Si të shikoni një skedar Kalendari Google në Excel


Si të shikoni një skedar Kalendari Google në Excel

Google zakonisht i ofron të dhënat në një format që është në përputhje me aplikacionet e tjera.

Mund të keni zbuluar tashmë se mund të ngarkoni skedarë Docs në Word ose skedarë Sheets në Excel, por përputhshmëria nuk është e kufizuar në aplikacionet e produktivitetit të Google.

Mund të eksportoni gjithashtu informacione të "Kalendarit të Google" për t'i parë ose modifikuar në aplikacione të tjera.

Tutoriali ynë do t'ju tregojë se si të shkarkoni një skedar Google Calendar dhe ta hapni atë në Excel.

Indeks

Përmbledhje – Si të eksportoni Kalendari Google në Excel

 1. Shkoni në faqen e internetit të Google Calendar.
 2. Klikoni në tre pikat pranë kalendarit dhe më pas zgjidhni "Cilësimet dhe ndarjen".
 3. Klikoni butonin Export Calendar.
 4. Klikoni me të djathtën në skedarin e shkarkuar dhe zgjidhni "Extract All".
 5. Hapni Excel.
 6. Klikoni "File" dhe pastaj "Open".
 7. Navigoni te skedari i kalendarit të nxjerrë.
 8. Klikoni "Të gjithë skedarët e Excel" dhe më pas "Të gjithë skedarët".
 9. Zgjidhni skedarin nga rendi i ditës dhe shtypni "Open".
 10. Zgjidhni opsionin "Me ndarës" dhe shtypni "Next".
 11. Zgjidhni kutinë e kontrollit "Tabed" dhe më pas prekni "Done".
Mund t'ju interesojë:  Si të çabonoheni nga YouTube TV nga çdo pajisje

Udhëzuesi ynë vazhdon më poshtë me më shumë informacion se si të eksportoni Google Calendar në Excel, duke përfshirë imazhet e këtyre hapave.

Google Calendar është një aplikacion i mrekullueshëm që mund ta përdorni në kompjuterin, telefonin dhe tabletin tuaj.

Thjesht duke u identifikuar në llogarinë tuaj të Google në pajisje të shumta, mund të menaxhoni kalendarin tuaj dhe të merrni sinjalizime për një ngjarje të ardhshme.

Por ju mund të dëshironi të krijoni kopje rezervë ose të ndërveproni me Kalendarin tuaj të Google në Microsoft Excel dhe perspektiva për të rikrijuar manualisht të gjitha takimet tuaja mund të duket e frikshme.

Për fat të mirë, ju mund të eksportoni skedarin tuaj "Kalendari Google" si një skedar .ics, të cilin mund ta hapni në Microsoft Excel.

Si të hapni një skedar Google Calendar .ics në Microsoft Excel (udhëzues me fotografi)

Veprimet e përshkruara në këtë artikull janë kryer në Microsoft Excel 2010, por do të funksionojnë edhe në versionet e tjera të Excel.

Vini re se kjo do ta vendosë skedarin tuaj të "Kalendarit të Google" në Excel, por formati i datës dhe orës për të mund të jetë pak i ndërlikuar për t'u punuar.

Mund të keni fat më të mirë nëse fillimisht importoni kalendarin tuaj në Outlook dhe më pas eksportoni kalendarin tuaj nga Outlook në një skedar CSV (ky artikull ka të bëjë me eksportimin e kontakteve nga Outlook, por procesi është i njëjtë për kalendarin dhe kontaktet. Thjesht duhet të zgjidhni opsionin Kalendari në vend të Kontakteve).

Këta hapa do t'ju tregojnë se si të eksportoni një skedar kalendari Google në Excel.

Hapi 2: Klikoni butonin e menysë në të djathtë të kalendarit që dëshironi të shikoni në Excel dhe më pas zgjidhni opsionin Cilësimet dhe Ndarja.

Mund t'ju interesojë:  26 terma të Apple që duhet të dini (Fjalori i termave të Apple)

Klikoni butonin e menysë pranë kalendarit dhe zgjidhni "Cilësimet & Ndarja".

Hapi 3: Zgjidhni opsionin "Export Calendar" i cili do të ruajë një skedar ZIP të kalendarit në kompjuterin tuaj.

Klikoni Eksporto kalendarin.

Hapi 4: Gjeni skedarin e kalendarit të eksportuar, klikoni me të djathtën mbi të dhe zgjidhni opsionin Ekstrakt të gjitha.

Klikoni me të djathtën në skedarin e kalendarit dhe zgjidhni "Extract All".

Hapi 5: Hapni Microsoft Excel.

Hapi 6: Klikoni në skedën "File" në këndin e sipërm të majtë të dritares, më pas zgjidhni opsionin "Open" dhe lundroni te dosja me skedarin e eksportuar të "Kalendarit Google".

