Për ca kohë, Instagram implementoi një seri azhurnimesh, përfshirë shfaqjen e lidhjes së fundit të një personi në platformë. Gjithashtu, ky funksion i ri është përmirësuar me kalimin e kohës; duke treguar lidhjen e fundit më lehtë dhe në mënyrë efektive. Ok tanikur Instagram sot thotë aktiv? Përgjigja është shumë e thjeshtë, në këtë artikull do të shpjegojmë pak nga ajo.

Kur Instagram sot thotë aktiv, sepse përdoruesi ka hyrë në llogarinë e tij dhe aktualisht po bashkëvepron në të. Ky tregues i ri është shumë i ngjashëm me atë të implementuar në platformën Facebook, ku një rreth i gjelbër tregohet ngjitur me fotografinë e profilit ose përkatësisht emrin e përdoruesit. Sot, ne do të shpjegojmë kur Instagram sot thotë aktiv, si dhe funksionin themelor të këtij opsioni të ri dhe si mund ta çaktivizoni atë; Në rast se dëshironi më shumë intimitet.

Farë do të thotë kur Instagram thotë “Aktiv sot”?

Në kohën kur Instagram nxori këtë funksion të ri në dritë, shumë përdorues pyesnin kuptimin e vërtetë të këtij opsioni. Ndërsa e shoqëruan më së shumti me tiparin WhatsApp, ato nuk ishin gjithmonë të ngjashme. Kur platforma zbatoi këtë opsion nuk ishte e mundur të shihej kur një person kishte parë një mesazh; Në ditët e sotme Instagram ju lejon ta shihni.

Tani, kuptimi i kësaj veçorie ka të bëjë kryesisht kur hapni një bisedë në mesazhe private në Instagram ose qaseni në profilin e një personi. Kështu, sot aktivi dhe aktiv tani janë vetëm referenca që ju tregojnë kur një person është në dispozicion në rrjetin social.

Mund t'ju interesojë: Farë do të thotë pika e gjelbër në Instagram?

A është vizualizimi në kohë reale?

Përgjigja është po, dhe pritet të pritet, pasi në Instagram karakterizohet duke qenë një rrjet social që lejon përdoruesit e tij të bashkëveprojnë në kohë reale. Kjo është arsyeja pse, në lidhje me statusin e lidhjes së një përdoruesi, mund të shihni nëse ai është i lidhur aktualisht. Në Instagram, do të shfaqen dy azhurnime, nëse jeni i lidhur në atë moment të saktë, ose nëse jeni lidhur më parë; kjo në mënyrë që të lehtësojë ndërveprimin midis përdoruesve.

Kjo veçori e re ju lejon të njihni statusin e lidhjes së një përdoruesi; duke lehtësuar kështu bashkëveprimin dhe kontaktin me të. Diçka që më parë nuk mund ta dinit kur kërkoni një profil, duke u dashur të bastit për një përgjigje të shpejtë nga përdoruesi tjetër nëse dëshironi të kontaktoni me të.

Tani, më parë Instagram ju tregoi se kush ishte i lidhur, edhe pse në një mënyrë tjetër. Kjo u vizualizua përmes një teksti që tregonte nëse personi ishte aktiv, ose sa kohë më parë ishte. Sidoqoftë, ky tregues i ri që platforma ka zbatuar është shumë më e thjeshtë, pasi tregon statusin e lidhjes përmes një pike të gjelbër ose rrethi të vendosur në foton e profilit tuaj.

Dallimi i azhurnimit të ri në krahasim me atë se si u tregua më parë, është se pika e gjelbër mund të shfaqet në disa vende në platformë, ndërsa teksti u shfaq vetëm në Instagram Direct. Me azhurnimet e vazhdueshme që gjeneron rrjeti social, ka shumë të ngjarë që kjo thirrje e re mund të shihet si në profilin e një përdoruesi, ashtu si në tregimet e tyre dhe madje edhe në komentet.

Kur thotë Instagram sot aktive ?: Statusi i lidhjes

Më parë, kur Instagram zbatoi këtë funksionalitet të ri, vetëm statusi i lidhjes së një përdoruesi u tregua përmes "Aktiv tani". Sidoqoftë, me përmirësimet e vazhdueshme të bëra nga rrjeti social, kur Instagram sot thotë aktiv Këtë e bën përmes një rrethi të gjelbër të vendosur në foton e profilit tuaj.

Sidoqoftë, shfaqja e këtij statusi të lidhjes mund të aplikohet vetëm nëse e keni aktivizuar këtë opsion, ashtu si personi që dëshironi të shihni. Kjo është arsyeja pse, duke aktivizuar këtë mundësi, njerëzit që janë ende në platformë mund të zbulojnë nëse jeni i lidhur dhe i disponueshëm. Në të njëjtën mënyrë, kur Instagram sot thotë aktiv gjithashtu e bën atë përmes mesazheve direkte ose private; në mënyrë që statusi i lidhjes së një personi tjetër të duket se thjesht duhet të keni bashkëvepruar me të më parë.

Aktiv sot sot përmes Instagram Direct

Ky tipar i ri është shumë i ngjashëm me atë të përdorur në platformën WhatsApp. Ishte një funksion shumë i diskutueshëm, i cili nuk i pëlqeu të gjithë përdoruesit, duke bërë që platforma duhej ta bënte atë opsionale, duke aktivizuar dhe çaktivizuar atë sipas preferencës së përdoruesit. Në të njëjtën mënyrë ka ndodhur kur Instagram sot thotë aktiv.

