Si të përdorni gjurmimin e zonës së rrahjeve të zemrës në Apple Watch në watchOS 9


Si të përdorni gjurmimin e zonës së rrahjeve të zemrës në Apple Watch në watchOS 9

Apple ka bërë përparime të rëndësishme në fitnes me watchOS 9 dhe iOS 16. Gjurmimi i zonës së rrahjeve të zemrës është një nga veçoritë më emocionuese të shtuara së fundmi në arsenalin e Apple Watch. Të hutuar për zonat e rrahjeve të zemrës? Mos u shqetësoni. Në këtë artikull, unë do të shpjegoj se cilat janë zonat e rrahjeve të zemrës dhe si mund të përdorni gjurmimin e zonës së rrahjeve të zemrës në watchOS 9.

Cilat janë zonat e rrahjeve të zemrës?

Apple shpjegon zonat e rrahjeve të zemrës si përqindje e rrahjeve maksimale të zemrës; kjo llogaritet dhe personalizohet automatikisht duke përdorur të dhënat tuaja shëndetësore. Për më tepër, çdo Apple Watch ka pesë zona të rrahjeve të zemrës që tregojnë intensitetin e stërvitjes tuaj duke matur rrahjet e zemrës në faza të ndryshme të stërvitjes tuaj.

Zona e rrahjeve të zemrës nuk duhet të ngatërrohet me rrahjet tuaja të zemrës, pasi kjo e fundit përfaqëson numrin e rrahjeve në minutë.

Mund t'ju interesojë:  Çfarë do të thotë "Prit" në aplikacionin Snapchat?

Shenim: Zonat e rrahjeve të zemrës do të llogariten bazuar në informacionin që keni dhënë në aplikacionin Health në tuaj iPhone.

Pse të përdorni zonat e rrahjeve të zemrës?

Zonat e rrahjeve të zemrës janë një plus, pasi do të ishte e vështirë të monitorosh vazhdimisht sensorin e rrahjeve të zemrës dhe të llogarisësh rrahjet e zemrës gjatë një stërvitje kardio. Duke integruar zonat e rrahjeve të zemrës në watchOS 9, Apple ka thjeshtuar plotësisht procesin e llogaritjes dhe llogaritjes dhe ju lejon të përqendroheni vetëm në ushtrimet tuaja.

Është e rëndësishme të theksohet se mund të mos gjeni numra që janë aq të afërt me ato të dhëna këtu, dhe arsyeja është se të dhënat e mia shëndetësore dhe tuajat nuk do të përputhen. Për një person të lindur në vitin 1998, me peshë 80 kg dhe lartësi 170 cm, Apple i klasifikon pesë zonat e rrahjeve të zemrës si më poshtë

 • Zona 1: Rrahjet e zemrës më pak se 141 bpm ose 60% e rrahjeve maksimale të zemrës.
 • Zona 2: Frekuenca e zemrës është midis 142-153 rrahje në minutë ose 60-70% e rrahjeve maksimale të zemrës.
 • Zona 3: Frekuenca e zemrës është midis 154-165 rrahje në minutë ose 70-80% e rrahjeve maksimale të zemrës.
 • Zona 4: Frekuenca e zemrës është midis 167-178 rrahje në minutë ose 80-90% e rrahjeve maksimale të zemrës.
 • Zona 5: Frekuenca e zemrës është më e madhe se 179 bpm ose 90% e rrahjeve maksimale të zemrës.

Frekuenca maksimale e zemrës: 220 – mosha

Nota: Aquí, la FC se refiere a la frecuencia cardíaca.

Si të shikoni zonat e rrahjeve të zemrës në Apple Watch dhe iPhone

Tani që koncepti i zonave të rrahjeve të zemrës është sqaruar, duhet të jeni të etur për të mësuar se si t'i shihni ato në Apple Watch dhe iPhone. Por së pari, duhet të dini se si të shtoni zonat e rrahjeve të zemrës në Apple Watch.

Mund t'ju interesojë:  Si të vizatoni një shigjetë në Photoshop CS5

Përfshini zonat e rrahjeve të zemrës në pamjen e stërvitjes në Apple Watch

 1. Hapni aplikacionin Trajnimi.
 2. Shkoni te tre pikat pranë ushtrimit kardio.
  Për shembull, mund të zgjidhni "Ecni brenda".
 3. Prekni ikonën e lapsit nën "Hap".
 4. Zgjidhni pamjet e trajnimit.

