Aktipkeun tarjamahan video anu dipasang dina YouTube éta lumayan lah. Upami anjeun henteu terang kumaha ngalakukeunana, tong hariwang. Kami badé ngajarkeun anjeun sadayana ngeunaan alat anu pikaresepeun ieu anu ngahijikeun platform pidéo streaming anu populér sareng anu ngamungkinkeun urang ningali eusi dina basa anu sanés.

Subtitles dina YouTube henteu ngan ukur dianggo pikeun ngarti kana pidéo-vidéo éta anu aya dina basa séjén tapi éta ogé mangrupikeun pilihan anu luar biasa pikeun anu ngagaduhan sababaraha jinis gangguan pendengaran. Dinten ieu kami nunjukkeun jalan anu paling gampang sareng gancang pikeun ngaktipkeun pungsi ieu tina PC atanapi APP.

Naha tarjamahan penting dina YouTube?

Seueur pangguna masih teu ngartos pentingna tarjamahan dina platform YouTube. Éta tiasa aya gunana dina waktos-waktos éta nalika urang hoyong maénkeun pidéo dina basa sanésna atanapi ngan saukur nalika urang aya di tempat anu seueur ribut dimana teu mungkin nguping audio pidéo na.

Subtitles ogé tiasa janten alternatif anu hadé dina kasus-kasus éta dimana kami aya di rohangan anu sora pidéo henteu tiasa atanapi henteu kedah didangukeun dina volume anu luhur.

Naon sababna, anu penting nyaéta Youtube nawiskeun kami pilihan pikeun ngaktipkeun terjemahan. Prosedur pikeun ngalakukeun éta cukup saderhana sareng gancang, sareng anu pangsaéna nyaéta urang bakal tiasa ngonpigurasikeunana tina PC atanapi bahkan tina aplikasi mobile.

Aktipkeun tarjamahan tina PC

Pikeun ngaktipkeun tarjamahan dina YouTube tina komputer urang Kami ngan ukur peryogi komputer anu nganggo konéksi internét. Henteu diperyogikeun pikeun ngaunduh aplikasi atanapi program sanés. Ieu léngkah anu urang kedah nuturkeun:

  1. Dibuka Youtube tina browser PC anjeun ku cara nuliskeun youtube.com
  2. Milarian video nu Anjeun hoyong puterkeun
  3. Pencét kana ikon "setelan”Éta némbongan di handapeun jandéla playback.
  4. Pencét dina "Subtítulos"
  5. Milih anu paling merenah numutkeun basana
  6. Siap. Pidéo ayeuna bakal ngahurungkeun terjemahan

Bisi hoyong pareuman tarjamahan Dina pidéo éta, anjeun kedah ngulang masing-masing léngkah anu ditétélakeun di luhur sareng pupus centang dina kotak "tarjamahan":

Hurungkeun tarjamahan tina alat ios

Prosedur pikeun ngaktipkeun tarjamahan tina alat ios ogé cukup saderhana. Upami anjeun masih teu terang kumaha ngalaksanakeunana, perhatoskeun sababaraha léngkah anu kedah anjeun nuturkeun:

  1. Dibuka Youtube dina alat ios anjeun
  2. Lokasi sareng muterkeun pidéo pilihan anjeun
  3. klik di luhur tilu titik-titik nangtung anu nembongan di pojok kanan luhur layar.
  4. Pencét kana pilihan terjemahan (CC) sareng pilih anu paling merenah numutkeun bahasa.

Aktipkeun tarjamahan tina aplikasi Android

Tina aplikasi hapé YouTube pikeun Android ogé dimungkinkeun pikeun ngaktipkeun tarjamahan tina pidéo naon waé:

  1. Dibuka aplikasi Youtube dina handphone anjeun
  2. Milarian sareng ngahasilkeun deui video anu anjeun pikaresep
  3. klik ngaliwatan tilu titik vertikal (pojok kanan luhur)
  4. Pilih pilihan “Subtítulos"


Anjeun oge bisa jadi kabetot dina:
Meuli Pangiringan
Surat pikeun Instagram pikeun motong sareng nempelkeun