Facebook ngagaduhan sababaraha pilihan anu tiasa disaluyukeun sahingga pangalaman dina layanan anu pangsaéna. Dina pengertian ieu, platform sosial anu paling sering dianggo dugi ka kéngingkeun seueur fungsi privasi pikeun dikonfigurasi pikeun pangguna na. Kituna, unggal pangguna tiasa milih operasi sareng bolaykeun operasi dina éta, tapi dina pilihan anu disayogikeun, teu mungkin pikeun mendakan upami aya anu ngasingkeun anjeunna tina kontak.

Khususna, dina bewara Facebook, upami aya anu diblokir atanapi kusabab diblokir, moal aya anu ngabéjaan. Nanging, upami nembongan, pitunjuk khusus dina jaringan sosial anu tiasa ngungkabkeun kabiasaan ieu nyandak kacindekan yén jalma parantos mutuskeun pikeun ngasingkeun anjeun tina hubunganana, atanapi upami anjeun hoyong ngahalangan batur tina Facebook, sadayana bakal ditingalikeun dina tulisan ieu.

Blok dina Facebook Kumaha carana ngalakukeunana?

Dina conto anu munggaran, teu kedah disebatkeun yén alesan pikeun ngaluarkeun batur tina kahirupan maya tiasa kaitung seueur. Tapi ampir salawasna, ieu lumangsung kusabab masalah interpersonal, pangguna anu ngaganggu atanapi ku alesan saderhana henteu hoyong jalma sanés ngagaduhan jinis kontak langsung sareng profilna. Prosésna henteu ngalibetkeun naon-naon anu rumit sareng pikeun ieu sababaraha menit diinvestasikeun bakal cekap.

Upami kaputusan ieu parantos dicandak ku alesan naon waé, perlu dipikaharti yén ti saprak éta anjeun moal tiasa ningali deui tulisan anu dilakukeun ku jalma éta, atanapi koméntar, atanapi ngirim pesen ka silih sareng sabalikna. Janten sateuacan nyandak kaputusan ieu, émut yén éta ngagaduhan seueur watesan sareng akibat.

Prosedur pikeun ngahalangan akun Facebook

Bener henteu aya anu rumit dina ngahalangan batur tina Facebook, salah sahiji prosedur anu paling saderhana sareng paling umum nyaéta nuliskeun profil jalma anu anjeun henteu hoyong ngagaduhan jinis kontak virtual. Salajengna, anjeun kedah pencét kana tilu elips anu nembongan di handapeun gambar sampul. Di dinya anjeun kedah pencét pilihan "blok".

Terasna, anjeun kedah masihan "mastikeun", ngajelaskeun alesan kunaon anjeun hoyong mupus sareng ngahalangan kontak, léngkah ieu opsional. Sareng voila, ku ieu jalmi bakal diblokir lengkep tina jaringan Facebookna. Dina aplikasi pikeun telepon sélulér sareng prosedur na sami.

Ngémutan

Perlu diperhatoskeun yén jalma-jalma tiasa terang nalika aya anu ngahalangan aranjeunna, ngalangkungan petunjuk atanapi kaayaan anu lumangsung dina jaringan sosial. Salaku conto; nalika aya paguneman babarengan, jalma éta nalika ngalobrol, anjeun tiasa ningali yén anjeun henteu tiasa ngirim pesen sabab kontak parantos ngahalangan, Nya kitu ogé, upami éta nyobian ngalebetkeun profil anjeun, éta moal aya dina mesin pencari.

Pilihan anu pikasieuneun pisan, upami anjeun teu hoyong éta jalma némbongan di antara berita utama anjeun tanpa kedah meungpeuk atanapi mupus éta, anu kedah anjeun lakukeun nyaéta lirén nuturkeun aranjeunna dina jaringan sosial. Cara pikeun ngalakukeunana nyaéta ku nuliskeun profil anjeun sareng mencét pilihan na "Eureun nuturkeun", ku cara kieu éta moal muncul dina pembaruan.



Anjeun oge bisa jadi kabetot dina:
Meuli Pangiringan
Surat pikeun Instagram pikeun motong sareng nempelkeun