Aktivizoni titrat e një videoje të postuar në YouTube është goxha e drejtpërdrejtë Nëse nuk dini si ta bëni, mos u shqetësoni. Ne do t'ju mësojmë gjithçka në lidhje me këtë mjet interesant që përfshin platformën popullore të transmetimit të videove dhe që na lejon të shikojmë përmbajtje në një gjuhë tjetër.

Titrat në YouTube nuk shërbejnë vetëm për të kuptoni ato video që janë në gjuhë të tjera por ato janë gjithashtu një mundësi e jashtëzakonshme për ata që kanë një lloj dëmtimi të dëgjimit. Sot ne ju tregojmë mënyrën më të lehtë dhe më të shpejtë për të aktivizuar këtë funksion nga PC ose APP.

Pse janë titrat të rëndësishëm në YouTube?

Shumë përdorues ende nuk e kuptojnë rëndësinë e titrave brenda platformës YouTube. Ato mund të jenë të dobishme në ato momente kur ne duam të luajmë një video në një gjuhë tjetër ose thjesht kur jemi në një vend me shumë zhurmë ku është e pamundur të dëgjojmë audion e videos.

Titrat gjithashtu mund të të bëhet një alternativë e shkëlqyeshme në ato raste në të cilat gjendemi në hapësira ku tingulli i videove nuk mund ose nuk duhet të dëgjohet në vëllim të lartë.

Cilado qoftë arsyeja, e rëndësishme është se Youtube na ofron mundësinë për të aktivizuar titrat. Procedura për ta bërë atë është mjaft e thjeshtë dhe e shpejtë, dhe më e mira nga të gjitha është që ne do të jemi në gjendje ta konfigurojmë atë nga PC ose madje edhe nga aplikacioni celular.

Aktivizoni titrat nga PC

Për të aktivizuar titrat në YouTube nga kompjuteri ynë Ne do të kemi nevojë vetëm për një kompjuter me një lidhje interneti. Nuk do të jetë e nevojshme të shkarkoni aplikacione ose programe të tjera. Këtu janë hapat që duhet të ndjekim:

 1. hap Youtube nga shfletuesi i PC-së tuaj duke hyrë youtube.com
 2. kërkim videoja që dëshironi të luani
 3. Klikoni në ikonën "konfiguracion”Kjo shfaqet në fund të dritares së riprodhimit.
 4. Klikoni mbi "Subtítulos"
 5. Zgjidhni më i përshtatshmi sipas gjuhës
 6. gati. Videoja tani do të ketë titrat të aktivizuar

Në rast dëshire fik titrat në video ju thjesht duhet të përsëritni secilin nga hapat e përshkruar më sipër dhe të zgjidhni kutinë "nëntituj":

Aktivizo titrat nga një pajisje iOS

Procedura për të aktivizuar titrat nga një pajisje iOS është gjithashtu mjaft e thjeshtë. Nëse ende nuk dini si ta bëni, kushtojini vëmendje hap pas hapi që duhet të ndiqni:

 1. hap Youtube në pajisjen tënde iOS
 2. Ndodh dhe luajeni videon e dëshiruar
 3. kliko sipër tre pikave vertikale që shfaqen në këndin e sipërm të djathtë të ekranit.
 4. Klikoni në opsionet e titrave (CC) dhe zgjidhni më të përshtatshmen sipas gjuhës.

Aktivizoni titrat nga aplikacioni Android

Nga aplikacioni për celular YouTube për Android është gjithashtu e mundur të aktivizoni titrat e çdo videoje:

 1. hap aplikacionin Youtube në celularin tuaj
 2. Kërko dhe shumohen videoja e preferencës tuaj
 3. kliko mbi tre pikat vertikale (këndi i sipërm i djathtë)
 4. Zgjidhni opsionin "Subtítulos"


Ju gjithashtu mund të jenë të interesuar:
Bleni ndjekës
Letra për Instagram për të prerë dhe ngjitur