Vad händer egentligen när Instagram berättar att användaren inte hittades? Visst hände det dig att du går till en väns profil på Instagram och det irriterande meddelandet visas för dig; Det finns flera orsaker till att detta händer. Här i den här artikeln kommer vi att prata om de möjliga orsakerna när Instagram berättar att användaren inte hittades.

Det här meddelandet visas vanligtvis när en person har blockerat dig från det sociala nätverket. också, när Instagram berättar att användaren inte hittades Det beror på att när det sociala nätverket när du har blockerats tar bort dig från att använda behörigheter, i detta fall se eller interagera med personen som blockerade dig.

När berättar Instagram en användare som inte hittades ?: Ta reda på här!

nu, när Instagram berättar att användaren inte hittades måste du ta reda på och kontrollera om de faktiskt har blockerat dig eller om något annat besvär har hänt. Ett av de vanligaste sätten att verifiera är att gå till webbläsaren i inkognitoläge och skriva i sökfältet Instagram-URL genom att lägga till profilnamnet för personen du vill söka.

Om profilen visas för dig på ett normalt sätt, utan att ange ditt Instagram-konto, betyder det att de definitivt har blockerat dig. Å andra sidan, om det fortsätter att visa dig samma meddelande från när Instagram berättar att användaren inte hittades Det betyder att personen raderade eller inaktiverade sitt konto från det sociala nätverket.

Vid andra tillfällen händer det att du har blockerat en användare, och trots att du låser upp det visas samma meddelande om "användaren inte hittad"; Det händer när en profil har blockerats på Instagram-plattformen för länge. Om detta är fallet förklarar vi hur du löser det.

Steg för att låsa upp en användare

  • Gå till Instagram.
  • Hitta profilikonen och få åtkomst till ditt konto.
  • Ange sedan inställningsikonen i det övre högra hörnet.
  • När alternativen visas väljer du den som säger "Inställningar".
  • Välj sedan alternativet "Sekretess och säkerhet".
  • När detta är gjort anger du avsnittet ”Låsta konton”.
  • Här visas en lista över alla personer du har blockerat i det sociala nätverket. Välj den du vill låsa upp.
  • Slutligen måste du välja fältet som visas längst ner och klicka på "låsa upp".

När alla dessa steg har slutförts kan du gå till det profilkonto du har låst upp och kontrollera om meddelandet “användaren inte hittats” inte längre visas. Om så är fallet beror det på att du har låst upp användaren och de båda kan interagera igen.

Hur låser jag upp en användare som har låst mig på Instagram?

Många användare på Instagram undrar om detta är möjligt och inte riktigt. Det finns fortfarande ingen metod som låter dig utföra denna åtgärd. Om en användare har blockerat dig finns det ingen återvändning, såvida inte den personen beslutar att låsa upp dig vid någon tidpunkt. Om du har haft skillnader är det bäst att överväga en personlig konversation och fixa situationen utanför det sociala nätverket.

nu, när Instagram berättar att användaren inte hittades Det finns också möjligheten att det var du som gjorde blocket. Vi rekommenderar att du följer stegen som beskrivs ovan. På detta sätt kan du interagera igen med den andra personen och vice versa.

Fel vid upplåsning av en Instagram-användare

Ett av de vanligaste fallen på Instagram är att hitta personer som har blockerats eftersom de har haft personliga skillnader. När situationen är fixad går de nu till användarens profil för att låsa upp den, men de hittar ett problem i form av ett meddelande. När Instagram berättar att användaren inte hittades i den personens profil kan du behöva ta till hjälp en annan metod för att låsa upp den; Gå till stegen som vi har beskrivit ovan.

En annan anledning, när Instagram berättar att användaren inte hittades är att den andra personen också blockerade dig. I detta fall, när båda profilerna har blockerats, kommer ingen av dem att kunna se de aktiviteter som utförs av den andra. Du kanske undrar, hur är det möjligt att en annan användare blockerade mig samtidigt som jag? Sanningen är att det är svårt, men inte omöjligt att uppnå.

Tack vare den ständiga utvecklingen och uppdateringarna på Instagram är det dock en åtgärd som kan utföras. Detta beror på de otaliga tillägg och mobilapplikationer som låter dig blockera en person som först har blockerat dig. Det är därför många gånger när Instagram berättar att användaren inte hittades och du har redan låst upp användaren, det beror på att han blockerade dig.

