Facebook pa dyshim është platforma më e famshme e internetit e të gjitha kohërave, qartë se ka mundësi të pafundme që lejojnë përdoruesit të shijojnë të gjitha llojet e veprimeve me njëri-tjetrin. Midis këtyre, sot do të theksohen "ndjekësit" e famshëm, një mundësi që çdo përdorues i zakonshëm mund të zgjedhë, pa pasur një faqe.

Për këtë, procesi që duhet ndjekur nuk është aspak i ndërlikuar, sepse në thelb ajo që duhet të bësh është të gjesh cilësimet, t'i modifikosh ato dhe të aktivizosh opsionin. E njëjta gjë që do të shpjegohet në detaje në seksionin tjetër.

Aktivizoni funksionin e ndjekësve në Facebook Si ta bëjmë atë?

Para së gjithash, është e nevojshme të theksohet se rëndësia e këtij funksioni qëndron në atë që shërben, në mënyrë që njerëzit që shijojnë përmbajtjen që ndan një tjetër, të mund të jenë në hap me azhurnimet e profilit të ri. Kjo pa pasur nevojë për të qenë miq. Por në mënyrë që përmbajtja të mund të shihet nga njerëz të jashtëm që nuk janë shtuar në profil, cilësimet e privatësisë duhet të modifikohen.

Sido që të jetë, mënyra Për të aktivizuar funksionin e ndjekësve në Facebook është si më poshtë:

  1. Duhet të jetë hyr në llogarinë e Facebook siç arrihet normalisht.
  2. Personi duhet të shkojë në shiritin e menusë, ku duhet të jetë i vendosur "Cilësimet dhe privatësia".
  3. Kur të hapet, do të duhet të kërkoni specifikisht seksionin "konfigurimi" dhe më pas opsioni "botime publike".
  4. Atje, do të keni një pamje të opsioneve, ndër të cilat duhet të shtypni atë që shfaqet si "kush mund të më ndjekë".
  5. Në mënyrë që përmbajtja të shikohet, ndahet dhe reagohet nga njerëz të ndryshëm, ajo duhet të jepet në opsioni "publik".

Nga aplikacioni për celular Facebook

Procedura është në thelb e njëjtë me atë kur bëhet në internet, ajo që duhet të merret parasysh është se cili nga aplikacionet e Facebook është ai i instaluar në pajisje. Epo, si në versionin Lite ashtu edhe në aplikacionin Facebook, menuja identifikohet nga ikona e tre linjave horizontale.

Në çdo rast, aktivizimi i këtij opsioni nuk është aspak i vështirë dhe siç u tha procedura është vërtet e ngjashme, ajo që duhet të merret parasysh është dini si të identifikoni se cilat botime dëshironi të jenë të përshtatshme për këdo dhe cilat do të jenë vetëm për miqtë dhe të njohurit e shtuar. Për këtë, privatësia e botimeve në fjalë duhet të modifikohet vazhdimisht kur ata duan të postojnë dhe kaq.

konsideratat

Shtë e nevojshme mbani në mend disa gjëra në rast se njerëzit nuk pajtohen. Siç mund të jenë disa përdorues që mund të bezdisin ose mund të mos shtojnë asgjë me vlerë në mesin e ndjekësve. Për këtë, Facebook gjithashtu ka një plan kontigjence.

Në rast se një përdorues i caktuar nuk pëlqehet dhe bëhet i bezdisshëm, gjithmonë mundeni bllok për të mos pasur nevojë të hasni komente negative dhe të lodhshme. Për ta bërë këtë, duhet vetëm të lokalizoni profilin e këtij personi dhe të shtypni tre elipsat e profilit të tij, ku midis opsioneve të tjera duhet të shtypni opsionin "bllok", dhe voila ky nuk do të jetë më problem.Ju gjithashtu mund të jenë të interesuar:
Bleni ndjekës
Letra për Instagram për të prerë dhe ngjitur