Të jesh një person i njohur në rrjetet sociale është diçka që për shumë është e rëndësishme, sepse si individë njerëzorë meqenëse kemi lindur ka një nevojë të pashmangshme për pranim nga shoqëria në të cilën veprojmë. Isshtë e nevojshme të bëhet një studim mjaft kompleks për të kuptuar këtë pikë, por sot nuk do të flasim për këtë, por për mënyrën e marrjes së miratimit, pëlqimeve ose pëlqimeve në Facebook.

Gjëja më e mirë për rrjetet sociale është ndoshta se çdokush mund të bëhet një person i njohur dhe i pëlqyer nga shumë. Për ta bërë atë nuk ke nevojë për shkencë të madhe Dhe ka shumë mënyra për ta bërë atë pa kaq shumë komplikime, për këtë do të lëmë disa këshilla që mund të funksionojnë për të ngritur shumë duart në Facebook dhe madje edhe në rrjetet e tjera sociale.

Merrni pëlqime në Facebook Si ta bëjmë atë?

Ka disa gjëra që rekomandohen të bëhen për të marrë më shumë ndërveprime në rrjetet sociale, si dhe shtrirje më të madhe. Shumë nga këto teknika dhe strategji janë ato që përdorin shumë njerëz, kompani dhe ekspertë në zonë për të pasur një shtrirje më të madhe në platformat sociale.

Më e zakonshmja është inkurajimi i audiencës që të reagojë ndaj postimit në një mënyrë delikate, me postime që u pëlqejnë atyre. Por që të jesh në gjendje ta bësh këtë, duhet pak kohë, pasi rekomandohet të bësh një "studim tregu" të vogël, kjo konsiston në bërjen e botimeve të ndryshme, në ditë të ndryshme, për disa javë dhe vendosni se cili ishte ai që "më shumë pëlqente".

Kjo nuk është aspak e komplikuar, Ju vetëm duhet të krijoni një plan që shkon në përputhje me atë që është vendosur dhe atë që ju po kërkoni. Me këtë, do të jetë e mundur të përcaktohen botimet me të cilat audienca ndërvepron më shumë, në cilën kohë ka më shumë fluks, e cila është më e përshtatshme për t'u botuar, etj.

Facebook dhe "pëlqimet"

Një mënyrë tjetër për të marrë shumë pëlqime, veçanërisht kur përdorni një faqe në Facebook, është krijimi i përmbajtjes ku audienca mund të marrë pjesë. Për këtë, rekomandohet të bëni sondazhe; Kjo do t'u sigurojë përdoruesve një mënyrë për të shpjegoni se çfarë lloj përmbajtje gëzojnë më shumë dhe në të njëjtën kohë i bëni ato pjesë të vendimeve të faqes.

Por kjo jo vetëm që funksionon për "fanspage", përdoruesit e zakonshëm mund të pyesin të afërmit e tyre se çfarë janë të interesuar të shohin dhe kështu t'i bëjnë ata pjesë e botimeve të profilit. Një strategji tjetër që shpesh përdoret shumë është të kesh një profil publik, kjo funksionon më pak për të pasur një shtrirje më të madhe në rrjetin social, sepse Kjo lejon që publikimet të ndahen dhe të krijohen gjithnjë e më shumë pëlqime ose pëlqime.

Metodat funksionale

Metoda të tjera që zakonisht funksionojnë janë të krijojnë një audiencë të synuar, të përpiqen t'i postojnë gjërat një grupi të caktuar njerëzish dhe të kontrollojnë nëse ata reagojnë. Përveç kësaj, një nga gjërat që të gjithë e pëlqejnë në Facebook dhe në rrjetet sociale është ajo që njihet si "vërtetësia".

Nëse, sa largpamëse mund të duket, të gjithë grupet që janë pjesë e rrjeteve sociale zakonisht kanë një pikë të përbashkët dhe kjo është se ata tërhiqen nga vërtetësia ose kur besojnë se ka vërtetësi në një profil, ata kanë gjenerojnë më shumë tërheqje dhe për këtë arsye më shumë më pëlqen. Pra, strategjia më e saktë është "vërtetësia".

FilesJu gjithashtu mund të jenë të interesuar:
Bleni ndjekës
Letra për Instagram për të prerë dhe ngjitur