Kumaha ngaktipkeun atanapi mareuman 5G dina iPhone anjeun


Kumaha ngahurungkeun atanapi mareuman 5G anjeun iPhone

5G nawiskeun kagancangan anu langkung gancang kalayan latency anu langkung handap, kirang gangguan, tiasa ngalayanan langkung seueur alat, sareng nawiskeun efisiensi anu langkung ageung tibatan anu miheulaanna. Dina tulisan ieu, kuring bakal ngabantosan anjeun ngartos kumaha ngaktipkeun sareng nganggo 5G dina iPhone anjeun.

IPhones mana anu cocog sareng 5G?

Pariksa daptar ieu pikeun ningali naha iPhone anjeun cocog sareng téknologi 5G:

  • runtuyan iPhone 12
  • runtuyan iPhone 13
  • runtuyan iPhone 14
  • iPhone SE (2022)

Setélan standar pikeun 5G dina iPhone

Teu aya ragu yén 5G nyayogikeun kecepatan data anu saé. Ogé, idéal 5G kedah nyadiakeun umur batre leuwih panjang batan 4G. Kantun kusabab éta langkung gancang tibatan 4G sareng nganggo kakuatan anu kirang pikeun ngirimkeun jumlah data anu sami.

Sanajan kitu, di dunya nyata, 5G meakeun kakuatan leuwih ti 4G pikeun hiji alesan: sinyalna jaringan goréng. Sanaos jaringan 5G ngembangna gancang di sakumna dunya, kabuktian yén cakupan jaringan kirang. Ieu nyababkeun batré iPhone anjeun langkung gancang ngocor sabab nyobian ngajaga sinyal atanapi teras-terasan milarian sinyal alternatif.

Apple nyetél mode 5G otomatis sacara standar supados ieu henteu kajantenan. Ieu ngabantosan ngaoptimalkeun umur batre sareng pamakean data dumasar kana rencana data anjeun. Jeung iraha wae anjeun sapatemon sambungan jaringan goréng atawa speed 5G teu gancang sakumaha 4G, iPhone anjeun bakal otomatis pindah ka jaringan 4G.

Anjeun bisa jadi kabetot:  Kumaha ngareset workspace dina Photoshop CS5

Kumaha ngaktipkeun 5G dina iPhone anjeun

Sababaraha pangguna tiasa nyandak kauntungan tina kecepatan anu langkung gancang anu disayogikeun ku 5G; dina waktos anu sareng, sababaraha bisa jadi teu paduli. Lamun digolongkeun kana kategori kahiji, anjeun salawasna bisa make 5G. Nanging, upami anjeun kalebet kana kategori anu terakhir, anjeun tiasa nganonaktipkeun 5G sadayana.

Kalayan saurna, tuturkeun léngkah-léngkah ieu di handap pikeun ngaktipkeun atanapi mareuman 5G dina iPhone anjeun:

  1. Buka Setélan iPhone anjeun.
  2. Pilih Mobile data/Mobile data.

  3. Ketok "Setélan telepon sélulér"/"Setélan data sélulér".
    (Upami anjeun nganggo dua kartu SIM, mangga angkat ka "Setélan" → "Data sélular" → "Pilih nomer anu anjeun hoyong robih setélan" → "Sora sareng data")
  4. Pencét "Sora sareng data". Di dieu anjeun tiasa milih salah sahiji tina tilu pilihan:

    1. 5G Otomatis: Dipilih sacara standar sareng ngaktipkeun mode Data Smart. Ieu ngabantuan ngahemat umur batre sareng ngawatesan pamakean data ku cara ngalih ka LTE iraha waé 5G henteu disayogikeun.
    2. 5G Diaktipkeun: Milih jaringan ieu bakal maksa iPhone pindah ka jaringan 5G iraha wae eta sadia, euweuh urusan sabaraha goréng jaringan éta. Ieu langsung mangaruhan pamakean batre sareng ngirangan umur batre dina iPhone anjeun.
    3. LTE: Upami anjeun hoyong nganonaktipkeun 5G, pilih pilihan ieu. Éta ngan ukur nganggo jaringan LTE sanaos jaringan 5G sayogi. Ieu ngabantosan ngahemat umur batre sareng nyayogikeun sambungan anu langkung kuat, langkung dipercaya.

Kumaha ngaktipkeun atanapi mareuman roaming data 5G

Rupa-rupa operator di sakumna dunya ngadukung roaming 5G. Sanaos operator anjeun henteu ngadukung roaming 5G, nalika pilihan ieu dihurungkeun, alat anjeun tiasa ngalih ka 4G atanapi LTE, gumantung kana naon anu sayogi. Kieu kumaha anjeun tiasa ngaktipkeun atanapi mareuman roaming data dina iPhone anjeun.

  1. Buka Setélan iPhone anjeun.
  2. Pilih Data Seluler.
  3. Ketok "Setelan data seluler"/"Setelan data seluler".
  4. Hurungkeun atanapi pareumkeun roaming data dina kawijaksanaan anjeun.

Anjeun bisa jadi kabetot:  Naha Safari lambat dina iPhone sareng iPad anjeun? Ieu 8 solusi pikeun ngalereskeunana

Pilihan mode roaming data sélulér 5G mana anu kedah kuring pilih?

