Facebook ka një larmi opsionesh që mund të personalizohen në mënyrë që përvoja brenda shërbimit të jetë më e mira. Në këtë kuptim, platformat më të përdorura shoqërore deri më tani lejojnë që shumë funksione të privatësisë të konfigurohen për përdoruesit e tyre. Prandaj, secili përdorues mund të zgjedhë një operacion dhe të zhbëjë operacionin në to, por në opsionet e dhëna, nuk është e mundur të gjesh nëse dikush e ka izoluar atë nga kontakti.

Konkretisht, në njoftimet në Facebook, nëse dikush bllokohet ose bllokohet, askush nuk do ta njoftojë atë. Sidoqoftë, nëse shfaqet, të dhëna të caktuara në rrjetin social që mund t'ia zbulojnë këtë sjellje nxirrni përfundimin se një person ka vendosur të ju izolojë nga lidhja e tyre, ose nëse doni të bllokoni dikë nga Facebook, të gjitha këto do të shfaqen në këtë artikull.

Bllokoni në Facebook Si ta bëjmë?

Në radhë të parë, kuptohet se arsyet e largimit të dikujt nga jeta virtuale mund të jenë të panumërta. Por pothuajse gjithmonë, kjo ndodh për shkak të problemeve ndërpersonale, përdoruesve që janë të bezdisshëm ose për arsyen e thjeshtë për të mos dashur që personi tjetër të ketë ndonjë kontakt të drejtpërdrejtë me profilin e tij. Procesi nuk përfshin ndonjë gjë të komplikuar dhe për këtë do të mjaftojnë disa minuta të investuara.

Nëse ky vendim është marrë për ndonjë arsye, është e nevojshme të kuptohet që nga ai moment e tutje, ju nuk do të jeni më në gjendje të shikoni postimet e bëra nga ai person, ose komentet, ose të dërgoni mesazhe me njeri-tjetrin dhe anasjelltas. Pra, para se të merrni këtë vendim, mos harroni se ai ka shumë kufizime dhe pasoja.

Procedurat për të bllokuar një llogari në Facebook

Në të vërtetë nuk ka asgjë të komplikuar në bllokimin e dikujt nga Facebook, një nga procedurat më të thjeshta dhe më të zakonshme është hyrja në profilin e personit me të cilin nuk doni të keni asnjë lloj kontakti virtual. Më pas, duhet të klikoni në tre elipsat që shfaqen poshtë imazhit të kopertinës. Aty duhet të shtypni opsionin "bllok".

Më pas, duhet të jepni "konfirmo", të shpjegoni arsyen pse dëshironi të fshini dhe bllokoni kontaktin, ky hap është opsional. Dhe voila, me të personi do të bllokohet plotësisht nga rrjeti i tyre i Facebook. Në aplikacionin për celularët dhe pajisjet procedura është e njëjtë.

Konsideroni

Shtë e nevojshme të merret parasysh që njerëzit mund të dinë kur dikush i bllokoi ato, përmes të dhënave ose situatave që ndodhin në rrjetin social. Për shembull; kur ka biseda të përbashkëta, personi kur hyn në bisedë, ju mund të shihni se nuk mund të dërgoni mesazhe sepse kontakti e ka bllokuar atë, Po kështu, nëse përpiqet të futë profilin tuaj, nuk do të gjendet në motorët e kërkimit.

Një opsion shumë i frikshëm, nëse nuk doni që personi të shfaqet midis lajmeve tuaja kryesore pa qenë nevoja t'i bllokoni ose fshini ato, gjithçka që duhet të bëni është të ndaloni t'i ndiqni ato në rrjetin social. Mënyra për ta bërë këtë është duke futur profilin tuaj dhe duke shtypur opsionin "Ndalo së ndjekuri", në këtë mënyrë nuk do të shfaqet në azhurnime.



Ju gjithashtu mund të jenë të interesuar:
Bleni ndjekës
Letra për Instagram për të prerë dhe ngjitur