Kur Instagram sot thotë aktiv përmes seksionit të mesazheve direkte, e bën këtë kur përdoruesi është lidhur në rrjetin shoqëror. Në të njëjtën mënyrë, ju mund të imagjinoni se sa kohë ishte e lidhur, në rast se nuk është në dispozicion në atë kohë.

Ky informacion mund të shfaqet përkatësisht nën emrin e përdoruesit. Ekzistojnë edhe dy raste: Kur Instagram thotë "Aktiv sot" kjo është për shkak se personi është regjistruar në disa orë më parë; Sidoqoftë, kur thotë "Aktiv tani" është sepse përdoruesi aktualisht është i loguar, dhe po bashkëvepron në rrjetin social. Nëse opsioni është çaktivizuar, nuk do të mund të shikoni asnjë prej këtyre të dhënave.

Farë kërkon të arrijë Instagram me “Aktivin sot”?

Për ato që ka thënë rrjeti social, Instagram kërkon të lehtësojë bashkëveprimin e përdoruesve të tij përmes njohjes së këtyre të dhënave. Kjo veçori do të përmirësonte menaxhimin e bisedave në kohë reale. Arritja në këtë mënyrë, më shumë biseda të rrjedhshme dhe, nga ana tjetër, njohuri nëse një përdorues është i lidhur apo jo në platformë.

Tani, kjo veçori e re në Instagram mund të funksionojë vetëm nëse të dy përdoruesit kanë opsionin aktiv dhe ndjekin njëri-tjetrin në platformë. Kjo si rezultat i ankesave të vazhdueshme që përdoruesit paraqitën bazuar në mungesën e intimitetit që gjeneroi kjo mundësi.

Si të fshehni statusin e lidhjes në Instagram?

Megjithëse, asnjë rrjet shoqëror nuk karakterizohet duke ofruar intimitet 100% për përdoruesit e tij; Sot ekzistojnë disa opsione që ju lejojnë të konfiguroni profilin tuaj, në mënyrë që informacionet që ndani të jenë më private. Kështu, Instagram duke qenë një nga platformat më të mëdha dhe më të njohura ndërvepruese aktualisht, ju ofron konfigurime të ndryshme që do t'ju lejojnë të bëni përmbajtjen tuaj të dukshme vetëm për njerëzit që ju interesojnë.

Bazuar në këtë, shumë përdorues kanë preferuar të fshehin opsionin e ri në Instagram. Procesi për ta realizuar këtë do të jetë i thjeshtë, thjesht duhet të shkoni në profilin tuaj të përdoruesit dhe pastaj të kërkoni opsionet e tij. Pasi të jetë vendosur, do të duhet të shkoni në seksionin "Intimitet dhe Siguri".

Pasi të jeni atje, duhet të gjeni pjesën që thotë "Statusi i aktivitetit". Këtu, ju do të shihni opsionet që ju janë dhënë për të zgjedhur. Mundësia për të zgjedhur është "Trego statusin e aktivitetit", i cili është përgjegjës për fshehjen e statusit të lidhjes suaj ndaj përdoruesve të tjerë të platformës. Nëse nuk doni që askush të shohë kur jeni i lidhur, thjesht duhet ta çaktivizoni atë. Sidoqoftë, duhet të keni në mendje se pasi të çaktivizoheni, nuk do të mund të vizualizoni kur përdoruesit e tjerë janë të lidhur.

Instagram gjithashtu paralajmëron nëse jeni duke "shkruar" ose "në aparat fotografik"!

Një tjetër nga azhurnimet më të fundit në Instagram, që lidhen me njohjen e statusit tuaj të lidhjes, është paralajmërimi "shtypja" dhe "në kamera". Sidoqoftë, ky kod ka për qëllim t'u tregojë përdoruesve kohën kur personi tjetër po përgjigjet ose po shkruan një mesazh.

Ky tipar i ri është shumë i ngjashëm me atë që gjendet në platformat e mesazheve private si Facebook Messenger dhe WhatsApp. Ky është një azhurnim i ri që askush nuk e priste, pasi deri më tani në Instagram kishte treguar vetëm statusin "lexo" të mesazheve.

Tani, si tipari i zbatuar nga Instagram i "Aseteve sot"; opsioni për të shfaqur "Shkrimin" është i modifikueshëm. Shtë mjaft e thjeshtë për tu kuptuar, në momentin kur e gjeni veten duke shkruar një mesazh, ky status do të shfaqet pranë fotografisë së profilit tuaj. Në të njëjtën mënyrë, në momentin që përdorni kamerën, personi mund ta shikojë atë përmes tekstit të paraqitur në bisedën "Në kamerën".

Si të parandalojmë që Instagram të mos tregojë "Shkrimi"?

Nëse jeni një nga personat që vlerësoni privatësinë tuaj shumë më tepër, dhe kjo karakteristikë nuk krijon shumë gëzim, mos u shqetësoni, ekziston një mënyrë për ta çaktivizuar atë. Për ta bërë këtë, thjesht duhet të shkoni te cilësimet në Instagram dhe të gjeni seksionin "Statusi i Aktivitetit". Tani në vend që të çaktivizoni seksionin e lartpërmendur, do t'ju duhet të çaktivizoni opsionin "Shfaq aktivitetin e bisedës".

Avantazhi i vetëm i kësaj karakteristike është se ndryshe nga statusi i lidhjes, ekrani nuk është i ndërsjellë. Kjo do të thotë, nëse e çaktivizoni këtë funksion në mënyrë që njerëzit të mos e shohin kur jeni duke shkruar; Ende mund të vizualizoni kur personi tjetër po përgjigjet, përveç nëse ata gjithashtu e kanë të pamundur funksionin.