Meanfarë do të thotë në Instagram?

Gjithnjë e më shumë njerëz bashkohen me miliona përdorues që ka Instagram. Prandaj, shumëllojshmëria që mund të marrim në këtë kërkesë ka të bëjë me kulturat nga e gjithë bota të cilat mund të ndiqni dhe që ju përcjellin përsëri. Por mbase kur jeni në motorin e kërkimit një fjalë shfaqet nën emrin e përdoruesit dhe lind pyetja se do të thotë të ndiqet në Instagram.

Ashtu si pyetjet nga të cilat doni të merrni përgjigje, për shembull, të dini se kush ju ndjek dhe kush jo. Por para kësaj ne sqarojmë të parën e panjohur.

Diferenca midis ndjekësve dhe e ndjekur

Shtë shumë e thjeshtë të bëhet dallimi midis njërit dhe tjetrit, që nga termi "Të ndjekur" u referohet përdoruesve që ju ndiqni. Ndërsa "Ndjekësit" kanë të bëjnë me përdoruesit që ju ndjekin, prandaj komuniteti juaj lidhet me ndjekësit tuaj plus përdoruesit që po ndiqni, nëse përfshini profilet e kopjuara.

Kur shfaqet shpesh në Instagram?

Nëse jeni në motorin e kërkimit në Instagram dhe gjeni personin ose faqen që dëshironi të filloni të ndiqni, por në fund të emrit të përdoruesit shihni "Followed" do të thotë që ky profil tashmë është pjesë e atyre që keni ndjekur dhe që ju e keni atë si një ndjekës në llogarinë tuaj.

Nëse nuk mbani mend të filloni të ndiqni atë përdorues ose faqe dhe dëshironi të ndaloni ta bëni këtë, mund të vendoseni veten në një nga shufrat poshtë biografisë që thotë "Në vijim", ju shtypni atë dhe një menu do të lëvizë ku thotë "Ndalo së ndjekuri" Klikimi në këtë opsion menjëherë do të ndalojë ndjekjen e personit ose faqes.

Si të kuptoni se çfarë do të thotë shpesh në Instagram? Pasuesit më besnikë

Shtë shumë e rëndësishme të vendosni lidhje me ndjekësit tuaj, të kuptoni se çfarë do të thotë të ndiqni në Instagram, kjo është arsyeja pse rekomandohet të shkruani komente për përmbajtjen që ata ngarkojnë dhe natyrisht falënderoni dhe përgjigjeni për komentet që ata bëjnë në postimet tuaja. Në fakt, këto këshilla janë shumë të rëndësishme nëse dëshironi të merrni një bashkësi besnike të ndjekësve dhe veçanërisht kur i referohemi profileve të biznesit ose markave.

Por nëse llogaria juaj tashmë ka mijëra ndjekës do të jetë shumë e vështirë të reagoni ndaj postimeve të të gjithë ndjekësve tuaj. Për këtë arsye ne do t'ju tregojmë disa mjete, në mënyrë që të mund të identifikoni se kush janë ndjekësit tuaj më besnikë brenda aplikacionit.

InstaFollow për Instagram

Shtë shumë e lehtë për t’u përdorur aplikacionin AndroidKa shumë karakteristika që do të jenë shumë të dobishme, megjithatë disa prej tyre janë në dispozicion vetëm në versionin e paguar.

Brenda aplikacionit mund të vëreni një renditje ku janë të gjithë ndjekësit tuaj, me prioritet për ata që kanë bërë më shumë “pëlqime” dhe komente në publikimet tuaja. Ju gjithashtu mund të ngarkoni litarët përsëri sa herë që dëshironi të azhurnoni pozicionet e renditjes, në këtë mënyrë ata t'ju tregojnë se sa pozicione kanë fituar ose humbur ndjekësit tuaj. Ai gjithashtu ka një funksion tjetër interesant në të cilin krijoni shabllone me fotot e profilit të ndjekësve tuaj më të mirë dhe pozicionin e tyre në renditje, duke shtuar një përshkrim me një përmendje për secilën prej tyre.

