gjithashtu mund të jenë të interesuar:
Bleni ndjekës
Letra për Instagram për të prerë dhe ngjitur

CreativeStop*
Zbulo në internet*
IK4*
MyBBMeMima*
Përpunoje *
mini manual*
Një Si të Gjithçka Rreth Teknologjisë
Tarabou*
Shembuj NXt*
GamingZeta*
Lava Magazine*
LlojiRelax*
biblioteka e mashtrimeve*
ZoneHeroes*
LlojiRelax*