Si të aktivizoni ose çaktivizoni 5G në iPhone tuaj


Si të aktivizoni ose çaktivizoni 5G në pajisjen tuaj iPhone

5G ofron shpejtësi më të shpejta me vonesë më të ulët, më pak ndërhyrje, mund të shërbejë më shumë pajisje dhe ofron efikasitet më të madh të përgjithshëm se paraardhësi i tij. Në këtë artikull, unë do t'ju ndihmoj të kuptoni se si të aktivizoni dhe përdorni 5G në iPhone tuaj.

Cilët iPhone janë të pajtueshëm me 5G?

Kontrolloni listën e mëposhtme për të parë nëse iPhone juaj është i pajtueshëm me teknologjinë 5G:

 • Seria iPhone 12
 • Seria iPhone 13
 • Seria iPhone 14
 • iPhone SE (2022)

Cilësimet e parazgjedhura për 5G në iPhone

Nuk ka dyshim se 5G ofron shpejtësi të shkëlqyera të të dhënave. Gjithashtu, në mënyrë ideale 5G duhet të sigurojë jetëgjatësi më të gjatë të baterisë se 4G. Thjesht sepse është më i shpejtë se 4G dhe përdor më pak energji për të transmetuar të njëjtën sasi të dhënash.

Megjithatë, në botën reale, 5G konsumon më shumë energji se 4G për një arsye: mbulim i dobët i rrjetit. Megjithëse rrjeti 5G po zgjerohet me shpejtësi në mbarë botën, është e qartë se mbulimi i rrjetit është i dobët. Kjo bën që bateria e iPhone-it tuaj të shkarkohet më shpejt ndërsa përpiqet të ruajë sinjalin ose është vazhdimisht në kërkim të sinjaleve alternative.

Apple vendos në modalitetin automatik 5G në mënyrë që kjo të mos ndodhë. Kjo ndihmon në optimizimin e jetëgjatësisë së baterisë dhe përdorimit të të dhënave bazuar në planin tuaj të të dhënave. Dhe sa herë që hasni lidhje të dobët të rrjetit ose shpejtësia 5G nuk është aq e shpejtë sa 4G, iPhone juaj do të kalojë automatikisht në rrjetin 4G.

Mund t'ju interesojë:  Si të rivendosni hapësirën e punës në Photoshop CS5

Si të aktivizoni 5G në iPhone tuaj

Disa përdorues mund të përfitojnë nga shpejtësitë më të shpejta që ofron 5G; në të njëjtën kohë, disa mund të mos kujdesen. Nëse bini në kategorinë e parë, mund të përdorni gjithmonë 5G. Megjithatë, nëse i përkisni kategorisë së fundit, mund ta çaktivizoni 5G fare.

Me këtë, ndiqni hapat e mëposhtëm për të aktivizuar ose çaktivizuar 5G në iPhone tuaj:

 1. Hapni Cilësimet e iPhone tuaj.
 2. Zgjidhni Të dhënat celulare/Të dhënat celulare.

 3. Prekni "Cilësimet e telefonit celular"/"Cilësimet e të dhënave celulare".
  (Nëse përdorni dy karta SIM, ju lutemi shkoni te "Cilësimet" → "Të dhënat celulare" → "Zgjidhni numrin cilësimet e të cilit dëshironi të ndryshoni" → "Zëri dhe të dhënat")
 4. Shtypni "Zëri dhe të dhënat". Këtu mund të zgjidhni një nga tre opsionet:

