Si të fshini sugjerimet e kërkimit në Instagram

Si të fshini sugjerimet e kërkimit në Instagram, ky aplikacion dhe rrjeti social si parazgjedhje, tregon sugjerime të profileve të tjerë për tu ndjekur në përputhje me njerëzit që ju tashmë ndiqni dhe kërkimet e kryera. Nëse nuk ju pëlqen ky funksion, dijeni që është e mundur pastroni sugjerimet e kërkimit në Instagram.

Gjithnjë e më shumë aplikacioni dëshiron të vlerësojë përvojën e përdoruesve të saj. Për këtë, personalizimi është një pikë kryesore: secili person duhet të ketë një përvojë unike, të përqendruar në shijet dhe interesat e tij.

Kjo është arsyeja pse sugjerimet e kërkimit në Instagram Ata paraqesin një seri profilesh që aplikacioni i konsideron interesante për secilin përdorues. Por si e bën atë? Si funksionon ky sistem? ¿Si të çaktivizoni sugjerimet e kërkimit në Instagram?

Si të fshini sugjerimet e kërkimit në Instagram

Ndonjëherë ndodh që Instagram bën sugjerime shumë të sigurt për kë të ndjekin dhe ne pyesim se si bazohen sugjerimet në Instagram, në fund të fundit ato priren të jenë sugjerime shumë të sigurta ose të paktën kanë ndonjë kuptim. rrjetet sociale kanë algoritme, kjo do të thotë që mbledh informacione si vendndodhja juaj, ndërveprimet (komente dhe pëlqime), njerëzit që ndiqni dhe hashtag-et që përdoren për të bërë sugjerime që mund t'ju pëlqejnë dhe jo vetëm që sugjerojnë se shumica ka qenë e suksesshme. Algoritmet përfundojnë me rregulloje rrjetin tënd social y zgjedh përdorimin e mjetit.

Çfarë nënkuptojnë sugjerimet?

El algoritmi i instagramit shoqëron të dhënat e sjelljes të përdoruesve të saj, të tilla si komente, hashtags, vendndodhja, profilet që ata ndjekin dhe bashkëveprojnë për të ofruar një përvojë të personalizuar në rrjetin social. Kjo është, kështu që ju mund të shihni atë ose kush tjetër ju intereson në aplikimin tuaj.

Sidoqoftë, nga reklamat që pasqyrojnë faqet e qasura së fundmi te sugjerimet e kërkimit që i ngjajnë llogarive që përdoruesi ka vizituar për javë të tëra, mënyra se si aplikacioni përdor këto të dhëna për t'i dhënë këto përvoja e personalizuar mund të jetë e bezdisshme shume. Ose për kuriozitet, kujdes për privatësinë ose thjesht sepse doni të menaxhoni llogarinë tuaj ashtu si dëshironi. Kuptoni se si funksionojnë dhe si të fshini sugjerimet e kërkimit në Instagram ose si t'i redaktoni ato më poshtë:

Si funksionon algoritmi?

L sugjerimet e llogarisë në fushën e kërkimit bazohen në disa kritere, më e rëndësishmja prej të cilave është e juaja historia e kërkimit dhe ndërveprimit. Nëse historia juaj nuk është pastruar kohët e fundit, llogaritë e sugjeruara zakonisht do të jenë ato që keni kërkuar, ato që vizitoni shpesh dhe ato me të cilat ndërveproni më shumë me anë të mesazheve.

Si të hiqni sugjerimet nga Instagram?

Po, të gjithë sugjerimet mund të hiqen:

Si të fshini sugjerimet e kërkimit në Instagram

 1. Hapni aplikacionin dhe futni profilin tuaj për t'u identifikuar.
 2. Trokitni lehtë mbi ikonën e kërkimit në fund të ekranit.
 3. Më vonë, në krye do të shihni llogaritë që sugjeron Instagram bazuar në aktivitetin tuaj më të fundit.
 4. Për secilën kërkim të sugjeruar që duhet të fshini, prekni 'X' në anën e djathtë të ekranit, kjo do të përjashtojë personat e treguar në listë.