 5. Pastaj shtypni "Ndrysho pamjet".
 6. Lëvizni te "Zonat e rrahjeve të zemrës" → ndërroni "Aktiv".

!!Urime!! Tani keni aktivizuar me sukses zonat e rrahjeve të zemrës në seancën tuaj të stërvitjes. Tani ndiqni hapat e mëposhtëm për të parë zonën tuaj të rrahjeve të zemrës në Apple Watch dhe në iPhone tuaj.

Shikoni zonën e rrahjeve të zemrës gjatë stërvitjes në Apple Watch

 1. Hapni aplikacionin Workout në iPhone tuaj.
 2. Zgjidhni ushtrime kardio.
  Për shembull, prekni "Ecni brenda".
 3. Lëvizni poshtë te "Zonat e rrahjeve të zemrës".
  Mund ta rrotulloni kurorën dixhitale lart/poshtë për të lëvizur.

Për më tepër, zonat e rrahjeve të zemrës ndahen në pesë në modalitetin e stërvitjes. Ju tregon zonën në të cilën jeni sipas tensionit tuaj. Mund të kontrolloni gjithashtu rrahjet e zemrës, kohën e zonës dhe rrahjet mesatare të zemrës direkt në ekran.

Shikoni të dhënat e zonës së rrahjeve të zemrës në iPhone tuaj

 1. Hapni aplikacionin e fitnesit.
 2. Shkoni te përmbledhja e trajnimit.
 3. Kliko "Trego më shumë" pranë "Rahjeve të Zemrës".

Nën "Rritjet e zemrës" do të shihni një grafik që tregon kohën e kaluar në secilën zonë.

Si të ndryshoni zonat e rrahjeve të zemrës në Apple Watch dhe iPhone

Zonat e rrahjeve të zemrës llogariten automatikisht bazuar në moshën, gjatësinë dhe peshën tuaj të futur në aplikacionin Health në iPhone tuaj. Prandaj, nëse jeni një atlet i njohur me zonat e rrahjeve të zemrës, mund t'i vendosni ato duke ndjekur metodat e mëposhtme:

Mund t'ju interesojë:  Si të vendosni kohëmatësin e gjumit në Apple Music në iPhone, Mac dhe HomePod

Në Apple Watch

 1. Shkoni te aplikacioni Cilësimet në Apple Watch.
 2. Lëvizni poshtë dhe trokitni lehtë mbi Trajnim → Zonat e rrahjeve të zemrës.
 3. Shtypni manual.

 4. Zgjidhni zonën që dëshironi të modifikoni.
 5. Vendosni kufizimet sipas preferencave tuaja.
  Mund ta rrotulloni kurorën numerike ose të shtypni simbolet (+, -).
 6. Shtypni "U krye".

Shenim: Mund të ndryshoni kufirin e sipërm të zonës 1, kufirin e poshtëm të zonës 5 dhe kufirin e sipërm dhe të poshtëm të zonave 2, 3 dhe 4.

Në iPhone

 1. Hapni aplikacionin Clock në iPhone tuaj.
 2. Prekni "Ora ime" → "Workout".
 3. Lëvizni poshtë dhe trokitni lehtë mbi zonën e rrahjeve të zemrës.
 4. Manuali i rubinetit. Më pas mund të modifikoni zonat në zonat e rrahjeve të zemrës.

 5. Prekni numrin pranë rrahjeve në minutë dhe bëni çdo ndryshim të nevojshëm.
  Pasi të keni futur të dhënat, prekni kudo në ekran për të konfirmuar.

Kjo është e gjitha njerëz.

Së bashku me gjurmimin e gjumit dhe modalitetin me energji të ulët, zonat e rrahjeve të zemrës janë një tjetër veçori e dobishme në watchOS 9. Unë e përdor atë në orën time për të monitoruar rrahjet e zemrës gjatë një stërvitje. E përdorni edhe ju? Më njoftoni në komente.

lexoni më shumë

 • Si të matni ndryshueshmërinë e rrahjeve të zemrës (HRV) në Apple Watch
 • Aksesorët më të mirë shëndetësorë për iPhone dhe iPad
 • Aplikacionet më të mira të monitorimit të rrahjeve të zemrës për Apple Watch
Nuk ka artikuj të listuar në përgjigje.Ju gjithashtu mund të jenë të interesuar:
Bleni ndjekës
Letra për Instagram për të prerë dhe ngjitur
Ndalim Krijues
IK4
Zbuloni në internet
Ndjekës në internet
përpunoje lehtë
mini manual
një si të bëni
ForumPc
LlojiRelax
Revista Lava
çrregullt
bibliotekë mashtrimesh
ZoneHeroes