Aya tilu pilihan mode data sélular 5G pikeun dipilih:

  • Ngidinan langkung seueur data dina 5G: Upami dipariksa, pilihan ieu ngamungkinkeun langkung seueur pamakean data pikeun aplikasi sareng nyayogikeun FaceTime kualitas luhur, eusi dina HD dina Apple TV, cadangan otomatis ka iCloud, jsb. Pilihan ieu bakal diaktipkeun sacara standar, gumantung kana pamawa anjeun sareng naha anjeun gaduh rencana data anu henteu terbatas.
  • Standar: Ieu biasana diaktipkeun sacara standar dina kalolobaan jaringan telepon sélulér. Apdet otomatis, tugas latar, sareng setelan kualitas standar pikeun video sareng FaceTime diaktipkeun sawaktos dipilih.
  • Modeu data lemah: Tugas latar tukang sareng apdet otomatis ditunda sawaktos modeu data lemah diaktipkeun pikeun data seluler sareng Wi-Fi.

Sakali anjeun parantos mutuskeun pilihan mode data sélular 5G anu anjeun hoyong pilih, teras

  1. Jalankeun Setélan dina iPhone anjeun.
  2. Pencét "Data mobile".
  3. Pilih "Setélan sélulér"/"Setélan data sélulér".
  4. Ketok Modeu data.
  5. Ayeuna anjeun tiasa milih salah sahiji tina tilu pilihan anu sayogi,
    • Ngidinan langkung seueur data dina 5G
    • Estándar
    • Mode volume data low

Catetan: Pilihan "Ngidinan langkung seueur data dina 5G" nyéépkeun batré anjeun langkung gancang tibatan dua pilihan anu sanés. Ieu pituduh pikeun ngabantosan anjeun ngabéréskeun masalah solokan batré iPhone anjeun.

Naon hartosna ikon 5G anu béda?

Sababaraha operator di sakumna dunya nawiskeun konektipitas 5G. Kusabab aya téknologi 5G anu béda, sapertos frékuénsi handap 6 GHz, frekuensi sedeng sareng luhur atanapi gelombang milimeter, jelas yén operator tiasa ngagunakeun téknologi anu béda-béda gumantung kana pita frékuénsi anu aranjeunna kaala sareng kecepatan pangiriman data anu aranjeunna tawarkeun.

IPhone anjeun bakal nampilkeun ikon anu béda-béda gumantung kana jinis sareng laju sambungan. IPhone anjeun ayeuna nunjukkeun opat ikon dina bar status, sareng ieu hartosna:

  • 5G: Ikon 5G hartosna iPhone anjeun nyambung ka jaringan 5G dasar atanapi low-band anu disayogikeun ku panyadia ladénan anjeun.
  • 5G+, 5G UW, 5G UC: Ikon ieu hartosna iPhone anjeun nyambung ka versi frekuensi anu langkung luhur tina jaringan 5G. Ikon 5G+ nembongan sawaktos iPhone Anjeun disambungkeun ka versi frékuénsi luhur nu ditawarkeun ku panyadia ladenan Anjeun. 5G UW mangrupikeun versi gelombang milimeter tina jaringan 5G. Anu pamungkas, 5G UC pondok pikeun Ultra Capacity, jaringan 5G dumasar kana frékuénsi pertengahan pita.
Anjeun bisa jadi kabetot:  Kumaha cara nyieun hyperlink dina Word 2010

Naon anu anjeun kedah laksanakeun upami anjeun henteu ningali 5G dina bar status?

Anu mimiti, pikeun iPhone anjeun nunjukkeun 5G dina bar status, anjeun kedah mastikeun yén aya sinyalna 5G di daérah anjeun. Ogé, anjeun peryogi rencana Data Sélular 5G anu aktip pikeun nyambung ka jaringan 5G. Upami anjeun nyumponan dua syarat ieu tapi anjeun tetep henteu ningali 5G dina bar status iPhone anjeun, punten turutan léngkah-léngkah di handap ieu, hurungkeun sareng pareumkeun mode pesawat saatos 30 detik atanapi reboot iPhone anjeun.

Upami léngkah-léngkah ieu henteu tiasa dianggo pertama kalina, malikan deui léngkah-léngkah sababaraha kali. Nanging, upami anjeun henteu ningali hasilna sanaos saatos éta, waktosna pikeun ngahubungi panyadia ladénan anjeun pikeun pitulung salajengna.

Gancang teu salawasna hadé

Sumuhun, abdi terang ieu versi dirobah tina nyebutkeun "gede teu salawasna hadé", tapi bener. Contona, mobil sport super-gancang ogé meakeun loba bahan bakar. Sami lumaku pikeun 5G, sabab nawarkeun speeds gancang tapi meakeun jumlah signifikan batré alatan sinyalna low.

Kami ngarepkeun ieu bakal ningkat nalika jaringan 5G terus dilegakeun, sareng ku waktos sinyalna aya dina tingkat jaringan 4G, 5G bakal gaduh sakedik kompromi. Pikeun ayeuna mah, kuring bakal tetep nganggo 4G/LTE. Béjakeun ka kuring dina koméntar di handap upami anjeun dina tim 4G atanapi 5G.

Maca deui:

  • 16 cara ningkatkeun kagancangan mobile dina iPhone
  • 5G henteu tiasa dianggo dina iPhone anjeun? 7 cara pikeun ngalereskeunana!
  • Kumaha ngawatesan data sélulér dina iPhone sareng iPad



Anjeun oge bisa jadi kabetot dina:
Meuli Pangiringan
Surat pikeun Instagram pikeun motong sareng nempelkeun
Eureun Eureun
IK4
Panggihan Online
Pangiringan Online
ngolahna gampang
manual mini
a kumaha ngalakukeun
ForumPc
TypeRelax
LavaMagazine
erraticians
perpustakaan trik
ZoneHeroes