Si të fshini sugjerimet e kërkimit në Instagram

Çaktivizo sugjerimet

Tani nëse vërtet dëshironi çaktivizoni sugjerimet në Instagramin tuaj. 

Detaje: Kjo duhet të bëhet në faqen e internetit dhe jo në aplikacion.

 1. Hyni në faqen e internetit të Instagram përmes PC tuaj ose shfletuesit celular duke klikuar butonin më poshtë.
 2. Pasi të keni hyrë në llogarinë tuaj nga faqja e internetit, duhet të klikoni në ikonën në këndin e sipërm të djathtë dhe më pas në ikonën e ingranazhit.
 3. Pastaj klikoni në opsionin "Privatësia dhe siguria".
 4. Tani duhet të klikoni në "Redakto profilin" në këndin e sipërm majtas dhe më pas të zgjidhni opsionin "Sugjerime të ngjashme të llogarisë" dhe të klikoni në butonin "Dërgo".

çaktivizoni sugjerimet në Instagramin tuaj çaktivizoni sugjerimet në Instagramin tuaj

Si të fshini historinë në Instagram

Për të lehtësuar përdorimin e rrjetit social, aplikacioni mirëmban historinë e kërkimit, meqenëse ekziston një probabilitet i lartë që ne do të kërkojmë të njëjtën gjë më shumë se një herë. Pavarësisht nga lehtësia e dhënë, historiku i kërkimit mund të na vendosë në situata disi të vështira, por mos u shqetësoni sepse ekziston një mënyrë për ta hequr atë. Këtu shpjegohet si të hiqni kërkimin në instagram:

 1. Hapni aplikacionin dhe futni profilin tuaj.
 2. Shko tek ikona e cilësimeve e vendosur në këndin e sipërm të djathtë të ekranit.
 3. Shtypni cilësimet.
 4. Pastaj klikoni mbi sigurinë dhe më pas fshini historinë e kërkimit (iPhone) ose historinë e kërkimit (Android).

  

Sapo të bëni kërkime të reja, ato do të shfaqen në histori, por thjesht kthehuni te cilësimet e profilit tuaj për t'i fshirë përsëri.

Ju gjithashtu mundeni fshehni kërkimet individuale të llogarive. Për të hequr përgjithmonë këto profile nga lista e sugjerimeve dhe për të parandaluar që ato të rishfaqen në kërkimin tuaj:

 1. Trokit në shiritin e kërkimit.
 2. Trokitni lehtë mbi profilin e një personi.
 3. Shtypni dhe mbani llogarinë që dëshironi të fshihni nga historiku juaj.
 4. Zgjidhni fsheh.

Përfundim

 • Kur pastroni historinë tuaj të kërkimit, vetëm kërkimet "e fundit" fshihen.
 • Pastrimi i historikut tënd heq profilet, hashtag-et dhe vendndodhjet e kërkuara së fundmi.
 • "Sugjerimet", për t'u zhdukur, duhet të "fshehen", siç u përmend.
 • Nuk është e mundur të fshihen kërkimet "Të fundit", vetëm te "Sugjerimet" dhe t'i fshini ato.
 • Opsioni më i mirë është të kombinoni: pastroni historikun "Të fundit" dhe fshihni "Sugjerimet".

Shpresojmë që këto këshilla të ndihmojnë ata që nuk dëshirojnë të shohin profile të caktuara në internet sugjerimet e kërkimit në Instagram.Ju gjithashtu mund të jenë të interesuar:
Bleni ndjekës
Letra për Instagram për të prerë dhe ngjitur

CreativeStop*
Zbulo në internet*
IK4*
MyBBMeMima*
Përpunoje *
mini manual*
Një Si të Gjithçka Rreth Teknologjisë
Tarabou*
Shembuj NXt*
GamingZeta*
Lava Magazine*
LlojiRelax*
biblioteka e mashtrimeve*
ZoneHeroes*
Nosbi* Lajme
LlojiRelax*