Si mund të rris madhësinë e aplikacioneve në iPad tim?


Si mund të rris madhësinë e aplikacioneve në iPad tim?

Ekrani i iPad është pak më i madh se ai i iPhone, duke e bërë të preferueshme për të parë video, për të lexuar libra ose thjesht për të shfletuar ueb.

Por nëse keni vështirësi në gjetjen e aplikacioneve që dëshironi sepse nuk mund t'i shihni mirë ikonat, mund t'ju duhet një mënyrë për t'i bërë ato më të mëdha.

Për fat të mirë, ekziston një cilësim në iPad që ju lejon të rritni madhësinë e ikonave të aplikacionit tuaj, siç do ta shohim më poshtë.

Pse dëshironi që aplikacionet tuaja iPad të jenë më të mëdha?

Shumë njerëz kanë probleme me shikimin e përmbajtjes në pajisjet celulare. Edhe nëse keni shikim normal, mund të shikoni sytë kur shikoni objekte.

Meqenëse mund të kaloni shumë kohë çdo ditë duke parë këto pajisje, ndoshta nuk dëshironi të dëmtoni sytë ose të përjetoni siklet kur përdorni iPhone ose iPad.

Një mënyrë e mirë për të zgjidhur këto probleme është thjesht të zmadhoni objektet në ekran në mënyrë që t'i shihni më lehtë.

Kjo jo vetëm që do ta bëjë përdorimin e iPad-it më të rehatshëm, por edhe do ta bëjë atë shumë më tërheqës.

Mund t'ju interesojë:  Si të shihni më shumë njerëz në lak kur i keni parë të gjithë

Si të rrisni madhësinë e ikonave të aplikacioneve iPad

  1. Hapni cilësimet.
  2. Zgjidhni "Ekrani bazë dhe docking".
  3. Aktivizoni opsionin "Përdor ikonat e aplikacioneve të mëdha".

Udhëzuesi ynë vazhdon më poshtë me më shumë informacion se si të rrisni madhësinë e aplikacioneve tuaja iPad, duke përfshirë imazhet e këtyre hapave.

iPad, si shumë pajisje të tjera Apple, vjen me shumë cilësime dhe opsione të ndryshme që mund të rregullohen për të personalizuar pajisjen.

Përveç gjërave të tilla si ndryshimi i sfondit të ekranit bazë ose rregullimi i njoftimeve, ju gjithashtu mund të personalizoni pamjen e shumë elementeve në ekran për t'iu përshtatur preferencave tuaja personale.

Ju mund të keni hyrë tashmë në menu të ekranit dhe Brightness për të bërë disa rregullime, por me siguri keni vënë re se nuk ka asnjë mundësi për të ndryshuar madhësinë e ikonës atje.

Udhëzuesi ynë do t'ju tregojë se ku mund ta gjeni këtë opsion në një menu tjetër, në mënyrë që të mund të rregulloni madhësinë e ikonës së iPad.

Si t'i bëni aplikacionet iPad më të mëdha (Udhëzues i ilustruar)

Veprimet e përshkruara në këtë artikull u kryen në iPad-in e gjeneratës së 6-të me versionin 15.6.1 të iPadOS.

Këta hapa do t'ju tregojnë se si të zmadhoni ikonat e aplikacioneve në iPad tuaj.

Tani që dini se si të rritni madhësinë e aplikacioneve në iPad tuaj, mund të përmirësoni përvojën tuaj me pajisjen dhe ta bëni pak më të lehtë shikimin e ikonave të aplikacioneve në iPad tuaj.

Më poshtë mund të shihni një imazh krahasues të madhësisë normale të ikonës së aplikacionit në lidhje me madhësinë e zmadhuar të ikonës së aplikacionit.

Mund t'ju interesojë:  A është Apple Watch shumë i ngadaltë? 15 këshilla për të shpejtuar Apple Watch

Tutoriali ynë vazhdon më poshtë me disa përgjigjet për pyetjet e zakonshme që mund të lindin kur ndryshoni këtë cilësim.

Pyetje të shpeshta

Si mund të aktivizoj modalitetin e natës në iPad tim?

iPad juaj ka një veçori të quajtur "Modaliteti i natës", i cili mund të jetë i dobishëm për ta bërë më të lehtë shikimin e ekranit.

Ky opsion përdor një gamë ngjyrash më të errëta për të reduktuar tendosjen e syve të shkaktuar nga shfaqja e pikselëve të shndritshëm në ekran.

Është projektuar për t'u përdorur gjatë natës, kur ka më pak dritë ambienti dhe nuk keni nevojë që ekrani të jetë shumë i ndritshëm për ta parë atë.

Por mund të aktivizoni modalitetin e natës në çdo kohë në iPad tuaj duke zgjedhur "Cilësimet"> "Ekran dhe ndriçim"> më pas duke trokitur në opsionin "Errësirë" në seksionin "Dukja" të menysë.

Si mund të rris madhësinë e tekstit në iPad tim?

Një tjetër cilësim që mund ta bëjë iPad-in tuaj më të lehtë për t'u lexuar është rritja e madhësisë së tekstit.

Kjo do të ndikojë në aplikacionet që përdorin cilësimet e tekstit të iPad, të tilla si Messages, Mail, Safari dhe të tjera.

Ju gjithashtu mund ta gjeni këtë opsion në menynë "Ekran dhe ndriçim".

Hapat për të rritur madhësinë e tekstit në iPad:

1. Hapni Cilësimet.
2. Zgjidhni "Display & Brightness".
3. Zgjidhni madhësinë e tekstit.
4. Zvarriteni rrëshqitësin djathtas për të zmadhuar tekstin.

A ka një veçori zmadhimi në iPad?

iPad juaj ka gjithashtu një veçori zmadhimi që mund ta aktivizoni dhe përdorni sa herë të keni nevojë.

Mund të aktivizoni zmadhimin në iPad tuaj duke zgjedhur "Cilësimet" > "Qasja universale" > "Zoom" > dhe duke shtypur butonin "Zoom".

Mund t'ju interesojë:  Nuk ka zë në iPhone tuaj? 12 rregullime të shpejta që duhet të provoni tani!

Pasi të ndizet, mund ta zmadhoni ekranin duke trokitur dy herë me tre gishta dhe duke e zvarritur ekranin me tre gishta.

Kur të keni mbaruar, mund të prekni përsëri dy herë me tre gishta për të zmadhuar.

Nuk ka artikuj të listuar në përgjigje.Ju gjithashtu mund të jenë të interesuar:
Bleni ndjekës
Letra për Instagram për të prerë dhe ngjitur
Ndalim Krijues
IK4
Zbuloni në internet
Ndjekës në internet
përpunoje lehtë
mini manual
një si të bëni
ForumPc
LlojiRelax
Revista Lava
çrregullt
bibliotekë mashtrimesh
ZoneHeroes