InstaFriends

Enshtë aktivizuar vetëm për telefonat me sistemin operativ iOS, ka disa funksione më shumë se ai i mëparshmi, pasi krijon deri në 5 lloje të listave si:

  • Pasuesit më të mirë: është një listë e bazuar në numrin e pëlqimeve dhe komenteve që ju tregon ndjekësit më besnikë. Gjithashtu ju jep një pamje më të detajuar sepse ju tregon shumën totale të reagimeve ndaj postimeve tuaja.
  • Pasuesit më të këqij: Kjo listë është e dobishme për të zbuluar ato profile false, sepse ju tregon se kush nuk komenton ose pëlqen përmbajtjen që ngarkoni në aplikacion.
  • Përdoruesit më të mirë që nuk ju ndjekin: Konsiderohet si më interesantja, sepse pasqyron një listë të ndjekësve të mundshëm që reagojnë në postimet tuaja, megjithatë ata nuk janë ende pjesë e grupit të përdoruesve që ju ndjekin.
  • Pasuesit e fantazmave: tregoni ndjekësit që nuk kanë qenë në gjendje të krijojnë ndonjë aktivitet drejt postimeve tuaja për një kohë të gjatë.
  • Përdoruesit e fantazmave që ndiqni: kjo ju ndihmon të pastroni listën e përdoruesve që ndiqni.

Me këto dy aplikacione ju mund të dini se kush janë këta ndjekës që reagojnë vazhdimisht në postimet tuaja, prandaj ata ju tregojnë se cilët janë më shumë skedarë sesa përdoruesit e tjerë. Por është gjithashtu e rëndësishme të dini se kë ndiqni që nuk ju ndjek mbrapa.

Kush po e ndjek dhe nuk më ndjek? çfarë do të thotë shpesh në Instagram

Në përgjithësi, njerëzit pëlqejnë të dinë nëse një i njohur mund të ketë ndalur ndjekjen e tij ose nëse një person me të cilin keni ndjekur njëri-tjetrin Ju interesoheni botimet tuaja ose thjesht keni dashur të shtoni një ndjekës të ri. Kjo është arsyeja pse ne do t'ju japim dy mundësi që të mund të dilni nga dyshimi, Duhet të theksohet se ne rekomandojmë formularin manual pasi përdorimi i aplikacioneve të palëve të treta mund të ndodhin dështime.

Metoda manuale për të ditur se çfarë do të thotë të ndiqni në Instagram

Para së gjithash të dini se çfarë do të thotë shpesh në Instagram, duhet gjeni një përdorues që e ndiqni në Instagram duke përdorur motorin e kërkimit, nëse nuk e dini emrin e kujtesës mund të provoni të hyrni në profilin tuaj dhe të shtypni në shiritin që thotë "Ndjek" pasi është një lidhje për listën e njerëzve që ndiqni.

Më vonë mund të shihni nëse në skedën e sipërme thotë "e ndjekur" për t'u siguruar për hapin tjetër. Pasi të jeni brenda, zgjidhni emri i përdoruesit që dëshironi të kontrolloni që gjithashtu vijon. Atëherë mund të vëreni që Instagram nuk ju tregon nëse tashmë po e ndiqni atë, megjithatë mund të shtypni lidhjen e tij me numrin e ndjekur dhe në këtë mënyrë ju mund të shihni nëse jeni në listën e tij të përdoruesve që ndjek.

Ju mund të përdorni motorin e kërkimit të aplikacionit për të gjetur veten dhe për të kontrolluar nëse jeni në listën e tyre, nëse emri juaj i përdoruesit shfaqet në rezultatet që është sepse përdoruesi po ju ndjek gjithashtu.

Përdorimi i aplikacioneve të tjera

Siç kemi përmendur tashmë, është e ndërlikuar të përdorësh aplikime të palëve të treta, sepse ato mund të paraqesin të meta në algoritme, pasi Instagram ka kufizuar API-in e saj aq shumë sa që pothuajse asnjë nuk është në gjendje të analizojë një bazë të dhënash. Ju gjithashtu duhet të mbani në mend se kur ju përdorni ndonjë nga këto aplikacione, ju po ndani informacionin tuaj që ata mund të mbledhin, duke ditur këtë përmendim disa prej tyre që konsiderohen më të besueshme se pjesa tjetër.