Detta kan dock också uppstå på grund av applikationsfel; Det kan pågå ett par timmar. Om det kvarstår rekommenderar vi att du avinstallerar och installerar om programmet igen, så kommer det att uppdateras.

När berättar Instagram för dig att en användare inte hittade ?: Ömsesidig blockering

Som vi nämnde tidigare, när Instagram berättar att användaren inte hittades, eller när du blockerar en person och han / hon försvinner från din blockerade lista är det troligt att personen har tagit bort sitt konto, inaktiverat det eller blockerat dig tack vare de applikationer eller tillägg som vi nämnde ovan.

Om du vill verifiera detta kan du hitta en vän som följer samma person och kontrollera om han har tagit bort sitt konto. Ett annat alternativ är att du går till webbläsaren och söker inkognitoläge i den personens profil utan att ha angett ditt personliga Instagram-konto.

En annan möjlighet är att tack vare de applikationer och tillägg som vi nämnde tidigare har användaren insett att du blockerade den, och därför har den också blockerat dig. Det är inte något som borde hända, men de sociala nätverkens värld är full av många nyfikenheter.

Möjliga lösningar

Om du har låst upp en person och insett att personen blockerat dig finns det lösningar som kan vara användbara under dessa omständigheter. Därefter pratar vi lite om det.

En av de första som du kan ansöka är att leta efter ett foto där personen är taggad och försöka skriva in profilen. I början kan Instagram ge dig meddelandet "användaren hittades inte", ge inte upp. Fortsätt försöka tills du ser de tre punkterna som anger inställningarna i det övre högra hörnet av profilen. När det har dykt upp väljer du det, du letar efter alternativet "låsa upp" och voila! Du kommer att kunna se personens publikationer igen.

Om detta inte fungerar för dig finns det också en annan lösning. Försök att ange från datorn, för detta måste du ladda ner Instagram-appen från Microsoft Store. När detta är gjort, följ alla stegen som beskrivs ovan för att hitta profilen och låsa upp den.

Personligt Instagram-konto blockerat: Vad gör man?

Om du kom hit beror det på att du antagligen har varit ett offer för Instagram och dess kontoutlockning utan någon uppenbar anledning. Det är därför vi genom den här artikeln kommer att prata om de viktigaste lösningarna som du kan använda för att låsa upp åtkomst till ditt Instagram-konto och kunna använda det normalt igen.

Det är viktigt att tänka på att dessa lösningar endast gäller konton som Instagram har inaktiverat eller inaktiverat. Om Instagram å andra sidan har tagit bort ditt konto kan dessa tips inte tillämpas. Om detta är ditt fall rekommenderar vi att du skapar ett nytt Instagram-konto.

Det enklaste sättet att veta om Instagram har blockerat eller inaktiverat ditt konto är att när du loggar in visas följande meddelande: "Ditt konto har inaktiverats." Detta innebär att ditt konto fortfarande är aktivt, men att du inte kommer åt det. Normalt inträffar detta när du har brutit mot policyn eller användarvillkoren för plattformen.

För att verifiera om ditt konto faktiskt är låst och inte raderat rekommenderar vi att du loggar in från en annan telefon. Om du kan komma åt din profil är det goda nyheter eftersom den inte har tagits bort. I det här fallet har Instagram blockerat åtkomst till ditt konto från telefonen där du skapade det.

Det kan intressera dig: Hur vet jag om du har blockerats på Instagram?

När Instagram berättar att en användare inte hittades: Återställ åtkomst från ditt konto!

Normalt, när Instagram blockerar ett konto, blockerar plattformen ditt ID eller ditt specifika Google-konto vad plattformen gör. Om du använder en Android-telefon ska du skapa ett nytt Google-konto. Därefter kommer vi att beskriva stegen du måste följa:

  • Det första du bör göra är att avinstallera Instagram-appen.
  • När detta är gjort gör du en säkerhetskopia av hela telefonen.
  • Starta om telefonen till dess ursprungliga fabrikstillstånd. Se till att du har full säkerhetskopiering av dina data, eftersom de kommer att raderas automatiskt.
  • Skapa ett nytt Google-konto.
  • Länka det nya kontot till din telefon.
  • Slutligen ladda ner och installera Instagram-appen igen.