Adresa e postës elektronike që është e lidhur me Facebook, ndikon në shumë nga veprimet e rrjetit social, për shembull ju lejon të merrni njoftime përmes emailit të përmendur. Per fat te mire Facebook ju lejon të ndryshoni këtë adresë në çdo kohë që dëshironi, në mënyrë që ata të mund ta bëjnë këtë veprim të pafund. Procesi për të ndryshuar emailin tuaj në Facebook është shumë i thjeshtë dhe mund të bëhet nga kudo.

Ndryshoni adresën e postës elektronike në Facebook Si ta bëjmë atë?

Bërja e një azhurnimi të vazhdueshëm të informacionit të tillë si posta elektronike dhe numri i telefonit celular në rrjetet sociale është vërtet e rëndësishme, sepse këto gjëra janë të nevojshme për të qenë në gjendje të hyni në llogari, të jeni në gjendje të merrni njoftime, të rikuperoni fjalëkalimet, ndër të tjera.

Për fat të mirë, ndryshimi i adresës së postës elektronike që është e lidhur me llogarinë e Facebook nuk është një procedurë që përfshin shumë punë, pasi e njëjta gjë është një veprim po aq i lehtë për t’u ekzekutuar sa bërja e editimeve në botime ose thjesht postoni një koment. Më poshtë do të shpjegojë procedurën në një mënyrë të thjeshtë për të azhurnuar adresën kryesore të postës elektronike.

Hapat për të ndryshuar emailin kryesor të llogarisë suaj

Para së gjithash, duhet të hyni në Facebook si zakonisht. Tjetra, duhet të klikoni në shiritin e menusë që ndodhet në krye të ekranit bazë. Pastaj duhet të shtypni "konfigurimin", për të shtypur më vonë "Gjeneroni Cilësimet e Llogarisë". Seksioni "kontakt" duhet të jetë i vendosur në mënyrë specifike.

Sapo të bëhet kjo, duhet të shtypni "shtoni një adresë tjetër email ose shifër të telefonit celular". Tani në kutinë e përmbajtjes që shfaqet, adresa e re e postës elektronike duhet të futet. Konkretisht në rreshtin që thotë "email i ri", një herë e bërë dhe konfirmuar ju duhet të klikoni në "shtoni".

Me këtë, do të merret një email, në adresën e dhënë më parë. Ju duhet të hapni dhe të shkoni në lidhjen që shfaqet atje ose të shkruani kodin në ekranin e Facebook. Sapo të bëhet kjo, duhet të shtypni "ruaj ndryshimin". Nëse adresa është akoma e vendosur, është e nevojshme të shtypni "vendosur si kryesore" dhe fshini tjetrin.

Përfitimet e mbajtjes së azhurnuar të adresës tuaj të postës elektronike në Facebook

Për ta bërë të qartë këtë, është me të vërtetë domethënëse të mbash adresën e postës elektronike të azhurnuar, arsyeja kryesore është që llogaria është plotësisht e kompromentuar për shkak të kësaj. Ndryshimi i vazhdueshëm i fjalëkalimit dhe azhurnimi i informacionit, lejon të parandalohet vjedhja e llogarisë ose pirateria.

Për më tepër, Facebook ka mundësinë që të ketë dy llogari email të lidhura me platformën, në mënyrë që të dy të marrin njoftime dhe të kuptojnë se gjithçka është në rregull. Çfarë është mjaft i dobishëm për sa i përket sigurisë dhe monitorimin e asaj që po ndodh në mediat sociale.

Për më tepër, bërja e kësaj zgjat vetëm disa minuta dhe nuk është e komplikuar siç mund ta shihni. Si një rekomandim shtesë, mund të thuhet se emaili që shtohet duhet të jetë privat dhe personal, Nëse është e mundur, është e panjohur për askënd tjetër përveç pronarit të llogarisë, në mënyrë që siguria të ruhet në maksimum.Ju gjithashtu mund të jenë të interesuar:
Bleni ndjekës
Letra për Instagram për të prerë dhe ngjitur