Twitter mangrupikeun sistem pembaruan berita utama anu ayeuna aya. Dina conto anu munggaran, anjeun bakal kéngingkeun pembaruan ieu dina bagian "Tren", dimana rébuan Tweet mairan kana hal anu sami, biasana nyebarkeun berita.

Platform Twitter ngabantosan anjeun ngatur inpormasi akun anjeun di luar éta. Jumlah publikasi anu anjeun tingali dina akun anjeun sareng anu anjeun damel bakal ngagaduhan kamampuan pikeun ngonpigurasi tina profil anjeun. Prosedur na saderhana, tapi anjeun kedah nuturkeun sababaraha léngkah.

Manajemén inpormasi tiasa dikelompokkeun dina sababaraha cara: Atur Tweet, dumasar kana akun pangguna, béwara, frekuensi Tweet, Dipiceun, Diblokir, sareng ngalaporkeun akun.

Ngatur bewara

Nuju bagian béwara, di jero "Konfigurasi sareng privasi" anjeun tiasa ngendalikeun béwara anu anjeun tampi. Diantara anu anjeun tiasa atur nyaéta: akun anu nuturkeun anjeun, retweet, pesen langsung sareng suka anu ditampi.

Atur akun anjeun nuturkeun

Upami anjeun hoyong unfollow akun atanapi akun khusus, Anjeun ngan ukur kedah buka rekening anu anjeun badé unfollow sareng milarian ikon ellipsis di gigireun nami pangguna. Sakali dipencet, dina jandela ditampilkeun, anjeun bakal mendakan pilihan "lirénkeun nuturkeun ieu".

Balikkeun prosésna, lakukeun hal anu sami prosés.

Ngatur période Tweet.

Upami anjeun hoyong ngaoptimalkeun Tweet sareng ningkatkeun pangalaman Twitter anjeun, anjeun kedah buka bagian éta "Tunjuk kirang sering."

Ngatur konci

Fitur meungpeuk ngabantosan anjeun ngaleungitkeun kagiatan anu ngabahayakeun anu ngagaduhan rekening khusus sareng anjeun. Mangpaat ieu pisan dina kaayaan Bullying u pelecehan dina jaringan.

 

Pangguna anu parantos diblokir moal ngagaduhan jinis komunikasi sareng akun anjeun. Henteu aya aksés kana tweet anjeun, teu aya retweet, koméntar sareng kagiatan naon waé.

Pikeun meungpeuk, buka akun anu anjeun badé blok sareng milari ikon anu titik-titik di handapeun gambar lulugu. Nalika anjeun mencét, dina tab anu ditampilkeun, salian ti ningali sababaraha pilihan, anjeun bakal mendakan anu kanggo "Blokir ka"Gigireun nami pangguna.

Sakali diteken, platform bakal ngabéjaan upami anjeun hoyong meungpeuk akun. Pencét "Blokir" deui pikeun ngarengsekeun prosés na.

Ieu tiasa dibalikkeun ku nuturkeun prosedur anu sami. Ogé tina "setélan sareng privasi" anjeun tiasa ngatur sadaya akun anu anjeun tos blokir, muka konci éta hiji-hiji.

Ngatur laporan akun

Aksi sanés kajabi blokade, nyaéta keluhan. Ieu jalan pikeun ngingetkeun platform kagiatan teu waras anu tiasa dipibanda ku sababaraha akun di Twitter. Salaku conto, publikasi anu ngalanggar peraturan sistem Twitter, sapertos kagiatan ilegal, pedofilia, bullying, sareng anu sanésna.

Pikeun neraskeun laporan, gulung kana akun anu rék dilaporkeun. Dina ikon elipsis, tab anu ngagaduhan sababaraha pilihan bakal ditingalikeun, dimana anjeun tiasa mencét "laporkeun ka" gigireun nami pangguna akun.

Sakali anjeun ngalaporkeun na, Twitter bakal naroskeun upami anjeun hoyong mastikeun keluhan na. Pencét nampi pikeun nyimpulkeun prosedur na.

Jalur manajemén inpormasi

Anjeun tiasa ngatur inpormasi sacara global, nuturkeun rute ieu:

  1. Milarian "Setélan sareng privasi"
  2. Teras lebetkeun "Privasi sareng kaamanan". Dina ieu anjeun bakal mendakan bagian "Data dibagi sareng kagiatan di luar Twitter", dimana dina gilirannana anjeun bakal mendakan "Kegiatan di luar Twitter".
  3. Di tukang, anjeun tiasa nyatujuan atanapi henteu panggunaan inpormasi anjeun anu dilakukeun ku Twitter di luar na "Ngaropea numutkeun idéntitas anjeun."


Anjeun oge bisa jadi kabetot dina:
Meuli Pangiringan
Surat pikeun Instagram pikeun motong sareng nempelkeun