Ka shumë mënyra për të përdorur mediat sociale. Ndonjëherë ato konsumojnë shumë kohë dhe mund të jenë paksa mbingarkuese. Më e rëndësishmja, kur Ata i lejojnë të tjerët të shohin gjithçka që të tjerët kanë shtuar në profilin e tyre pa ndonjë problem.

Megjithatë, ka disa mënyra për të shmangur ngopjen me rrjetet sociale, për shembull, shfaqen jashtë linje në Facebook, gjë që mund të lejojë edhe kur përdorni platformën të injoroni mesazhet nga njerëzit ose të parandaloni kontaktet që të shohin se platforma në internet po përdoret, për të arritur këtë procesi do të shihet në artikullin vijues.

Parandalon miqtë e mi të më lidhin në Facebook Si ta bëj atë?

Para së gjithash duhet thënë se është një konfigurim tjetër, një dispozitë e përshtatshme për rrjetet sociale, kështu që nuk është i komplikuar dhe mund të drejtohet nga një kompjuter ose pajisje mobile sipas rastit. Procesi bëhet përmes opsionit Messenger dhe mund të bëhet në çdo pajisje, për këtë ju duhet të mbani një lidhje të qëndrueshme në Internet dhe padyshim që mund të përdorni Facebook.

Në këtë rast, duhet thënë se meqenëse Facebook është një nga rrjetet sociale më të përdorura në botë, ka një nga shërbimet më efektive të mesazheve në botë, e cila në të vërtetë është automatike dhe lejon çdokënd që ta përdorë atë për çdo qëllim.

Shumë njerëz e përdorin atë për të mbajtur kontakt me njëri-tjetrin dhe për të ditur se kur njerëzit e tjerë po përdorin aplikacionin. Sidoqoftë, nëse doni të parandaloni që të tjerët të dinë kur të përdorin aplikacionin, gjithçka që duhet të bëhet do të lihet në seksionin tjetër.

Hapat që duhet të ndiqni për të mos dalë e lidhur në Facebook

  1. Për të filluar, duhet personi hyni në platformë nga një pajisje e lëvizshme ose kompjuter sipas nevojës.
  2. Pastaj duhet të shkojë te Messenger ose hapni dritaren që është e zakonshme të përdoret për të biseduar ose kërkuar mesazhe, kjo si në kompjuter ashtu edhe në celular.
  3. Në ikonën e ingranazhit që shfaqet, opsioni shikohet si "Cilësimet e bisedës". Duhet të shtypet.
  4. Do të shfaqen një sërë opsionesh, midis të cilave duhet të shtypni butonin "Çaktivizo modalitetin e aktivitetit".

Në këtë mënyrë, personi nuk do të duket më se është aktiv me të tjerët, ndërsa opsioni i lejon ata të përdorin Facebook si zakonisht. Në mënyrë të ngjashme, nëse doni ta modifikoni këtë, duhet të kryeni të njëjtat hapa, ndryshimi është se opsioni i shtypur do të jetë "shfaqje në Facebook".

Konsiderata funksionale

Duhet të theksohet se midis shumë veçorive që ka Facebook, ju gjithashtu mund të zgjidhni të çaktivizoni bisedën për një ose më shumë njerëz të veçantë. Procesi është në thelb i njëjtë, përveç kur biseda është e çaktivizuar, duhet të kërkoni "personalizimin" në opsionet.

Kur ndizet dhe kryen funksionin e tij, duhet të futni vetëm emrin e personit që dëshiron të çaktivizojë bisedën, në mënyrë që të mos dini kur ai person është në internet ose jashtë linje. Që kjo metodë të jetë efektive, rekomandohet të përdorni cilësimet e privatësisë në mënyrë që këta njerëz të mos e shohin as përmbajtjen e postuar në profilin tuaj.



Ju gjithashtu mund të jenë të interesuar:
Bleni ndjekës
Letra për Instagram për të prerë dhe ngjitur