Platforma YouTube nuk lodhet kurrë të inovojë dhe të ofrojë gjëra të reja për secilin nga ndjekësit e saj. Këtë herë ajo ka përfshirë opsionin e kryej kërkimin me zë në një mënyrë super të lehtë dhe të shpejtë. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth kësaj teme, mos u shmangni nga artikulli vijues.

Bërja e një kërkimi me zë në YouTube është një nga funksionet më të fundit që YouTube ka përfshirë në aplikacionin e tij celular dhe në versionin desktop. Tani kryerja e një kërkimi në këtë platformë është shumë më e shpejtë dhe më e rehatshme. Nuk do të jetë më e nevojshme të shkruani për të gjetur një përmbajtje.

Bëni kërkime me zë në uebfaqen e YouTube

Kohët e fundit, platforma YouTube përfshiu mundësinë për të bërë kërkime me zë përmes versionit të tij desktop. Përdoruesit e kanë marrë këtë azhurnim të ri pozitivisht, dhe më e mira nga të gjitha, përdorimi i kësaj veçorie është një nga gjërat më të thjeshta që mund të bëjmë brenda faqes.

Bëni kërkime me zë në YouTube i bën gjërat shumë më të lehta kur përpiqesh të gjesh ndonjë përmbajtje brenda kësaj platforme. Nëse jeni duke vozitur automjetin dhe dëshironi të kërkoni një video, nuk do të keni më nevojë të shkruani, tani vetëm duke biseduar mund të gjeni videon që po kërkoni.

hapat

Jane ketu disa nga hapat që duhen ndjekur Për të kryer një kërkim me zë nga versioni desktop i YouTube:

Hapi 1: Kontrolloni nëse e keni opsionin të aktivizuar

Gjëja e parë që duhet të bësh kontrolloni nëse ky opsion është aktivizuar tashmë brenda llogarisë tuaj. Për ta bërë këtë, thjesht duhet të identifikohesh me emailin dhe fjalëkalimin tënd.

Sapo të hyni brenda platformës, do të duhet të drejtoni vështrimin tuaj në shiritin e kërkimit që ndodhet në pjesën e sipërme të ekranit. Nëse ju shikoni në ikona e mikrofonit Kjo do të thotë që ju e keni opsionin të aktivizuar dhe që mund të kryeni kërkimin zanor brenda platformës.

Hapi 2: Bëni një kërkim me zë

Pas verifikimit që mjeti është aktivizuar në llogarinë tonë, ne mundemi vazhdoni të kryeni një kërkim me zë në Youtube. Bërja e tij është shumë e lehtë dhe e shpejtë.

Ne thjesht kemi borxh klikoni në ikonën e mikrofonit që shfaqet menjëherë pranë shiritit të kërkimit. Nëse kjo është hera e parë që po përdorni këtë mjet, do të shfaqet ekrani klasik i lejeve. Aty duhet të pranoni kushtet në mënyrë që të përparoni.

Tani mund ta filloni përdorni mjetin e kërkimit me zë asnjë shqetësim. Shtypni në mikrofon dhe tregoni se çfarë dëshironi të kërkoni brenda platformës.

Është e rëndësishme flas me zë të lartë dhe të qartë në mënyrë që Youtube të mund të kryejë kërkimin me sukses. Mund të kërkoni për çdo përmbajtje që dëshironi, madje edhe abonimet tuaja, videot e preferuara ose një video të veçantë.

Përdorni mjetin nga Aplikacioni

Përdoruesit gjithashtu mund të kryej kërkimin me zë nga aplikacioni celular nga YouTube. Kështu mund ta bësh:

  1. hap aplikacionin në celularin tuaj
  2. kliko sipër ikonës së mikrofonit (ngjitur me shiritin e kërkimit)
  3. Aplikacioni po degjon, kështu që tregoji atij se çfarë dëshiron të kërkosh brenda platformës.
  4. Do të shfaqen rezultate të ndryshme. Zgjidh opsionin e sakte dhe kjo është ajo


Ju gjithashtu mund të jenë të interesuar:
Bleni ndjekës
Letra për Instagram për të prerë dhe ngjitur