  1. 5G Auto: Zgjedhur si parazgjedhje dhe aktivizon modalitetin Smart Data. Kjo ndihmon në kursimin e jetëgjatësisë së baterisë dhe kufizimin e përdorimit të të dhënave duke kaluar në LTE sa herë që nuk ofrohet 5G.
  2. 5G i aktivizuar: Zgjedhja e këtij rrjeti do ta detyrojë iPhone të kalojë në rrjetin 5G sa herë që është i disponueshëm, pavarësisht sa i keq është rrjeti. Kjo ndikon drejtpërdrejt në përdorimin e baterisë dhe zvogëlon jetëgjatësinë e baterisë në iPhone tuaj.
  3. LTE: Nëse dëshironi të çaktivizoni 5G, zgjidhni këtë opsion. Ai do të përdorë vetëm rrjetin LTE edhe nëse rrjeti 5G është i disponueshëm. Kjo ndihmon në kursimin e jetëgjatësisë së baterisë dhe siguron një lidhje më të fortë dhe më të besueshme.

Si të aktivizoni ose çaktivizoni roamingun e të dhënave 5G

Transportues të ndryshëm në mbarë botën mbështesin roaming 5G. Edhe nëse operatori juaj celular nuk e mbështet roaming 5G, kur ky opsion është i aktivizuar, pajisja juaj mund të kalojë në 4G ose LTE, në varësi të asaj që disponohet. Ja se si mund ta aktivizoni ose çaktivizoni roamingun e të dhënave në iPhone tuaj.

 1. Hapni Cilësimet e iPhone tuaj.
 2. Zgjidhni Të dhënat celulare.
 3. Prekni "Cilësimet e të dhënave celulare"/"Cilësimet e të dhënave celulare".
 4. Aktivizoni ose çaktivizoni roamingun e të dhënave sipas gjykimit tuaj.

Mund t'ju interesojë:  A është Safari i ngadalshëm në iPhone dhe iPad tuaj? Këtu janë 8 zgjidhje për ta rregulluar atë

Cilin opsion të modalitetit roaming të të dhënave celulare 5G duhet të zgjedh?

Ekzistojnë tre opsione të modalitetit të të dhënave celulare 5G për të zgjedhur:

 • Lejo më shumë të dhëna në 5G: Nëse zgjidhet, ky opsion lejon më shumë përdorim të të dhënave për aplikacionet dhe ofron cilësi më të lartë FaceTime, përmbajtje në HD në Apple TV, kopje rezervë automatike në iCloud, etj. Ky opsion do të aktivizohet si parazgjedhje, në varësi të operatorit tuaj dhe nëse keni një plan të pakufizuar të dhënash.
 • Standard: Kjo zakonisht aktivizohet si parazgjedhje në shumicën e rrjeteve të telefonisë celulare. Përditësimet automatike, detyrat në sfond dhe cilësimet e paracaktuara të cilësisë për videon dhe FaceTime aktivizohen kur zgjidhen.
 • Modaliteti i të dhënave të ulëta: Detyrat në sfond dhe përditësimet automatike pezullohen kur aktivizohet modaliteti i të dhënave të ulëta si për të dhënat celulare ashtu edhe për Wi-Fi.

Pasi të keni vendosur se cilin opsion të modalitetit të të dhënave celulare 5G dëshironi të zgjidhni, atëherë

 1. Hapni Cilësimet në iPhone tuaj.
 2. Shtypni "Të dhënat celulare".
 3. Zgjidhni "Cilësimet e celularit"/"Cilësimet e të dhënave celulare".
 4. Prekni Modaliteti i të dhënave.
 5. Tani mund të zgjidhni një nga tre opsionet e disponueshme,
  • Lejo më shumë të dhëna në 5G
  • standard
  • Modaliteti i vëllimit të ulët të të dhënave

Shenim: Opsioni "Lejo më shumë të dhëna në 5G" e shkarkon baterinë shumë më shpejt se dy opsionet e tjera. Këtu është një udhëzues për t'ju ndihmuar të zgjidhni problemet e shkarkimit të baterisë së iPhone.

Çfarë nënkuptojnë ikonat e ndryshme 5G?

