Kur Instagram ju sugjeron miq

Sugjerimet në Instagram Ata janë një nga elementët që janë më vizualizuar në rrjetin social. Dhe, ju jeni vazhdimisht duke parë kur Instagram ju sugjeron miq. Sidoqoftë, megjithëse ka pikat e saj pozitive, ka pasur edhe ankesa nga përdoruesit, pasi këto rekomandime shfaqen intruzive në burimet e rrjetit social.

Kur Instagram ju sugjeron miq, e bën këtë në mënyrë kolektive, kur një rekomandim nuk paraqitet, por disa në të njëjtën kohë; Mund ta shihni me titullin "Rekomanduar për ju". Pse ndodh kjo? Shtë e thjeshtë kur Instagram ju sugjeron miq Ai e bën këtë në lidhje me llogaritë me të cilat keni bashkëvepruar kohët e fundit. Gjithashtu, çështjet që keni trajtuar në ndërveprimet tuaja janë marrë parasysh. Prandaj, kur Instagram ju sugjeron miq Gjithmonë do të bazohet në temat tuaja të interesit.

Si të konfiguroni llambat inteligjente Philips Hue nga e para

Kur ju sugjeron Instagram miqtë??: Gjeni këtu!

Ky funksion i implementuar nga Instagram nuk është tipik për rrjetin social, por trajtohet në platforma të ndryshme. Në të njëjtën mënyrë, ka kuptim që ato ekzistojnë, pasi Instagram është një prej tyre rrjetet sociale me më shumë ndërveprim në mbarë botën; Është e nevojshme që të lindin mënyra për të gjetur llogaritë e interesit tuaj më të madh.

Pra, kur Instagram ju sugjeron miq bazohet në bashkëveprimin tuaj. Pra, mund të lidheni me ndjekësit që ju interesojnë më shumë dhe që trajtojnë të njëjtat tema me të cilat keni ndërvepruar. Në rast se kjo veçori e Instagram ju shqetëson, ju vetëm duhet të lokalizoni opsionin për të "fshehur" ose "fshehur" dhe ta zgjidhni atë përkatësisht.

A është kjo karakteristikë efektive?

Siç e kemi përmendur më lart, kur Instagram ju sugjeron miq Inshtë në lidhje me temat tuaja të interesit. Megjithëse, ata jo gjithmonë kanë sukses në këto rekomandime, për shumë përdorues ata janë me të vërtetë të dobishëm kur lokalizojnë njerëz të lidhur me ta. Në të njëjtën mënyrë, ata do të shfaqen vazhdimisht në ushqimin tuaj, kështu që kërkimi për temat tuaja të interesit do të jetë shumë më i thjeshtë.

Nga ana tjetër, kjo nuk është plotësisht e rehatshme për shumë përdorues; për këtë ekziston mundësia për të çaktivizuar sugjerimet ose rekomandimet. Në përgjithësi, është një mjet i dobishëm nëse doni të bashkëveproni vazhdimisht në rrjetin social. Përmes saj, ju mund të gjeni shpejt temat tuaja të interesit, si dhe njerëzit që njihni.

Mund t'ju interesojë:  Si ta bëni biznesin tuaj të rritet në Instagram

Cila është origjina e sugjerimeve në Instagram?

Aktualisht, Instagram konsiderohet një nga rrjetet më të mëdha dhe më të njohura sociale në botë me më shumë se 1.000 miliona përdorues aktivë. Kjo është arsyeja pse u bë e domosdoshme për të zbatuar një veçori që do t'i lejonte përdoruesit të lokalizojnë më lehtë llogaritë e interesit. E gjithë kjo përmes ndërveprimit në rrjetin social, i cili është një nga motorët me të cilët menaxhohet platforma Instagram.