Klikoni në skedën "File" dhe zgjidhni "Open".

Hapi 7: Klikoni në menunë rënëse "Të gjithë skedarët e Excel" që ndodhet në këndin e poshtëm djathtas të dritares dhe zgjidhni opsionin "Të gjithë skedarët".

Zgjidhni listën rënëse "Të gjithë skedarët e Excel" dhe më pas zgjidhni "Të gjithë skedarët".

Hapi 8: Zgjidhni skedarin e Kalendarit Google dhe klikoni "Hap".

Zgjidhni skedarin nga rendi i ditës dhe shtypni "Open".

Hapi 9: Sigurohuni që kutia "Me skeda" të jetë e kontrolluar në krye të dritares dhe më pas klikoni "Next".

Zgjidhni opsionin "Me ndarës" dhe klikoni "Next".

Hapi 10: Kontrolloni kutinë në të majtë të skedës dhe klikoni "Finish".

Kontrolloni kutinë në skedën dhe klikoni butonin "U krye".

Tani që dini se si të eksportoni një skedar "Kalendari Google" në Excel, mund të bëni ndryshime në informacionin e takimit dhe ngjarjes tuaj në formatin e skedarit Excel.

Mund t'ju interesojë:  UGREEN X-Kit: mbajtësi i mrekullueshëm ergonomik me qendër

Ju lutemi vini re se çdo ndryshim që bëni në skedarin tuaj të kalendarit në Excel nuk do të kalojë në Kalendarin tuaj aktiv të Google.

Siç u përmend më lart, rezultatet mund t'ju pëlqejnë më mirë nëse fillimisht importoni "Kalendarin Google" në Outlook dhe më pas e eksportoni kalendarin në një skedar CSV nga Outlook (ky artikull ka të bëjë me eksportimin e kontakteve nga Outlook, por në thelb është i njëjti proces).

Personalisht, mua më duket shumë më i mirë ky format dhe mund t'ju pëlqejë më shumë rezultati i këtij procesi.

Nëse përdorni gjithashtu aplikacionet e redaktimit të dokumenteve të Google, mund të jeni të interesuar të mësoni se si të ndani skedarët e Dokumenteve, Tabelave ose Slides.

Pyetje të shpeshta

Çfarë lloj skedari do të krijohet kur eksportoni një kalendar Google?

Skedari që eksportoni nga Google Calendar do të jetë fillimisht një skedar i ngjeshur .zip.

Kur nxirrni këtë skedar zip, do të keni një skedar kalendar .ics.

A mund t'i hap të dhënat e "Kalendarit të Google" si një fletëllogaritëse në Excel?

Po, duke ndjekur udhëzimet në udhëzuesin tonë të mëparshëm, do t'i eksportoni të dhënat tuaja të "Kalendarit Google" në një skedar të pajtueshëm me Microsoft Excel pasi të keni konfiguruar disa cilësime.

Kështu që ju mund t'i shihni ngjarjet tuaja të "Kalendarit të Google" në një format fletëllogaritëse në aplikacionin tuaj Excel.

A mund të importoj skedarë individualë ics në kalendarin e Microsoft Outlook?

Po, ky lloj skedari është i pajtueshëm jo vetëm me MS Excel, por edhe me programe të tjera kalendarike si Microsoft Outlook.

Nëse hapni Outlook, klikoni në skedën e menysë "File" dhe më pas zgjidhni opsionin "Import", do të jeni në gjendje të ndiqni magjistarin dhe të importoni skedarin e kalendarit .ics në aplikacionin Outlook.

A do të jem në gjendje të ruaj shënimet e kalendarit si një skedar CSV nga Excel?

Po, Microsoft Excel mund të ruajë të dhënat e ngjarjeve nga skedarët e nxjerrë në formatin e skedarit CSV, formatin e skedarit .xls, formatin e skedarit .xlsx dhe disa të tjera pasi t'i importojë ato në program.

Ju mund ta bëni këtë duke klikuar skedën "File", duke zgjedhur opsionin "Ruaj si", më pas duke klikuar në menunë rënëse "Lloji i skedarit" dhe duke zgjedhur opsionin "CSV".

Më pas mund ta hapni këtë skedar në aplikacione të tjera që mbështesin formatin e skedarit .csv, si p.sh. Google Spreadsheets.Ju gjithashtu mund të jenë të interesuar:
Bleni ndjekës
Letra për Instagram për të prerë dhe ngjitur
Ndalim Krijues
IK4
Zbuloni në internet
Ndjekës në internet
përpunoje lehtë
mini manual
një si të bëni
ForumPc
LlojiRelax
Revista Lava
çrregullt
bibliotekë mashtrimesh
ZoneHeroes