Disa operatorë në mbarë botën po ofrojnë lidhje 5G. Duke qenë se ekzistojnë teknologji të ndryshme 5G, si frekuenca nën 6 GHz, frekuenca të mesme dhe të larta ose valë milimetrash, është e qartë se operatorët mund të përdorin teknologji të ndryshme në varësi të brezave të frekuencave që kanë marrë dhe shpejtësive të transmetimit, të dhënave që ofrojnë.

iPhone juaj do të shfaqë ikona të ndryshme në varësi të llojit dhe shpejtësisë së lidhjes. iPhone juaj aktualisht shfaq katër ikona në shiritin e statusit dhe ja çfarë kuptimi kanë:

 • 5G: Ikona 5G do të thotë që iPhone juaj është i lidhur me një rrjet bazë ose me brez të ulët 5G të ofruar nga ofruesi juaj i shërbimit.
 • 5G+, 5G UW, 5G UC: Këto ikona nënkuptojnë se iPhone juaj është i lidhur me një version me frekuencë më të lartë të rrjetit 5G. Ikona 5G+ shfaqet kur iPhone juaj është i lidhur me një version me frekuencë më të lartë të ofruar nga ofruesi juaj i shërbimit. 5G UW është versioni me valë milimetrike i rrjetit 5G. Së fundmi, 5G UC është shkurtim i Ultra Capacity, një rrjet 5G i bazuar në frekuencat e brezit të mesëm.
Mund t'ju interesojë:  Si të krijoni një hiperlidhje në Word 2010

Çfarë duhet të bëni nëse nuk e shihni 5G në shiritin e statusit?

Para së gjithash, që iPhone juaj të tregojë 5G në shiritin e statusit, duhet të siguroheni që ka mbulim 5G në zonën tuaj. Gjithashtu, ju nevojitet një plan aktiv i të dhënave celulare 5G për t'u lidhur me rrjetin 5G. Nëse i plotësoni këto dy kërkesa, por ende nuk e shihni 5G në shiritin e statusit të iPhone, ndiqni hapat e mëposhtëm, aktivizoni dhe çaktivizoni modalitetin e aeroplanit pas 30 sekondash ose rindizni iPhone-in tuaj.

Nëse ndjekja e këtyre hapave nuk funksionon herën e parë, përsëritni hapat disa herë. Megjithatë, nëse nuk shihni rezultate edhe pas kësaj, është koha të kontaktoni ofruesin tuaj të shërbimit për ndihmë të mëtejshme.

Më shpejt nuk është gjithmonë më mirë

Po, e di që ky është një version i modifikuar i thënies "më e madhe nuk është gjithmonë më mirë", por është e vërtetë. Për shembull, makinat sportive super të shpejta konsumojnë gjithashtu shumë karburant. E njëjta gjë vlen edhe për 5G, pasi ofron shpejtësi më të shpejta, por konsumon një sasi të konsiderueshme baterie për shkak të mbulimit të ulët.

Ne presim që kjo të përmirësohet pasi rrjeti 5G vazhdon të zgjerohet dhe në kohën kur mbulimi është në nivelin e rrjetit 4G, 5G do të ketë më pak kompromise. Për momentin, do të qëndroj me 4G/LTE. Më tregoni në komentet më poshtë nëse jeni në ekipin 4G ose 5G.

Lexo më shumë:

 • 16 mënyra për të rritur shpejtësinë e celularit në iPhone
 • A nuk funksionon 5G në iPhone tuaj? 7 mënyra për ta rregulluar atë!
 • Si të kufizoni të dhënat celulare në iPhone dhe iPadJu gjithashtu mund të jenë të interesuar:
Bleni ndjekës
Letra për Instagram për të prerë dhe ngjitur
Ndalim Krijues
IK4
Zbuloni në internet
Ndjekës në internet
përpunoje lehtë
mini manual
një si të bëni
ForumPc
LlojiRelax
Revista Lava
çrregullt
bibliotekë mashtrimesh
ZoneHeroes