Followmeter: Në shumicën e rasteve ka funksionuar si duhet, por jo në llogari me shumë ndjekës, për shkak të kufijve të API. Është gjithashtu i disponueshëm për Android dhe iOS dhe kur të hapet në celularin tuaj, duhet të shtypni butonin "Identifikohu" në mënyrë që të mund të identifikoheni.

Pasi të keni brenda, do të merrni një shfletues, ku mund të shkruani të dhënat tuaja për t'u futur në Instagram dhe kur të keni hyrë në të, aplikacioni do të fillojë t'i analizojë ato dhe do t'ju duhen vetëm disa minuta për të mbledhur të dhënat tuaja. Pastaj shtypni opsionin "Nuk më ndjek prapa" dhe të gjithë përdoruesit që nuk janë duke ndjekur ju do të shfaqen, nëse klikoni në ndonjë nga emrat e përdoruesve të tyre, aplikacioni do të hap profilin e personit dhe do të ndalojë ndjekjen nëse është ajo që dëshironi.

Si t’i dallojmë ato profile false?

Brenda Instagramit ka shumë profile toksike ose që me të vërtetë nuk kontribuojnë asgjë në llogarinë tuaj. Në këtë kuptim është mirë se ju e dini se si t'i identifikoni në mënyrë që t'i injoroni ato kur ata t'ju ndjekin, siç janë: ata përdorues që duan vetëm të ndiqen prej tyre, njerëz me profile false ose që hyjnë vetëm një herë në muaj 1, përdorues që ju ndjekin por nuk reagojnë ndaj asnjë prej postimeve tuaja.

Injoroni këto llogari

Nga ana tjetër, ajo që do të thotë shpesh në Instagram është gjithashtu nëse disa përdorues ju ndjekin, por nuk ju ka dhënë zemër dhe më pak të komentuar në postimet tuaja, Kjo për shkak se përmbajtja juaj nuk është e interesuar, ai thjesht kërkon që ju ta ndiqni. Në të njëjtën mënyrë ju lehtë mund t'i identifikoni ata duke parë numrin e ndjekësve të tyre dhe numrin e njerëzve që e ndjekin atë.

Profilet e rreme që ju ndjekin në Instagram

Mundohuni të mos e ndiqni kurrë një person pa parë dhe pa studiuar profilin e tyre, me këtë ne i referohemi të rishikoni fotot e tyre, numrin e fotografive të ngarkuar, el kohën që keni pa ngarkuar përmbajtje, emrin e tij, numrin e ndjekësve, numrin e njerëzve që ai ndjek dhe nëse kontrolloni që vini re se diçka nuk është në rregull, thjesht mund ta injoroni atë.

Mos vazhdoni, që do të thotë të ndiqeni në Instagram

Më në fund, ajo që do të thotë shpesh në Instagram është zgjedhja për të ndjekur një përdorues do të jetë gjithmonë e juaja, kështu që mos ndiqni askënd vetëm për ta ndjekur atë, Shmangni ndjekjen e një llogarie që nuk ju intereson. Në fakt, është më mirë nëse filloni të ndiqni njerëz që ngarkojnë përmbajtje të ngjashme me tuajat, në këtë mënyrë do të ndiheni rehat me postimet e tyre dhe ky ndjekës i ri gjithashtu shpesh do të reagojë ndaj përmbajtjes që keni ngarkuar.

Është gjithmonë mirë të kesh një audiencë të mirë, tek e cila mund të mbështetesh për pëlqime dhe komente. Jo me ndjekësit që thjesht duhet të jenë, në fund Instagram ju jep mundësi për të krijuar një komunitet të miqve dhe ju duhet të përfitoni nga ajo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ju gjithashtu mund të jenë të interesuar:
Bleni ndjekës
Letra për Instagram për të prerë dhe ngjitur

CreativeStop*
Zbulo në internet*
IK4*
MyBBMeMima*
Përpunoje *
mini manual*
Një Si të Gjithçka Rreth Teknologjisë
Tarabou*
Shembuj NXt*
GamingZeta*
Lava Magazine*
LlojiRelax*
biblioteka e mashtrimeve*
ZoneHeroes*
Nosbi* Lajme
LlojiRelax*