Si arrihet kjo? Falë funksionimit të algoritmit në Instagram. Efektiviteti i tij bazohet në faktin se është krijuar në mënyrë që të gjithë përdoruesit e Instagramit të mund të qëndrojnë në kontakt dhe të mbajnë një ndërveprim të vazhdueshëm. Këto sugjerime mund të gjenden gjithashtu kur një person viziton profilin tuaj, duke i lidhur ato me përdoruesit që ndjekin llogarinë tuaj ose temat tuaja të interesit. Gjithashtu, këto rekomandime bazohen në sa vijon:

  • Ndërveprimi në rrjetin social, përmes pëlqimeve dhe komenteve.
  • Markat dhe reklamat e interesit tuaj.
  • Kërkimet që keni bërë, duke marrë parasysh edhe cookie-t e kërkimeve tuaja në Google.
  • Profilet tematike me të cilat bashkëveproni në Instagram.
  • Hashtags të përmbajtjes që shihni.
  • Pëlqimet e përdoruesve që ndiqni.

Proffarë profilesh sugjeron Instagram?

Siç e keni lexuar tashmë, kur Instagram ju sugjeron miq Merrni parasysh karakteristikat e ndryshme që do t'ju lejojnë të lokalizoni njerëzit që janë në interesin tuaj. Gjithashtu, ju gjithashtu mund ta shijoni këtë veçori vazhdimisht për shkak të shfaqjes së saj të menjëhershme në burimin tuaj në Instagram. Nga ana tjetër, platforma zakonisht sugjeron përdorues dhe llogari specifike; Këtu do t’i shohim të gjithë!

Tani, kemi parë aktualisht që Instagram po vazhdon vazhdimisht në azhurnimin e mjeteve dhe funksioneve të tij. Këto azhurnime bazohen kryesisht në hartimin e Instagramit, i cili është i përqendruar në shpenzimin sa më shumë kohë për të parë temat e interesit. Kjo është arsyeja pse sugjerimet që ju duken janë të lidhura ngushtë me temat dhe njerëzit me të cilët ndërveproni vazhdimisht.

Dhe, shumica e përdoruesve shpesh kërkojnë të rrisin popullaritetin e tyre në rrjetin social dhe të marrin ndjekës të shumtë. Isshtë bazuar në këtë, që sugjerimet në Instagram kanë si objektiv kryesor, publikimin e llogarive që ndajnë interesa të përbashkëta, duke rritur kështu ndërveprimin në platformë.

Mund t'ju interesojë:  Optimizer më i mirë për PC

Profilet e sugjeruara

Normalisht, kur jeni përdorues i ri në Instagram dhe nuk keni bërë publikime, është kur Instagram ju sugjeron miq në mënyrë të vazhdueshme. Në të njëjtën mënyrë, njerëzit që vizitojnë profilin tuaj do të jenë në gjendje të shohin sugjerime të ndryshme nga njerëz që ata mund të dinë ose janë të interesuar të ndjekin.

Nga ana tjetër, ne gjithashtu gjejmë profile të tjera që Instagram sugjeron dhe këto janë ato të përdoruesve të llogarive që ti ndjek. Ju mund ta gjeni këtë, në fund të emrit të profilit, atje do të shihni kontaktet e zakonshme që mund t'ju interesojnë.

Gjithashtu, dhe siç pritet, Instagram gjithmonë do t'ju rekomandojë të ndiqni përdoruesit që ju ndjekin dhe nuk i keni ndjekur. Në të njëjtën mënyrë, njerëzit që kanë kontrolluar profilin tuaj në Instagram do të hyjnë gjithashtu midis sugjerimeve që bën rrjeti social.

Nga ana tjetër, do të gjeni edhe lloje të tjera profilesh që do t'ju sugjerojë Instagrami. Këto janë ato kontakte ose grupe në të cilat ndërveproni në platforma të tjera si p.sh Facebook ose Twitter. Madje do të gjeni sugjerime nga ndjekësit e njerëzve që ndiqni. Po kështu, do të shihni gjithashtu sugjerime në furnizimin tuaj të llogarive të kontaktit që keni shtuar në smartphone tuaj.

Më në fund, do të gjeni profile të njohura, ato që sugjeron në Instagram sepse, siç e përmendëm, ato janë profile që kanë shumë ndjekës dhe për këtë arsye Instagram interpreton që ju gjithashtu do të dëshironit t'i ndiqni ato.

