Të mësosh të personalizosh kanalin tonë në YouTube është jashtëzakonisht e rëndësishme nëse duam të rritemi brenda kësaj platforme të njohur video. Nëse po mendoni t’i përkushtoheni plotësisht krijimit të përmbajtjes, atëherë është e nevojshme të filloni duke patur një kanal të rregulluar mirë.

Në artikullin tonë në Sot do t'ju tregojmë disa këshilla praktike që do t'ju ndihmojnë të krijoni një banderolë perfekte për kanalin tuaj YouTube. Aktualisht ka mjete të ndryshme që mund t'ju ndihmojnë të hartoni banderolën më të mirë, dhe këtu do të përmendim disa prej tyre.

Çfarë është banderola?

Kjo është një nga gjërat kryesore që duhet të dimë para se të mësoni se si të bëni një banderolë për Youtube. Kur flasim për fjalën "banderolë" po i referohemi një lloji të imazhit të shquar që shërben për të identifikuar një kanal të caktuar.

Pankarta karakterizohet, ndër të tjera, për madhësinë e tij të jashtëzakonshme. Ky është një nga ndryshimet kryesore kur krahasohet me foton ose logon e profilit që zakonisht janë më të vogla dhe më të sakta. Banderola është e vendosur në krye të kanalit tonë.

Një banderolë e modeluar mirë mund të jetë fiksimi i përsosur për të kapur pajtimtarë të rinj për kanalin tonë. Kjo është arsyeja pse është thelbësore të mësosh se si të krijosh një origjinal, mbresëlënës dhe interesant në sytë e publikut. Në këtë mënyrë ne do të arrijmë një pozicionim më të mirë të markës sonë.

Të gjithë mund të kemi banderolën tonë

Ka nga ata që konsiderojnë se bërja e një banderolë është një detyrë vetëm për markat e biznesitSidoqoftë, të gjithë mund ta kemi një të tillë. Njerëzit gjithashtu mund të kenë një markë personale dhe ne duhet të investojmë kohë në të për të arritur rritje në një periudhë afatmesme dhe afatgjatë.

Nëse keni një kanal personal brenda YouTube është e rëndësishme që të filloni të futni secilën nga elementet që identifikojnë markën tuaj, për shembull:

  • Fotoja e profilit
  • Përshkrimi i kanalit
  • Filigranë
  • Dhe sigurisht, banderola

Si të bëni banderolën më të mirë

Kur krijoni banderolën më të mirë për YouTube, është e nevojshme të merren parasysh disa aspekte kryesore, duke përfshirë imagjinatën dhe kreativitetin tonë.. Le të mos harrojmë se bërja e një banderola është një çështje modeli, prandaj krijimtaria është thelbësore.

Essentialshtë gjithashtu thelbësore të zgjidhni një program apo aplikacion të mirë të dizajnit. Për fat të mirë në internet ne gjejmë shumë alternativa, disa prej tyre plotësisht falas. Mundohuni të zgjidhni një aplikacion që ju ofron modele të gatshme, ku duhet të modifikoni vetëm detaje të vogla.

Është e rëndësishme kujdesuni për madhësinë e banderolës sonë për Youtube. Mos harroni se në varësi të pajisjes që ju shikon është se si do të duket banderola juaj. Keyshtë gjithashtu thelbësore të dini se si të përdorni llojin e ngjyrës, fontit dhe madhësisë së imazheve që do të futni në banderolën tuaj.

Mund të vendosni disa fjalët që përshkruajnë kanalin tuaj. Kështu që njerëzit do të kenë një përmbledhje të shkurtër të temave që ju zhvilloni në përmbajtjen tuaj dhe mund të pajtohen në rast se ndihen të tërhequr.

Hapat për të ngarkuar banderolën në Youtube

  1. hap YouTube
  2. rreze Clic në lidhje me foton e profilit tuaj
  3. Klikoni mbi "Kanali juaj"
  4. Ndodh seksionin e dizajnit dhe ngarkoni banderolën që keni krijuar për kanalin tuaj.


Ju gjithashtu mund të jenë të interesuar:
Bleni ndjekës
Letra për Instagram për të prerë dhe ngjitur