Kur ju sugjeron Instagrami miq ?: Tregime!

Instagram karakterizohet nga të jetuarit në përditësime të vazhdueshme, duke sjellë funksione të reja dhe mjete gjithnjë e më inovative çdo ditë; Një prej tyre është Instagram Stories. Tani, sugjerime në instagram Ato nuk shfaqen kur shikoni historitë. Megjithatë, algoritmi i platformës zbatohet ende këtu, duke i dhënë përparësi historive të përdoruesve që frekuentoni më shumë ose me të cilët keni ndërveprim të vazhdueshëm.

Shtë qesharake, por është realitet. Algoritmi në Instagram është aplikuar në funksione dhe mjete të shumta të platformës, Stories duke qenë një prej tyre. Prandaj, kur paraqiteni midis njerëzve të parë në tregimet e një përdoruesi që nuk e frekuentoni, do të jeni në gjendje të dini se përdoruesi ndërvepron dhe vizualizon përmbajtjen që publikoni.

Nga ana tjetër, sugjerimet në Instagram nuk pëlqehen nga të gjithë përdoruesit. Nëse ky është rasti juaj, dhe sugjerimet nga njerëz që nuk janë sipas dëshirës tuaj, ju mund ta zgjidhni atë! Ju duhet të zbatoni vetëm udhëzime të caktuara, të cilat do t'i shpjegojmë së shpejti.

Mund t'ju interesojë:  Cilësimet e kamerës Samsung për Instagram

Ndoshta ju jeni të interesuar: Kush mund t'i shohë historitë e mia në Instagram?

Zhduk sugjerimet e padëshiruara!

Siç e kemi përmendur më lart, kur Instagram ju sugjeron miq Ai e bën këtë bazuar në njerëzit me të cilët keni bashkëvepruar dhe duke marrë parasysh temat tuaja të interesit. Nëse edhe kështu, sugjerimet e Instagramit nuk ju pëlqejnë, ka mënyra për t'i eliminuar ato plotësisht.

Për të filluar, gjëja e parë që duhet të bëni është të gjeni sugjerimet që ju shqetësojnë. Pastaj, do t'ju duhet të hyni në kërkimet tuaja të fundit dhe të kontrolloni nëse ata njerëz shfaqen në listë. Nëse po, ju rekomandojmë t'i fshini ato. Tjetra, ne do të shpjegojmë një hap pas hapi, për ta bërë procesin më të lehtë:

  • Qasni në llogarinë tuaj në Instagram, pasi të keni aty, duhet të gjeni ikonën e zmadhuesit në shiritin tuaj të veglave.
  • Pastaj, do të shfaqet një listë që tregon ndërveprimet dhe kërkimet tuaja më të fundit.
  • Nëse ajo që dëshironi është që sugjerimi i një llogarie nuk ju duket, ju vetëm duhet të shtypni X që ndodhet në të djathtë të profilit. Në këtë mënyrë, sugjerimi do të eliminohet plotësisht.

Si ta heq shikueshmërinë e llogarisë time?

Tani, nëse ajo që dëshironi është që njerëzit e tjerë nuk mund ta shohin profilin tuaj, ju vetëm do të duhet të hyni në llogarinë e tyre të përdoruesit dhe të gjeni simbolin e tre pikave; Ndodhet në këndin e sipërm të djathtë të profilit. Kjo do të shfaqë një menu që do t'ju lejojë të bllokoni llogarinë e përdoruesit, duke hequr qasjen në tregimet dhe botimet tuaja.

Në të njëjtën mënyrë, ekziston një mundësi tjetër më pak drastike që mund të aplikoni në rast se nuk doni një profil të vizualizojë tregimet tuaja. Kjo është "Fshih historinë" dhe mund ta gjesh në cilësimet e profilit. Në këtë mënyrë, përdoruesi mund të vazhdojë të shohë ato që publikoni në ushqimin tuaj, por jo atë që ndani në tregimet tuaja.

Ju gjithashtu mund të jeni të interesuar për këtë përmbajtje të lidhur:

Lini një koment